+1 oy
539 göst.
önce Diğer kategorisinde (1,735 puan) tarafından

Benim oğlum şu an 31 aylık . Ama tuvaletten çok korkuyor tuvalete de oturmuyor lazımlığa da . Çişin gelince tuvalete oturalım mı diyorum hayır diyor oturmayacağım. Çişimi söylemeceğim diyor . Seneye yazın 3.5 yaşında olacak . Acaba diyorum o zaman mı başlasam geç kalır mıyım yoksa üstüne gitsem acaba iyice mi korkar . Kafam çok karışık kızlar yardımınıza ihtiyacım var . 

24 Cevaplar

+1 oy
önce (3,805 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Senin gibi 2,5 yaşında başladım oğluma ama yarım yamalak olmadı. Korktu ağladı yapmak istemedi her yolu denedim. 3 yaşında sadece çişini tuvalete yapmaya başladı ama asla büyük ihtiyacında tuvalete gitmedi. Bezsiz gezdirdim çişe gitti ama diğerine gitmedi ya bez bağlattı ya da altına kaçırdı.. ben artık beceremiyorum diye krizler geçirirken 3,5 yaşında kendi kendine gitmeye başladı. Şükür kurtulduk.. yani diyeceğim şu ki çocuk kendini ne zaman hazır hissederse o zaman kendiliğinden alışıyor sanırım. Şu an 3,5 yaşında ve ben asla bezden kurtulamayacağız sanıyordum:)

önce (1,735 puan) tarafından

Motive oldum şu an aynı şeyleri yaşıyoruz sizinle sonu da inşallah sizin gibi olur  çok teşekkür ederim inanki ❤️

önce (3,805 puan) tarafından

Erkek çocuğu zor be İdil yani bunu en ufaktan başlayarak iliklerimize kadar işliyorlar:)

-Reklam-
+2 oy
önce (4,786 puan) tarafından

Niye ille de yazın eğitim veriyorsunuz. Evinizmi sobalı 

Halıya kaçırma yaşamadım genelde . Sürekli gözüm üzerindeydi antreye lazımlığı koydum ilk 2 gün sonra banyoya koydum . Çiş alıştırma kilodu da giydir dim ilk günler 

önce (2,768 puan) tarafından

Genelde bunların hepsi yaşanıyor siz çok sansliymissiniz, zamanını da doğru secmissiniz sanırım ki hemen alismis. Bu sebeplerden kışın düşünmüyordur diye tahmin ediyorum, 1 ayda ancak ogrenebilen bebekler var 

Ben Bayburt’ta yaşıyorum . Eğer halıları kaldırırsam -20 lerde evin nasıl soğuk olacağı hakkında bir fikrim yok , doğalgazı da yükseltip o kadar para veremem .

Hadi bunları geçtim şu an oğlum en büyük sorun  hiç bir şekilde tuvalete yaklaşmıyor korkuyor . Benle tuvalete giriyor sma oturmaz lazımlığa da oturmuyor bilmiyorum bu korkusunu nasıl yeneceğiz …

önce (233 puan) tarafından

İdilcim Hira da başlarda korkuyordu lazimlik sandalye olanı sevmedi kucuk klozeti vardı onunla çok güzel alıştı sonra onu kaldırdım aparat sayesinde bide basamağı var normal tuvalete oturuyor şuan 38 aylık kendisi koyuyor aparatını ve yapıyor ilk zamanlarda kakasını yapmak istememişti ona şimdi alıştık bitti gitti ben kışın başlamıştım 

Haklısın canım ozamn kışın zor olur. Ben Konya dayım evlerde sıcak oluyor 

Benim en büyük oğlum da çok korkardı tuvaletten . Zor kabul etti eğitimi. Ama bezi çıkartsyım kendini kasar ne WC ye gider ne pantolon a yapardı. Anne bezimi tut die ağlardı 

Ben banyo duvarına sketer yapıştırmakla buldum çareyi

Büyük çiş e büyük sketer küçük çişe küçük sketer 😂 bide merak ederrdi başka hangi sketerlar var die sürekli gitmek isterdi banyoya

