0 oy
674 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (409 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızlar anlayan varsa bakabilir mi. Kızım 17 aylık geçen haftalarda ast alt yüksekti karaciğer değerleri doktor haftaya gelin tekrar bakalım dedi gittik ast düşmüş ama alt yüksek azda olsa. Diğer değerleri resimli atıyorum korkmalı mıyım yüzünde boynunda belinde döküntü var acile gittik kac saat bekledik doktor ben çocuklardan pek anlamıyorum ama değerleri yüksek dedi pazartesi başka hastaneye gidicez

image

image

15 Cevaplar

0 oy
(409 puan) tarafından

Bazı sonuçları bunlar 

image

(409 puan) tarafından

Crp 0 üre 42 alt 45 laktat dehidrogenaz 380 

-Reklam-
0 oy
(409 puan) tarafından

Hiç fikri olan yok mu ya

0 oy
(409 puan) tarafından

Neredesiniz kızlar 

0 oy
(757 puan) tarafından

İsilik olabilir, değerler yüksek olursa korkutmak istemem ama zona hastalığına da benziyor temas falan etmeyin vücuda yayılıyor

(409 puan) tarafından

Zona nasıl bir hastalık canım doktor aşıları yapıldı mı dedi evet dedim korkmayın o zaman dedi

0 oy
(172 puan) tarafından

Karaciğerle alakasını bilmiyorum ama benim oğlum da iki üç aylıkken böyle oluyodu karni sırtı ama bizimki Dalinle yikadigimizda ve Dalinin bebek yağını banyodan sonra sürdüğüm de böyle oluyodu. Aynısı hatta . Sonra dalini bıraktım uni baby aldım şampuan nemlendirici de mustela aldım geçti gitti bir daha olmadı. Bazen eşim unutup Dalin alıyordu artık alınmış diyip kullandığım da tekrar aynı şekil oluyodu. Acaba şampuanı yağı falan bir değiştirsen mi 

(172 puan) tarafından

Yüzü bile oğlumla aynı oluyor nasıl üzülüyordum anlatamam ama gerçekten mustela kullanınca olmadı bir daha 

(409 puan) tarafından

Valla bilmiyorum ki canım dün beli öyleydi bugün banyo yaptım ama daha şampuan dökmeden yüzü kizarmaya başladı 

(172 puan) tarafından

Egzama olabilir korkma hemen daha çok küçük çok hassas kim bilir ne dokundu. Senin eğer sütün varsa sende yiyip içtiklerine dikkat alerji de olabilir 

(172 puan) tarafından

Hava da çok sıcak yavrum naapsin . Sen her ihtimale karşı iç çamaşırlarını ütüle ılık su ile yika sadece bide nemlendir mutlaka canım mustela kullan o güzel bir marka temiz yaani 

(409 puan) tarafından

Olur canım çok sagol 

0 oy
(2,161 puan) tarafından

Bir cildiyeciye gitseniz iyi olur yavrum benşm ya çok geçmiş olsun 

(409 puan) tarafından

Çok sağol canım çocuk doktoruna gidicez eğer kötü olursa yarın araştırma hastanesine gidicez ateşi 36 kulaktan 37 çıkıyor ama surup içti 

(2,161 puan) tarafından

Çocuk doktoru anlamayabilir 

(409 puan) tarafından

Cildiye randevu kolay bulunmuyor ya canım bakayım yine

0 oy
(2,832 puan) tarafından

Alt enfeksiyondan da yükselebilir biseye alerji vs yapmış gibi o. İlaç falan birşey kullandınız mı hiç. Ast genelde ondan yukselir çünkü 

(2,832 puan) tarafından

Cep de 0 çıkmış ama ilaç alerjisi gibi sanki 

(409 puan) tarafından

Crp 2ydi geçen hafta bu hafta 0 ilaç kullanmadı kusuyordu diye ilac içti bir kere kustu daha vermedim

0 oy
(719 puan) tarafından

Bunlar sıcaktan oluyor krem losyon anca geçirir benim büyük kızım mahvoldu kaşınmaktan kzarmadik yeri kalmamış karaciğer değeriyle alakalı değildir çünkü küçük kızımın da karaciğer değerleri yüksek ama vücudu böyle olmadı 

(409 puan) tarafından

Sağol canım ne olduğunu bilmeden krem sürüp kötü olmasın diye sürmedim ya

0 oy
(847 puan) tarafından

Ekşi acı asitli şeyler sık yedirme

(409 puan) tarafından

Vermiyorum canım aslında 

0 oy
(1,560 puan) tarafından

Geçmiş olsun bilgim yok maalesef 

(409 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

0 oy
(30 puan) tarafından

Aynısı kızımın kalça kısmında var kızım da 20 aylık sıcaktan oloyor her gün banyo da ettiriyorum ama sıcaktan büyük ihtimalle 

image

(30 puan) tarafından

Aynısı değil mi ben pek önemsemedim ama korkmalımiyim sıcaktan değil mi yani 

(409 puan) tarafından

Aynı canım bizimki yayılmış gibi ya yüzünde boynu ense bacaklarda bile var umarım ciddi bisey değildir acil doktoru değerleri yüksek deyince korktum 

