0 oy
430 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (8 puan) tarafından

Merhaba benim bir sorum olacaktı, ben şuan hamile falan değilim. 4 aydır bebek deniyoruz, Rabbim tez vakitte nasip etsin. Ben daha gebe kalmadan bebek eşyalarını almak istiyorum. Biber emzik, unisex kıyafet, battaniye.. vs falan ama kayınvalidem bana uğursuzluk getirir demişti. Ben bir kaç yerde daha araştırdım da 1-2 kişi de uğursuzluk demiş. Malum herşey günden güne pahalı oluyor, hazır şimdiden alıp kenara atsam bir sorun olur mu? Uğursuzluk olur mu cidden? Ben ileriye dönük düşünüyorum. 

30 Cevaplar

+3 oy
(4,048 puan) tarafından

Uğursuzluğu bilmem de gebe kalman gecikirse üzülürsün çok. 

Çeyizlere bile bebe yorganı yastık falan konuluyor ya uğursuzluk olsa ona konmazdı

(8 puan) tarafından

İşte bende kendimce bebeğime çeyiz Hazırlamak istiyorum.😊

(4,048 puan) tarafından

inşallah olur bebeğin en kısa sürede ama diyelim olmadı, o zaman hayal kırıklığı ina uğramam dersen al. biberon emzik yerine, battaniye, kıyafet, nevresim vs al. 

her bebek emzik ve biberon kullanmaz. 

-Reklam-
+3 oy
(14,878 puan) tarafından

Bu ileri dönük alınacak bir şey değil veren Allah sonuçta kula bağlı değil. Altın alın atın kenara 

+1 oy
(73 puan) tarafından

Benim küçük bir elbisem vardı hiç giyinemedi kaç senedir saklıyorum irelide kızım olursa ona giydiricem diye

(8 puan) tarafından

İnşallah giydirebilirsin canım Rabbim gönlüne göre versin 🙏🏻

(73 puan) tarafından

Amin inşallah

Allah sanada hayırlı sağlıklı bebek nasip etsin inşallah

+1 oy
(1,965 puan) tarafından

uğursuzluk olacağını sanmıyorum da ya hamile kalamazsan ne olacak? her geçen ay daha da üzülürsün... ama diyosanki sorun değil 4 yıl olsun üzülmeden beklerim ozaman al al koy nolcak.. benim vardı bi kaç parça bebek eşyam ama şu mantıktaydım "eğer hamile kalamazsam evlat edinirim ama bebeksiz bir hayat planlamıyorum". 

tabi senin düşündüğün gibi para verip biberon emzik vs. almamıştım. heves ettiğim örgü bir battaniye, ucuz gördüğüm bi kaç parça kıyafet vs. hatta onları da bebek görmeye gidince birilerine hediye veriyordum ara ara. 

+1 oy
(1,456 puan) tarafından

Tabi ki de batil ama bir nevi Allah verecek mi vermeyecek mi emin olmadan kesinmiş.gibi esya almak Allahin isine karismak gibi algilanip oyle soylenmis olabilir.

+1 oy
(9,079 puan) tarafından

bence alakasiz ugursuzljkla ama gerekde yokki hamile kalinca alirdin begendiklerini favorule

+1 oy
(357 puan) tarafından

Canım rabbim hayırlısını versin diye dua et.

Allah icini doldursun inşallah.

