Ya kızlar ben bakkala gittiğimde mesela alışveriş 150 tutsa kredi kartı ile ödeme yapıyorum yanımda peşin yoksa..
Bana diyorlar ki abla ibana at
Ya ben ibana atmak istemiyorum
Belki kiralık iban o ben nerden biliyim başıma dert olup olmayacağını sizce haksızlık mı yapıyorum ya
Aldıklarımı bırakıp çıkıyorum
Büyük zincir marketlere gidiyorum ordan çıkınca
Büyük marketlerde hiç öyle sıkıntı yok ister kredi kartı ister peşin.
adam bankaya verecegi komisyonu kendi kazanmak istioda ondan kucuk bakkallae yapar da marketler yapmaz
Evet canım malesef öyle
Büyük marketlerde ibanla yapamazsın yasak zaten hatta çoğu market kabul dahi etmiyor Iban artik yasak çünkü
Evet canım haberlerde izlemiştim iban furyası diye
ibana para atmak evet bu dönemde sakıncalı
hem dediğin durum yüzünden hem de mehmet şimşek yakalarsa öper 😅
ibanla ödeme yasak, hem satıcı hem alıcı ceza öder yakalanırsa
kredi kartıyla ödeme alınca komisyon kesiliyor ya o yüzden istemiyorlar.
Ya ben istiyorum ki büyük market yerine küçük market kazansın ama gel gör ki onlarda böyle yapınca ne canım çarşıya gitmek istiyor ne pazara
Sevmiyorum ben ya alisveris yapmayı çoğu zaman eşimi gönderiyorum alisverise çocuğu da alıp gidiyo oh ben yatış yapıyorum taa onlar gelene kadar.
valla ben de seninle aynı düşüncedeyim ama bakkallar da biraz pahalı satıyor. bir de karta mırın kırın ediyorlar.
ben nakit taşımayı sevmiyorum üstümde
geçen bi butikten dünya kadar bebek kıyafeti aldık. hem yeğenime hem brnim kıza 3 bin gibi tuttu, ama kredi kartıyla ödersem 1500 fazla istediler. orada mecbur ibana attım parayı. Aslında nakit 10 kredi kartına 12 liraya ürün satmak da yasak da
Yani bende sevmiyorum yanımda peşin olmasını zaten kredi kartı ödeniyor ne diye yanımda ki parayı harcayayım ki
Kesinlikle haklısın. Uzun süredir şehre inip alış veriş yapmamıştım . Geçen hafta gittim bi çok mağaza bile ibandan atın dediler hiç birinden alış veriş yapmadım.
Ya devir öyle bir değişmiş ki
O gün esime yemek söyledim
Kapıya getirdiler
Post makinası da getirin dedim telefon ettigimde
Neyse geldi yemek
Kartı verdim
E dedi abla pos makinası arızalı ibana at dedi
Yalan söylüyor bes belli
Kartımı geri aldım
Esimden aldım peşin ödedim yemegi geri göndersem olmayacak
Esime dedim bi daha ordan siparis etmem
Tamam dedi.
Ya insanları kek yerine koymaları gercekten cok sinir bozucu.
Normal şartlarda yasak ibana atmak neden direkt kartı okutmuyor da ibana at diyor. Üstelik o komisyonu senden kesiyor
Bir daha da o bakkala gitmem
Ibana para atmak yasak, bakkallar zaten aşırı pahaliy ürün satiyor, diyorsun küçük esnaf ama bir güzel bize geciyorlar bende gitmiyorum bakkala
Bugün son oldu bende gitmicem bakkala cakkala artık
Kiralık IBAN nasi oluyo anlatirmisin bilmiyorum
Mesela bazı kişiler tanıdıklarının ibanını kiraya veriyor ve başları belaya giriyor elbette
Bende haberleri izlerken duymuştum
Kız açıklamaya suu bakkaldan yaptığım gıda alışverişi falan yazsan bişi olmazki
😁😄kafa gitti valla benim.
Her alışverişte 10_15 TL kesinti oluyormuş galiba , ve verggi veriyorlar oyuzden
Allahım helal rızk versin herkese
Bakkallar çok kıl ya hele hala kart kabul etmeyen yer gördüğümde deliriyorum. Bu devirde gerçekten cebimde para bile tasimiyoruz. Anca nakit lazımsa ve lazım olduğu kadar
1,486,476 soru
24,301,601 cevap
344,069 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın