+1 oy
467 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (110 puan) tarafından

Günaydın kızlar

Ben demiştim ya kayınvalidem oğluma sünnet düğünü yapmak istiyor ben sonuna kadar itiraz ettim ama kadın banamısın demiyor. Hatta dün bize gelmiştiler 1aya planlamış yok efendim büyük mekanda olucak en az 200kişi gelicek herşeyi hesablamış 200bini geçiyor. Kendisi emekli maaşı alıyor kayınpederimde çalışmıyor yanlız kocam kalıyor. Yani kadın düğünü ben yapıcam deyip tüm yükü kocamın üzerine atıyor. Bende 200bin böyle şeye harcamak fazla gereksiz dedim görgüsüzlük dedim bana sende düğününde gitti en pahalı gelinliği seçtin dedi o zaman oğlumu düşündüğün mü vardı şimdi paradan kısıyorsun? 

Anlatmaya çalışıyorum arkadaşım iki insanın evlenmesiyle sünnet düğünü aynı şey değil ama Nuh diyor peyğember demiyor. Ve benide en çok yakan eşimim tarafsız kalması(kendi çapında ama basbaya annesinin tarafını tutuyor) bana uzatma ne yapmak istiyorsa yapsın dedim

Bilmiyorum ben mi fakirim yoksa eşim benden habersiz çok mu zengin ama 200bin+ ona 200tl gibi geliyor kendisinede söyledim hayırdı para mı basıyorsun yoksa gidip hırsızlık mı yapıcaksın annesine birşey demeyen adam bana bağırmayı iyi biliyor ama haddini aşma diye

Artık onlara birşey demiyecem ya resmen beni bu bebeğin annesi olarak görmüyorlar kendi bildiklerini yapıyorlar

18 Cevaplar

+5 oy
(15,105 puan) tarafından

Bir oğlum var sessizce gidip sünnetini olacak eve geleceğim bir yasin okuyup hayırlı olması için dua edeceğim. Çocukların çok afedersin pipisine fazla anlam yükleyip üzerine düğün yaparsan ilerde o organ sayesinde üstün olduğu fikrine kapılır. Kızım ve oğlum eşittir. İkisinin de gelişim basamakları benim için küçük bir hayır yapıp bir yasin okuyup dua etmek ile kutlanabilir. Kızımın ilk dişi düşünce de oğlum sünnet olunca da kızım bluğ olunca da ya da okula başladıklarında... Bir çocuk giydirir okumamı yapar duamı ederim onlar için. Kayınvaliden yanlış yolda eşin de yanlış insana destek oluyor bu bizim çocuğumuz anne demeyi bilmeli 

(9,083 puan) tarafından

yamam esine de parayi sen vereceksin niye dionki . babannesi vercekmis iste kocan oyle dusunuo. gtsin tutsin annesi neresiyse kendi odesin sen ve esin maddiyata karismayin. siz giyinin keyfinize bakin . babannesi ogluna sen oducen mi dio. ben oducem demiomu. ben yapicam dugunu demek odemeyi ben yapicam demek. sen de babannesine tuttuu salonu . odemesini yaotinmi hadi kiyafet alisverisine cikacaz de bankaya gdip nakitmi cekeceksin kartlami alacaksin bilac elbise begendim ben kendime sana ogluna bebege. herkesinkini oducek demekki. kaynanaa sor taksitlimi alcaksin yoksa nakit  mi de ona gore indirim yaparlar. bakalim ne dicek😂😂 yoo ben odemicemki siz oduceksiniz mi dicek

(110 puan) tarafından

Yoo parayı eşimden alıcak ama düğün bunun adından yapılacak sanki eşimede büyü yapıldı ağzını bile açmıyor tamam diyor o kadar 

(9,083 puan) tarafından

ozaman ben dugun yapicam demesin . parayi verecek olan sensen ben dugun yapmicam suan suan paramiz yok . 5 sene sonra yapicam de. esin demisa sen de anne paran varmi bizde yok. sen neyle yapcan dugunu nerden oara bulcan sor gulerek sor esin he deyip gecio belliki sen sor . ben yapicam deyince parayi nerden bulcan dersin parayi veren dugunu yapmis oluo de

bide cocugu elinden alip kestirecek dugun yapacak degilye sende esin gibi he de gec. oyle oyle gunler gecer. derseki tarih belirleyin ben gttim tuttum salonu falan ozaman dersin paramiz yok sen neyle oducen  muhtelelen lafta sozlu dio babannesi ben yapicam edicem derken . su tarihte yapalim bi ay sonraya yapalim deyip isi ciddiyete bindirene kadar he de gec cocuk senin evinde neticede. kesiteceksenizde soylemeyin

