0 oy
539 göst.
önce Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,640 puan) tarafından

Bebeğim 23 aylık ve 4 aylık da hamileyim. Burda herkesin tuvalet eğitimini hep 2 bucuk 3 yaşlarında verdiğini gördüm. Ben de 2 bucuk yaşında vermeyi düşünüyordum. Ama annem ve halam başla artık çocuk konuşuyor çabuk kavrar deyınce benim de kafam karıştı. Napayım bilemedim. Ben istıyroum ki çok uzun sürmesin. Çok uğraştırmasın beni en iyi kavrama zamanı 2 bucuk diye düşünüyordum. Ama bezden de zaman zaman rahatsız oluyor. Bu da beni başla diye teşvik ediyor napayım

20 Cevaplar

0 oy
önce (4,782 puan) tarafından

23 aylık kasları daha zayıf tutamaz çok küçük. Konuşmak önemli değil bence . 2.5 yaşını geçsin derim zaten anlarsın o zmaanın geldiğini meraklı olurlar WC ye

önce (4,782 puan) tarafından

Eğer tam zamannında başlarsan çok kısa sürer eğitim. İdrar dışkı felan kolay kolay görmezsin. Bide o dönemde çok sakin olman lazım eğer stres yaparsan çocuk vazgecer öğrenmekten. Annem stres oluyor demekki kötü bişey tuvalete gitmeek die düşünür.

Bez deyken nasıl rahattsan öyle ol. 

önce (1,640 puan) tarafından

Dikkate alacağım tesekkur ederim 👍

önce (2,704 puan) tarafından

Benim kızım 23 aylıkken 5 günde öğrendi. Çocuğa göre değişen bir durum, belki de öğrenir bilemezsiniz. Benim etrafımda da bu aylarda öğreten çok var

önce (4,495 puan) tarafından

Çocuktan çocuğa çok değişiyor gerçekten bende tam 24 aylıkken başladım öğrenmesi 6 ay sürdü 

önce (7,444 puan) tarafından

Bizimki de uzadı öğrenmesi. 

-Reklam-
0 oy
önce (4,017 puan) tarafından

annem kaynanam da ara ara diyor hadi artık beze yapma vs diye. ama çocuk ne zaman hazırsa o zaman olmalı. 

başlarda heves etmişti benim kız, hatta gittim klozet aparatı falan aldım ama yok istemiyor şimdi. 

tabi bez bağlamak falan eziyet oldu artık inadından. ağustos sonu eylül başı gibi bir tatile gideceğiz ondan sonra bi deneyeceğim bıraktırmayı. şimdi tam 24 aylık o zaman 26 aylık falan olacak bakalım 

1 ay buyukmuş seninki. Ben de Eylül gıbı bi deniyeyım diyordum. Annemler öyle deyınce daha erken denesem mi kararsız kaldım.

önce (4,017 puan) tarafından

eskiden hem çocuk çok hem de bez yıkamak zahmetli olduğundan bence daha erken bez bıraktırıyordu büyükler. hak da veriyorum bez yıkamak 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️hazır bezi çıkarandan Allah razı olsun yani. 

Evet. Olabilir 

0 oy
önce (1,780 puan) tarafından

Hayır erken ya bence. Benimki 24 aylık hiç oralı olmuyor :) 

Bilmiyorum ki sever diye düşünüyorum aslında. Bişileri öğrenmeyi seviyor uyum sağlıyor aslında. Kararsız kaldım 2 yaşını doldursun tekrar bi gözden geçirecek sanırım. Göbeğim buyudukçe zor olur getir götür eğil...

