+1 oy
480 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (299 puan) tarafından

2 buçuk yaşında kızım var yemek ye desem ağlıyor,şunu içiver diyorum agliyo ,gel uyuyalım diyorum ona agliyo .çünkü gün içinde hala kucak istiyo .hiç birşeyi sakınmıyorum .evimizde TV yok ama tabletten istediğini açıveriyorum ya kendi videolarina ya da normal çizgi film kanalı açıveriyorum biraz bakiyo beğenmiyo .zaten evde asla bağımsız değil bana yapışık bazı çocuklar bakıyorum ne anne ne babaya bağlı bağımsız geziyolar evin içinde .çarşıya götürüyorum heryeri gezdiriyorum.Gunduz çok sıcak Evde oyun ,aktivite,kitap okuma ne varsa yapıyorum.Evin dagilmasi da umrumda değil .Yeterki biraz salsın beni ,ağlamayı durdursun kafasindayim  .Parka çıktığımızda   parkta bile tepemden inmiyo .karnımda 9 aylık bebek var bı yerden .çarşıya gitsek arabadan inmek istemiyo agliyo su güzel elbiseleri giy diyorum ona da agliyo .hatta oyun yaparak konusarak giydiriyim diyorum artık kanmiyo da öyle şeylere .hiç memnun edemedim ,edemiyorum.beni o yonetiyo sanki .Kötü bı şey desem pişman olup ona ağlıyorum yanında . Psikolojim bozuldu sanki .bilmiyorum çok yalnızım ,çok yorgunum .sırf kardeşiyle oyalanir ikisi oyun arkadaşı olur diye düşündüm 2.yi yoksa annelik coookk zor .ya da bana zor .tuvalete bile gidemiyorum o bile yarım kaliyo afedersiniz.Siz yaşadınız mı bu durumlar nasıl başa çıktınız ?

13 Cevaplar

+2 oy
(24,165 puan) tarafından

Senin becerinle alakası yok bazı çocukların huyu öyle. Zor olan işini ikinci çocukla daha da zorlaştırmışsın Rabbim güç kuvvet versin.

(299 puan) tarafından

Aslında kardeş düşündugum zamanları böyle değildi amin sağolasın 

(1,670 puan) tarafından

Kardeşi olacağı için böyle yapıyor olabilirmi ozmn canım belki kıskançlık başladı yeni bebek gelince onu bırakacağını düşündüğü için sana bu kadar yapışıyor olabilir yada sevilmeyeceğini düşündü benim yeğenimde iki yaşındayken kardeşi oldu bi gün dayanmış ikinci gün ne zaman gidicek bu evine demiş ahahah hala birbirlerini yerler kedi köpek gibi 

-Reklam-
+1 oy
(201 puan) tarafından

16 aylik ama benzer durumları yaşıyorum,  kafayi yemek üzereyim. Allah yardımcın olsun 

(299 puan) tarafından

Amin sizinki de erken başlamış .Allah sizinde yardimcnz olsn

+1 oy
(1,254 puan) tarafından

Anneliği beceremiyorum yapamıyorum bunu eksik yaptım diye kendini sorguluyorsan sen kendi imkanların  dahilinde mükemmel bir  annesin ❤️ canım sadece  yorgun bi annesin ee dokuz aylikda hamilesin hormonlar falan çok normal hergun ayni hisleri  binlerce kadın yaşıyor Hele ki  yarım saat su çocuğa bakın diyecek kimsen yoksa zor tek başına cocuk bakmak  seni çok iyi anlıyorum tek değilsin  benimde 4 yaşında oğlum 6 aylık hamileyim seni çok iyi anliyorum

(299 puan) tarafından

Allah'ım kolaylıkla büyütmeyi nasip eylesin hepimize .Allah'tan başka kimsemiz yok 

+1 oy
(2,833 puan) tarafından

Biri 1 yasında digeri 2 yasında imam hanımıyım...Eşimde yardımcı olmadan insan cok zorlanıyor..şukur eskisi kadar değilim...Diger imam hanımlarına yardımcı oluyordu

(299 puan) tarafından

Esler ne kadar yardımcı olsa bile bilmiyorum benim kızım beni istiyo yine .tam bı kucak kuşu 

(2,833 puan) tarafından

Diger mesleklere gore sukur etmek lazım...bence

(211 puan) tarafından

İmam hanımı olunca ne oluyor anlamadım

(2,833 puan) tarafından

Erkek biraz daha home ofis old icin yardımcı olabiliyor.....sabah 8 aksam 6 gibi olmuyor umarım anlamışsınızdır...🫠

+1 oy
(4,642 puan) tarafından

3 yaşında kızım hâlâ aynı. Dışarı çıkarız anne kucağına al eve gireriz anne kucağına al. Bazı çocukların huyu bu maalesef. Her şeye hayır. Uyuyalım hayır,yemek yiyelim hayır . Sürekli ağlar beynim uyuşuyor artık onun ağlamasından. Her şeye itiraz Her şeye inat. Doğduğundan beri bana aşırı düşkün. Tuvalete giderim kapıda anne hadi anne hadi. Banyoya girerim anne bitti mi anne bitti mi. Yemek yemeye çalışırım anne kalk, otururum anne kalk . Bacaklarım ağrıdan patlıyor artık. 

(299 puan) tarafından

Bnde öyleyim hamilelikte de daha zormuş oturduğum yerden zor kalkıyorum .yemek pisirebildigime şükrediyorum 

+1 oy
(4,374 puan) tarafından

Vallahi bebeğim 13 ayına girdi bugün. Dün ben de paylaşım yaptım yaramazliklariyla alakalı. Zor bacım. Ben de senin gibi TV almadım izlemesin diye, daha ekran da vermedim iyice yordu beni ama. Eşim de başka yerde ise başladı artık ayda 1 hafta evde olacak tekim yani

(299 puan) tarafından

Bn izlemesin diye değilde evlendigimde de eşim almak istememsti TV olsa da aynı olurdu .şimdiki anneler çok yalnız yükü daha cok

0 oy
(3,502 puan) tarafından

4 yasin daki oğlum aynısı herseye agliyor kursa yazdırdım yaz okuluna 3 hafta iyidi bir haftadır gitniycrm ben sevmedim orayı dedi bugünde götürdüm geri aradılar gelmek istor diye aldım geldim , kardeşi de var 2 yaşında valla kedi köpek gibiler yan yana geçiyorlar biri vuruyor diğeri vuruyor dışarıda çıksak parkada çıksak sürekli anne annne anne yav git oyna taş atma yola atlama diye diye kafayı yiyicem bide babaci aşırı düşkün arkasından ağlama huyundan baz geciremedim çok sıkıldım öyle böyle degil

(299 puan) tarafından

Bn de kardesiyle vakit geçer oynar hiç olmazsa diye düşündüm .illaki kavga olcak her zaman oturup oynamazlar en azindan bi şekilde vakit geçirirler .tek başındayken oyanalacak şey bulması zor .parkta da bnle oynuyo 

0 oy
(730 puan) tarafından

Oğlum bir buçuk yaşında v bebeğim 20 günlük, oğlum önceden yine biraz iyiydi huy olarak Bebekten sonra çok değişti huyu dediğiniz gibi oldu bebeği kıskanıyor ilgi çekmek için öyle yapıyor,ve bebeği odasından çıkaramıyorum hemen vuruyor bebeğe çünkü kendisi de bebek daha anlamıyor çok zorlanıyorum o yüzden çoğu günler annemlere gidiyorum sabahtan akşama eve dönüyorum ve eşim evdeyken çok destek oluyor aksi halde cidden çok zor sizinki de zor olur bide bebek yokken böyle bebek olunca kıskançlık ile daha fazla size bağımlı hale gelebilir, tek başına zor oluyor ama insan zamanla da alışıyor,sabır etmekten başka çaremiz yok bu yaşlarda hepsi hemen hemen böyle oluyor 

(299 puan) tarafından

Allah yardımcımz olsun  gerçekten zor ve evet alışacağız onlarda alisacaklar.rabbim ömürlerini hayırlı ve güzel eylesin 

(730 puan) tarafından

Amin inşallah 

0 oy
(172 puan) tarafından

Anneligini eksik görmek, yetememek anneliğin şanindandir canım :) 

Şu anlattıkların bile ne kadar çok sabırlı ve özverili olduğunu gösteriyor.

Kendini sorgulamayı bırak artık sende insansın sende yoruluyorsun hemde hamilesin daha ne yapacaksın motor musun sen.

