0 oy
197 göst.
Diğer kategorisinde (6,324 puan) tarafından

Bnm kızım hep karnım ağrıyor dyor du kaka testi idrar kan yapıldı b 12 eksikikgi çıktı iğne yazacam üç hafta vurulacak dedi bide idrarın da protein kaçağı çıktı dedi bdaha idrar verdik eyer çıkarsa bdaha böbrek bölümüne yonlendrcem dedi cikmazsada B12 vitamini için ilaçlarını falan yazacam dedi smdi ne olacak protein kaçağı bdaha çıkarsa böbrek bölümü neyapacak çok korkuyorum 🥺🥺🥺 cnm kizim

5 Cevaplar

0 oy
(2,829 puan) tarafından

B12 için yapacak pek bişey yok. Beslenmesine dikkat edeceksiniz. Hayvansal gıdadan alınabiliyor sadece. Protein kaçağı için de tedavi başlanır. Tedavi edilmezse böbreklere zarar verebiliyor. İdrardaki protein normalde 1-4 haftada atılır. Genelde önce diyet uygulanır çocuğa. Yeterli miktarda kalori ve vitamin uygulanır. Olmazsa ilaç tedavisi. İlaç tedavisine de yanıt vermeyen bir çocuk var ise yani çocuk protein kaybetmeye devam ediyor ise idrarla, biyopsi falan yapılabilir ama bu çok ilerisi yani. Çocuğun beslenmesi genel olarak bozuk mu, romatizmal bir hastalığı var mı bunlara dikkat edilmesi lazım. Çocukta ağrı vardı röntgen veya usg çektirdiniz mi peki 

(6,324 puan) tarafından

Nasıl yaa b 12 eksikikgi için dedi iğne verecez protein kaçağı eyer çıkarsa böbrek bölümüne gondrecem yemek bozukluğu çok var çok abur cubur yerdi hiç yemek yemiyor hep karnım agryor dyordu ilaçla atlatilirmi 

(2,829 puan) tarafından

B 12 için yapacak birşey yok zaten ona iğne mecburi. Siz kendiniz yukseltemezsiniz beslenme ile. Protein için genelde diyet verilir önce. Olmazsa ilaç tedavisi. Böbreklere hasar verebiliyor uzun süreçte. İlacla bir çok kişi atlatıyor. Bazılarında buna bile gerek kalmıyor. Diyet artı sıvı dengesi uygulamasi yapılıyor. 

Dediğim gibi USG veya rontgende çektirin çocuğa. Çocukta midede yara vs gibi bir cok durumda olabilir. Karnı ağrıyor yemek yemiyor diyorsunuz.

(6,324 puan) tarafından

Syledim ultrason yapmayavkmisiniz dedi kusmiyorki kussaydi yapardım dye protegin kaçagindandir karın ağrısı dedi büyük ihtimalle dedi peki diyet derken ne verecez kuucuk çocuk zayıf zaten bişey yemiyor

(2,829 puan) tarafından

Onu doktorunuz yönlendirsin ama genel olarak su tüketimine dikkat ediyorsunuz hayvansal gıdalardan ziyade bakliyatlar, kızartmalar yerine haslanmis gidalar, lifli besinler gibi uygulamalar yapılır. Ben doktor değilim kuzum doktorun yonlendirse daha iyi olur. Testi de mutlaka tekrar yaptırın bazen eser miktar diye de çıkabiliyor. Ya sen yine devlet hastanesiyse rica et bence. Zaten usg sırası için kim bilir ne zamana veriyor. Bir şey yemiyor ağrısı oluyor diye özellikle belirt. Maşallah 5 yaşına gelmiş beslenmesini düzeltmen lazım artık 

(6,324 puan) tarafından

Kırmızı et ağzına koyuyor çiğniyor tukuruyor dyor sakız gbi tavuk braz yiyor meyve sever yemek yemiyor su çok içiyor ya makarna kızartma çok yiyor 

