0 oy
138 göst.
Diğer kategorisinde (18 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bisey sormak istiyorum kızlar önemli konu

Bi arkadaşım başka işte çalışıyordu ve dağa sonra başka işe aynı günde sigorta girişi oldu başka yere başladı hiç ara vermeden sigorta gününe daha sonra o iş yerinde 1 ay çalışti  ve çıkışı verildi sonra işsizlik aldı bugünde sigortadan gelmişler denetim amaçlı neden çıkışı verildi bilerek yapılmış birsey mi diye arastrmya düşmüş para cezası verilecek ustlere bildirilecek diye bu durumda ne yapmalı sskdacalisan var mı 

4 Cevaplar

0 oy
(2,815 puan) tarafından

Sorunuzu yazarsanız daha kolay cevaplanir

-Reklam-
0 oy
(439 puan) tarafından

Akrabalık felan yoksa sorun çıkmaz bence

0 oy
(3,042 puan) tarafından

Pek anlayamadım ama issizlik oyle alınmıyor canim 600 isgunu istiyor sen diyorsunuz 1 ay orda çalıştı 1 ay burda çalıştı 1 gun surda..

Söyle birse ben bugün burda işbaşı yaptim o gün sssk girişim mutlaka oluyor yarın ciktim ertesi gu  gittim.gene ssk girişim olmak zorunda qma issizlik alamaz 600 iş günü olmadikca

0 oy
(228 puan) tarafından

SGK da çalışmıyorum ama mali müşavir yanında calistim sigorta giris çıkışlarıni ben yapardım. İse girişlerde özellikle dikkat ederdik ertesi gün tarihli giriş yapardık. Aksi taktirde cezası vardı. Yani yarın başlayacaksa işe giriş bugünden yapılmalı. Ama bu durum arkadaşınla ilgili değil işyerinin dikkat etmesi lazımdı buna. Ceza gelebilir yani

(18 puan) tarafından

Normalde 6 yıl başka yerde çalıştı işsizlik alabilmektir ordan çıkıp başka yerde sigorta girişi yapıldı onlarda 1 ay sigorta göstermişler ve işsizlik alsın diye çıkışını vermişler yani ne kadar bi cezası olur ki 

(228 puan) tarafından

O zaman durum farklı. O 1 ayda orada çalıştı mi yoksa sadece sigorta mi gösterdiler onun peşine düşmüşler. Eğer çalışmadiysave ispatlanirsa cezası çok. Hatta maaş aldıysa bu sürede onu bile faiziyle odetirler. Güncel ceza fiyatı hakkında bilgim yok ama. 

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 217 göst.
20 Mart 2024 Diğer kategorisinde Vesile hakan (848 puan) tarafından soruldu
+2 oy
21 cevap 648 göst.
15 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Asyaa211 (2 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 206 göst.
0 oy
1 cevap 52 göst.
27 Haziran 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Neyla (545 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,011 soru

24,052,244 cevap

329,712 kullanıcı

...