(30 puan) tarafından

Ast alt değerleri ne kadar ki çok mu yüksek 50 den fazla mi 

0 oy
(1,121 puan) tarafından

Gecmis olsun test sonuclari referans araliginda.Benimde kizim 6aylik beli bu sekil olmustu havalar cok sicak istiden oluyor kremler surdum gecirmedi sudocrem gecirdi.Amma yuzunu bilmiyorum

(409 puan) tarafından

Sizede geçmiş olsun canım krem varda canım korkuyorum daha kötü olur diye 

(1,121 puan) tarafından

Evet once ne oldugunu anlaman lazim bazi kremler kotulestire bilir

0 oy
(3,795 puan) tarafından

Chat cpt ye at tahlilini. İyi horumluyor

(3,795 puan) tarafından

Bu kan tahlili sonuçlarında 4 parametre referans aralığının dışındadır. Değerleri tek tek açıklayalım:

---

🔴 HGB (Hemoglobin): 13.0 g/dL

Referans Aralığı: 10.1 – 12.7 g/dL

➡️ Yüksek

Anlamı: Kandaki hemoglobin miktarı normalin biraz üzerinde. Hemoglobin, oksijen taşıyan proteindir. Hafif yüksekliğin nedeni genellikle susuz kalma (dehidratasyon), yüksek rakımda yaşama, bazı akciğer hastalıkları veya bazı kan hastalıkları olabilir.

---

🔴 MCHC (Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration): 34.7 g/dL

Referans Aralığı: 31.6 – 34.4 g/dL

➡️ Hafif Yüksek

Anlamı: Alyuvarların (kırmızı kan hücreleri) içindeki hemoglobin yoğunluğu artmış. Genelde anlamlı bir sorun oluşturmaz ama herediter sferositoz gibi bazı nadir durumlarda da yükselebilir.

---

🔴 RDW (Red Cell Distribution Width): 12.4 %

Referans Aralığı: 12.7 – 15.6 %

➡️ Düşük

Anlamı: Alyuvarların boyutlarının birbirine çok yakın olduğunu gösterir. Bu genellikle klinik olarak anlamlı bir durum değildir ve birçok sağlıklı kişide de görülebilir.

---

🔴 MPV (Mean Platelet Volume): 8.6 fL

Referans Aralığı: 8.7 – 10.6 fL

➡️ Düşük

Anlamı: Trombositlerin (kan pulcuklarının) ortalama hacmi düşüktür. Bu, kemik iliğinin daha az aktif çalıştığını veya trombositlerin daha küçük olduğunu gösterebilir. Ancak MPV tek başına tanı koydurmaz, genellikle diğer kan değerleriyle birlikte değerlendirilir.

---

✅ Genel Yorum:

Bu

(3,795 puan) tarafından

Bu tür sapmalar çoğunlukla geçici ve önemsizdir. Hafif düzeyde referans dışıdır.

Çhat çpt bunu yazdi

(409 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

0 oy
(83 puan) tarafından

Canım iş arkadaşımın bebeği de böyle oluyordu kafasını içi bile kıpkırmızı oluyordu çocuğu tras bile ettiler egzemadır diye. Sonra alerji testi önermiş doktoru yaptılar meğer çocuğun yumurtaya alerjisi varmış kızın sütünden bebeğe geçiyormuş o da alerji yapıyormuş kız şimdi hiç yumurta yemiyor hamur işlerini bile yumurtasız yapıyor. Geçenlerde unuttu hazır poğaça aldık yedik ertesi güne yine çocuğu böyle kıpkırmızı olmuş. İstersen alerji testi yaptır hâlâ daha emziriyor musun bilmiyorum ama senden aldığı birşeye de alerjisi olabilir 

(409 puan) tarafından
+1

Çok sağol canım. Valla inanır mısın geçen aylarda alerji testi yaptık yumurta sarısına hafif alerji çıkmıştı doktor yüksek değil demişti 

(83 puan) tarafından

Sen tüketiyorsan ve emziriyorsan ondan da olabilir canım birde üstüne havalar çok sıcak ikisi bir olmuş olabilir 

(409 puan) tarafından

Emmiyor canım mama ve yemek yiyiyor iştahı da azaldı bugünlerde

0 oy
(2,255 puan) tarafından

Bak canım benim kızımda böyle sırtı doktor Krem ve alerji şurubu verdi sıcaktan oluyor dedi 

image

(409 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım krem vermedi bize ya şurup verdi 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 165 göst.
5 Aralık 2022 Diğer kategorisinde Umutsuz0034 (457 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 118 göst.
23 Temmuz 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde 26032020 (826 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 168 göst.
28 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde MehSinOz (242 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 326 göst.
20 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,860 soru

24,146,000 cevap

334,662 kullanıcı

...