0 oy
önce (7,973 puan) tarafından

İlk oğluma 20 aylık filandı bezi bıraktığında ikinci oğlum iki buçuk yaşındaydı bide elimde yeni doğan bebek vardı çok zorlamadı bir haftada öğrendi ama gece nadir de olsa kaçırıyor Bence dene bi baktın olmuyor ertelersin 

Bak senınki bi de 20 aylıkmış. Kız nasıl cesaret ettın 😀 hangi ışıgı gördün denedin 😀

Bezi taktırmıyordu bez dediğim zaman ağlıyordu canım 

Benimki de arada popo acıyor diyor. Bu kaç defadır şortunu çıkarıyor. Bunları tuvalete hazır olarak düşünüyorum ama bilemiyorum yıne de 

Bi dene canım baktın olmuyor hazır olunca denersin 

0 oy
önce (1,962 puan) tarafından

Benim kızımda 24 aylık  daha erken diye düşünüyorum biraz daha büyüsün daha kasları güçsuz zayıf bı kiz

İkınci çocuk yolda olmasaydı belki ben de düşünmeden ertelerdim şöyle bi 30 aylık olmasını. Ama bu durum beni düşündürüyor

önce (1,962 puan) tarafından

Doğrudur canım ama bu sefer hazır değilse sen yine yorulacaksin

Evet işte bilemiyor insan hazır mı değil mi. Hislerime guvenirsem bi yanım hazır olduğunu çıtlatıyor ama... Cesaret edemiyorum 

0 oy
önce (723 puan) tarafından

Ben 27 aylikti biraktirdigimda 4 aylık hamileydim doğuma yaklaşmadan bu işi halletmem lazım diyordum. Bence sende çok ağırlaşmadan dene ama şuan kitaplar al oku oyunlarla anlat oyun hamurundan tuvalet yap çocuk gitsin çişini yapsın kakasını yapsın vs yakında sende tuvalete çişini yapicaksin diye lazimlik al lavaboda Dursun arada gidip gelip otursun bilinçaltına işlesin yani 2 3 ay sonra da bı denersin ama çok sabır gerektiren bi iş bu süreçte kendini de hazırla öyle 2 hafta 15 20 gün vs süre ver hemen öğrenmesi kavraması çişim geldi demesi hatta ilk çişini yapması bile zaman alan bir süreç. Şimdiden kolay gelsin :)

Tesekkur ederim ınsallah kolay olur

0 oy
önce (73 puan) tarafından

Merdiven çıkabiliyorsa hazır diyor doktor benin oğlum 24 aylık falandı başlayalı  2 hafta olmuştur  neredeyse öğrendi maşAllah

Oğlumda  korkulukları tuta  tuta cıkıyordu yeni belki 1 haftadır   destek almadan çıkıyor    pepenin  şarkısı  var çişimiz  tuvalet kakamız  tuvalete diye diye yaptı tuvaletini  belki fikir olur sizede

Bezden rahatsız  oluyor  mu yada saklanarak  kakasını falan yapmaya çalışıyor mu

Oturarak yapıyor. Bazen söylüyor kaka yaptım diye. Bazen popo acıyor diyor ki bu da bezden rahatsız oluyor demek sanırım.

Hamilesin olmadı 1 ay daha bekle başlarsın sonra doğumdan sonra hepten zor olur

Bi kaç kişi biraz cesaret verdi galiba başlicam bı kaç hafta sonra. 

0 oy
önce (14,845 puan) tarafından

27 aylıktı bir haftada bitti canım gece sabaha kadar eğer bezi kuru kalıyorsa başla eğitime bana kalırsa gecşktikçe çocuklar uzaklaşıyor bu eğitim işinden

Evet 3 yaşa kadar halledilmesi lazım 3 yaştan sonra da zor oluyor biliyroum. Uyanır uyanmaz bezine bakmıyorum ama az yapmış oluyor bir ıkı saat sonra değiştiriyorum. İnsallah cabuk kavrar ve beni yormaz

önce (14,845 puan) tarafından

Azsa da ok sıkıntı deği bence başlat daha kolay öğrenir, Allah yardımcın olsun inşallah 

Amin inşallah 

0 oy
önce (1,336 puan) tarafından

Kızım 20 aylıkti başladığımda. Çok güzel kavradı hemen adapte oldu 

Ne güzel siz daha erken cesaret etmişsiniz. Nasıl düşündünüz o yaşta başlamayı

Kızım söylediğimi anlıyordu, kendi derdini de anlatabiliyordu. Tuvaleti gelince iki eliyle altını tutup çiş geldi deyip tuvalete koşuyordu 😅 ama ben bezi cikarmadan başladım. Külot beze geçirdim. Sürekli çise göturdum 15-20 dkya bir. Cisi gelince tuvalete gitmesi gerektigini anladı. Çis geldi diyordu ama ya gidene kadar yapiyordu ya da yaptıktan sonra çiş geldi diyordu. Sonra artık damla damla kaçırmaya başladı derken yavaş yavaş bitirdi 😂

Benimki de kakayı öğrendi. Bazen gelince kaka geliyor diyordu. Sonra yapınca kaka yaptım demeye başladı artık söylemiyor onu da. ben sorunca yaptım diyor hep ve genelde yapmamış oluyor. Acaba dıyorum o zaman çişi mi kastediyor.

