+1 oy
306 göst.
Diğer kategorisinde (654 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ben uzun zaman aradan sonra diyette istikrarı yakaladım çok şükür ve bozmak da istemiyorum. Bu akşam eşimin tim arkadaşının çoğunun doğum günü var. Sağolsunlar davet ettiler. Ama ben diyetini bozmak istemiyorum. Çaktırmadan kendi tabağımdakileri çocuklarıma yedirsem ayıp olur mu sizce 😔 Böyle şeylere önem veririm ama kilom başını aldı gitmişti. 82den 78e düştüm bir haftada. Tip2 diyabet ve yüksek insülin direnci de var. O yüzden de dikkat ediyorum. Siz diyetteyken toplu ev davetlerinde ne yaptınız? 

13 Cevaplar

+1 oy
(6,067 puan) tarafından

Ziyan etmemişsin neticede çocuklarına yedirmişsin ev sahibinin de sıkıntı yapacağını düşünmüyorum

(654 puan) tarafından

Canım yazım hatası olmuş bu akşam daha gitmedik. İnşallah ev sahibi de anlayışla karşılar. 

(5,339 puan) tarafından

bizim millette yedirme ye ye baskısı çok. 

ama yapılan yanlış. 

diyet küçümseniyor ama diyabet de varmış, senin sağlığın daha önemli. 

ev sahibine da durumu anlat tamam. 

eşim 10 ay diyet yaptı, arada doğum günü, misafirlik vs oldu. tek lokma koymadı ağzına. yapamam dedi. 

-Reklam-
+1 oy
(1,076 puan) tarafından

Neden ayıp olsun canım iyi yapmışsın ben olsam aynısını yapardım 

(654 puan) tarafından

Yazım hatası canım bu akşam. Ev sahibi de inşallah böyle düşünür. 

+1 oy
(752 puan) tarafından

Tabak hazırsa mutfağa gidip bu kadar yiyemem yalnızca şunlar kalsa diğerlerini alın ziyan olmasın diyorum. Kendim alıyorsam yiyebileceğim salata vb şeylerde tabağıma alır onları yerim. Bir şeyi çok canım çekerse bir parça tadar eşime veririm ya da onun tabağındakinden bir lokma alırım. Ayıp olmaz bence, diyette olmasa bile her insan her şeyi yemek zorunda değil ki çoğu arkadaşım sağlıklı besleniyor. Benim davette çoğu şey masada kaldı yemedikleri için, komşulara filan dağıttım. 

(654 puan) tarafından
+1

Çok samimi değiliz sadece bir kaç kere görüştük. İlk defa evlerine gidicez. Çok misafir perver olduklarını özen dillerini de biliyorum. İnşallah ev sahibi de böyle düşünür. Çok kalabaşık olacak ama kırılır mı kırılır? Herkes masadan kendi alır büyük bir ihtimalle. Ben de çocuklar için alıp yediririm. İnşallah kırılmaz. 

(752 puan) tarafından

İnşallah 🤲 Hiç yenmese kırılır insan elbette o kadar hazırlık yapmışım diye ama sevdiği şeylerden yemesine kırılmaz diye düşünüyorum :) aslında bu yüzden çok çeşit yapıyoruz birini sevmezse birini yer veya salata ve sağlıklı birkaç çeşit illa olsun ki diyette olan da yesin diye. Tabii samimiyet olmayınca izah etmesi daha zor oluyor, Yanlış anlamalara mahal verebilir. Kolaylıklar ve iyi eğlenceler diliyorum naif insansınız 🌷

(654 puan) tarafından
+1

Çok teşekkür ederim. Naif likten anlayan daha da naif tir🌸❤

+1 oy
(1,636 puan) tarafından

Bir yere gidiceksem dengeleme yapıyorum gün boyu yemiyorum hicbirsey 

Aksamda salata vs çokta diyetimi zora sormayacak şeyler alıyorum veya gün boyu yemediğin için o an bir kaçamak 

(654 puan) tarafından

Bu gün ben de peynirli omlet dışında hiç bir şey yemedim. Yöresel bir iki ikram vardı. Onların tadına bakıp diğerlerini çocuklara yedirdim. İçecek ikramı sırasında hem diyette olduğumu hem de diyabet sıkıntımın olduğunu söyledim. Çok güzel geçti şükür. 

+1 oy
(6,829 puan) tarafından

Ne olacak kimse alınmaz diyetteyim diyabet hastasıyım yiyemiyorum de sadece ne yiyebileceksen onu tabağına al 

(654 puan) tarafından

HHastalık için evet kimse bir şey demez belki ama kırılabilirdi de. Çok şükür güzel geçti. 

