+1 oy
579 göst.
Diğer kategorisinde (1,822 puan) tarafından

Benim oğlum şu an 31 aylık . Ama tuvaletten çok korkuyor tuvalete de oturmuyor lazımlığa da . Çişin gelince tuvalete oturalım mı diyorum hayır diyor oturmayacağım. Çişimi söylemeceğim diyor . Seneye yazın 3.5 yaşında olacak . Acaba diyorum o zaman mı başlasam geç kalır mıyım yoksa üstüne gitsem acaba iyice mi korkar . Kafam çok karışık kızlar yardımınıza ihtiyacım var . 

24 Cevaplar

0 oy
(3,335 puan) tarafından

2 yasinda basladim cok kolay alisti 2 oglumda basla bence simdi zaten havalarda sicak baya

(1,822 puan) tarafından
+1

Her çocuk bir olmuyor maalesef 

-Reklam-
0 oy
(1,089 puan) tarafından

Kızım şuan 32 aylıktı yaz geldi başlayayım artık dedim ama kızım hiç oturmak istemedi kaçıyordu tuvaletten 10 gün denedim olmadı doktora götürdüm, doktor ertelememi söyledi tam yaş olunca başlayın dedi şuanda bekliyorum eylül ayında başlamayı düşünüyorum yinede olmazsa önümüzdeki sene ara ara denemeyi düşünüyorum , burada bazen 3 yaş ve sonrası için geç deniliyor fakat her çocuğun gelişimi farklı , bende doktora 3 yaş sonrası geç olmazmı dedim doktor hayır dedi. Ben biraz zamana bıraktım , ablamın torunu 27 aylık hiç uğraştırmadı annesini 3 gün de öğrendi. Benim kızım şuan 34 aylık hala bezleniyor ama bekliyorum çünkü şuan istemediği halde yaparsam hem çocuk hem ben kendimi stres olucam kendimi biliyorum. Sende çocuğuna göre davran , kafan karışıyorsa bir uzmana danış ben iyiki götürmüşüm yoksa iyice stres olurdum 

0 oy
(374 puan) tarafından

Ben de oğluma 32 aylıkken öğrettim öncesinde hiçbir şekilde tuvalete oturmam diyordu kendi minik klozeti var onu odaya koydum ayısını oturttum kaldırdım ama kendisi inatçıydı altında bez varken bile kesinlikle oturmam diyordu. Sonra adanaya gittik annemlerin yanına orda başlamaya karar verdim. İlk gün 8 9 kere altına yaptı sonra bundan kendi rahatsız oldu ikinci gün 2 kere kaçırdı. Ben o bezi çıkarana kadar hiç ama hiç bunun sinyalini vermiyordu ve çok inatçıydı oturmama hususunda. Yani belki de bizdeki gibi olur süreciniz bezi tamamen çıkarınca belki o düzene adapte olabilir. Bu arada ben 2 3 hafta önceden onu şartladım. Oğlum adanaya gidince bezi bırakıcaz artık tuvalete yapıcaz sifona sen basacaksın ellerini kendin yıkayacaksın gibi. Çocuklar önden bilgilendirilmeyi seviyor böyle radikal değişimlerde. Sütü de öyle bırakmıştık 1 ay önceden adanaya gidince süt bitecek sen artık büyüdün diyordum. Bu şekilde deneyebilirsiniz belki

0 oy
(128 puan) tarafından

Tıp deyip benim kızımı anlatmışsın aynı şekilde korkuyor tuvalete bile adım atmıyor ama ben lazimlik alıp denemedim hiç daha 32 aylık kızım 

İlgili sorular

+4 oy
18 cevap 448 göst.
0 oy
9 cevap 406 göst.
1 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 804 göst.
0 oy
1 cevap 146 göst.
25 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,896 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,819 soru

24,049,759 cevap

329,613 kullanıcı

...