(110 puan) tarafından

Kız oğlu göğsünü kabarttı hallederim dedi o kadına birşey söylemek olur mu? Valla sünnetde misafirlere beni yedirir o kadar çirkef o kadar sonradan görme 

Ama bu düğünde oğlu zarara girse bir yardım yapmaz ben o parayla ilaçlarımı alıyorum diye

(9,083 puan) tarafından

aman vocuk senin elinde alip kestrecek degil ya . sende he de gec . isi coddiyete bindirip gidip salon tutmadikca he de gec  . sunnet ettirip kestirdinmi bebegi. kestirmediyseniz soyleme bile   kestirdiysenizde zaten olmus bitmis . sen cocugu buyutmene bak sen sunneti de yapalim artik demeden kimse bihalt yapamaz. salon tutarsada kendi kendine gdip oynasin . doktor kalabaliga girmesin diye dersin esin demio sen desen esine dirdir etme kaynanan soyle . maddiyattan bur emekli maasinla nasi yetisecek bukadar masraf sor mesela. kocana odetecegini unut sen. direk ona kendi odeme yapacagini hatirlat kaynanana. kicikirik emekli maasiyla kendi ac karnini zor doyururken nasi dugun yapacakmis.  once bi onu desin 

planladigi tarihe yakin da cocuk hasta oldu de hasta olmasa bile hasta atesi cikdi gece falan de o sira hastalik uydur

-Reklam-
+2 oy
(3,377 puan) tarafından

Ne zor ş ya valla  erkeklerin vogu anaci zaten

(110 puan) tarafından

🙄aynen

(9,083 puan) tarafından

kaynana ceksin kredi kendi maasiyla odesin kendini mi satar bobreginimi satar napiosa. 200 bin gozune batio demekki.  bide soyle ben annesi olarak 5 yasina gelince cocuga biyle sasali dugun yine yapicam

ozamankinin masrafini biz cekeriz suankini bababnensi yapacakmis de . konu komsu es dost akraba herkese rezil er. kaynanan magarada yasiomis gibi haberi yok 40 gunluk vocuga sunnet dugunu olmazki bebek mevlidi yapilir . bebege dogum takisi takilir. suan kestirsende dugununu 5 yasinda ken yaosa cocuk sunentinden bisey hatirlar en azindan . iki dugun yapacaz de suankini unutur. 4 bes sene sonra bi sunnet daha yapacaz diye diret sende. gorgusuzlukse sende gorgusuzluk

iste ikinci dugunu iste . ozaman bakallim ne olacak. suanki in masrafini kim cekecekse 5 sene sonrasininkini digeri cekecek masrafini de . suan digunu kocan odeyecekse 5 sene sonrakini bababnesi odeyecek suan babannesi odeyecekse 200 bini bes sene sonra esin dugun yapacak sende bunda diret

(3,377 puan) tarafından

Bu iş 200 binle bitmezdi senin kıyafetin kocanın kiyafeti çocuğa kiyafet  sac bas derken 100 binde oyle koyun😃

(9,083 puan) tarafından

iste kaynana odeyecekse ohooo ciragan sarayinda olsun en saasai biz olalim alalim 100 dolarlari sacalim . de kaynanana eger sen odeyeceksen ciragan sarayini istiyorum istanbula gidip bos gune randevu bulucam de sen odeyeceksen ama . bize yukleme. emekli maasinda artik nasil odersen ode de

bide gerekli olsa gam yemicem. cocuk anlasin bi bikac yas buyusun yine dugun yapilacak. ozamankini biz yapicaz zaten de suankini babanesi karsiliyor de

+2 oy
(1,923 puan) tarafından

Yazık günah. Erkek sünneti için düğün yapılmaz. Kim uydurdu bu saçmalığı? Pipiye düğün yapılacak kadar anlam yükleyen herkes cahil kara cahil  erkeğin bir organla kadından daha önemli olduğunu düşünmesine sebep olacak, erkekliğin övünülecek bir şey olduğu algısı yaratılıyor o küçük çocukların beyninde. 

(110 puan) tarafından

Benim kayınvalidem gibi cahil insanlae uydurdu kim uyduracak? 

200bine kaç adama yardım edebilir ama anlamıyor illa düğün illa görgüsüzlük kendisi sünnnet annesi gibi gelinlik giyer süslenir püslenir

+1 oy
(2,180 puan) tarafından

Hiç bir şey yapma bırak kendisi çalsın kendisi oynasin dilerim eline koluna bulaştırır rezil olur 

(110 puan) tarafından
+1

Valla isterse zarara girsinler umrunda değil

+1 oy
(343 puan) tarafından

Arsa alsn oğluna 200 az paraysa altın alan kenara katsn kredi kartını patlat madem az geliyor bu paralar 

(110 puan) tarafından

Yok ben harcasam neymiş efendim fazla tutumsuzum parayı çar çur ediyorum

0 oy
(24,467 puan) tarafından

Sünnet düğünü bi saçmalık biz neyi kutluyoruz diye düşünen de yok 😒

(110 puan) tarafından

Oğlumun orası burası kesildi oleyy hadi hoplayalım zıplayalım 

Kadın o kadar çirkefçi düğünde giyindiğim gelinliğe bile laf ediyor adı üstünde DÜĞÜN

ama saçma sapan şeye para harcıyor 

(24,467 puan) tarafından

Bu durumda eşin sert olmadığı için annesi kafasına göre karar veriyor zaten net bi şekilde istemiyorum ısrar etme dese nasıl yapacak tamamen eşinle alakalı bence 

(110 puan) tarafından

Çok haklısın güya eşim tarafsız bize karışmıyor ama ayan beyan ortada kimin tarafını tutuyor 

Para onun cebinden çıkıcak ve böyle işlerde zararda olur zarara girsinlerde görsünler acaba o zaman annesimi onun borçlarını ödeyecek

(24,467 puan) tarafından

Evet kimse ödemez ne yazık ki sizin üstünüze yıkılacak o kadar masraf insan hadi gelinini düşünmüyor oğlunu da düşünmüyor nasıl bir anne anlamış değilim keyif alıyor gibi bundan 

0 oy
(1,697 puan) tarafından

Sünnet düğünü kadar saçma sapan bir olay yok yani ben bu insanların zihniyetini anlamıyorum hem boşa masraf hem çok gereksiz onu yapacaklarını iki dua okursun Kur'an okutursun evinde hem evinde Kur'an okunmuş olur maneviyatın yükselir hem de gereksiz masraf yapmamış olursun yani o parayla başka bir şey de yapılabilirdi bilmiyorum neyin inadı bu istemiyorsan istemiyorsundur neyin ısrarı bu saçma ya yani hem bir çocuğun bir organı kesiliyor diye bunu düğününe çevirmek ne ya nasıl bir mantık ay gerçekten sinir bozucu ayrıca düğün ile sünneti nasıl bir tutabilir mantıksız burnunun dikine gidiyorlar kendi dediklerini yapmaya çalışıyorlar eşin de sırf Annem dedi diye bir şey demiyor aslında borcu öderken o zorlanacak bırakın ne halleri varsa görsünler İnşallah rezil olurlar paraları da boşa ziyan olur o zaman ağzını açar konuşrsn

(110 puan) tarafından

İnşallah olurlar başka birşeyde demiyorum

0 oy
(5,763 puan) tarafından

Sünnet düğünü saçmalığını oldum olası anlamadım. Ne hale getiriyorlar mevzuları ya. Çok haklısın ama eşine üslubun da biraz ağır olmuş. Hırsız falan demeseydin keşke. Bana dense ben de çok üzülürdüm. Eşin sen böyle dedikçe de bilenmiş olabilir. Yine sen haklısın ama belli ki eşin de istiyor ses etmediğine göre. Bırak ne yaparlarsa yapsınlar. Gönlün razı değil, Allah katında savurganlık da yapıyorlar çıkar ikisinden de. Sen de oturur izlersin. 

