0 oy
99 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (23,002 puan) tarafından

Kızımı 2 yaşında sütten kestim. O zamandan sonra yani yaklaşık 1 aydır elini ağzına götürüp emiyor. 3 4 parmağını ağzına sokup emiyor. Her gördüğümde bir şekilde dikkatini dağıtıp bıraktirmaya calisiyorum. Ama sıklıği giderek artiyor.  Bu durumu yaşayan oldu mu? Kendi kendine bırakır mı? 

2 Cevaplar

0 oy
(3,480 puan) tarafından

Benim kızım doğduğundan beri parmak i emiyordu. Acı oje sürdüm, öyle bıraktı. Fakat o gece uyurken sürdüm hep. Yani ojeyi sürdüğümü hiç görmedi. Bırakana kadar her gece uykusunda sürdüm. 

(3,480 puan) tarafından

Bir aydır emiyormuş zaten, giderek de artar. Havalar sıcakken oyalayıp bıraktırmak daha kolay olur. Bence en kısa zamanda bırakmalı. Hem parmaklar nasır tutuyor, hem de ön dişlerin yapısı bozuluyor. Hemen bozulmaz tabi ama uzun vadede kesinlikle sorun çıkar. 

(23,002 puan) tarafından

Olabildiğince dikkatini dağıtmaya başka yöne çekmeye çalışıyorum inşallah geçer . Başka bir yöntem varsa bildiğin söyleyebilirsin . Acı ojeden başka. Son çare onu uugularim olmadi

(3,480 puan) tarafından

Zamanında benim yeğenlerime acı biber sürmüşler 😶 Ki işe de yaramamış. Ben hep dikkatini dağıtıp, küçük ödüllerle bıraktırmaya çalıştım. Ama olmadı maalesef. O yüzden acı oje benim için en iyi yöntemdi.

(23,002 puan) tarafından

Bakalım bı süre daha gozlemleyecegim. Olmadı alir sürerim bı acı oje 

(3,480 puan) tarafından

Umarım sorunsuz hallolur 🍀

-Reklam-
0 oy
(4,377 puan) tarafından

Benim ki doğduğunda beri emiyor şimdi 3 yaşında. Gün içinde emmeyi bıraktı şükür sadece uykuya dalacağı zaman emiyor oda 5 dakika sürmüyor bile.

(1,129 puan) tarafından

3 yaşında kızım aynıyız bide tatlı herhangi bişi yese ardından parmak emiyor gün içinde sık emmiyor gündüz ve gece kendini uyutmak için emiyor sadece. Hiç üzerine gitmiyorum iyimi yapıyorum bilmiyorum. 

(4,377 puan) tarafından

Ben de üstüne çok gitmiyorum bırakır ne de olsa. Çok çok azalttı çünkü.

(23,002 puan) tarafından

Demek ki kendiliğinden azaltıyor. Ama benim.bir öğrencim vardı. Çocuk 8 9 yaşında hala emiyordu parmağını. Öyle olsun da istemiyorum. İnşallah kalıcı olmaz. 

(1,129 puan) tarafından

İnşallah. Ablam da ilkokula kadar emenlerden galiba kızım teyzesine çekmiş. Allahtan ablamın diş yapısı bozulmamış inşallah kızımında bozulmaz en çok ondan korkuyorum 

(4,377 puan) tarafından

Bizim komşu teyze vardı oda çocukken parmağını emermiş. Düğünümde üzerimde gelinlik varken hâlâ parmağımı ediyordum demişti. Çok şaşırmıştım. 

(23,002 puan) tarafından

Öğrencim de okulda emmezdi. Servise biner binmez başına ceketini örter altında parmağını emermis. 

İlgili sorular

+1 oy
2 cevap 126 göst.
0 oy
5 cevap 86 göst.
30 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Birkucukbebis (469 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 133 göst.
26 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Hira &ikra (6,348 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 145 göst.
21 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Sultan... (463 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,292 soru

24,096,770 cevap

332,134 kullanıcı

...