+1 oy
146 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,515 puan) tarafından

Kızım 10 aylık perşembe gecesinden beri ateşi çıkıyor cuma acile gittik antibiyotik aldık antibiyotikten sonra ishal de başladı. Dün tekrar götürdüm acile değiştirmedi antibiyotiği prebiyotik başladı. Dün gece 3 ten beri 7 kere kaka yaptı. Hiç hali kalmadı yavrumun ishaline ne iyi gelir acaba patates haşlayacağım. Muz veriyorum ama iştahı da yok çok fazla yemiyor. Prebiyotik kaç günde etki eder ishaline bugün 3.günü ishaline. 

10 Cevaplar

+1 oy
(1,444 puan) tarafından

image

bundan al 2 güne faide ediyor. Yaşı çok küçük bence hastanede yatarak tedavi edilmeli ishal. Serum gerekir veya ishal için bi toz var onu yapıyorsun her ishal yaptığında bi çay bardağı içiriyorsun.
(2,515 puan) tarafından

Doktor antibiyotik yapmıştır ishalini dedi. Ama değiştirmedi de kaka testi de alamadık. Kaleidon diye bir prebiyotik verdi bugün ikinciye verdim. Belki bu da iki günde etki eder 

(1,444 puan) tarafından

Biz çok denedik probiyotik en etkili olan bu fakat yani bi gecede 8 falan yapması çok serum lazım bebeğine

(2,515 puan) tarafından

Takmadılar bende kesecek yollar deniyorum

(1,444 puan) tarafından

Enteresan ya rabbim tez şifa versin kanda baktı mı enfeksiyon var mı diye 

(2,515 puan) tarafından

Baktı çok şükür kanları temiz çıktı o yüzden antibiyotiği değiştirmedi

-Reklam-
+1 oy
(2,515 puan) tarafından

Bilen yok mu?? 

+1 oy
(319 puan) tarafından

Daha 10 aylikmis canm patates muz dışında aklıma bişey gelmedi bol su içir ama altına da dikkat et çok çabuk pişik olur antibiyotik etkisiyle

(2,515 puan) tarafından

Sürekli değiştiriyorum altını nişasta iyi geliyor demişlerdi ama bebeğe verilir mi bilemedim yoğurda katılıp 

(319 puan) tarafından

Çok az verebilirsin canım sonucta zehir değil ya 

(2,515 puan) tarafından

Zaten 1 çay kaşığı nişasta koyacağım onu da çok yemeyecek

(319 puan) tarafından

Yani bnce demekte fayda var canım 

(2,515 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

+1 oy
(2,831 puan) tarafından

Ev yoğurdu, pirinç lapası bunlarda keser. Pirinci lapa pişir hafif sulu bırak, üzerine istediğin meyveleri ekleyebilirsin. Muz mesela o da ishali keser. O şekilde yedirebilirsin. Antibiyotiği ne için verdi, çoğu antibiyotiği fuzuli kullaniyoruz viral enfeksiyonlara iyi gelmiyor. Onun haricinde de antibiyotik kullanırken zaten probiyotik kullanmak lazım, antibiyotik iyi bakterileri de yok ettiği için. Eğer enfeksiyonu bakteri kaynaklı değilse ateşi de düştü ise antibiyotiği kesebilirsiniz, tabi bilgisini verdi ise doktor.  Acilde malesef öksürük olsa antibiyotik veriyorlar. Eger ishal ateş devam ediyor ise bir çocuk doktoruna da gösterin 

(2,515 puan) tarafından

Bademcikleri şiştiği için antibiyotik verdi ateşi henüz normale dönmedi. İshali de antibiyotikten sonra oldu. Bitene kadar kullanacağım antibiyotiği. Yarında devam ederse çocuk doktoruna götüreceğim. 

(2,831 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun, pirinç lapasıni ezip muz katip yedirmeyi deneyin isterseniz ishal için çok iyi geliyor. 4 gündür dirençli ateş varsa gosterseniz iyi olur dediğiniz gibi. Probiyotikte Hemen toparlar iki günde etkisini gösterir. Hemen iyileşir inşallah 

(2,515 puan) tarafından

Amin teşekkür ederim muzlu pirinç lapasini deneyeceğim. 

