0 oy
299 göst.
Diğer kategorisinde (172 puan) tarafından

Birine genelde bir tavsiye verdiğim zaman hep onunla imtihan oluyorum yaani hayatta kesin ve net bir şekilde hiç bir şeye asla olmaz imkansız ne münasebet canım demem diyemem ama atıyorum bir bitkisel tarif duymuşumdur yada çok faydasını görmüşümdür aynı şekilde biri ona ihtiyacı olacak şekilde soru sorduysa e bende yaşamışım yada çok yakından tanık olmuşumdur şunu şöyle yap çok iyi gelecek Allah'ın izniyle demeyi ihmal etmem . Bu doğrudur bu faydalıdır dediğim şeyler niye hep imtihanım oluyor gerçekten artık konuşmaktan korkuyorum hatta düşünmekten bile korkuyorum. Yemin ediyorum kimseye bilmişlik taslamak değil niyetim sadece faydası olduğunu düşündüğüm yada gerçekten faydasını gördüğüm bilgiyi esirgemenin kötü niyet gibi geliyor bana. Ne bileyim sanki ben bildiğimi saklarsam falanca kişiye kötülük ediyorum gibi gelir bana kendimi yer bitiririm. Bu şey sözünü doğruluyor mu acaba fazla iyilikten maraz doğar ..

4 Cevaplar

0 oy
(2,386 puan) tarafından

Nasıl bir bilgi veriyorsunda bu bilgiler sana kötü dönüyor?

(172 puan) tarafından

Çok şükür bin şükür ki sahip çıktı o yoldan çıkmadık yine sevgisinden nimetinden işte 🥺 ne kadar uğraşsak rızası için azdır 

(2,386 puan) tarafından

Aynen öyle canım...

(172 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim vaktini ayırıp değerli düşüncelerini paylaştığın için canım 🙏♥️💐

(2,386 puan) tarafından

Rica ederim ne demek ☺️🌸

(172 puan) tarafından

🥰🙏💐

-Reklam-
0 oy
(1,727 puan) tarafından

Olaya başka pencereden bak, belki de Allah senin sözünle iyileştiler diye sana nazar edecek insanlardan seni koruyordur?

(172 puan) tarafından

😃 inanır mısın düşünsem aklıma gelmez bu ihtimal. Dünya burası olur mu olur.

(1,727 puan) tarafından

Olaylardaki hikmeti biz göremiyoruz ama inanıyoruz işte. 😁

(172 puan) tarafından

Biz bilemeyiz hayrı:)

0 oy
(1,230 puan) tarafından

Bende obsesif kompulsif bozukluk var benim de aklımdan geçen başıma geliyor bunu asla durduramıyorum aklıma kötü bir şey gelince bazı kelimeler söylerim totem gibi onları söylemesem olacak zannederim ama söylememe rağmen bazen yine de oluyor hatta alakası bile yok ama işte obsesiflik var söylemek zorunda hissediyorum şimdi bu kelimeleri duaya cevirdim "Allahım korkularimi ve endişelerimi sana emanet ediyorum , la havle vela kuvvet duasını okuyorum hasbinallah ve nikel velil " bunları söylüyorum ama yine de değişen bişey yok olan oluyor ve olmayacak şey aklıma gelse de başıma geliyor dua etmenin zararı yok ama üst üste aklıma gelip üst üste okumak bazen zor geliyor 

(172 puan) tarafından

Sanırım bende de var o takıntı. Söylediğiniz gibi yoruldum artık şunu düşüneyim mi düşünmeyeyum mi . Dua da ediyorum ama en çok yüksek sesle Allah kuluna zülmetmez olacak olana engel olamazsın hiç bir hâl kalıcı değildir diye kendimi ragatlatmaya çalışıyorum ama düşüncelerden kurtulamıyorum 

0 oy
(5,008 puan) tarafından

Ornek ver mesela 

(172 puan) tarafından

Ayy kendimle konuşmalarimi duysan nasıl aklı başında nasıl mabtikliyim anlatamam. Ama gerçekten yapmak çok başka bir şey. Ben artık benim lanetim demiyorum bişeye yok artık diyorum kendime abartt kızım sen neymişsin böyle yaa diye kendimle dalga geçip konuyu dağıtmaya çalışıyorum. Evet evet farkındayım iyi değilim 😌😁

(5,008 puan) tarafından

Iste fark etme diyorum hayatim bosver umursama 

(172 puan) tarafından

Elimden geldiğince umursamıyorum mesela eskiden Rüya görsem yataktan çıkmadan tabirine bakardım şimdi hiç umrumda değil konuşulan bişeydir doyrium gece üzerim açık kalmıştır doyrium unutuyorum Allah'tan sonra 

(5,008 puan) tarafından

Askim ruyayi neye yorarsan o olur zaten iyiye yorarsan iyi olur kotuye yorarsan kotu olur ruya tabirlerinde de kotu bisey yazarsa kotu olur o riske girme bence 

(172 puan) tarafından

Hiç bakmıyorum garanti oluyor bide onu düşünemicem

İlgili bir soru bulunamadı

Kategoriler

1,470,880 soru

24,091,501 cevap

331,773 kullanıcı

...