0 oy
110 göst.
Diğer kategorisinde (397 puan) tarafından

Kızlar 7 buçuk aylık bebeğim var ateşi şuan 37.5 sizce acile götüreyim mi yarım saat önce calpol verdım etki etmedi sanki bekliyim düşer mi ateşi sizce

6 Cevaplar

+1 oy
(5,037 puan) tarafından

38 hatta 38.5 olmadan ateş düşürücü de verilmez.

ılık duş aldır. ateş yükselirse götürürsün. 

-Reklam-
0 oy
(3,201 puan) tarafından

37.5 ateş kabul ediliyor ama hafif ateş. Önce ılık duş,  calpol, sıvı takviyesi gibi önlemler al. Ateş uyku yapar, yemesi azalır, yükselirse hemen acile götür. Ateş bir alarm, belliki altında yatan bir virüs yada bakteri var. Çocuk doktoruna gitse iyi olur

0 oy
(1,022 puan) tarafından

Acillik bir durum söz konusu değil şu an için. 

Ilık duş aldır. Bez ıslatıp koltuk altlarına ve topuğuna tut. Sirke limon vs kesinlikle kullanma KESİNLİKLE. Hiç bir doktor sirke ve limon önermez bu bilinen en yanlış doğrudur. Çok geçmiş olsun. 

(3,666 puan) tarafından

Kesinlikle demenizin amacı nedir mesela sirke veya limon kullansak ne olur ki ? Geçen benim oğlanın ateşi vardı komşum çorabına limon damlar sonra giydir demişti ama ben yapmadım yapsaydım ne olurdu ki ?

(1,022 puan) tarafından
+1

Asitli olduğu için damarları büzerek kan dolaşımının periferde azalmasına neden oluyor. 

Ve yüksek ateşli çocuklarda havale geçirmelerine neden olabiliyor. 

Özellikle de sirke. Limon da eğer kullanılırsa ılık suyla karıştırıp o şekilde topuğuna sürülür sade limon sürülmez 

(3,666 puan) tarafından

Anladım canım çok sağoll

0 oy
(7,046 puan) tarafından

Ben her ateste doktora kostugum icin birsey diyemem ates korkutuyor beni

0 oy
(1,459 puan) tarafından

Bizde bu gece yaşadık canım dediler 37. 50 ateş dedi çok üzüldük bizde Allahım korusun :)

0 oy
(1,218 puan) tarafından

Eğer havale geçmişi yoksa ateşi 3 gün evde gözlemlemelisiniz. 3. Günün sabahında hâlâ inatçı bir ateş söz konusu ise hastaneye gidilir o da acile değil polikliniğe. Acilde çocuğunuza boşuna antibiyotik yazmaktan başka bir tedavi uygulamazlar. Lütfen vücudunun savaşmasına müsade edin. Aygın baygın yatmıyor, dudakları morarıp nefes alırken göğüs kafesi içine çökmüyorsa bu kadar telaşlanmanıza gerek yok. Havale geçmişi olmayan bir çocuk için bu telaş boşuna kızımın 42. Derece ateşle evde oyun oynadığını biliyorum ateş bu kadar korkulacak bir durum değil sakin olmalısınız ki çocuğunuz boşuna ilaç kullanmasın gerektiği zaman gerektiği kadar kullansın 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 62 göst.
27 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Nagiiiss (428 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 89 göst.
28 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Nagiiiss (428 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 90 göst.
24 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Birkucukbebis (469 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 107 göst.

Kategoriler

1,472,820 soru

24,116,550 cevap

333,248 kullanıcı

...