+1 oy
(448 puan) tarafından

Bende yoğurt veriyordum patates muz.. bide hazır dilimlenmiş ekmek kızartmaları oluyoya ondan öneemişdi doktorumuz.. tabiki en güzeli ilaç

(2,515 puan) tarafından

Bende iki gün kefir verdim 5 6 çay kaşığı istahı da yok çünkü fazla yemiyor.hazir kızarmış ekmek te denerim teşekkürler kuru olduğu için iyi gelir belki 

(448 puan) tarafından

Evet çayla ver onu canım hatta çaya batırıp yedirmeyi dene olmazsa kendi eline ver kemirsin

(2,515 puan) tarafından

Teşekkür ederim

(4,898 puan) tarafından

Kefir benim bildiğim kadarıyla bağırsakları çalıştırır 

(2,515 puan) tarafından

Probiyotik yazıyordu üzerinde düzenlenmesine yardımcı olur diye verdim zaten çokta içmedi 

0 oy
(918 puan) tarafından

Yarım çay bardağı siyah kolanın içine 2 tane bebe aspirin at erit asiti iyice gidince içsin hemen kesiyor 

(2,515 puan) tarafından

On aylık bebek dedim on yaşında çocuk demedim 

(918 puan) tarafından

Kusura bakmayın ben dikkat etmemiştim hakkınızı helal edin 

(2,515 puan) tarafından

Helal olsun 

0 oy
(1,230 puan) tarafından

Çayı toz haline getir yoğurtla karıştırıp ver benim oğlum da ishaldi hatta post acmistim yeni o şükürler olsun iyi geldi

(2,515 puan) tarafından

Teşekkür ederim

0 oy
(1,613 puan) tarafından

Bence doktora git herkesin bebeği farklı durumu farklı herkese farklı şeyler veriliyor çay falan demişler 12 aydan önce kafein çay vs verilmez

(2,515 puan) tarafından

ZZaten doktora götürdüm prebiyotik verdi. Birde burada yazılan herşeyi deneyecek değilim biri de on aylık bebeğe kola ver yazmış doğru bulduklarımı deneyeceğim

0 oy
(6,649 puan) tarafından

Antibiyotik değişmediği sürece ishal geçmez acil doktoru değiştirmiyor ilaçları nedense bence çocuk Doktor'una hemen randevu al götür bu sıcak ta çocuk sürekli su kaybı yaşıyor 

(2,515 puan) tarafından

Elimde antibiyotik varken başka antibiyotik yazarlarsa verir mi eczane. Yarına kadar geçmezse gideceğim ya zırt pırt ta hastaneye sokmak istemiyorum çocuğu her türlü şey var :(

(6,649 puan) tarafından

Ödenir canım sadece eşdeğer olanlar ödenmez onuda zaten doktor yazmaz geçen yaz benim oğlumda böyle yüksek ateş oldu 39 derece oluyor du ilaç dokundu ama doktor inatla ilaca devam ettirdi bende ilacı kestim sabah güvendiğim bir çocuk Doktor'u var izinliydi hastaneye gelince hemen ona götürdüm doktor iyi yapmışsın bana getirmekle dedi farklı grup bir ilaç yazdı oğlum bir günde toparladı  o zamanda üç hastane gezmiştim ben her doktora güvenmiyorum maalesef en son ishal oluncada serum taktılar ama ishali geçmedi ben kendim bildiğim ilacı aldım o şekilde iyi oldu sen farklı doktora götür bebeğine de sadece yiyebileceği yiyecekleri ver kola falan yazmişlar ne acayip iki asitli şeyi karıştırıp içilir mi hiç miğde kanaması yapar ne kadar zararlı reflor toz enterogermina bunlar en iyi prebiyotik zararı yok bunlardan da alabilirsin

(2,515 puan) tarafından

Yok canım zaten altına yazdım on aylık bebek dedim om yaşında çocuk demedim diye gerçekten 10 aylık bebeğe kola içiren var mı acaba ben içirdiğim suya bile dikkat ediyorum. Patates verdim bugün sadece kesmezse pirinç lapası deneyeceğim. Olmadı yoğurt ve nişasta yarına kadar geçmezse çocuk doktoru inşaalah geçer de ordan oraya götürüp çocuğu daha çok hasta etmem 

0 oy
(4,898 puan) tarafından

Az bi suya nişasta karıştırıp içir yada yoğurdun içine nişasta karıştırıp yedir canım hemen keser

(2,515 puan) tarafından

Teşekkür ederim. 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 202 göst.
0 oy
10 cevap 173 göst.
0 oy
1 cevap 73 göst.
27 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Defneee (908 puan) tarafından soruldu
+4 oy
25 cevap 1,014 göst.