Kızına gelince de ağlarsa ağlasın hiç umursama o kadar akıllı ki çocuklarımız bizleri nasıl kullanacaklarını çok iyi biliyorlar. 

Bu saydıklarından birine ağladığı zaman de ki ağlayabilirsin yavrum acilirsin hatta git odanda ağla bitince gel ama şuan ağlaman bişeyi değiştirmeyecek. Sen işine bakmaya devam et. Mutlaka ağlamayı bırakıp yanına gelecektir. O zaman sarıl kocaman çok sevdiğini söyle her zaman istediklerinin olmayacağını bilmek zorundalar. Ha sana söylediklerimi eksiksiz yapabiliyor muyum tabii ki hayır her zaman olmuyor ama istediğini istediği zaman yapamaz bunun bilincinde olmaları gerekiyor. Çünkü hayatlarında her zaman biz yanlarında olamayacağız okulda olacaklar şehir dışında olacaklar evlenecekler o zaman da olması için ısrar ettikleri şeyler şuan ki kadar masum olmayacak. Yaani sımsıkı sık hayatı zindan et demiyorum tabii ki ama minik sınırları olmak zorunda. Allah yardımcın olsun canım kolaylıklar diliyorum 

(299 puan) tarafından

Evet birgün büyüyecekler hepsi de bnde küçüklugunu dolu dolu geçirmesini istiyorum doya doya sevmek vakit geçirmek fln ...ama yapıları boyle demekki daha ne huylar cikarirlar

(172 puan) tarafından

Oo daha bunlar ne öyle değişecek öyle yeni huylar çıkaracak ki evladimi taniyamiyorum diyeceksin . Bu süreçte biz tabiki sevgimiz desteğimiz ile rehberlik edeceğiz hayata ama sen kendini yersen yaani bu süreçlerin tadını çıkarmazsan onlar da maalesef hayattan tat almayı bilemezler 

0 oy
(1,286 puan) tarafından

2 buçuk yas kardeş için küçük bi yas muhtemelen kiskaniyodur sizi ondan bırakmak istemez diye düşünüyorum gün içinde sinirliyseniz gerginseniz oda yansiyo çocuklara 

(299 puan) tarafından

Aslında bizden daha meraklı kardeşten çok bahsetmiyoruz o bişey gördüğünde kardesime alalım ,bunu kardeşime vercm,küçük şeylere bu benim kardsm diyo  vs çok hevesli gibi duruyo 

0 oy
(4,835 puan) tarafından

AYNi benim kızım hatta kaç kere post açtım bununla alakalı. Doğuştan mızmız ağlak temas bağımlısı   bir çocuksa düzelmesi zor. Yani yapısı öyleyse. 4 yaşa girecek kızım temas bağımlılığı hariç hepsi devam ediyor mızmız aglak bir cocuk. Babası da öyleymiş. Değişeceğini de sanmıyorum

0 oy
(14,950 puan) tarafından

Kızım doğdu hastaneden Bi çıktık ağlayarak, 3.5 yaşına geldi hala ağlıyoruz. O ilk zamanları geçti çok şükür ama bazı bebekler maalesef doğuştan böyle oluyorlar bunun senin yetiştirmenle alakası yok. Zamanla daha da bağımsız olur canım az sabır ben bu sene daha biraz biraz rahat ediyorum 

0 oy
(211 puan) tarafından

Canım imkanın varsa anneanne ve babaanne ile ya da teyze hala olur yakın akrabalar ile  sık sık vakit geçir kızın pek çok kişi ile bağ kurmayı öğrensin sosyalleşsin sonra oyuncaklarıyla odasıyla da bağ kurabilir şu an ne kadar ağlasa da olumlu iletişim içerisinde olduğu bir tek sen varsın her şey sabırla güzel olur sıkma canını

(299 puan) tarafından

Onların kendilerine göre işleri var .çoluk çocuğa alışsın kafasindayim onlarla da oynamiyo parkta bile ikimiz oynuyoruz :)

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 484 göst.
19 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Avokado (1,183 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 712 göst.
14 Eylül 2022 Diğer kategorisinde &Minikpanda& (875 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 710 göst.
0 oy
19 cevap 751 göst.
18 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Sudenaz (224 puan) tarafından soruldu