-Reklam-
0 oy
(6,324 puan) tarafından

Başka yokmu bilen

0 oy
(848 puan) tarafından

B12 eksikliği benim kızım da da var geçen yıl iğne olarak kullandık bu yıl tekrardan düşük çıktı doktor bu sefer o verdiği iğne şişelerini direk ağzına dök dedi ilk paketi haftada bir veriyordum sonraki paketi de ayda 1 tane ve asla ağzına et kıyma sürmezdi çok az köfte yiyordu anlata anlata artık çok şükür az da olsa yiyor eskisi gibi değil kıymayı da böregine falan koyarım yumurtasına karıştırırim tereyağında sarmaya falan koyarım öyle yer ilaçlarını da düzenli veriyorum bakalım bittikten sonra tekrar goturecem inşallah kızım da aynı karın ağrısı ile götürmüştüm hatta röntgen falan da çekildi sadece çok az gazı var dedi onun dışında çok şükür bir sıkıntı çıkmadı 

(6,324 puan) tarafından

Valaa peki o iğneyi kaç günde bir vuruluyordu iyi geldimi asla yemez kırmızı et sakız dyor çingiyor tükürüyor tavuk alırsam azicik but yese yemezse kıyma zaten köfte falan yaparım asla yemiyor çok unutuyor herşeyi aşırı zayıf karın ağrısı b 12 denmi acaba yoksa protein kaçağı danmi acaba 

(848 puan) tarafından

Kiymayi sende yumurtasına ekle bir de börek falan madem eti çigneyemiyor kıymayı öyle kavurup ekmekle ver anlat sürekli seninki de küçük değil anlar artık 

İğneyi haftada 1 tane yaptiriyorduk iyi geldi sonra yemeden içmeden kesildi o yüzden tekrar düştü ama çok şükür düzeldi 

Ha bir de doktoru bana şey demişti eti yemiyorsa yeşil mercimek yap onu yedir o da et gibi vitamin alır ondan demişti bir Kaç günde bir bende mercimek yaparım kara şimşek onu da çok severek yiyor 

(6,324 puan) tarafından

Yapacam cnm inşallah yer protein kaçağı çıktı bide idrar tekrar istedi bugün verdik yarın yine gdecez okdr moralim bozuk anaokula başlayacak bide bişey yemiyor iştahsız 

(848 puan) tarafından

Canım hiç mi sevdiği bir şey yok ? İnşallah düzelir Allahin izniyle sıkma canını 

(6,324 puan) tarafından

Cnm valaha bende anlamadım meyve sebze çok sevyor bitane but yese belki tavuk çorbası birkaç kaşık et köfte olsada yemiyor zaten gücüm yok alamiyorim kurban Bayramından önce kıyma yemiştik daha alamadik hiç kırmızı et de kurbanda bize getiren yapyorim çiğniyor tukuruyor sakız gbi deyip atyor üç hafta bazen bir ayda indirime grince tavuk aliyorim öyle valaha nazende bimdeki kırık pilinc ondan alyirom bazen ayda bir öyle vala

0 oy
(23 puan) tarafından

Protein kaçağında da ilaç tedavisi oluyor ablamın oğlu 6 ay ilaç tedavisi gördü şimdi iyi çok şükür bir ay hastanede yattı onun karnı şişiyordu kızında şişlik var mi

(6,324 puan) tarafından

Alaşkina yok benim kiizimda şişkinlik yok çok korkuyorum yaa yatış olmasimi lazım 

(6,324 puan) tarafından

Bide benim kız çok zayifladi bişey yemiyor hep karnım ağrıyor dyor yarın sonuça Bağlı gerçekten çok korkuyorum 

(23 puan) tarafından

Onun kasıkları baya şişti sizde şişkinlik yoksa protein kacagi yoktur inşallah 

(6,324 puan) tarafından

Şiśkinlik yok bugün yine gttik dedi varla yok arası yine haftaya getirin dedi bakalım yine ne olacak

0 oy
(6,914 puan) tarafından

Bizdede b12 eksigi var ocean marka kullaniyorum ekimde kontrolumuz var ona gore.igneye ceviricek protein kacagi hakkinda bilgim yok canim

(6,324 puan) tarafından

İstah açtım cnm belirtisi neydi hic

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 122 göst.
12 Temmuz 2021 Diğer kategorisinde aylin❤♾ (34 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 55 göst.
19 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Asel_34 (212 puan) tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 264 göst.
0 oy