+1 oy
377 göst.
Diğer kategorisinde (1,124 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ailemle görüşmüyorum eşimin ailesi de zaten Allah'a emanet. Sorabilecek kimsem de yok bilen anneler cevap verirse çok sevinirim. 2 aylık oğlum var. Sadece mama ile besleniyor. Kaç saatte 1, kaç ölçek mama vermem lazım. Geçen bı yorumda  2 aylıkken 3 saatte 90 ml verin demiş doktor. 

Ben 2 saatte 1 75 ml veriyordum. O yorumdan sonra süreyi yavaş yavaş uzatıp şuan 2, buçuk saat yaptım. 2 buçuk saatte 80 ml veriyorum. Yavaş yavaş uzatıp 3saat yapınca 90 ml vericem mamayı. 

Şimdi sorum şu. 2 aylık bir bebeğin 3 saatte bir beslenmesi uzun bir süre mı? Çünkü oğlum 2 saat dolunca açmış gibi ağlıyor. Ya da daha önce 2 saatte 1 beslediğim için, alıştığı için mi saati gelince ağlıyor. Ne kadar süre de ne kadar mama vermem gerek. Dediğim gibi sadece mamayla besleniyor. 

Ve 24 saat içinde 4 tane dolu bez çıkardı. Az mı? Bez sayısını mı saymak gerek yoksa yaptığı çiş sayısını mı?

Bebeğim doyuyor mu yoksa onu aç mı bırakıyorum ne yapmam lazım lütfen bı akıl verin 

11 Cevaplar

+2 oy
(9,080 puan) tarafından

aylik 700 800 gram falan almali en az . cizli bez sayisi benim kafami karistirir. cocugun bezini bekletirsen tasana kadar tek bezlede gun icinde idare edilir kaka yapmadiysa. yada az bi islaninca degisirsen gunde 20 bez de degisebilir. cizli bez sayisi bence kistas degil. 700 gram uzeri kilo aliosa bi ay icinde yeterli demekki. bebegin aclik sinyallerininkntrl et bide . bu arada her ay diktora gotur hasta olmasada aylik kontrol takipleri yapilsin 1 yasa kadar her ay gotur. sonra hastalandikca goturursun doktora.

her ay kilo boy baş cevresi olculsun mesela. yakalari kaslari kendini diri tutmasi basini diri tutmasi elinin kavrayip kavramamais yere bastirdikca bacaklarinin diriligi. vs dr gerseyi genel muayene etsin her ay . 

o yuzden en net bilgiyi diktorundan ve saglikocagindaki hemsireden alabilirsin 

(1,124 puan) tarafından

Anladım çok teşekür Ederim çok sağolun 

-Reklam-
+2 oy
(5,378 puan) tarafından

Cok karisik yazmissin tam anlamadim ama cocuk verdigin mama fazla olursa kusar ne ladar istiyosa o kadar ver bence 3 saat cok degil ama ac gibi agliyo diyosun acsa besle yani ac mi dursun 

(1,124 puan) tarafından

Anladım çok teşekürler

+1 oy
(6,798 puan) tarafından

Mama kutusunun üzerine bir günde kaç ölçek mama alması gerektiğini gösteren tablo var bebeğin ayına göre hesaplama yapıyor mesela  günde 10 ölçek mama diyorsa onu gün içinde bölüp bebeğe verebilirsin 

(1,124 puan) tarafından

Onda da günde 6 defa mama verin diyor çok az geliyor bana. Ama 6 defa kaç ölçekse dediğiniz gibi onu  bölüp verebilirim çok teşekkürler

+1 oy
(401 puan) tarafından

2 yada 3 saatte bir mama ver ben öyle yaptım. 3 saati geçmesin. 90 ml ver doymazsa ağlar doyarsa kusar fazla içtiyse. Eğer doymazsa 30 ml daha ver

(1,124 puan) tarafından

Çoğunlukla her mamadan sonra kusuyor. Şuan bile mama verdim 2 defa kustu. Teşekkür ederim yorumunuz için peki birşey daha sorabilir miyim. 6 ay boyunca sürekli 3 saatte 1 mi mama vereyim yoksa bu süreyi ilerledikçe uzatayım mı

(401 puan) tarafından

Kac ml veriyorsun canım fazla içiyorsa kusuyordur yada reflü vardır. Büyüdükçe süreyi uzat 

(1,124 puan) tarafından

Ben 2 buçuk saatte 75 ml veriyorum 2 saatte veriyordum süresini uzatayım dedim. Şimdi de git gide süresini arttırıp 3 saat yapacam ve 90 ml vericem

(401 puan) tarafından

Öyle yap canım bencede 

(1,124 puan) tarafından

Tamam teşekkürler 

+1 oy
(3,777 puan) tarafından

2.5 3 saatte 90 ml veriyordum canim suan suan 6 Ylik.yeni 150 ml çıkardı doktor

(1,124 puan) tarafından

Her ay doktor mu ne kadar vermemiz gerektiğini söylüyor. Mesela 3 aylık 4 aylık falan olunca ne kadar vermem lazım peki 

(1,124 puan) tarafından

Peki kaç saatte bir 150 ml veriyorsunuz 

(3,777 puan) tarafından

3 saatte vlbir veriyorum en fazla 4 saat  ama ek gıdada aliyor.

Evet doktor nedense oni yapiyorum 140 ml içiyordu 150 cikar dedi.

(1,124 puan) tarafından

Anladım çok teşekür Ederim o zaman bende 6. Aya kadar 3 saatte 1 mama vereyim ek gıdaya başlayana kadar

+1 oy
(163,453 puan) tarafından

Su veriyosun dimi mama alan bebeğe su verilmeli unutma

(1,124 puan) tarafından

Bana büyüklerim ver dediler o yüzden veriyorum ya mama verdiğim için ver dediler 

Mamayla beslenen bebeklere su verilir ben ilk aylar emzirdim yine verdim sudan zarar gören bebek yok susuzlukdan hayatını kaybeden bebek var

(555 puan) tarafından
+1

Sevda gözünü seveyim sen yapma bari🙄 Su'dan ölmüyorlar çocuklar zaten. İçtikleri sudan vücuduna verdiği zarardan ölüyor. Bebeklerin vücudunun %78'i su . İçermeye devam ettikçe böbrek yetmezliği başlıyor . Her zaman birşey olmuyor zaten 1 kez birşey oluyor. Böbrek yetmezliğinden de bir çok bebek öldü 

Hayatım 2 doğum yaptım ve Dr karım şu ver dedi orda sistem bu şekilde veriliyo Türkiye sistemi çok farklı ek gıda 6.ayda baslaniyo orda 3mayda takımlara baslatiliyo Türkiye'de demir bisisi veriyolarmis bizde k vitamini veriliyo toplamda 3 adımız var Türkiye'de her ay asi var her yiğidin yoğurt yiyişi farkli

(1,124 puan) tarafından

Biliyorum ki bende vermedim başka büyüklerim ver deyince verdim bende 

+1 oy
(1,106 puan) tarafından

2bucuk 3saatde 90ml yap ver ice bildiyini icsin kalanini at saklama.80ml yapamazsinki onu nasil olce bilirsin.2saatde beslenmesi aliskanlik olmus diye agliyordur herhalde amma cok aglarda yap ver 

(1,124 puan) tarafından

Dün yanlışlıkla 4 ölçek yaptım onu bile içti hepsini yani ne kadar versem hepsini içiyor yok demiyor

(1,106 puan) tarafından

Daha 90 ver sonra 120ml gecersin doymazsa

(1,124 puan) tarafından

Anladım teşekkür ederim yorumunuz için ❤️ 

+1 oy
(516 puan) tarafından

Emzirince 2 saatte bir mama verince 3 saatte bir fakat 2 aylık bir bebeği 3 saatte bir beslemeye gerek yok ne zaman isterse her bebek farklıdır zaten kutunun üzerinde haftasına göre yazıyor kaç ölçek 3-4 ölçek vermen yeterli bebeğin ne zaman isterse o zaman ver gece mama için uyandırma bez sayısı önemli değil idrarın renginden takip edebilirsin bir bebeğin 5 kere kaka yapmasıda doğal 1 kere yapmasıda aç olduğunu göstermez ölçeği arttır o saat kuralı yenidoğan için gerekli bu aralıktaki bebek ne zaman açıktığını bilir 

(1,124 puan) tarafından

3 ölçek az mı?

3 saatte bir uzun bi süre mı?

Bilmiyorum ki ben ne zaman acıktığını nerden bilicem sürkeli ağlıyor zaten

(516 puan) tarafından

Uzun değil zaman tutmama gerek yok 4 ölçek verdin durmadı 5 ölçeğe çık dahada aglıyorsa açlıktan ağlamıyor olabilir sadece açlıktan ağlamazlar 

(1,124 puan) tarafından

Anladım teşekkür ederim yorumunuz için 

+1 oy
(72 puan) tarafından

2 aylik bebek icin saat tutuyorsunuz ki kurmalı bebek gibi ben ilk oglumda hem mama hem anne sütüydü saat tutmiyodum ne zaman aransa veriyodum simdi 4 aylik oglum var bundada ayniyim yok iki saatte yok bi saat falan demiyodum ne zaman isterse veriyorum

