0 oy
128 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (4,846 puan) tarafından

Kızım 4 yaşına girecek affedersiniz ota boka ağlamaları halen devam ediyor artık buna tahammülüm kalmadı. Amcasıyla oyun oynuyordu sofrayı kurdum amcasını bırakmıyor neymiş oyunu bozamazmış. Her zaman onun dediği olsun istiyor. Sen yemiyorsan yeme dedim ama milleti rahat bırak yok orda krize girdi. O kadar bıktım ki her çocuk mu böyle bu krizler ne zaman son buluyor

7 Cevaplar

0 oy
(900 puan) tarafından

Aynen öyle canım. Benim kızımda 4 yas doldurmak üzere ama cennetler geliyor evin içinde Allah sabır ver diye dua ederek bitiyor gunler

-Reklam-
0 oy
(23,337 puan) tarafından

4 yaşta bu krizler ara ara olsa da artık.az olmalı.  Bu çok.sık.oluyosa normal değil. Öyle yaptığı zaman net olmalı hayirsa hayirdan vazgeçmeyin. Bağırıp çağırmadan kararlı durun. Öyle geçer inşallah aklıma bu geldi 

(4,846 puan) tarafından

Kızdım tabiki. Olay tam olarak şöyle oldu kızım eltim kaynim herkes salondaydı ben sofraya buyur ettim.  Kızım başladı ağlayıp bağırmaya neymiş oyuna ara vermeyecekmiş amcasıyla oynuyordu. Tekrar ettim sofrayı kurdum suan yemek yiyeceğiz.  Yok devam ağlıyor.  Bu sefer sinirlendim kızdım. Gelmiyorsan gelme dedim. Yalnız kalmak istemiyorum dedi yani illa amcası yanında kalsın istedi. Krize girdi ağladı bende sinirlerimi bozduğu için salondan çıktım.  Ben burda neyi yanlış yaptım neden cocuk bu yaşta halen her şeye ağlayıp kriz yapıyor 

(23,337 puan) tarafından

Ha bak böyle şeyler her zaman olabilir. Daha büyük yaş gruplarinda da olabilir. Ama bunun sıklığı önemli bence. Çok sık oluyosa yanlış bişey vardır. Arada sırada oluyorsa o normal. Çocuk çünkü. İsteklerini ağlayarak yaptırmaya çalışacak. Biz de uygun değilse yapmayacağız. Ama günde birkaç kere bu yaş grubu için fazla bence. Yani ben tahmini konuşuyorum ama günde 1 kez falan oluyorsa da normaldir diye düşünüyorum. 

(4,846 puan) tarafından

Yani en fazla günde 1 2 kere veya bazı günler hiç olmuyor. Ama benim tahammülüm kalmadı bu krizlere sorun orda 

0 oy
(3,086 puan) tarafından

Bence fıtratı çok önemli. Sizin gonderilerinizi hatırlıyorum, gerçekten zor bir çocuğunuz var. Benim kızım da Eylül'de 4 yasa girecek. Çok şükür hiç öyle krizli bir çocuk değil. Sadece mızmız ve bu ara da aşırı küsme huyu var. Kollarını bağlayıp küsmeye, trip atmaya başladı. Ama asla bağırarak ağlamaz, krize girmez. Bence siz gerçekten çocuk psikolojisi konusunda uzman birilerine danışın. Burda herkesin çocuğunun yapısı farklı, başkasının çocuğunda işe yarayan sizde ters tepebilir. Başkasının daha erken veya geç bitebilir. Ama genel etrafımda gördüğüm 4 yaşta pek kriz kalmıyor gibi

(4,846 puan) tarafından

Eşimin ikna edebilsem ikna olmuyor ona göre gerek yokmuş

0 oy
(4,666 puan) tarafından

3 yaşında kızım hala aynı. 5 dakika önce kriz yaşadık resmen bağırdım yalan yok yeter artık diye. Hiç bir zamanda geçmeyecek bence. 

(4,846 puan) tarafından

Bizm halen geçmedi oturup sinirden ağlayacatım az kaldı 

0 oy
(11,452 puan) tarafından

5 ve 3 yaş iki bebe anasiyim bitmiyor o krizler 

(4,846 puan) tarafından

Bizdede bitmiyor 

0 oy
(7,156 puan) tarafından

39 ayligiz bugun bende cileden ciktim.ayagini incitti zorlamamasi lazim.diye pazartesiden beri evde yedi bitirdi beni iki gündur

(4,846 puan) tarafından

Hani o aylarda daha yeni 3 yaşa girmiş oluyor. Benimki 4 yaşa yaklaştı yani 2 ayı kaldı ama bu 2 yaş sendromu daha hiç bitmedi bizde 

0 oy
(5,482 puan) tarafından

3 yasinda benimki bi tane arkadasi var zaten binada bi kac haftadir da gorusemedik aksilikler oldu bugun denk geldi davet ettim inan hic insan gorcek halim yok sicak bi taraftan icimin sikkinligi halsizligim bi yandan sirf cocuk arkadassiz kalmasin ozlemistir diye cagirdim bin pisman etti soylemesi ayip danone cikardim cocuklara 2 cilekli kalmjs 2 de muzlu cikardim bi cilekli bi muzlu biri yer bi cilekli bi muzlu digeri yer dedim ben cileklileri yicem dedim kiyameti kopardi oteki oyuna dalmisti Allah'tan fark etmedi sakladim napiyim cilekliyi muzlu cikardim biraz durdum oyuncaklar icin kavga basladi cocuk eline bisey aliyo ben onu istiyorum diye yirtiyo kendini benzer baska oyuncak var onu veriyorum yok illa elindekini istiyo bi kere o cocugu ikna edip baska verdim bu sefer yine onun elindekini istedi nasil agliyo gormen lazim sanki dayak yiyo aldim baska odata goturdum konusuyorum anlatiyorum boyle olmaz aglayabilirsin paylasmayi ogrenmek zorundasin o sana her oyuncagini veriyo hic kiskanmiyo falan filan agladi agladi sakinlesti tamam paylascam dedi ozur diledi falan 5 dk gecti yine ayni bi tane araba icin kavga ediyolar hep benimkine dedim odanda yerdeydi al sakla cabuk kavga etmeyin dedim almia getirmis bende ver o zaman aynasin gostermeseydin dedim bi firlatti metal arabayi birimizin bi yerine gelseydi hastanelik olmustuk 3 4 saat oturduk hep boyle gecti en son gidiyorlar cocuk baska yerde wcye gidemiyo eve gidelim diyo annesine gondermedi 1 saate yakin tuttu cocuk cisini kendi uyku saati de geldi artik yok birakmadi en son cocuk ben eve gitcem uyucam sende uyu tamam mi dedi yok ben uyumucam diye agladi neyse onlar gitti bi agliyo bi agliyo gorsen iskence yapiyoruz sanarsin ben bi taraftan sesimi yetiremiyorum dovuyorum sanmislardir kesin 

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 1,300 göst.
27 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Asya15 (246 puan) tarafından soruldu
+1 oy
0 cevap 69 göst.
0 oy
3 cevap 107 göst.
25 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde clk38 (1,522 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 70 göst.
21 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,475,227 soru

24,151,155 cevap

334,914 kullanıcı

...