+1 oy
155 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (188 puan) tarafından

Kızlar 17 günlük bebeğim var normal doğum dikişleri var ne zaman iyileşir doğum dan sonra doktora kontrole gitmedim bir fikrim yok birde yanlış anlaşılmasın bişe sorcam dikişden sonra doğumun genişliği gider mi eskisi gibi ne zaman daralır ilk doğumum bu arada

11 Cevaplar

+1 oy
(24 puan) tarafından

1 2 haftaya düzelir genişlikte çok kalmaz ama yinede eskisi gibi olmaz

(188 puan) tarafından

Peki dikiş ipleri kendiliğinden mi düşer yoksa doktor mu alıyo ipleri

(24 puan) tarafından

Kendiliğinden düşüyor 

(188 puan) tarafından

Bide kanamam kesilmediği için sürekli nemli kalıyo acaba o yüzden mi, geç düşüyor

(24 puan) tarafından

Yok anca 1 ayı buluyo kendiliğinden kayboluyo dikiş göremezsin bir de

-Reklam-
+1 oy
(3,684 puan) tarafından

Bir kaç hafta sonra iyileşir merak etme canım doktor demedi mi şu zaman da kontrole gel diye genel de söylerler kontrole gelin diye 

(188 puan) tarafından

Dedi ama ben gidemedim unutum 

(3,684 puan) tarafından

Tamam randevu al kadın doğumdan git canım 

+1 oy
(39 puan) tarafından

Ben 40dan sonra tam olarak iyileşmiştim kişiden kişiye değişir dikişlerim geç düştü iç dikişler geç düşüyor. Bende gitmedim temiz tut oturmana kalkmana dikkat et çabuk iyileşir inşallah

(188 puan) tarafından

Peki 40 çıktıkdan sonra eşimle munasebet olursa bir sorun olurmu ksura bakmayın tekrardan 

(39 puan) tarafından

Lohusalık devam ettiği sürece yasaktır dinen, temizlenince olur 

+1 oy
tarafından

Düzeliyor canım kırkım çıkana kadar toparlar inş ama kontrole git mutlaka açılma felan olursa enfeksiyon kaparsin geri kalanda yavaş yavaş vücuda göre toparlanıyor 

+1 oy
(3,566 puan) tarafından

10 gün sonra artık afedersin iç çamaşırımda dikiş iplerini görmeye başladım o zaman düşmeye başladı tabi kanama devam ederse nemli kalırsa geç düşebilir.

Dikkat et arkadaşım enfeksiyon kaptı bir ayda anca dikişleri düştü kontrole de mutlaka git.

Bana 40 çıkınca gel demişti o zaman gitmiştim

+1 oy
(1,088 puan) tarafından

2 3 haftaya iyileşmiş olur ama sızısı kalır bir süre tam iyileşir denmez. 

Normalde doğumdan sonra daralma olur derler ama bilemedim 

+1 oy
(454 puan) tarafından

Canım bebeğim 1.5 aylık dikişlerim daha iğleşmedi ama genişliği daralıyor merak etme 

0 oy
(14,646 puan) tarafından

Kırk gün olunca bi muayene tavsiye edilir , tamamen iyileşti mi bi sorun yok mu kontrol amaçli 

0 oy
(2,728 puan) tarafından

Benm ilk doğumda dikişler 15 günden sonra düşme başladı 

İkincisinde 50.gun tam düştü bitti 

0 oy
(1,137 puan) tarafından

Benim son dikişim 45 gün düştü. Şuan oğlum 2 aylık. Bu arada genişliyor falan demişlerdi bana ama ben bı değişiklik çark etmiyorum. İlişki esnasında da aynı yani eskisi gibi. 

Ha bide benim doğumdan tam 1 hafta sonra dikişlerim açıldı gittim tekrar dikiş attılar. O 1 haftayı saymazsak 38 günde dikişlerim iyileştirdi diyebiliriz

0 oy
(1,946 puan) tarafından

Batikonn kullanın çok hızlı iyileştiriyor hemde ağrıyı alıyor 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 192 göst.
+1 oy
5 cevap 102 göst.
31 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Yamukprenses (1,652 puan) tarafından soruldu
+2 oy
6 cevap 198 göst.
0 oy
7 cevap 210 göst.

Kategoriler

1,475,084 soru

24,149,104 cevap

334,825 kullanıcı

...