0 oy
79 göst.
Diğer kategorisinde (1,025 puan) tarafından

Arkadaşlar çocuğum 5 yaşında ara ara büyük tuvaletini kaçırıyo küçüğü de kaçırma alışkanlığı var yani tuvalete gitmeye üşeniyo çişini kaçırıyo ama son 1 haftadır büyük tuvaletini de kaçırıyo azıcık iç çamaşırını kirletiyo. Hepsini kaçırmıyo tabi. Normalde bezden çıktığı ilk zamanlar hiç kaçırma sorunumuz yoktu sonradan çiş kaçırma şimdi de büyük tuvaletini kaçırma sorunumuz var sorduğumda anlamıyorum farkına varmadım yada gaz çıkarıtken oldu gibi cevaplar veriyo. Bu durumda sizce ne yapmalıyım doktora mı götüreyim

2 Cevaplar

0 oy
(1,965 puan) tarafından

sebebi psikolojik de olabilir bazı çocuklarda oluyormuş. bence götür yani ben olsam götürürdüm

(1,025 puan) tarafından

Bende başka bi çare bi yöntem bulamıyorum götürecem

-Reklam-
0 oy
(5,211 puan) tarafından

tuvalete gitmeye üşenme durumu varsa olabilir ama gerçekten hissetmiyorsa da problem. 

çocuklarda bu ayrımı anlamak zor. 

minik minik yalanlar söyleyebiliyorlar. emin olmak için doktora gitmesi iyi olur

(1,025 puan) tarafından

Bende bu ayırımı tam yapamıyorum aslında yani çözemedim  doktora götürecem de acaba bu durumu yaşayan var mı tecrübeli birindennyardım almak da iyi olurdu diye post açtim

(5,211 puan) tarafından

bazen hayal dünyalarından çıkamıyorlar. o yüzden seni geçiştirmek için diyebilir. 

eğer YouTube falan izliyorsa izlediği şeylerden korkup tuvalete gitmiyor olabilir. 

ama fizyolojik de sıkıntı olabilir, makat kasları inda sorun olabilir ki inşallah yoktu büyük ihtimalle psikolojiktir gibi geliyor bana da. genelde izledikleri bir şeylerden dolayı oluyor. 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 122 göst.
0 oy
2 cevap 84 göst.
0 oy
3 cevap 227 göst.
15 Kasım 2024 Aile & Aşk kategorisinde Laleozsy (28 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 188 göst.

Kategoriler

1,474,272 soru