0 oy
565 göst.
Diğer kategorisinde (3,349 puan) tarafından

Kızlar buraya birkaç kere yazmıştım. Eşim babasına ve abisiyle kavgalı. Kavga sebepleri babasının abisinin çocuklarının neredeyse bütün masraflarını karşılaması. Büyük oğlunun servisi, ortancanın aylık kreş taksidi, konuşma terapi parasını ve her ay düzenli yaptığı aburcubur alışverişleri. Eşim bu konuda babasıyla ne zaman tartışsa kayınpederim onun 3 çocuğu var, senden az maal alıyor onu desteklemem lazım diyor. Normalde biz eltimle bu konuları asla konuşmayız, bu bana göre eltime tepki verince düzelecek bir konu değil. Ama eşim öyle düşünmüyor. Eltimle arama mesafe koyman gerektiğini onunda bu meselede suçlu olduğunu düşünüyor. Abisinin ve eltimin asla hak yediklerinin farkında olmadığını ve kendilerince bir çark kurduğunu söylüyor. 2 gün önce abisine mesaj atıp kavga ettiler. Eşim yalnız kalmamak için eltimle oturduğumu düşünüyor. Belki biraz haklı olabilir. Çünkü kendi ailem benim evime uzak oturuyor, annem çalışan birisi. Kız kardeşlerimde çalışıyor zaten biri evli. Sizce ne yapmalıyım? Lütfen yargılayıcı ya da suçlayıcı bir şey demeyin

9 Cevaplar

+5 oy
(5,777 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Eşine çok kızdım. At kadar adam babası ona para çıkmıyor diye küsüyor. Benim eşim bunu yapsa utanırım ben.

Kayınpederin yaptığı da doğru değil ama herkesin cüzdanı kendine, ister size harcar ister diğer oğluna ister tatile gider ister dükkan açar KİME NE?

Size gelince, eltinle senin hukukun seni bağlar. Eltin bu konu için husumet çıkıyorsa görüşmeyin ama sizi ilgilendirmiyorsa eşinin derdi, siz tatlı tatlı görüşmenize devam edin. Eşinin gözü doyar inşallah bir gün.

-Reklam-
0 oy
(2,390 puan) tarafından

Sence de gerçekten ihtiyaçları var mı, yoksa kayınbaban bu konu da gerçekten de adaletsizlik mi yapıyor .

(3,349 puan) tarafından

Abisi şuanda 40 bin maaş alıyor. Kendi evi, altında 900 binlik bir arabası var. Tabiki 3 çocuk ve 1 çocuk aynı değildir ama o kadar ihtiyacı olan biri değil. Bir de sorun şu ki, eltim her zaman biz kendimiz yapıyoruz diyor asla para alıyoruz kayınpederimden demez. Eşimde sen onu masum sanıyorsun ama değil diyor

(2,390 puan) tarafından

Yani benzer şeyleri bizde yaşadık ama eltimle aramı bozmam. Eşin biraz gurur yapıyor olabilir mi 

0 oy
(816 puan) tarafından

Eltinle aran iyiyse bozma eşinin abisi sonçta yarın barışırlar sen küstüğünle kalırsın

(2,295 puan) tarafından

Ne  güzel bir yorum. Yüzde yüz katılıyorum. Eşimin ailesi ile aramız bozdum.esim gayet güzel bir şekilde eskisi gibi konuşuyor ailesi ile. ( çocuğumuzu savundum diye aramız bozuldu bu arada neyse) şimdi ben kötü oldum :))))) şu hayatta politik olamadım gitti. Valla bak. Geldim gidiyorum ama politik olamadım. Sevmediğin ama mecbur görüşmek zorunda oldugun insanlarla hep mesafeli ama küs olmadan görüşeceksin. İçin dışın bir olmayacak. Yoksa olan sana oluyor

(816 puan) tarafından

O payı yiyen abiler eltiler var ya baba hasta olunca kardeşim de baksın karısı da baksın diyor o zaman sen de kim paralarını yediyse o baksın dersin

0 oy
(4,928 puan) tarafından

Adam geçinmekte zorlanıyorsa babası istediği parayı harcar. Eşin kıskançlık yapıyor bana göre. 

2 yeğenimin yediği ekmekten içtiği suya kadar annem ve babam veriyor. Hiç birimizin tek lafı yok. Olamaz. 

Sen eltinle küsersen bunların barışacağı varsa da barışmaz. Bu sefer ikiniz kötü olursunuz 

(5,777 puan) tarafından

40 bin dediğin az değil ama 3 çocukla da yetmez. Benim kredi kartım her ay 45 bi geliyor bir şekilde. 

(3,349 puan) tarafından

Kusura bakmayın ama o zaman 3 çocuk yapmayacaklar. Ben kendi evimde oturmuyorum, altımda kötü arabayla duruyorum. Tatile gitmiyorum. Ama onlar hepsini yapıyor. Eşim abime verme bana ver demiyor. İkimizde yardım et ya da ikimizede verme diyor

(5,777 puan) tarafından

Bence maddi durumu varsa da 3 çocuğa gerek yok :)) Ona baştan karşıyım da ama 40 bin ile geçinmek hiç kolay değil onu diyorum. 