(8 puan) tarafından

Çok çok teşekkür ederim güzel duan için Rabbim Tüm isteyenlerin kucağını doldursun.🙏🏻❤️

+1 oy
(3,129 puan) tarafından

Şimdi acele etme doğuma yakın almaya başla o zmn daha bi keyifli oluyor şuan eşinle vakit geçir kendinle ilgilen hepsinin vakti sırasi var 

+1 oy
(1,344 puan) tarafından

Benim eşim bimde çalışıyor hep indirime girdikçe aldı. Kızımın battaniyesini falan 15 TL'ye almıştık zamanında 😁

(8 puan) tarafından

Şanslısın 😂

+1 oy
(22,975 puan) tarafından

Ben Bebek battaniyesi sipariş verdiğimde çocuk istiyordum aslında gebeymişim bir iki hafta sonra hamile olduğumu öğrendim ve oğlum o battaniye ile büyüdü hatta malum olmuş mu diye de düşündüm ama bence gercekten süreç çok uzar ise veya olumsuz bir durum olur ise gözüne batar o yüzden hamile iken almayı daha doğru bulurum 

+1 oy
(213 puan) tarafından

Benimve bir arkadasimin bebeği olmuyordu bazı sebeplerden dolayı. İnancın nasıl bilmiyorum dediğimi yanlış da anlamani istemem ama hani aşure günü 10 çeşit alisveris yapılır ya eve bereket için  o gün arkadaşımla beraberdik bir yazı okuduk biryerde çocuk isteyenler 10 cesitin içine cocouk eşyası da koyabilir diye. Alışverişe beraber çikacaktik zaten alıp koyduk bizde. Uğursuzluk olsa böyle bir vecibede yer almaz diye düşündüm yazını okuyunca. Yine de sen bilirsin tabi. Bence alınabilir. 

+1 oy
(259 puan) tarafından

Doğmamış çocuğa don biçmek gibi birsey bu.Ben doğru bulmuyorum inşallah en yakın zaman da rabbim nasip eder bir bebeğin.olur hamileyken alışveriş yapmak daha güzel daha çok mutlu ediyor insanı birde sürekli yeni şeyler oluyo .

+1 oy
(3,539 puan) tarafından

Bana alıb getirenler olmuşdu.moral olur diye. Kullanmak nasib olmuyor baktim. Hepsini baskalarina hediye etdim.  Sonra şükür oldu evladim. 

+1 oy
(862 puan) tarafından

Benim ilk hamileliyimde almistilar dogmamis kac tane elbise amma o bebeyim dogum sirasinda vefat etti.Bunu tabikide kiyafetden ugursuzluk oldugunu dusunmuyorum kader kismet diyorum amma insan kiyafete bakip kotu oluyor.Sonraki bebeklerimde dogmamis birsey almadimda aldirmadimda.InsaAllah yakin zamanda hamile kalirsin gonlunce herseyini alirsin

+1 oy
(1,977 puan) tarafından

Kaynana ne söylediyse tersini yapmak gerekir.Asil uğursuzluk getiren onların çeneleri 

+1 oy
(6,868 puan) tarafından

Benim kayinvalidem daha biz.esimle birlikte bile degilken bebek battaniyesi almis koymus hosuna giden varsa hem kiza hem oglana gitcek sekilde alabilirsin

+1 oy
(131 puan) tarafından

Ben bebeğim olana kadar bebek eşyası evime almadım, çeyime de bebek eşyası konmadı bizim adette uğursuzluk olarak yorumlanıyor. 

+1 oy
(1,108 puan) tarafından

Dur bi kız hele bi hamile kal bebek oluşsun hareketlerini hisset yavaş yavaş alırsın. Erken doğdu kızım küvezde kaldı hastaneden eve geldim bütün aldığım şeyler o kadar boş geldi ki gözüme. O yüzden hiçbişey alma derim 

+1 oy
(49 puan) tarafından

İlk mi canim

+1 oy
(162 puan) tarafından

Öncelikle rabbim gönlüne göre versin inşallah🤲 ama ne kadar pahalı ola bilir ki yani şimdiden alam derim 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 103 göst.
22 Ağustos 2024 Alışveriş-Hediye kategorisinde Glsvn (1,191 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 738 göst.
0 oy
26 cevap 10,968 göst.
0 oy
6 cevap 289 göst.

Kategoriler

1,466,890 soru

24,036,742 cevap

328,960 kullanıcı

...