Olabilir belki çişle kakayi ayırt edemiyordur yada gaz yapiyordur kaka saniyordur 😂

0 oy
önce (556 puan) tarafından

Bu istekle ve kas gelişimleri 3 yaşta daha müsait olur diye üç yaşında başlamıştım kızıma ama yine bir ay ciddi şekilde zor geçmişti. Çocuğun isteğine bağlı. Şu an oğlum da iki buçuk yaşında. Nabzını yokladım. Tuvaletten aşırı korkuyor. Çocuklar genel olarak üç yaş ve sonrası için daha uygun oluyor. Bir çocuk gelişimciden duyduğum tüyo vardı. Çocuk desteksiz güvenli bir şekilde merdiven inip çıkmaya başladığında tuvalet eğitimine hazır oluyormuş. Ve kendi çocuklarımda gözlemledi pike göre işe yarıyor gibi. Seneye bilirsin. Şu an sizin için erken gibi. 

Bilakis 3 yaş sonrası daha zor oluyor diye biliyorum. Çocukta isteksizlik oluyor. İnat ediyor. 

önce (556 puan) tarafından

Sadece çocuğa ve isteğine göre değişen bir durum. 

0 oy
önce (30,101 puan) tarafından

Denersin olmadi zamana yayarsin

Zamana yayamam o kadar sabırm yok. Kısa ve kesin çözüm istiyorum 😀 bıraz cesaret aldım. Bı kaç görüş sayesinde. Deneyecem galiba bı kaç hafta sonra 

0 oy
önce (856 puan) tarafından

Her cocuk farklidir.Sen kizinda isaretleri goruyorsan bir basla dene baktin olmuyor zorlamazsin burakirsin

Denicem sanırım

0 oy
önce (133 puan) tarafından

25 aylık başladım ilk 3 gün hep kaçırdı ama sonra lazimliga oturmaya başladı gece hiç yapmıyordu zaten oda bir avantaj oldu benim için 1 aya yakın olmuştur bıraktık bencede 3 yaşdan önce bezi bırakmalı bana göre 

Başlicam ben de rahatsız oluyor çünkü. Bi de şortunu indiriyor bı kaç defadır bunu da tuvalete hazır olarak değerlendirdim bilmiyorum doğru mu

0 oy

Benim kızım 23 aylıkken 5 günde öğrendi. Çok küçük diyenlere anlam veremiyorum çok daha erken öğrenen cocuklar bile var. Denemeden bilemezsiniz. Ki benim kızım gece kuru bile kalkmiyordu

Ne güzel ınsallah biz de bu kadar kısa sürede hallederiz☺️

0 oy
önce (2,953 puan) tarafından

Ya birsey sorcam bu annelere yüklenen birseymi bebek 2 yasinda neden benmiyorda tarih gun veriliyor 😂😂

2 yaşına girmemis oluyor çünkü 23 aylıkken. Bebeklerde 1 ay bile çok önemli. Mesela kızımı devlet anaokuluna yazdırdık, 35 aylık olsa almayacaklardi. 36 olunca aldılar. Devlet kurumlarında bile ay olarak ifade ediliyor ilkokulda bile

0 oy
önce (1,093 puan) tarafından

Ben kızım 27 aylıkken başladım 

0 oy
önce (22,650 puan) tarafından

Tavsiye etmem. Hamile halinle çocuğu kapıp götürmek zor oluyor.  Ben de hamileyken verdim. Oğlum 2.5 yaşındaydı. Çok zorlandım. Belim çok ağrıdı. Daha küçük . Seneye yazın versen bile olur bence. Hem yükün biraz hafiflemiş olur. Yani ben şimdiki aklımla öyle yapardım. 