+1 oy
önce (9,079 puan) tarafından

kuşum sorunca hayir diolar zaten hicbi zaman evet demez noldugunu bilmio cunku😂. bezleri sakladim 10 haziranda. sabah banyo yaptirdim . bez cekmecesine bakdim aaa bez bitmis. cocugada gosterdim .marketten alalim dio tabi bu sirada. kartimda para bitmis dedim. neyse biyle giyelim cis kaka gelince tuvalete yapalim dedim.neyse iste iiki gun altina isedi . 3. gun vc ye coksukur gece bir kere kacirdi 10 hazirandan beri. 36 ay haziranda. bnce zamani  . kizimda ocak dogumlu 29 ay yaza denk geliyordu . bahara. 29 30 aylikken yapmistim tuvalet egitimini. sorarsan zaten istemiyorum dicek. bismillah deyip sureci senin baslatman gerek

Aşkım sorun ne biliyor musun tuvaletten çok korkuyor yaklaşmıyor bile nasıl aşacağımı bilmiyorum bu korkuyu 

önce (9,079 puan) tarafından

ozaman cocugun vakti var demekki. yani benimki 2 yasta bile beziyle bi bakiodum soyunmus oturmus klozete bezi kicinda guya tuvaletini yapıyor gibi oturuyordu klozete ama sürekli beni görüyordu yani tuvalete giderken kapıyı kapattımıyordu😂😂😂 Kapı anlık şekilde beni de ablasini da görüyordu yani mecbur az çok ne şekilde olduğunu biliyordu belki bir süre öyle göze alışsın diye korkmasın normal bir şey gibi zannetsin diye tuvalet için kapı aralık göreceği şekilde yapabilirsiniz o zaman aşina olur biraz tuvalete korkulacak bir şey olmadığınıi

kız tuvalette zaten hep benimle birlikte 😂

+1 oy
önce (6,598 puan) tarafından

Bnm yavrumda 30 aylık   w ay önce gayet güzel tuvalet istiyordu suyla oynamak için Ne olduysa  şuan tuvalet kelimesini duymak istemiyor. Bende başlamak istiyorum vala  bu aralar deneyebilirim hazır değilse zaten zorlayamam kızım da tam 33 aylikti bezi bıraktığında

Ben de bir köye gideceğiz orada deneyeceğim baktım olmuyor bilmiyorum ya kafam çok karışık 

Denersin canım ilk 3 gün zaten çok önemli bir hafta baktım istemiyor hazır olmadığını anlarsın zaten

Altı ıslanınca rahatsız olur belki siye düşünüyorum . Köyde de sürekli dışarı da olunca hani temizlemekle de yorulmam bakalım çok teşekkür ederim canım .  

Çok doğru düşünmüşsün kolaylıklar diliyorum rica ederim canım

🌺❤️

+1 oy
önce (1,372 puan) tarafından

Ben markete gittim kasiyere göz kirptim bez almak istiyoruz ama vermiyorlar kızım büyüdüğü için dedim Kasiyer de evet sen kocaman oldun artık sana bez veremeyiz dedi anne ben napacam dedi bende çişini tuvalete yap dedm ilk gün hep altına yaptı ikinci gün tamamen tuvalete yaptı ben a101 den çişini yapınca şarkı söyleyen klozet var onu aldım onun sayesinde çok güzel gitti tam 13 gün oldu ben 3.gun dışarı çıktım hiç kaçırma olmadı pazar günü 3 saat dünde 4 saat yolculuk yaptım hiç sorun yaşamadım 29 aylık 

Ne güzel maşallah maşallah darısı bize 

+1 oy
önce (844 puan) tarafından

3.5 yaş bende çok da küçük bir yaş değil öğrenilmesi için 2.5 yaşında yavaş yavaş alışması lazım devamlı değil de yavaştan alışmasi açısından iyi olur hem ilerde korkuya da neden olmaz 

3.5 yaş olunca bana da geç görünüyor hani askere kadar bez takacak mübarek 😂 şu tuvalet korkusunu nasıl yeneceğiz bilmiyorum 

önce (844 puan) tarafından

Şimdiden basla derim çok sıkı eğitme yavaş yavaş egit öğret en azindan bı kaç aya rahat edersin büyük tuvaletini olmasa da küçüğünü öğrenir ileriki zamanlarda kolaylık sağlar sana da 

