+1 oy
43 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,578 puan) tarafından

Kızlar hayırlı geceler bnm hamilelikte troid yuksek cıkmştı 2 .74 sonra dahile doktru ılac yazdı 1 ay kullan gel dedı ve kullndm kontrole gttm geçende 

Doktr tekrardan kan tahlili ıstedı ve sonuc cıkmş sukur dusmus yarın da randevum var gitmeye gerek varmi acba sonuc için bu ara agrım var biraz ve kızımla da gitmek zor oluyor durmuyor sıkılıyor hemen!

3 Cevaplar

+1 oy
(4,154 puan) tarafından

evet gerek var. 

ilaç kullandın diye düştü, ilaca devam etmezsen tekrar yükselecek. gebelik sonuna kadar düzenli kan verip ilaca devam etmen gerekiyor 

(2,578 puan) tarafından

Tesekkır edrm cnm gideyim ozmn

(4,154 puan) tarafından

git canım. doktor ilacın dozunu değiştirebilir. atıyorum bu ay düştü ama 2 ay sonra karnın büyüdükçe tsh daha da yükselebilir. doğumdan 1 ay kadar sonraya kadar devam etmiştim ben. ilacı kestikten 3 ay sonra da kontrol amaçlı kan vermiştim. eğer tsh yüksek çıksaydı ilaç kullanmaya devam edecektim 

-Reklam-
+1 oy
(426 puan) tarafından

Benim de ilk genelik kontrolünde 5.33 çıkmıştı endokrinoloji ve kadın doğum eşliğinde ilaca başladım tuz yemeyi arttırdim  1 ay sonra düştü 2.3 oldu daha sonraki ay 1.6ya indi gebelikte 0.5 ile 2.5 arasında olması gerekirmiş her ay aç karnına TSH testi yapmaya devam ettik ilaç sayesinde hiç yukselmedi ama ilaci  bıraktırmadı doktor doğuma girdiğim güne kadar içtim. Doğumda bırakıp 3 ay sonra tekrar gel dedi yükselme olursa detaylı bakacağız dedi 3 ay sonra normaldi sıkıntı kalmadı şükür.  Gebelikte yüksek TSH çok ciddi bir durum kesinlikle ihmal etmeyin değerleriniz iyi bile olsa doktor kontrollerini aksatmayin 

+1 oy
(22,699 puan) tarafından

Evet gitmelisin. Normalde kullanman gerekmese de sırf hamile olduğun için doktor ilaca devam edebilir. Bunun kararını doktor versin. 

Bana da değerlerin çok yüksek değil. Normalde olsa ilaç vermezdim. Ama hamile.oldugun için ilaç kullanmam gerek.demisti. ihmal etme bence 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 138 göst.
+1 oy
2 cevap 92 göst.
9 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Eymen Alim25 (1,378 puan) tarafından soruldu
+5 oy
8 cevap 192 göst.

Kategoriler

1,467,596 soru

24,047,001 cevap

329,437 kullanıcı