+1 oy
103 göst.
Diğer kategorisinde (1,493 puan) tarafından

Herkese iyi geceler kızlar nasılsınız? 

Bir sorum olacak üç buçuk aydır çalışıyorum fakat sigortam 16 gün yatırılmış o da ilk girdiğim tarih, yani üç aydır yatmamış sigortam, kurumsal firma değil şahıs yatırıyor, hâlâ çalışmam devam ediyor, nereye nasıl şikayet etmeliyim. Bilgisi olan var ise bir aydınlatırsa çok sevinirim. Teşekkür ediyorum. 

2 Cevaplar

+2 oy
(9,080 puan) tarafından

once bi muhasebeden yada yetkili kisiden sor sigorttam yatmamis gozukuo gecen dikkatimi cekti basla biseye bakiyordum falan de . yani ilimli ol ilk once . aonucta calisiyorsun orda birden şutlayip cikarmasinlar seni. eger is virkeflige gidecekse sikayet edersin sgk yi arayip ne yapilmasi gerektigini ogrenirsin. ama bu ay calisiyosun sigirtan ertesi ay yatio oyle hatirliyorum ben sanki bir ay gecikmeli yatio sanki

(1,493 puan) tarafından

Üç buçuk ay oldu gene de tutmuyor, yatırmayıp sonradan millete elden vereyim konu kapansın yapan biri, devam etmem için zorunlu bir sebebim yok ayrılmam sorun olmaz, geçen sene de bu tarz bir muhabbet oldu bir ay çalışmıştım üzerinde durmadım yatırmamasının, ama başkalarına da bunu yapmış, cirkeflik yapacak olanın( seni şikayet ederim falan diye konuşanın) sigorta parasını eline vermiş ayrılmış gitmiş o iki kişi, sesini çıkarmadan gideninkini vermemiş 

(9,080 puan) tarafından

cakismaya devam etmeye niyetin yoksa sert cik ozaman . ama devam etmem gerek diosan ilimli yaklasip yatirmalarini bekle senin farkettigini anlayinca belki yatirirlar diye dusunmustm bnde

(1,493 puan) tarafından

Geriye dönük zaten yatıramaz ki, dediğin gibi yatmadigini fark ettiğimi soyliyim ne diyecek , ona göre hareket ederim 

-Reklam-
+1 oy
(5,158 puan) tarafından

3 aydir yatmamişsa sigortayı arayabilirsin detaylı bilgiyi oradan alirsin. Gidip işyerine sorarsan eminim alacağın cevap şu olacak para yoktu, tabi sen ilk önce sor sonra şikayet et. Temmuzun sigortası ağustos ayın ortasında yatar sigortalar hep bu şekilde yatırırlar aklında bulunsun.

(1,493 puan) tarafından

Çok teşekkür ediyorum en sağlıklısı dediğiniz gibi sigorta ile görüşüp resmi olanı bir öğreneyim geri kalanını da sorarım SGK ya 

(5,158 puan) tarafından

Rica ederim bol şanslar.

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 97 göst.
21 Nisan 2025 Diğer kategorisinde 5731 (12 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 187 göst.
0 oy
38 cevap 1,579 göst.
7 Eylül 2022 Diğer kategorisinde HamzaMusam (6 puan) tarafından soruldu
+1 oy