Ben o zaman bir deneme yapayım çok teşekkür ederim  

+1 oy
önce (4,004 puan) tarafından

Öyle her çocuk sinyal vermiyor. Sen çişin var mı gelince tuvalete yapalım diye sorarsan evet cevabını alamazsın.  Bence 3.5 yaş geç bez bırakma için. Aklı erdikçe daha çok inatlaşıyorlar çünkü. Ben kızıma 35 aylıkken başladım o bile inatlaştı baya. Ama şükür bitti. Her çocuk 5 günde 10 günde kısa sürede öğrenmiyor. Tam dört dörtlük öğrenmesi iki ayı buldu bizim. Kızıma kalsa okula gidene kadar bezle dururdu hiç rahatsız olmuyordu çünkü.

önce (4,499 puan) tarafından

Ben bu yoruma katılıyorum ama inat olan cocuk daha küçükken  de zor öğrenir  ve her çocuk 1 2 ayda öğrenmez şeye bende katılıyorum bizim tam 6 ay sürdü.. 6 ay yerlerden çiş temizledim. Arkadaşımın kizi da öyle aylarca uğraştırdı annesi. 

önce (4,004 puan) tarafından

Bizim bir tanıdık var çişini öğrendi 1 yıl oldu ama kakasını hala öğrenememiş. Çok zor bir süreç keşke herkesin burda yazdığı gibi kolay olsa. Çocuklar çok çok farklı birbirinden. Anne çok sabırlı ve sakin olmalı bu dönemde yoksa çok zor.

önce (4,499 puan) tarafından

Aynen öyle keşke her çocuk kolay öğrense ama öyle olmuyor maalesef. O kaka olayını bende aynısını bir arkadaşımdan duymuştum kız çişi öğreneli çok olmuştu ama kaç yıl boyunca kafayı altına yaptı. 

Ben bu tuvalete oturma korkusunu nasıl aşacagimı bilmiyorum …

+1 oy
önce (1,176 puan) tarafından

23 aylıkken alistirdim çok şükür benim fikrim çokta büyümeden alistirsaniz sizin için daha iyi olabilir

Ben de öyle düşünüyorum ama tuvalet korkusunu nasıl aşacağımı hiç bilmiyorum benimle tuvalete geliyor ne olduğunu biliyor ama asla yaklaşmıyor …

önce (1,176 puan) tarafından

Ben bunu lazimlik kullanarak aştım klozet ben oturuyordum lazimlikta karşımda onu oturtuyordum çok afedersin ıkınma hareketi yapıyor gibi yapıyordum ona da yapmasını söylüyordum ama hep konuştum çok faydasi oluyor onu dene hadi yap onu da annesine gönderelim diyordum ve yapınca birlikte klozet döküp bay bay yapıp sifonlu cekiyorduk böyle böyle alıştı sonra salona getirdim geldikçe direk otur diye her yaptığında da tuvalete aynı dökmeye gidip by by yapardık bir kaç ay böyle yaptık çok şükür atlatmistik bu sureci

+1 oy
önce (4,365 puan) tarafından

36 aylıkken Kasım ayında bıraktı benimki hemde bir günde eşim bez almayı unutmus sabah bi kalktık bez yok kalmamış annecim baba almayı unutmuş dedim tuvalete yapalım dedi lazımligi vardı zaten kendisi bıraktı gibi oldu üstüne 1 defa yaptı oyuna dalmıştı çok üzüldü bi daha da yapmadı

Ayy inşallah benim oğlumda öyle yapar şu tuvalet korkusunu bir yensek …

+1 oy
önce (3,124 puan) tarafından

Etrafa sıça sıça öğrenecek sende görmezden geleceksin tuvalet korkusu içinde onun begenecegi birsey al heves ederse kendi isteği ile gidip gelir ben ilk zamanlar kendi tuvaletine yaptı sonra beraber terlik aldık seve seve gidip yapıyor totosunu silmeyi bile ogrendi acilen öğret aşırı güzel birsey var ya 

3 tane lazımlık var sesli ışıklı biri normal hiç birinde oturmuyor oturma aparatı da var renkli bilmiyorum nasıl aşacağımı etrafa sıçmasından korkmuyorum  gelip te direk tuvalete yapmasını beklemem zaten . 