+1 oy
(5,141 puan) tarafından

Hahaha bundan ne çekiyorum ben. Keşke sadece doğum günü olsa

Komşular kamelyaya çağırıyor mecbur bende birşeyler yapıyorum kendi yaptığımı yemeden yukarı çıkıyorum düşün

Kaç kere güne oturmaya yemeğe gittim 

Yedim ama çok çok az doymadan kalktım 

(654 puan) tarafından

Karelya olayı çok zormuş. Bu ortama rağmen diyete devamsa maşallah subhanallah diyeyim çünkü takdire şayan azim. Ben maşallah dedim bak aksi durum olursa sorumluluk kabul etmem😅

+1 oy
(9,080 puan) tarafından

mecbur bozuluo nefis herkes yerken yemek istio insan. ama iradeliysen yemezsen cocuklarina yedirirsen harika olur bence

(654 puan) tarafından

İİki tane yöresel ikramlık vardı tadına baktım nezaketen sonra çocuklara yedirdim. Senin dediğin gibi tadına bakarak da olsa bozulmadan olmuyor ama diyeti de çok sıkıntıya sokmaz. Canan ben böyle diyetsel puştlar açıyım sen yorum yap tamam mı iyi hissettiriyor valla😅😅❤

(9,080 puan) tarafından

😂😂😂tam adami yaparim canim🥰🥰😂 bi hafta tatile gitcem bu pazar donusum muhtesem

olacak 3 hafta dehset kascam sonra bi hafta daha tatile gidecem😂 o yuzden eylule kadar devasa diyet pskolojisini girmem lazim herzamankinin on katu falan

(654 puan) tarafından
+1

Buraların tadı tuzusun❤🥰

+1 oy
(14,632 puan) tarafından

Yemem. 52 kiloyum sağlıklı besleniyorum tabak yapmadan yemek yemem 

Herkes biliyor normal karşılıyor alıştılar 

(654 puan) tarafından

Boyuma göre abartılı kilom yok aslında uzun boylu tüm ama kalın bir vücudum vardı. Çok şükür iyi gidiyor. İnşaallah ben de senin kiloları görebilirim şirinim ❤

(14,632 puan) tarafından

Nick değişenlerden 😌🧐

Hangi kiloda mutlu his ediyorsan 🤗

0 oy
(1,121 puan) tarafından

Ben oyle oldukda ekmeksiz az yeyiyorum.

(654 puan) tarafından

Canım pasta yanı çay iktamlıkları vardı. Yemekli değildi. 

0 oy
(54,127 puan) tarafından

buna benzer daha once de vardi bir post diyette oldugunn demeden yeme

(54,127 puan) tarafından

bu benim ikinci hesabim ilkinde admin den sonra bendim. sevdos birinci oldu☺️kizimin uykusu cok kötüydü uyaniyordu bebekken basinda beklerken burda.takiliyordum simdi cok giremiyorum 

(752 puan) tarafından

O hem de iki hesapta bile bu kadar puan toplamışsınız maşallah 😊 Allah sağlık versin bebişinize 🤲 oğlum da hakerektli maşallah peşinde koşmaktan pek giremiyorum ben. Ama gece şöyle bir bakıyorum kafam dağılıyor güzel oluyor. Hepimizin dertleri aynıymış onu öğrendim burada 😊

(54,127 puan) tarafından

büyüdü benimki abla oldu 7 yasinda hamileyken yuklemistim bende. 

(752 puan) tarafından

A maşallah büyümüş 😊 Allah hayırlı ömür versin 

(54,127 puan) tarafından
+1

aminn canim Rabbim hepimizinkini korusun saglik versin inşallah 

0 oy
(247 puan) tarafından

Böyle durumlarda aksama kadar hic bisey yemiyorum davete gidincede dengeli bi sekilde yiyorum 

0 oy
(5,435 puan) tarafından

Ben boyle seylere bozulan ev sahiplerini anlamiyorum misafire saygisizlik bu bence ev sahipleri misafirine uygun menu hazirlamali sayet boyle bi durumda sana gore menu hazirlayamayacagina gore ya sana gore diyet tek cesit bile olsa bisey yapilmali ya da saygi duyulmali benim kuzenim ramazanda iftara geldi annemlere o zaman da herbalife kullaniyodu kadin yiyemem teyze shakemi icebilirim sadece dedi annem tamam kizim saygi duyuyorum dedi olmasi gereken de buydu bence 

0 oy
(2,257 puan) tarafından

Benim bekarken yaptığım diyetler tabiri caizse ölüm diyeti gibiydi 😄

Ev davetlerine giderdim ama doyumluk değil tadımlık yerdim. O zaman sıkıntı olmuyordu.

İlgili sorular

+1 oy
6 cevap 166 göst.
6 Nisan 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 133 göst.
12 Ekim 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 381 göst.
0 oy
2 cevap 137 göst.

Kategoriler