+1 oy
449 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (260 puan) tarafından

Eşim bn kayınbabam vê kayınvalidem oturmuş sohbet ediyorduk bn "bu sene cok sıcak sıcaktan cocuklar uyumuyor" dedim. Kayınbabam "sıcak iyidir sıcağın caresi olur soğun olmaz" dedi. Zaten kayınvalideme kalsa gecirdiğimiz bu kış boyu cocuklar hep üşüyor hep actı... Bnde tam tersi soğun caresi olur sıcağın değil dedim evlat sen öyle bil dedi. sizce 

19 Cevaplar

+5 oy
(1,964 puan) tarafından

böyle şeyleri kafaya takarsan ohoooooo

(9,082 puan) tarafından

yani .:) ikisine de cozum var klima ve dogalgaz😂😂 ama kimeneeee ister buza otururtururum ister atese

-Reklam-
+4 oy
(4,301 puan) tarafından

Ben kışı seviyorum ya yaz bana göre değil 

+2 oy
(4,658 puan) tarafından

Ben sıcak insanıyım kat kat giyinmekten nefret ediyorum

+2 oy
(1,564 puan) tarafından

Bencede soğugun caresi var giyiniyoruz vs ama sicagin yok yaa

+2 oy
(19,557 puan) tarafından

Biseyde dememiş kız adam o kadar büyütecek klima vantilatör alırsın bir şekilde sıcaklari atlatırsın yapcak bişey yok herkese sıcak 

+1 oy
(3,553 puan) tarafından

Valla soguk sehirde yasiyorum sogukta titremek kisitli yasamak zor ya sicak diyorm

(2,103 puan) tarafından

-----------------+

+1 oy
(931 puan) tarafından

Bence renkler ve zevkler tartışılmaz. Baksana yorumlarda bile herkes sevdiği mevsimi yazmış ben yazı da kışı da sevmem Bahar insanıyım 😀

+1 oy
(17,116 puan) tarafından

Yaşlılar çabuk üşüyorlarya sıcak havayı seviyorlar. Birde gölgeye geçince çaresi olmuş oluyor. Kışın soğukta odunun, kömürün, soban vs yoksa ısınma imkanında olmuyor. Yani biraz maliyetini düşünmüş olabilir soğuğa çare yok derken. 

+1 oy
(1,360 puan) tarafından

Doğru demiş soğuk hastalık getirir ama sıcakta ufak bir tedbirle sadece rahatsızlık hissedersin terleme olur bence soğuğun çaresi yok bütün hastalıklar soğuklarda oluyor yazın bile hastalansak yaz günü nasıl becerdin hasta olmayı diye dalga geçerler

0 oy
(1,763 puan) tarafından

Boşver onlar da öyle bilsin 😀

0 oy
(163,349 puan) tarafından

Sıcağında çaresi var soğuğunda hayatım sicakda klima soğuksa dogalgaz 

0 oy
(2,103 puan) tarafından

Soğuğun çaresi vardır sıcağın yoktur ben tamamen soğuk severim.kayınvalide de çok biliyor 

0 oy
(454 puan) tarafından

Yaşlılarzaten yazın ortasında bile bazen üşurler  bazı kişiler sıcagı bazı kişiler soğuk u sever saglık olsun hepsi mevsiminde güzel

0 oy
(6,541 puan) tarafından

Eskiden yokluk vardi. Evler sobaliydi. Kiyafet ozellikle bot-mont falan cok pahali degerliydi. Kolay kolay alinmazdi. Yorgan,yun,pamuk pahaliydi. Kis sebzesi de bazi yorelerde azdir. Yani aslinda parasi olmayana kis daha zordur. Cocuk bot,mont giymese hasta olur ,usutur. Ondan bahsetmislerdir. 

Neyse iste bende kış mevsimini severim. Cunku termal icligim var,botum var ,montum var,atki-bere-eldiven. Bunlari giyince bisey olmuyo. Evde dogazgazli. Sicak su derdide yok. Buz gibi banyo da isitma suyla banyo etmek ne zor. Hemde yatak odalari da soguk oluyo cikinca da donuyosun. 

Bende kis insaniyim ama kiş zengin mevsimi :)

0 oy
(2,212 puan) tarafından

İnsanlar sıcaktan ölebiliyor!

0 oy
(23,437 puan) tarafından

Kayınbaban doğru diyo kışın yoksul insanlar üşür hasta olur soğukta yaşarlar biz öyle değiliz ama onlar çaresiz en azından yazın rahatlar o açıdan demiş adam

0 oy
(1,420 puan) tarafından

Bence tam tersi ya şuan çıplak bile kalsan terliyorsun ama soğukta kalın giyince isiniyorsun ben kış insanıyım yazı sevmem

0 oy
(15,031 puan) tarafından

Bir şey dememiş ki düz muhabbet işte ikiniz de fikrinizi söylemişsiniz. Bir de para olunca iksini de çözersin sıcağa klima soğuğa doğalgaz kökleme bitti gitti ☺️

0 oy
(1,392 puan) tarafından

Konuyu hiç anlamamıssın canım

Kışı sadece zenginler sever yakacak odunu giyecek giysisi olmayanlar sevmez bu eskilerin sözüdür ama yazın bir gölge bulur oturursun  bir duşa girer serinlersin kat kat giysiye ihtiyaç duymazsın 

Kayınbaban sana hiç fakirlik çekme demiş sen òyle bil diyerek

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 152 göst.
26 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Melek.06 (161 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 393 göst.
4 gün önce Diğer kategorisinde honki ponki toninok (4,420 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 612 göst.
0 oy
2 cevap 53 göst.

Kategoriler

1,469,345 soru

24,071,008 cevap

330,658 kullanıcı

...