+1 oy
önce (533 puan) tarafından

Ne kadar erken o kadar iyi canim tek diyeceğim şey bu 😁

Ben de öyle diyorum hülyoşta lu tuvalet korkusunun nasıl yeneceğiz ya 

önce (533 puan) tarafından

Vallahi canım 24 aylıkken memeden kestim minik kuşumu hemen arkasından da dedim bismillah diyip tuvalet eğitimine başlıyayim pek umudum yoktu ama hiç korktuğum gibi olmadı evet büyük tuvaletinde çok zorlandı ama çişi hemen öğrendi çok şükür büyük tuvaletten de korktuğu için yapmıyordu onu da buraya yazdım bir arkadaş sağolsun tavsiye verdi onu uyguladım ilk ve son oldu korkması da 😁

+1 oy
önce (52 puan) tarafından

Benm iki kızımda 2 yaşında olunca alıştırmayın basladm direk klozete ilki brz yordu ama 2 ci ablasının dolayi kolay alisti..1 yasnda oğlum var bakalm erkek cocugu nasil alisir

Ayy ne güzel darısı bana inşallah oğlunuz da alışır hemen 🤲🏻

önce (52 puan) tarafından

İnsallah cnm

+1 oy
önce (4,764 puan) tarafından

Asko zorlama ara ara banyodan sonra falan tut iyice alissin 3 bucuk cok gec degil 3 yastan onve popo kaslari tam gelismiyomis diye bisey duydum hatta ben aglatmadan ogrendi benimki hic zorlamadi ama uykusu agir gece bagliyoruz 

Valla mervoşum şu tuvalet korkusunu bir yense öyle mutlu olucam ki … neler aldık bir bilsen 

önce (4,764 puan) tarafından

Yukleniyosunuz da ondan muhammed 2 yasindaydi dogumgunu hediyesi bakarkrn denk geldi de aldim klozet aparati benimlr birlikte gelirdi wcye zaten bilirdi usulunu aparati aldim bi kere denemek ister misin dedim istemedi tamam dedim sonra bi kere banyo yaptirdim cisi geldi belli gel tuvalete otur abi ol dedim kabul etti bi kere tuttum cisini yapti kisti zaten yaza hallederim dedim biraktim ara ara buyuk tuvaleti gelince hadi kos diyodum bazen yapiyodu yaptigi zamanlarda da buyuk bisey basarmis gibi tepkiler veriyodum hep bi de yaparkrn cikan seslere komik suratlar yapiyodum buyuk tuvaletine lan naptin oyle lop diye dustu gadi bi daha ysp falan derken alıştı gatta bi kere annemler geldi afedersin annem wcye girmis kardesim geldi annemi sordu brnim sipada demesin mi tuvaleke gitti lop gibi sokcak diye 🤭🤭 

Bizde geceyi asamiyoruz uykudu bire bir ben yatis sekli yuvarlanmasi sayiklamasi uykudunun agirligi direk brnben kotu huyumu almis bende gece uysndiramiyorum bazen deniyorum yok benim cidim diye agliyo bi yanda da isiyo 

+1 oy
önce (163,302 puan) tarafından

Çok geç kalmissiniz

Sanmıyorum 

önce (163,302 puan) tarafından

Malesefki geç kalinmis

+1 oy
önce (2,447 puan) tarafından

Benim oğlum mart doğumlu 3 yaşına bir ay kala alıştırdım. Üç beş günde alıştı. Neden yazı bekliyorsun ki 3 yaşını geçmeden ver 

Kışın çok soğuk oluyor çünkü Bayburt çiş diye çocuğu hasta etmek istemiyorum 

+1 oy
önce (833 puan) tarafından

Yaşa takılma bence. Çocuğunun ne zaman hazır olduğunu hissettiğinde başla. Tabi bu süreçte psikolojik olarak destekle. Daha önce de demiştim. Cırtlı tuvalet eğitimi kitabu var ondan al. Orda eğlenceli olarak anlatıyor. Dikkatini çeker. Zamanla baktın korkusunu aşıyor gibi o zaman başlarsın. Öbür türlü hepten korkar daha kötü durum olur. Arkadaşınki öyle oldu hazır değildi başladı şimdi kakasını yapmaya korkuyor çocuk. Bir de beze döndüğü halde yine yapmıyor. 

Çok teşekkür ediyorum ❤️

0 oy
önce (2,625 puan) tarafından

Bezini tak ve birkaç ay tamamen unutmasını bekle çocuk hazır değil canım. Birkaç ay sonra lazimliğa oyuncak ayilarini koy. Şırıngayla su sık aaaa çiş yapmış deyip alkislayin. Kek hamuruna kakao döküp aynı şekilde kaka yapmış hadi bunu tuvalete yüzmeye yollayalım deyip beraber döküyorsunuz. Sonra  alkış kıyamet tabi. Ben daha önce 2 kere denedim klozete kaka dökerken ağladi. Ama ayicikla yaptigimiz şeyler işe yaramis. 32. Ay bitince başladık ve 2 günde oldu yani.

Çok mantıklı biliyor musun çok teşekkür ederim 🌺❤️

0 oy
önce (498 puan) tarafından

Bende kızımda o aylarda başladım istemedi yapmadı bende psikilojim olarak hazır değildim bıraktım 42 aylıkken öğrendi kızım 3 günde.

Gerçekten mi ? Bana çok baskı yapıyorlar benimde psikolojim bozuluyor . Öğrensin istiyorum ama korkuyor bende korkuyorum 

önce (498 puan) tarafından

Valla bana baskı yapan bi annemdi. Görümcemler falan bezli büyüyen çocuk gördün mü elbet bir gün bırakacak o kendini belli eder diyordu gerçekten öyle oldu o kendini belli etti 

0 oy
önce (5,649 puan) tarafından

Ben de o aylarda öğrettim,yani annem öğretti. Benimki de kabul olmuştu çok korkmuştu. Birsuru tuvalet eğitimi kitabı,kaka kitabı,çiş kitabıyla çözdük olayı. Bence sorun olmaz ama bir çocuk psikoloğuna götürebilirsin.

Ben de en son çare bir pedagogla görüşücem gerçekten korkusunu atması için kendimiz halledemeyeceğiz gibi 

0 oy
önce (434 puan) tarafından

Ben tam 3 yasina girdiği zaman Şubat'ta verdim canım, yazın dışarı çıkmak istiyorlar olmuyor birde şort giyiniyor kaçırınca heryer çiş oluyor, kışın ver eğitimi hem uzun pijama giydir hemde evde olursun daha rahat edersin canım 

Kışın bizim orası -20 lerden başlıyor çok korkuyorum hasta olur diye halılara falan yapsa ben temizlerim önemi yok halı yıkamayı falan bilmem ben  yıkamaya vermeye kalksak hani ev soğur mu diye düşünüyorum bahane gibi geliyor ama cidden tüm içtenliğimle söylüyorum onun tuvalet korkusu da beni germiyor değil destek alsak mı diye düşünüyorum 

önce (434 puan) tarafından

Destekler bir yere kadr işe yarıyor sonrası boş. Annem Şubat ayında başlattı oğluma sana da fikir olsun diye yazayım. Banyoya saksı koydu sadece toprak vardı oğlum hadi çişini yap ağaç olsun burda dedi 1-2 gün çişini oraya yaptı sonra annem balkondan bir çiçek dikti içine sabah bir kalktı ooooo bizim ki havalarda ucuyor dakika başı çiş yapıyor sonra biz diktigimizi çıkardık daha büyük diktik derken alıştı. Ama ilk başta alt açma bezi serdim salona boş bir yere onun üzerine lazimlikta koydum banyoya gitmeye üşendigi zaman altına yapiyordu. Bu ikisiyle beraber rahatça bıraktık. Lazimligi bıraksın diye aparat aldım tuvalete hemen onu kullandı şimdi kullanmiyorda 6 aydır bezi bıraktık çok rahat ettik. 

Bezi bırakınca hemen büyüyecek gözünde o yüzden bol bol sev ❤️

İlgili sorular

+4 oy
18 cevap 438 göst.
0 oy
9 cevap 403 göst.
1 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 804 göst.
0 oy
1 cevap 145 göst.
25 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,896 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,786 soru

24,035,458 cevap

328,897 kullanıcı

...