+1 oy
263 göst.
Diğer kategorisinde (28 puan) tarafından

Hakkımız zehir zıkkım olsun malum kisilere inşallah perişan olurlarsa kendi gozumuzle gouruuz 

Bizim şu fatirasi gelmiş 2000 biz her ay öderiz öyle kalan fatirlaramizi olmaz neyse bide bize diyirlarki bu 3 aylık fatura o yüzden bu kadar fazla sinirlerim tepemde çevremdeki bı çok kişiye böyle gelmiş sizde durumlar nasıl 

Benim her ay 500 geçmezdi 

8 Cevaplar

+5 oy
(5,764 puan) tarafından

Aylık 600 ortalama. Ankara. Evde 3 kişiyiz, bakıcımız sürekli elde bulaşık yıkıyor, çok kızıyorum azalttı baya ama yine de 600.

Ben faturasında değilim. Ben esas harcanıp giden suya üzülüyorum. Şehirlerde planlı su kesintileri başladı bile. Daha da kötü olacağız maalesef. Her gün foşur foşur balkon yıkayanlar, evin önünde araba yıkayanlar, makinesi olduğu halde elde bulaşık yıkayanlar, suyu kullanmayı bilmeyenler... Vebali herkese. 

(462 puan) tarafından

Aslında bunu konuşabiliriz belki alışkanlığını değişen kişiler olur. Mesela yeni nesil Akan su altında duş almak yerine kova kullanmak bile bir adım. Bende bir arkadaşım sayesinde uyanmıştım. Dikkat ediyorum ama bazı şeyler gözden kaçabiliyor bir de yaptığını küçümseme problem var

(5,764 puan) tarafından

Ben epeydir suyla ilgili post açayım diye düşünüyorum aslında ama toparlamam lazım önce kafamda. Alınan da çok oluyor. Ben yengemle bu yüzden tartıştım. Ruh hastası gibi her gün 2 kere balkon yıkıyor. Bana da pis dedi yıkamıyorum diye. Bakıcımıza anlatamadım mesela, makineye at diyorum, ne varsa elinde yıkıyor makine eskimesin diye. Akşam işten geliyorum bulaşık makinesi bomboş. Bir şey yemediniz mü gündüz diyorum, yok elde çeviriverdim diyor. Kızarak söyledim en son. Hala daha aklı çıkıyor makine eskiyecek diye :((

(76 puan) tarafından

Ben bunda belediyelerinde payinin buyuk oldugunu dusunuyorum gereksiz unlulere konser verdirip para akitmak yerine su sizintilari olan bolgeleri tespit edip ilgilenebilirler izmir de bir suru yerde var boyle arizalar aylarca su sizdigi halde gelip bakan yok onca sikayete ragmen simdi izmirin bir aylik suyu kalmis bunun sorumlusu sadece vatandas olamaz gerekirse harcamayi dogru kullanip deniz suyunu aritabilecek butceyi ayirabilirlerdi aylar oncesjnden belli kuraklik.

(5,764 puan) tarafından

Kamu otoriteleri ilk sorumlular zaten ama tüketimi yapan en nihayetinde vatandaş.

(76 puan) tarafından

Kesintide sacma bi yontem aksama kadar yikamadigim bulasigi,calistirmadigim makineleri biriken suyla yapilacak isleri aksam su gelince yaparim mesela yine ayni su gitmis olur ekstra fazla bile harcanir su geldigi anda. Bireysel olarak hepimiz dikkat ediyoruz ama dikkat etmeyenler+yonetim sorumlusu.

(4,819 puan) tarafından

acayip iyi bir noktaya değindin. 

kızım bazen suyla çok oynuyor, acayip üzülüyorum. 

Çukurovada geçen kış çiftçilere ekim yapmayın diye uyarı verdi dsi, su yok. 

faturaların değişmesi fikrindeyim bende. 

dikkat eden az su harcayan az fatura, çok su harcayan çok fatura ödemeli. 

evinde arıtması olanla benim atık suyum bir değil. 

havuzunu dolduranla benim şişeye koyduğum su bir değil. 

(4,819 puan) tarafından

kesintilerde şuna şahit olmuştum ben, kesinti olacak diye haber geliyor. herkes su depoluyor. normal. 

ama sular gelince o suları boşa döküp tekrar dolduruyorlar🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

(5,764 puan) tarafından

Yok artık. Vallahi artık dünya kulun böceğin hatırına dönüyor. 

