+2 oy
1,146 göst.
Diğer kategorisinde (21,235 puan) tarafından

Kızlar az önce kızıma su iciriyordum bir anda çiş gibi geldi akiyor ama kontrol edemiyorum tutamıyorum idrar mi sumu anlamadım benim daha önce hiç suyum gelmedi başına gelen bana nasıl bişey tarif edebilir mi ortalığı ayağa kaldırmak istemiyorum idrarsa lütfen yardımcı olun ona göre hareket edeyim bende 

48 Cevaplar

0 oy
(21,235 puan) tarafından

En İyi Cevap

Hastaneden yeni geldim kızlar . Ultrasondan baktı suyu normal idrar tahlili yaptı oda temiz ama benim bir kaç gündür vajinal kaşıntı vardı enfeksiyon vardır diye düşündüm gelende sumu idrar mı emin olamadık cumaya kadar bekleyelim su gelmezse bile gel birde alttan bakalım dedi magnezyum fitil Krem ve bir ilaç daha verdi teşekkür ederim herkese çok korktum hala elim ayağım titriyor haftam çok erken bu haftalardan çok korkuyorum dua edin nolur 

tarafından

Geçmiş olsun canım benim 

Dualarım seninle 

Rabbim.

(7,026 puan) tarafından

Medikalde bir tane ped var onda su mu degil mi anlasiliyor ondan alip bir kullan bakalim.ismi aklima gelmedi sorsan verirler canım ben 15 haftalikken suphelendim kulak cubugu gibi bir seyle vajinadan ornek alip test yapmisti hastane ama medikalde pedi varmis icin rahat olur en azindan

tarafından

Canım benim sezeryan olmustum 

Su gelmesini inan bilmiyorum 

(3,661 puan) tarafından

Benim 36 haftalıktı suyum geldiğin de sabah 5 gibi kalktım yemek yemiştim sonra yatağa yattım yattığım gibiiii regli olursun da ilk kan gelir ya öyle bir sıcaklık hissetim aktı gitti ama hiç sancım felan yoktu sonra 1 saat felan geçti tekrar aynı su geldi ama böyle az az geldi sonra sürekli çişim varmış gibi hissetim lavaboya gittiğim de suyum geliyordu sancılarım başlamıştı ilk kızımda tecrübeli olduğum için hemen gitmedim hastaneye yatırıyolar saatlerce acı çektiriyolar bende akşam 8 e kadar evde kaldım sonra hastaneye gittim 5 cm açıklıkla doğumhaneye aldılar beni ondan sonra sancılarım artık sıklaşmıştı pilates topu ile otur kalk sağ sol hareketleri yaptırdılar saat gece 11 de oğlumu aldım kucağıma ❤️😊

(21,235 puan) tarafından

Ultrasona göre normal suyu ya bişey olmaz dimi alttan bakmadı çünkü aktif su gelisi varmı yokmu diye etkileyebilir falan bişey dedi cuma muhakkak alttan bakalım ama dedi 

(21,235 puan) tarafından

Benimde sürekli çişim var gibi çok su içiyorum ondan mı sumu geliyor bilemedim ultrasonda suyu normal 

(3,661 puan) tarafından

Su bembeyaz şeffaf olur ve devamlı gelir senin ki su değildir canım bence

(21,235 puan) tarafından

Bencede değildir korkudan Ağrı girdi kasiklarima 

tarafından

Canım uzan evde biraz kalkma 

Pepikleri dik duvara kasıkların belin ağrısını alır 

Bırak temizlik kalsın 

Senin Bebeğin de önemli ama sende önemlisin 

İş her zaman yapılır 

Dinlen istirahat et gecer.

(21,235 puan) tarafından

Çok uğraştım bu aralar ondan oldu heralde daha da ağır işlere girmem

tarafından

Tamam canım dikkat etmen lazım 

-Reklam-
+2 oy
(2,495 puan) tarafından

Musluktan su akar gibi geliyorsa durmuyorsa suyun gelmiştir 

(21,235 puan) tarafından

O kadar gelmedi canım 1 çay bardağı gibi düşün daha da az olabilir hatta 

(2,495 puan) tarafından

Doktora git yinede rengi berrak mı

(21,235 puan) tarafından

Hafif Sarıydi pencereye sildigimde çamaşıra gelen belli olmuyordu 

+2 oy
(83 puan) tarafından

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah 

(21,235 puan) tarafından

Amin Allah razı olsun 

+2 oy
(7,026 puan) tarafından

Bence hastaneye git tutamiyorum diyorsun belki sudur belki idrardir bilemeyiz onu test yapiyorlar

(21,235 puan) tarafından

Tutamadım evet 

+2 oy
(23,053 puan) tarafından

Heralde su böyledir. Benim de o şekilde gelmedi hiç. Kaç haftaliksin

(23,053 puan) tarafından

Ya benim ilkinde sızıntı şeklinde olmuş. Haberim olmadı. O şekilde bitmiş hatta. Acil doğuma alındım. Öyle şarr diye hepsi bosalmadi yani. İkincide doğumda doktor kendi patlattı. İkisinde de hiç yaşamadım ben de bilmiyorum. 