(110 puan) tarafından

E ama ne yapayım sinirleniyorum 

Bak daha hamileyken bebek için alışveriş yaptığımızda arabasıdır beşiğidir pusetidir alıyorduk ama parasını kara kara düşünüyordu yok bu ay iş şöyle oldu vergi geldi bilmem ne yaptı, artık vergi gelmiyor mu? Yada vergimi sana para ödüyor anlamıyorum ki

Evet razı değilim ama beni dinleyen saygı duyan yok

0 oy
(5,093 puan) tarafından

Sonuç olarak yapılacak belli senin ne düşündüğünü umursayan yok yapacak bir şey yok tadını çıkarmaya çalış git en pahalı kıyafeti al saçını başını yaptır vs vs

Ama karşıyım ben böyle şeylere onu da belirtiyim 

(110 puan) tarafından

Düğünün masrafını zaten eşim karşılayacak eğer öyle pahalı elbiseler saçlar falan yaptırsam çığlık kıyamet kopar israf ediyorsun diye

0 oy
(1,516 puan) tarafından

Sünnet düğünü kadar saçma bir etkinlik görmedim ben kendi çapında bi kuran okutup bişeyler yapabilirsin ama düğün ne yaaa ayyy bide Sünnet olan çocuğun annesi şatafatlı giyinmiyormu öööööggggggghh yani 

Senin kaynana heralde birilerinin Sünnet düğününe takı taktığı için bu kadar ısrar ediyor Allah akıl fikir versin 

(110 puan) tarafından

O gelinliği benim kayınvalidem giyinicek bu gidişle zaten pek meraklı

(1,516 puan) tarafından

Puhahahhss ona giydirin

0 oy
tarafından

Selam günaydın 

Ya ne biçim aile bu ya kızım 

Sen neyin içine düştün böyle ya allah aşkına 

Size yapılan düğün ile 

Yusufa yapılacak olan şey aynı mı ya

Ne gerek var düğüne salona davul zurna zımbırtıya ya.

Tamam çocuk kesilir 

Aile arasında yemek verilir 

Daha fazlasına gerek yok ki ya..

Ben burda oğlumu kestirip 

İstanbula gitcem babannemiz yemek verip mevlut okutcam dedi.

Peki dedim.

Benim de istedigim bu.

0 oy
(23,005 puan) tarafından

Valla çok sinir bozucu 

0 oy
(809 puan) tarafından

Ne yaparsanız yapın ben gelmem de

0 oy
(3,828 puan) tarafından

Düğün falan yapmıyorum diye konuyu kestirip at ki uzatmasınlar gelip gidip. Ya zorlamanın ya da çocuğu kendileri doğurmuş gibi karar almalarının ne anlamı var acaba. Geçenlerde bi oğlumun saçlarını kazıtma tavsiyesinde bulundular kayınvalidemler ben sevmiyorum asla kazıtmam dedim bitti gitti. Yani sünnet düğünü diye baskı yapmış hallerini düşünemiyorum düşünmek istemiyorum. 

0 oy
(17,449 puan) tarafından

Oğlum 4 aylıkken sünnet oldu..Çevremde çok baskı yaptı illa olsun dedim hiç gerek yok imkanimda var şükürler olsun ama bı pi..pi kesildi diye kutlama yapmak çok saçma bana göre milletin gönlünümu eyliycemm

0 oy
(1,273 puan) tarafından

Çok yapmak istiyorsan masraflarını karsila derdim ben 

0 oy
(230 puan) tarafından

Karişma desem olacakmıki herturlu etkıleneceksin dugun yapsa borc harc yıne sna olacak yapmasa basının etini yiyecek 

Çok saçma ama babaneye noluyo da karışıyor dicemde oğlu ıstedı için diretiyor o oğlu yoksa dese susar belki sen kaynananı boşver kocanın gonlunu yapmaya calış

0 oy
(4,381 puan) tarafından

Ailenin yanına git 3-5 ay kal gelme. Hem düğünü ben yapıcam diyip hem sizin üstünüze yıkmak tatlı su kurnazlığı derler buna. Sonra millete de övünecek ben yaptım diye .

(110 puan) tarafından

Ya zaten bir zorla eşimle iletişim kurmaya çalışıyorum ailemin yanına gitsem dönsem o zamana eşimle konuşmayı unuturuz(

Evet tüm masrafı eşim çekicek ama düğünü babaanne yapıcak adı öyle geçiyor

(4,381 puan) tarafından

Eşinle tatlı dille konuşup ikna etmeye çalış baktın olmuyor yapacak bir şey yok. Git sen de her şeyin en güzelini en iyisini beğen. Hem kendine hem çocuğuna. Bırak eşin nasıl ödüyorsa ödesin . O düşünmüyorsa sen de düşünme.

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 437 göst.
+1 oy
4 cevap 314 göst.
+1 oy
5 cevap 256 göst.
+1 oy
18 cevap 649 göst.

Kategoriler

1,471,396 soru

24,098,349 cevap