(1,516 puan) tarafından

İzmirin suyu bitiyormuş o yüzden ara ara kesinti yapılacakmış Allah izmir belediyesini bildiği gibi yapsın bulunduğum  ilçede hergün ama hergün em az 3 4 sokakta su sızıntısı oluyo bazen 2 gün bile müdahale edilmiyor ve sokaklar su altında kalıyo e biz iki halı yıkayınca malum izmir sevdalıları suyun bizim gibilerin bitirdiğini söylüyor 

(76 puan) tarafından

Ben evde kullanimla su bitecegine inanmiyorum daha dogrusu bunun bir cozumu olmali herkes temizlik hastasi ruh hastasi degil ama bi balkonumu yikayip bi bahcemi sulayabilmeliyim bu kadari icin strese girmemeliyim dus alirken avucla su kullanmamaliyim bunlari yonetimler dusunup hesaplamali.

(1,516 puan) tarafından

Diyorum ya sokaklarda su fışkırıyor kimsenin umurunda değil o kadar üzücüki 

-Reklam-
+1 oy
(1,506 puan) tarafından

Bu ay doğalgaz 200 gelmiş elektirik 265 su da 190 gelmişti 

(4,819 puan) tarafından

bunlar nasıl fatura 🤦🏼‍♀️ su 590 geldi, doğal gaz çok gelmez ocak ve duş sonuçta😂

elektrik bugün yarın gelecek korkuyoruz 😂😂

(1,506 puan) tarafından
+1

Ya ben dikkat ediyorum suyu boş açık tutmuyorum hergun duş alıyorum kızımı da her gün yıkıyorum her gün çamaşır makinesi çalışır meyve sebze yıkarım onun suyunu boşa aktmam legende durar su bulasiklari o suyun içinde durular makinaya koyarım mesela en basidi 

(4,819 puan) tarafından

çok iyi. 

sebze sularını bende saksı çiçeklerine falan dökebilirim aslında. 

platformu düzgün kullansak ne güzel. herkesten bir şey öğreniyor insan

+1 oy
(1,153 puan) tarafından

Bana normal geliyor. En fazla 300 TL. 

Dün akşam komşum çimenleri suluyor yalandan yere . İçimden beddua ediyorum Allah affetsin. Bir insan bu kadar bencil ve boş beyinli olur mu ? Suyu boşuna israf ediyor bak yine sinirlendim 😤😡😡😡😡😡

(28 puan) tarafından

Biz evde 4 kişiyiz iki günde bı banyo yaparız haftada bı çamaşır makinesi çalışır balkon yok zaten o kadar 

0 oy
(2,236 puan) tarafından

Bence bütün şehirler kartlı sisteme geçmeli. 300 TL atıyorsun karta 3 ay kullaniyorsun. Hem paradan hemde sudan israf olmuyor.

(414 puan) tarafından

Metreküpü daha pahalı canım annemler kullanıyordu ben 200-300 öderken onlar 600-700 atıyordu faturalı sisteme geçtiler şuan 250-300 arası geliyormuş

(5,764 puan) tarafından

Eski evim kartlı sistemdi. Rezalet. Ne zaman biteceğini bilemiyorsun. Gece çişe kalktığında da bitebiliyor, duşun ortasında da.

0 oy
(285 puan) tarafından

1212 tl geldı bızede bende şok

(28 puan) tarafından

Genelde Hersek'e çok gelmiş milletin sırtından çıkarı ya orlar

0 oy
(1,472 puan) tarafından

Elektrik 284 suyum 124 TL geldi bu ay . Yanlışlık olabilir mi sizin faturada acaba 2000 çok su faturası bana göre 

(28 puan) tarafından

Hayır kesinlikle yanlışlık yok biin faturalar otomatik ödeniyor akşam baktık ödenmiş geçen ay 

(1,472 puan) tarafından

Allah yardımcınız olsun canım o zaman ne diyeyim . Olan hep millete oluyor 

0 oy
(1,493 puan) tarafından

O nasıl rakam öyle ya, üç aylık olmadığına ve anormal olduğuna eminsen ödedikten sonra şikayet edebilirsin, biz dört kişiyiz günlük duş alınır üç dk geçmez, bulaşık makinada bir sefer günlük de bir makina çalışır 150 lira mı ne geldi su, iki bin nedir ya tarla veya bahçe işi filan mı var 

(28 puan) tarafından

Hayır yanlışlık yok her ay otomatik ödeniyor baktık odenmis

(1,493 puan) tarafından

İtiraz hakkı var diye biliyorum, tüketiminizi bilemem tabiki. 

0 oy
(1,274 puan) tarafından

Ooo çokmuş yaa bizim köyde olduğumuz için bedava dağdan geliyor sularımız

(28 puan) tarafından

Ay ne güzel bizim koydede dağdan geliyor bu lanet şehirlere geldik koyun gibi yaşıyoruz 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 788 göst.
7 Ocak 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
10 cevap 405 göst.
0 oy
4 cevap 164 göst.
0 oy
24 cevap 675 göst.

Kategoriler

1,471,441 soru