(21,235 puan) tarafından

Benimde öyle oldu işte sızıntı şeklinde idrarla bitti

(23,053 puan) tarafından

Bilemiycem bacım git sen kesin. Ne olur ne olmaz. Bebek susuz kalırsa hayatintehlike.olur Allah korusun. Belki idrar. Ama için rahat etsin. Haber et bana da 

(21,235 puan) tarafından

Esimi bekliyorum canım gelsinde gitcez 

(8 puan) tarafından

Bebek hareketlerini takip edin.

+2 oy
(3,452 puan) tarafından

Oyle kontrol edemezsin benimde suyum gelmişti akıyor sürekli gitmen lazım doguma alabilirler seni 37+5 dogurmustum çok erken en az 30 hafta olması gerekli hemen Git bekleme imkanın yoksa ambulans çağır çok tepisme..

Yeğenim.esi sızıntı şeklinde gelmis 30 haftada doğramak zorunda kalmisti

(3,452 puan) tarafından

Valla canim yegeniminde oyle az gelmis ablam zorla götürmüş meğer dogum baslmais hastaneler bile zor kabul etmişti asla evde durma benden demesi

(21,235 puan) tarafından

Eşime haber verdim 

(3,452 puan) tarafından

Iyi yaptın canım sen yat simdi kalkma valla senin şu gelmis umarım durdururlar haftan çok küçük daha 

(21,235 puan) tarafından

Yattım da kızımda da böyle oldu ama bu kadar erken değildi korkmaya başladım 

(3,452 puan) tarafından

Valla canim bende anlamamıştım birden birsey geldi ama vis gibi değil sanki şu gibi sonrasi zaten benimki allah ne verdiyse sarıl sarıl durmadi hastanede 15 dakikada vardım 15 dakikayada doguma girdim..zaten bende şu kalmamisti senin böyle riskiyle sen çok dikkat etmen lazimdi sinir 30 hafta demisti doktor allah yardimcin olsun rabbim inşallah zamanında doğurur bekler daha bebek

+2 oy
(2,831 puan) tarafından

Öyle birşey tam olarak. Bazısında fosur fosur akıyor bazısında bir bardak. Acilman var mı kontrol için doktora bir danış. Belki de idrardir da doktorunun karar vermesi gerekir 

(21,235 puan) tarafından

Haftam çok erken ilk çocuğumda da 33 de suyum geldi 34 de doğum ama kızımda gelen su idrarla karışıktı ben hiç su geldiğini anlamadım 

(2,831 puan) tarafından

Onu pek bilmem mümkün olmuyor o anki stresle. Ne olur ne olmaz bir git acilden 

+2 oy
(3,815 puan) tarafından

Sen ihtimale karşı hemen doktora git . Benimde foşur foşur gelmedi bı kaç gün boyunca akıntıdan fazla idrardan az şeklinde geldi doktora gittiğimde suyun bittiğini öğrenip doğuma alındım. 

(163,444 puan) tarafından

Len senin şafak kac 

(21,235 puan) tarafından

Gittim canım yeni geldim eve

(3,815 puan) tarafından

32 hafta suan

+1 oy
(25,604 puan) tarafından

Kaç haftalık oldun cano bi hastaneye git istersen ne olur ne olmaz 

(21,235 puan) tarafından

28 im eşime haber verdim bekliyorum canım gelsin gitcez 

(25,604 puan) tarafından

Hadi inşallah hayırlısı olsun zamanında doğmasını nasip etsin Rabbim ❤️

+1 oy
(147 puan) tarafından

Hiç gelmedi başıma haftan da erken miş inşallah su değildir canım hastaneye git mutlaka bekleme 

(21,235 puan) tarafından

Bende çok şaşırdım ilk çocuğumun da suyu bitmişti ama ben hiç anlamadım eşimi bekliyorum gitcem canım 

+1 oy
(17,196 puan) tarafından

Suyun en belirgin özelliği tutmaman. Fazla yada az olmasi önemli değil. Su sızıntı şeklinde de gelebilir. Kaç haftaliksin. Aklında soru işareti kalmasın doktora git istersen. Benim iki doğumumda da doğum başlayinca gelmişti. Yani doğumdan birkaç saat önce geldi. Öyle aşırı fazla değil az az geldi ama anlamıştım su olduğunu. 

