1. “Ne yemek var?” sorusu, günün ilk tokadıdır. Kahvaltı yaparken bile sorulur. Çünkü erkek için zaman çizgisi yoktur. 2. Her boşalan tuvalet kağıdı rulosu senin kaderindir. Adam görmez. Görse de değiştirmez. Değiştirse de ters takar. 3. Kargo geldi mi hemen savunma moduna geçersin. “İndirim vardı, zaten ihtiyacım vardı, vallahi üç aydır bakıyordum.” 4. “Sen bilirsin” cümlesi aslında “Yanlış karar verirsen sorumlusu sensin” demektir. Ve bunu evlilikten önce kimse söylemez. 5. Erkeklerin çorapları kendine ait olsa da evin her köşesi çoraplara ait. Çamaşır makinesine ya da kirli sepetine yürüyemiyor ama ne hikmetse mutfağa su içmeye kadar geliyor. 6. Tartışmalarda “konuyu uzatma” diyen genelde ilk uzatandır. Ve sonunda sessizlik olur… ama öyle huzurlu falan değil, dikenli. 7. Evin hiçbir yeri “senin köşen” değil. Ama kumanda onun, yastık onun, çay onun, huzur… onun? 8. Kayınvalideye yapılan ilk yemek, hayat boyu anılır. Ya “elin lezzetliymiş” diye ya da “tuzu biraz fazlaydı ama olsun.” 9. Yastık savaşında kaybeden hep kadın olur. O alır 3 yastığı, senin bir tanen de ortadan bölünür. Yorgan mı? Ne zaman üstündeydi ki? 10. Yemek yapınca “eline sağlık” alırsan şaşırırsın. Çünkü artık yemek yapmak görev, teşekkür lükstür. 11. “Bir şey mi oldu?” sorusuna “Yok bir şey” diyorsan bir şey olmuş demektir ama o anlamaz. “Tamam o zaman” deyip deliksiz uyur. 12. Onun telefonu şarjsız kalırsa dünyası durur. Senin ruhun düşmüş, onun haberi yok. 13. Siz en son dışarı çıkalı 3 ay oldu ama o hâlâ “çıkıyoruz ya arada” modunda. Akşamları arkadaşlarıyla buluşmalarını saymıyoruz bile… 14. Yatakta sırtını dönmesi: rahatlık. Senin dönmen: trip. 15. Senin alışverişin israf, onun oyun koltuğu “teknolojik yatırım.” 16. Evde tartışma çıkınca tüm aletler bozulur: kumanda çalışmaz, kulak duyamaz, göz görmez. 17. Yemek yaparken “soğan kalmamış” diyorsan, suçlu sensin. Çünkü evin gıda bakanı sensin. “Neden bitmeden haber vermedin?” 18. “Birlikte karar verelim” demek = “Sen ayarla her şeyi, ben uyarım” demek. 19. Kayınvalideyle barışık görünmek bir sanattır, içten yıpranmak ise gerçektir. 20. Ev toplandıktan 5 dakika sonra yine savaş alanına döner. Ve ardından gelen “ne var canım çok dağınık değil ki” cümlesi. 21. Senin sessizliğin: kaos. Onun sessizliği: huzur molası. 22. Kadının gönlü kırılır ama çayı eksik etmez. Erkek çayı içmezse bilin ki ya sinirli ya da “bugün ne oldu biliyor musun?” 23. Evde ‘yardım etmek’ kavramı erkek için lütuf, kadın için görevdir. 24. Yemekte tuz azsa “biraz tuz atsaydın.” Fazlaysa “öldürecek misin beni?” Olur. 25. O kendi kıyafetlerini askıda bulamaz ama sen 6 sene önce teki kaybolan çorabı bile hatırlarsın. 26. Evde çıkan her “kıl, tüy, kırıntı”nın müsebbibi sensin. Çünkü “kadın evi temiz tutar.” 27. Misafir geleceği zaman erkek evde ‘aniden yorgun düşer’. Kadınsa ninja olur: hem yemek, hem temizlik, hem süs-püs. 28. Gece 00.00’da “acıkmadın mı ya?” sorusu gelir. Sen kalkarsın, o bekler. Mutfağın ışığını yine erkek için kadın yakar. 29. Sen susunca “soğudu mu bu kadın?” derler. O susunca “biraz kafamı dinliyorum” olur. 30. Ve son olarak… Kadın her şeyi hisseder. Kırılır, toparlar, susar, yutar, sever ama yine de “evin direği” O’dur. Kadınsa içinden bağırır: “Bir gün ben de tüm gün gamsızca yatacağım!” Bu listeyi okuyan güzellik, eğer bir yerinde bile kendi hayatını gördüysen, yalnız değilsin. Hepimiz aynı oyunun farklı level’ındayız.
Rabbime sonsuz şükür eşim bunların çoğunu yapmıyor ne kadar şükretsem az
MaşaAllah la kuvvete illa billah
Bir çoğu çok doğru çok yerinde yazılmış seyler
Canımsın ❤
Birazinda eşimi gördüm çoğunda eşime şükür ettim gelsin anlından öpücem😁
Bu yazılanlar dışında birde en ufacık şeyde bile bağırıp çağırmaları çocuk söz konusu olunca suçlamalar laflar,bunlar asla bitmiyor,ben geri çekilincede neyin var neden böyle soğuksun oluyor.defalarca kırdıkları kadınları, karşılarında dimdik duran maskot gibi gülümseyen bir eş istiyorlar.
Hepsi olmasada bazıları uygun ::(
Evlilik bir kumar gibi. Kazanırsan büyük kazanırsın, hayatın kolaylaşır, kaybedersen de hayatın kayabilir.
Bu maddelerin yaşanmaması için hem kızlarımızı hem okullarımızı ona göre eğitmemiz gerekiyor.
Kadını kadın gibi erkeği erkek gibi yetiştirelim derken cinsiyet ayrımcılığı yapmadan.
Kadın, erkeğin hizmetçisi olarak gelmedi bu dünyaya. Bu yüzden yaşadığı yeri temiz tutmak sadece kadına has bir özellik değil. İnsanlık özelliği aslında.
Bu işin kızı erkeği yok, yeri de silsinler, bulaşık da yıkasınlarlar.
Aslında iyi bir insan olmayı öğretebilirsek gerisi de çorap söküğü gibi gelir
1,493,165 soru
24,397,287 cevap
349,832 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın