+1 oy
219 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (110 puan) tarafından

Sütüm az diye doktor mamaya geçin dedi. Önce aptamil kullandık ama oğlum onu yemiyor bir yudum alıyor bırakıyor mamayıda fazla bekletmek olmuyor bir kutu mama ziyan oldu

Bir tanıdığım Kabrita kullan dedi. Keçi sütüymüş ama bir yerde içinde palmiye yağı olduğunu okumuştum 

Aranızda kullanan ve gerçekten işte bu diyeceğiniz bir mama mı? 

image

4 Cevaplar

+1 oy
(2,832 puan) tarafından

Palm yağı hemen her mamada var. Aptamilde de var. Keçi sütlü mamalarda Golden goati biliyorum da bu piyasada yok yurtdışında mi yaşıyorsunuz? Türkiye'de bulabileceğiniz bir mama değ. Yüksek teknoloji üretim 

(110 puan) tarafından

Yurtdışında yaşamıyoruz bu mamayı öneren Türkiyede yaşamıyor isterseniz ben gönderirim dedi

Golden goati'ni kullandınız mı? Yada eğer siz kullandıysanız hangi mamayı kullandınız? 

(2,832 puan) tarafından

Ben kullanmadım, evolvia kullandım palm olmayan mamalardan biri. Süt yağı olduğu için tercih ettim doktor tavsiyesi ile. Halen kullanıyorum 20 aylık. Kızım da beslenme sorunu da vardı her mamayı içmedi, bunu içiyordu. Sma, evolvia gibi besleyici mamalardan deneyebilirsiniz tabi ki en güzeli yine de keçi sütlü Golden goat fakat biz hem tedarik sorunu hem de ücret mukabilinden tercih etmedik. Gönderecekler ise kesinlikle bunu da kullanabilirsin bu mama da yüksek teknoloji üretiliyor. Oldukça iyi 

(110 puan) tarafından

Artık giidp eczaneden yeni mama almayada cesaret edemiyorum ziyan olucak diye

Güvenip kabritay başlamak istiyorum ama bunuda yemezse kutu kutu mamalar ziyan olucak çevremde yeni doğum yapmış biriside yok ona vereydim

(2,832 puan) tarafından

Sağlık ocağına verebilirsiniz isterseniz, onalr ihtiyacı olana veriyor. Yani mama isi böyle malesef. Birini içiyorlar ama onu bulana kadar zor denemek 

-Reklam-
0 oy
(6,735 puan) tarafından

Hiç duymadım ben bu mamayı yıllarca eczanede çalıştım hiç satmadım Sma Hipp bunlardan alabilirsin keçi sütü olanıda goldan gold olan var Hipp mamada keçi sütünden yapılıyor hepsinin içinde bir katkı maddesi var muhakkak ama bilmediğin duymadığın mamayı alma eşinle aranın bozuk olması sütünü etkilide azaldı buna rağmen eşin hiç geri adım atmıyormu ya bebeğe yazık vallahi

(110 puan) tarafından

Bir tanıdığımız var yurtdışında o tavsiye etti kızına bu mamadan kullanıyor banada istesem gönderirim dedi

Tabii herkes söylüyor en iyisi anne sütü diye ama anne sütüylede doymuyor aptamilide hiç sevmedi. Bir daha almaya cesaret edemiyorum çünki ziyan oluyor almasamda tam doymuyor lütfen en iyisini hangisi onu tavsiye edebilirmisin? 

Sütüm biraz çoğaldı gibi ama öyle arasında dağ gibi fark yok tam kesilmedi buda iyi en azından moralimi bozmamaya çalışıyorum

Artık evde yabancı varmış gibi hissediyorum. Ne konuşuyor ne yüzüme bakıyor ilk adımı atmak istiyorum sarılmak istiyorum geri itiyor ne yapıcam bilmiyorum elimden ne geliyorsa yaptım ama nafile

(6,735 puan) tarafından

Valla canım ne diyeyim bilemedim eşin için böylede olmaz ki bu kadar kin nefret iyi değil bence sanki ne yaptın aldatma yok ortada bir şey yok yanlış anlaşılma böyle evlilik yürümez sanada yazık evladınada yazık eziyet resmen Hipp mama Besleyici ve güzel tavsiye ederim ama bebekler mamaya belli aydan sonra başlayınca almıyorlar çünkü anne sütü kadar şekerli olmuyorlar smilac marka mamayıda araştır istersen tadını bilmiyorum ama doktorlar zayıf bebeklere yazıyorlardı senin bebek kaç aylık

(110 puan) tarafından

40mız yeni çıktı bizim

İlk zamanlarda sütüm yeterliydi ve bebekte karnı toktu diye huzurlu uyuyordu şuan yarım yamalak doyuyor doğru düzgün uyuyamıyor üzülüyorum göğsümü kesip atmak istiyorum kendi bebeğimi bile doyuramıyorum

