0 oy
123 göst.
Diğer kategorisinde (131 puan) tarafından

Kızlar biliyorum çocuktan çocuğa değişebilir ama şuna göre diyorum bezden rahatsız oluyor bez çıkarmak istiyor ve tuvalete gitmek istiyor kendi bazen banyo yaptırırken oturttuuyorum çişini yaptığı oluyor şimdi öğretmeye başlasam çabuk Öğrenir mi ters tepki mi yapar iki yaşına girdi ve tuvalet eğitimi için almam gerekenler nelerdir bana fikir verir misiniz yardımcı olur musunuz

5 Cevaplar

0 oy
(595 puan) tarafından

Daha bebeğim o evreye gelmedi ama bi uzmandan dinlemiştim. 30 ayı geçen bebeklerde veriliyor eğitim sanırım. Bir kaç da ipucu biliyorum. Bebekler idrarını kesik kesik yapıyorsa heniz mesane kontrolünü yapamıyor demekmiş. Yani tek seferde idrarını yapabiliyorsa eğitime hazırmış. Tuvaletini yaparken gizlenip saklanması misal koltuğun arkasına gidip tuveletini yapması da bir işaretmiş. Şu zamana kadar edindiğim bilgiler bunlar, başarılar :) 

Bi de bezi bıraktırırken istikrarlı olmalı, gece bez takayım demek yanlış bir düşünce . Bıraktıysanız tekrar bez bağlamayın. Bide klozet için marangozdan basamak yaptırmak daha sağlıklı olurmuş hazır basamaklar sağlam olmayabilirmiş felan. Lazımlıkta bir tuvalet eğitimi değilmiş. Çünkü yine anneye ihtiyacı olacak tuvaletini dökmesi için. Direk klozetle eğitim sanırım en sağlıklısı

(2,644 puan) tarafından

O kişiyi ben de dinledim son dediklerine katılmıyorum kadının. Mesela bazı çocuklara klozet çok derin geliyor ve şifon çekilince çok korkabiliyorlar. Benim yeğenim korktu 2 senedir çocuk kakasını asla tuvalete yapmıyor 4 yaşına geldi hala kaka için bez taktiriyor. Benim oğlum mesela lazimliga yapiyor çişini salonda sonra alıp onu banyoya götürüp döküyor duşakabinde de çalkalayıp geri yerine takıyor. 32. Ay dolunca başladık 3 günde öğrendi 

(595 puan) tarafından

Doğrudur tecrübem yok belki faydalı olur edindiğim bilgi diye yazdım. Post sahibi dediğimi yapma :) 

-Reklam-
0 oy
(24 puan) tarafından

Tuvalet aparatı, alıştırma kilotu havalar sıcakken başla bi an önce ne güzel çocugunuzda hazır 3 4 günde öğreniyorlar hemen

0 oy
(11,104 puan) tarafından

İki oğlum a da tam 27 aylıkken alistirdim 1 2 hafta da çözdüler. En önemli şey sabır sabır sabır ve sabır. Çocuk hazir gibi eğer sende Hazirsan başla 2 3 hafta sadece ona odaklan hemen alışır inşallah 

0 oy
(796 puan) tarafından

Eğer hevesliyse tuvalete gitmeye başlat derim 32 aylıkken verdim eğitimi eğitim değil aslında öğrenme bana göre arada oyuna dalıp etrafa yaptığı da oluyor sabahları uykudan kalkamayıp yatağa yaptığıda oluyor alıştırma kilotu fln hiç almadım 2 hafta iç çamaşırı dahi  giydirmedim tuvalet aparatı aldım ilk başta korktu ondan sadece büyük tuvaletini yaptığında temizlemek için kullanıyorum minik tuvalet aldım kendisine ona yapıyor 

0 oy
(3,312 puan) tarafından

Eğer şuan hevesi varsa, canı istedikçe tuvalete götürebilirsiniz. Eğitim olarak değil de, tuvalete alışması ve korkmaması için bir basamak olur. Bazı çocuklarda tuvalet(klozet) korkusu çok oluyor çünkü.

Tuvalet ile ilgili hikaye kitapları alabilirsiniz. Bence çok etkili oluyor. Kızımda da ön adım için iyi olmuştu. '' aa bak tavşancık artık bez takmıyor ve tuvalete gidiyormuş '' tarzı kitaplar, örnek olabilir.

Değişik, seveceği karakterlerde külotlar alabilirsiniz. Onları giymek için de özenir. 

Tüm yazdıklarım biraz temel oluşturmak için. 

Diğer türlü kendini ifade edebilmesi, sabahları altı kuru kalkması, bezden rahatsız olması gibi temel koşullar lazım. 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 72 göst.
27 Eylül 2024 Diğer kategorisinde LEMAN339 (211 puan) tarafından soruldu
+3 oy
5 cevap 114 göst.
+1 oy
1 cevap 66 göst.
+1 oy
3 cevap 112 göst.
8 Nisan 2025 Diğer kategorisinde mehlikam (103 puan) tarafından soruldu

Kategoriler