Yok canım ya. Yalnız yaşıyoruz başka bir şehirde. Doğumdan sonraya bırakırsam yeteri kadar ilgilenemem. Tuvaleti oldugunu söylediği anda götürmem lazım. Bebeği emzirirken ya da uyutuyorken yapamayacam. Bebekten önce oturmuş olmalı WC alışkanlıgı. 

önce (22,650 puan) tarafından

Sen bilirsin dostum. Allah yolunu açık etsin gazan mübarek olsun 🤣

Amin 😅

0 oy
önce (8,619 puan) tarafından

Ara ara bez takma tuvalete götür bak bakalım yapıyor mu tuvalete. Gelince söyle de sık sık bakalım söyleyecek mi bir kaç gün içinde ayrıca geceleri bezi kuru kalkıyor mu yoksa çok mu dolu oluyor. Bezden rahatsız oluyor mu gibi belirtileri olur yani. Benim kızım 30 aylıktı bıraktı ve kendi istedi bezi istemiyorum takma diyordu ona rağmen 1 ay zorlandım diyebilirim. En güzeli de yaz bitince eğitim vermek. Siz nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama biz yazın hep dışarıdayiz bu yüzden eğitim vermek çok zor olur evde olunan zamanda öğrenmesi en mantıklısı 

Biz yaz kış evdeyiz 😅 ışık var gıbı ama emin olmak için cesaret edemıyordum. Artık başlamam lazım. 

0 oy
önce (298 puan) tarafından

Canım benim 5 yaşında oğlum var 

Hem epilepsi hem otizim konuşmuyordu 

Ama ben ne diyorsam anliyordu

Isaret dilinden 

Beden dilinden 

Çişi bu yıl öğrendik 

Öğrenmesi 2 ayı buldu 

Kazalar oluyor olmuyor değil 

Kaçırınca ağlamaya başlıyor 

Diyorum ki olabilir oğlum korkma temizlicem 

Bi de biz çişe çiş diyoruz 

Diğerine de öfff diyoruz 

Yada popo çiş diyoruz 

Kaka kelimesini kullanmayı doğru bulmuyorum

Nedenine gelince 

Yanılıyorsam lutfen beni uyarın 

Peygamber efendimizin adı diye anlatıldı bana 

O yüzden o kelimeyi kullanmıyorum 

Popo çiş daha uygun geliyor bana 

Yada öf öf

Yanlış bir bilgi. Peygamberimizin böyle bir ismi ya da sıfatı yok. Genel bir kanıya göre bu isimde bir sahabe varmış. Ona hakaret etmek için böyle söylenilmiş. Ki buna inanmıyorum. Siyer okumuş biri olarak kaka adında bir sahabe ismi duymadım. O yüzden söylemekte sakınca görmüyorum 

önce (298 puan) tarafından

Benim bilgim tam olmadığını belirtmiştim zaten 

Teşekkür ederim bende doğrusunu öğrenmiş oldum 

0 oy
önce (386 puan) tarafından

Bebeğinde o ışığı görüyorsan, hazır olduğunu hissediyorsan başla. İkinci bebek olmadan kavramış olur. Bebeğin ayından ziyade ben hazır olup olmamasına bakıyorum çünkü oğlum 1 yaşından beri tuvalete asinaydi çişini kakasını bilirdi. 18 aylıkken tamamen bıraktı bezi. Hiç ugrastirmadi beni. Konuşuyordu, tek başına merdiven inip çıkabiliyordu. Gelişim olarak yaşıtlarından öndeydi. Siz de hazır olduğunu düşünüyorsanız başlayın.

Bıraz ışık görüyorum açıkçası 🙂 başlicam ınsallah gazam mübarek ola 😅

İlgili sorular

+1 oy
7 cevap 369 göst.
3 Şubat 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde yenigelmedim (299 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 312 göst.
23 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Ozgesmskk (52 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 410 göst.
25 Ocak 2023 Diğer kategorisinde Meriyadairem& (1,436 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 196 göst.

Kategoriler

1,466,510 soru

24,031,645 cevap

328,732 kullanıcı