(17,196 puan) tarafından

Olabilir canım. Birde suyun kivami idrar gibi değil. Hafif jelimsi gibi, idrardan daha yoğun kıvamlı bir sıvı. 

(21,235 puan) tarafından

Yok öyle değildi içimi rahatlatıyorsun ya Allah razı olsun 

(17,196 puan) tarafından

Değildir inşallah canım. Hamilelik ilerledikçe pelvik kaslar gevşiyor ve idrar tutma sorunu yaşanabiliyor. Kegel egzersizi yaparsan sonrasinda devam etmez ayni problem. 

(21,235 puan) tarafından

Özel drumu da aradım oda öyle söyledi muhtemelen idrar yolu enfeksiyonu var ve haftan ilerledikçe olur arada takibe al bugün devam ederse su gelmeye hemen müdahale edelim dedi bende acile gitcem yinede 

(17,196 puan) tarafından

Enfeksiyonda olsa ihmal etme canım. Hamilelik hassas bir dönem. Normal zamandaki gibi ertelenmez hastalıklar. 

+1 oy
(3,883 puan) tarafından

Suyun olabilir takibe al ara ara gelmeye devam ederse hastaneye git 

(21,235 puan) tarafından

Evet sağlık ocağını aradım oda öyle söyledi Uzan gelmeye devam ederse hemen git dedi 

(3,883 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun kardeşim inşallah suyun değildir 

(21,235 puan) tarafından
+1

İnşallah sağol canım 

+1 oy
(11,534 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Benimde dün akşam geldi yürüyüş yapıyorfum birden pijamam sırılsıklam oldu eve geldim pet taktim petim doldu taştı pijamami gene değiştirdim o derece akti.

Tabi benim 40+3 olduğu için acele ile acile gittik enfeksiyon dedi ama bence enfeksiyon değildi.

O kdr berrak ve fazla olması nasıl enfeksiyon olabilir anlamış değilim.

Seninki azmis rengide berrak değilmiş bence seninki enfeksiyon bir git acile

Benimde yarın yatisim yapılacak suni sancı verecekler 

(21,235 puan) tarafından

Enfeksiyon var canım gebeliklerde hep yaşıyorum idrar yolu enfeksiyonu ondan mı dersin 

(11,534 puan) tarafından

Kesinlikle enfeksiyondur korkma git acile gelince yaz merak ettim 

(21,235 puan) tarafından

Esimi bekliyorum gitcem canım sağol 

+1 oy
(163,444 puan) tarafından

Hemen acile hayatım 112 ara anlat durumu

(21,235 puan) tarafından

Esimi aradım eşim geliyor 

+1 oy
(2,661 puan) tarafından

inşallah su değildir canım daha erkendi sanki haftan , ablam da idrar kaçırma oluyordu ara sıra şöyle bi anda geliyor kaçırıyordu

(21,235 puan) tarafından

Bende öyle bişey sandım inşallah öyledir 

(2,661 puan) tarafından

inşallah canım bize de haber edersin inşallah 

(2,661 puan) tarafından

ne yaptın canım gittin mi hastaneye 

(21,235 puan) tarafından

Yeni geldim eve canım ultrasona göre suyu normal idrar tahlilleri temiz cuma günü yine gel dedi magnezyum fitil falan verdi 

+1 oy
(293 puan) tarafından

Insallah suyun değildir haftan küçükmüş doktor bana  çişini tuttuğun gibi sıkamiyorsan tutamıyorum suyun gelmiştir demisti

(21,235 puan) tarafından

Sıktım kendimi ama gelmeye devam etti yine önceki gibi bir anda bosalmadi tabi ama yavaş yavaş gelmeye yine devam etti başta direk aktı ama tutunca damla damla geldi

(293 puan) tarafından

Gittin mi doktora acaba birsey dediler mi 

+1 oy
(30,127 puan) tarafından

Suyun siziyor olabilir git bak yinede 

(21,235 puan) tarafından

İlk doğumunda o şekilde oldu zaten sadece haftam erken 

+1 oy
(1,758 puan) tarafından

33 haftalıktım, gecenin bir yarısı birden işiyorum sanıp uyandım, yatak ıslanmasın diye ayağa kalktım baktım tutamıyorum bıraktım.