(1,124 puan) tarafından

Bilmiyorum ki bebeğim hep ağlıyor aç olduğu için mi yoksa öylesine mı ağlıyor anlamıyorum. O yüzden saat koymak istedim. Bide her arandığında ne kadar vermem gerekicek onu da bilmiyorum 

+1 oy
(730 puan) tarafından

Her bebek farklı bazen bebeğim 60 ml bitirip doymuyor bazen sadece 30 ml içiyor üç haftalık ,bazen bir saat sonra uyanıp mama ister bazen iki saat bazen üç saat uyur uyanır,sen kendi bebeğine göre alışıp devam edeceksin belki benim bebeğim üç saat tok tutuyor mama ama senin bebeğin iştahli olur acıkır ve her mama doyurucu olmuyor tok tutmuyor, kilo alımı normalse sorun yoksa bebeğine göre devam et sen 

(1,124 puan) tarafından

Çok ağlıyor ben ne zaman acıktığını anlayamıyorum. Bide anlasam bile ne kadar mama vermem gerekicek. Benim oğlum dün yanlışlıkla 4 ölçek yaptım onu bile bitirdi yani ne kadar versem içer. Mama da SMA OPTİPRO kullandım yaramadı çok kabız oluyordu gaz sorunu vardı. Bebelac kullanmaya başladım onda günde 1 defa da olsa kakasını yapıp rahatlıyor ama gaz sorunu haala var 

(730 puan) tarafından

Böyle hissettmen normal ama birbirinize alışıyorsunuz bu süreçte, Bebelac Galiba tok tutmuyor, eşim almıştı bende denedim kaç gündür Bebelac verince uyumuyor tekrar mama istiyor , hipp kullanıyorum hipp mamayi içince doyuyor ve uyuyur, bebeğin aciktigini anlayınca ver mama belki üç saat beklediğin için çok acikiyor ve içiyor, bazen bir saat arayla veriyorum Uyanıyor ağlıyor bazen iki üç saat arayla zaten anlarsın canım acta kalmaz mama kuyusunun üzerinde haftasına göre kaç ölçek içmesi gerektiği de yazıyor, ama dediğim gibi sen bebeğinden anlarsın aç olduğunu verirsin bütün bebeler aynı değil sonuçta 

(730 puan) tarafından

Hipp confortom gaz ve kabızlık için çok iyi diğer bebeğim ilk altı ay kabızlık sorunu oldu her mamayı denedik en son yine hipp mama iyi gelmişti hem gaza hemde kabızlığa  

(1,124 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim yorumunuz için ben ama optipro kullandım olmadı Bebelac aldım onu kullandım o da olmadı sanırım SMA COMFORT bildiğim kadarıyla onda da kabızlık ve gaz sorunu olmuyor. Bilmiyorum deneyecem artık ne iyi gelirse

+1 oy
(2,723 puan) tarafından

Bebeğin 2 aylık 3 çok fazla kilo alımı ilk aylar çok oluyor sonrasi olmuyor az alıyorlar 

2 saate bir besle ve 90 yap baktın içiyorsa tamdır kaliyorsa ona göre azalt 

Kusarsada bilki fazladır 

Benm ilk çocuk 100 içerdi ikinci 60 içerdi her bebek bir değil o yüzden ölçüyü ilk fazla yapıp ona göre kendin bakacaksın saati 2 yada 2.5 saat geçsin öyle besle baktın karnı tok almıyor l zmn 3 saat yaparsın aradaki mesefeyi

(1,124 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim yorumunuz için çok iyi geldi. Aslında çoğu zaman mamayı verdikten sonra kusuyor. O zaman 2 buçuk saatte 1 vereyim mamayı takip edeyim ona göre davranayım

(2,723 puan) tarafından

Aynn kusuyorsa da biraz mamayı miktarı azalt 90 yapıyorsan 80 yap ona göre bak kusarsa biraz daha azalt 

Şuan midesi küçük çabuk doyar ama ilk aylar yattıkları içinde hemn kilo alıyorlar 3 aylıktan sonra uyanık kalma süreleri artıyor hareketleniyor laf kilo alımı az oluyor 

(1,124 puan) tarafından

Tamam çok teşekkürler 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 291 göst.
28 Mart 2021 Diğer kategorisinde yigitinannesi0 (1,300 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 2,605 göst.
16 Temmuz 2020 Diğer kategorisinde Gentle Avenger (3,757 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 202 göst.
0 oy
18 cevap 489 göst.
19 Temmuz 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde jefasse (1 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,474,295 soru

24,137,160 cevap

334,354 kullanıcı

...