(6,735 puan) tarafından

Kendine eziyet etme çocuğuna odaklan eşinde kendi kaybeder bu kadar kinle sen niye bakamayacaksın annelerin elinde gelse gögüsünü sütle doldurur ama olmayınca olmuyor senin suçun değil kendini üzdükçe sütün azalır seni yok sayıyorsa sende yok say ne hali varsa görsün sinir oldum iyice eşine inan yani

(110 puan) tarafından

Yok artık elimden birşey gelmiyor ki her yolu denedim tüm konuşmamı yaptım

Artık insan alışıyor kaç gündür konuşmuyor ağzını açsa bir soru sorsa o zaman şaşırırım artık

Ama ilk doğum yaptığım anlar işte sonrası o zamanlar çok güzeldi keşke zaman orda dursaydı. Onun bu yüzüyla asla tanışmak istemezdim

0 oy
(957 puan) tarafından

Palm yağı yüksek derece ısı işlemi gördüğü zaman tehlikeye dönüşüyor. Bir çok mamada var. Keçi sütlü mamalar içerik olarak zengin değil. Anne sütü alan bir bebek ek olarak tüketirse faydalı. Ama sadece mama alan bir bebek için yeterli takviye değil diye, anne sütünü bırakınca mama değiştirdik. Yani anne sütü+ mesela golden goat ideal ama tek başıma keçi sütü formülünden ziyade, diğer alternatifler daha etkili diye araştırmıştım. Sonra sma kullandık kısa süre. Sonra mamayı bıraktık zaten.Tamamen kendi araştırmalarım sonucu bu yolu izledim

(110 puan) tarafından

Anne sütü çok az artırmaya çalışıyorum ama eskisine göre arasına çok az fark var ve doymuyor

İlk zamanlarda hiç kullanmadık sütüm yetiyordu sonradan böyle oldu ve mamaya geçmeliyiz dedi doktor. İlk aptamil kullandık ama hiç yemedi bile çok az yedi ve mama öylece ziyan oldu

Bu mamayı bir tanıdığım çok beğendi kızına kullanıyordu o tavsiye etti benimde pek bilgim yok bu konularda

İyisini seçmeye çalışıyorum ki ziyan olmasın

(957 puan) tarafından

Mamayı zaten bebek seçer. Bizde de Aptamil reddedildi. Sonra Golden goat 'a geçtik. Onu kabul etti ama mama yapısı ağır, kokusu ağır keçisütlü mamalarda o yüzden reddedebilir onuda. Sonra anne sütünü bırakınca SMA ya geçtik onu kolaylıkla aldı. Bebek seçiyor deneme yanılma bulacaksınız artık 🤷🏼‍♀️ bende zamanında çok araştırdım bi çok annenin görüşü Bebelac çabuk kabul ediliyor şeklindeydi. Allah yardımcınız olsun

(110 puan) tarafından

Peki ilk sma'dan başlasam işe yarar mı? Çünki kabrita elime ne zaman ulaşıyor bilmiyorum

Smayı sevse birde kabritayı beklemezdik

(957 puan) tarafından

Malesef bişey diyemem. Denemeden içer mi içmez mi bilemeyiz ki. Birde bebiş ne kadarlık. Bi çok forumda mama reddi alan annelerin yazılarını okudum. Küçükse bebeği uykusu arasında mama verenler çoğunluktaydı. O zaman daha kolay alıyormuş

(110 puan) tarafından

40ı yeni çıktı

0 oy
(2 puan) tarafından

Merhabalar,

Ben kızıma 12 aylıktan sonra Kabrita keçi sütü mama kullanmaya başladım (10 aydır halen kullanıyoruz). Yurtdışında yaşadığımız için tedarik sorunu yaşamıyorum. Kızım 12 aylık olana kadar, reflü ve inek sütü hassasiyeti yaşadığı için kolay sindirilebilir Aptamil Pepti Syneo mama kullandı. 12 aydan sonra önce Holle keçi sütü mama kullandık, sonra da hem daha kolay tedarik edebildiğimiz için hem de araştırıp beğenince Kabrita’ya geçtik ve çok şükür hiç bir sorun yaşamadık. Kabrita’ya iyi ki geçmişiz, çok daha ince bir toz formülü var (kolayca eriyor, ve köpürmüyor) ve tadı da sanırım daha az şekerli. Kızım hiç itiraz etmeden içti ve hala içiyor. Kolaylıklar dilerim, sağlıkla büyüsün.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 206 göst.
25 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Derineylem11 (1,291 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 269 göst.
20 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Seymaak1 (771 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 131 göst.
+1 oy
5 cevap 52 göst.

Kategoriler