Eşimi kaldırdım, hastaneye gittik. Yatış verdiler ama benim su hala geliyor. Hem de şarıl şarıl.

Kımıldamam yasaktı çünkü içeride su kalmamıştı, karnım çoook küçüldü hatta şok olmuştum Bebek nerede diye.

Meğer benim rahim küçükmüş, hipertansiyon ve idrarda protein kaçağı varmış. Preeklampsi geçiriyormuşum yani bebek beni zehirlediği için vücudum onu atık olarak görerek doğumu başlatmış. Çünkü preeklampsinin tek tedavisi çocuğun doğması.

5.gün gözlerim görmemeye başlayınca, zaten 5 gündür de 14-15lerde seyreden tansiyon birden 16ya çıkınca acil doğum dendi ve açıklıkolsun diye fitil koydular. Suni sancı verdiler.

İlk doğum diye sıfır bilgiyle doktorum kalk derse kalktım, otur deyince oturdum. Beni kandırarak çatala çıkardı, tek talimat verdi, elhamdülillah normal doğurdum.

2015 gr doğdu, 1 hafta kuvözde kaldı. Yumruğum dahil dirseğime kadar boyu vardı, minicikti.

Şimdi 19 aylık bir abi.✌️😁

(21,235 puan) tarafından

Senle aynı şeyleri yaşamışım 33 de bende sızıntıyla yatisa alındım 6 gün sonra doğuma benim kız da 18 aylık abla 28 haftalıkta hamileyim 

(1,758 puan) tarafından

Anaaa, ikidir aynı şeyler yaşıyoruz. Benim ikinci çoktan doğdu da 7,5 aylık oldu ablası. Hadi inşallah hayırla afiyetle sağlıkla sıhhatle kazasız belasız darısı senin başına.

Benim oğlan 19 Aralık 23 doğumlu. Seninki kaç?

(21,235 puan) tarafından

20 Ocak 2024 benimde canım 

(21,235 puan) tarafından

Sağlıkla büyüt yavrunu banada dua et 34 den doğumdan korkmuyorum ama bu haftalardan korkuyorum 

(1,758 puan) tarafından

Ben de ikinci gebelikte 33. Haftamda çok panik geçirmiştim ya bu da erken doğarsa diye ama elhamdülillah 38 hafta doğdu. Amin amin amin

+1 oy
(341 puan) tarafından

Aşkım hastaneye git bir an önce gidemiyorsan ambulans çağır 

(21,235 puan) tarafından

Eşim geliyor canım 

(341 puan) tarafından

İnşallah su değil de idrardir canım çok geçmiş olsun bizi merakta bırakma 

+1 oy
(5,203 puan) tarafından

Devamı geldi mi? Su geldi mi birazı şimdi birazı 3 gün sonra 1 hafta sonra gelmez devamlı gelir diyorlar. Çamaşırını değiştir kontrol et ama bence hastaneye de git tedbiren.

(21,235 puan) tarafından

Devamı yok canım şükür eşimi bekliyorum 

(738 puan) tarafından

Bir anda hepsi bosalmiyor herkesin aynı degil açılma olmayınca benim başıma geldi yer felanmi sildin ben yer sildikten sonra suyun patladı yarışı geldi yarısında suni sancı verince yavaş yavaş boşaldı doktor bakmıştı hatta acilmam  olmadığı için hepsi birden bosalmamis suyum

(21,235 puan) tarafından

Hiç bişey yapmadım bugün aksine dün yapmıştım ama bugün hep yattım bebeğin hareketleri az diye hareket var ama kipir kıpır değil sakin hareketler gerçi bir gün çok hareketli bir gün sakin benim bebede 

(738 puan) tarafından

Benimde öyle oldu ertesi gün :) önceki gün yerleri sildim akşam oldu çay yaptım çörek yapmıştım oturdum yicektim birden birşey almaya başladı şansıma eşim evdeydi dedi  suyun gelmiş ben anlamadım ama o anladı 😅

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 557 göst.
0 oy
5 cevap 183 göst.
23 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde Kurabiye canavarim (701 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 495 göst.
6 Ocak 2024 Diğer kategorisinde zelalclk (420 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 983 göst.
16 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Asenat (704 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,089 soru

24,106,952 cevap

332,752 kullanıcı

...