Şahsen ben babamın parasıyla tatile gideceğime otururum gitmem. Eşin bence hala çocuk ya da paragöz. Kimse koca koca adamların tatil masrafını karşılamak zorunda değil. 

(4,928 puan) tarafından

5 sene öncenin asgarisi ile şimdinin asgarisi aynı mı? paramız değer kaybediyor. ilk başta belki 3 çocuğa yetiyordu parası ama şimdi yetmiyor. bu düşünce kafanız son derece yanlış.

bence asıl sen istemiyorsun bunu, eşin sana sözcülük yapıyor gibi. 

evlat ayrımının olması evet doğru değil bu arada.

am annen baban bile para onun, kendilerinin bileceği iş

(2,661 puan) tarafından

ama kayınpederin kiranizi ödüyormus canım, oda yardım sayılır daha ne yapsın.

0 oy
(1,056 puan) tarafından

Eşinin tavrı hiç doğru değil bunun için tartışmak kavga etmek çok saçma. Ama şöyle bir şey var ki mevzu para değil bana göre bariz ayrımcılık bence eşinin zoruna bu gidiyo ki herkesin gider bence ama buna verilen tepki böyle olmamalı ben kendimi çekerdim değersiz hissetsem. Ki elti konusuna gelirsek üst yorumda yazmışsın eltin biz yapıyoruz fln diyomuş ben olsam mesafeli olurdum 

(3,349 puan) tarafından

Evet çok iyi dediniz eşim ayrım yapılmasına üzülüyor, ben evlatlık mıyım, benim kızım senin torunun değil mi diyor. Onlara yap ama arada kendi gönlünden biraz para at, torunuma bir şeyler alın de diyor. Onlara süt çikolata alınca 2 tanede benim kızıma getir diyor

0 oy
(232 puan) tarafından

Küzmezsin ama mesafe koyabilirsin. En nefret ettiğim şey ayrımcılık. Onun 3 çocuğu varsa sizin tek bir tane var ona da birşeyler alıp ya da verip gönlünüzü yapabilirlerdi. 

(3,349 puan) tarafından

Aylık onlara 8 bin atıyorsa bizede 2 bin atabilir. Sonuçta benimde ihtiyaçlarim oluyor

(232 puan) tarafından

Evet zaten insanı asıl yaralayan haksızlığa uğramak dışlanmak oluyor. Göze batıra batıra ama onun 3 çocuğu var maaşı az demesi de garip, gizleme gereği de duymuyor alenen ayrımcılık yapıyorlar 

0 oy
(4,435 puan) tarafından

Eltinin sana davranışları nasıl? Seni kullandığını yada yalakalık yaptığını düşünüyor musun? Yada ikili oynadığını senin ağzından laf almak için sana iyi davrandığını?

(4,435 puan) tarafından

O senin kız kardeşin değil eltin. Seninle içten olmasını ve seni düşünmesini bekleme. Eşinin davranışı için bir şey diyemem . O abisinin huyunu biliyordur da ona göre tavır alıyordur. Sonuçta 3 çocuğu babasına güvenip yapmamış. Senin çocuğuna da harçlık olarak eline bir miktar para verebilir kayınpederin. Ama bunun için abisine değil babasına söylemesi lazım  ayrımcılık yapıyorsun diye. Senin yerinde olsam eltimle arama mesafe koyarım. Çünkü bu tarz insanlar bencil , çıkarcı ve sinsi olurlar. Kavgalarına karışma taraf tutma . Onlar abi kardeş başlarına bir şey gelse ilk kendileri koşarlar. 

(617 puan) tarafından

Tutup sana fotograf atmış kaynananla aranızı bozmak için bence samimi olma ama küsmede 

(3,349 puan) tarafından

Eşimde babasına kaç kere söyledi, 3 çocuk yap diye biz mi söyledik yapmasaydı diye. Eşim kamu işçisi, daha zam almadık ama alınca maaşı abisinden fazla oluyor. Kayınpederim de onun maaşını bize yaklaştırmaya çalışıyor

(4,435 puan) tarafından

Söylemesin aldığı parayı kimseye.

(617 puan) tarafından

Bence eşin boşuna kendini strese sokuyor babasına deseki baba bana değil benim çocuguma da al onlara alırken falan alırlar illaki ama onun maaşı düşük çocukların okulu falan derken sıkıntı eşinin maaşı yettikten sonra boşuna ailesini evini strese sokuyor. Naparlarsa yapsınlar Allah görüyor öbür tarafta alır hakkını oda

0 oy
(163,444 puan) tarafından

İşte böyle adamdan ne es olur ne baba ne koca kazık kadar adam ölmüş evlenmiş barklanmis insan olamamismi onaneymis babasının parası insan olsun baba parasına göz dikmesin az abisinin çocuklarına oda yardımcı olsun aç gözlülük yapiyo esin

0 oy
(5,851 puan) tarafından

Ben burda ogluna degil torunlara yaptigini dusunuyorum. Bu demek degil ki hakli kayinpederin bu konuda. Torunsa seninde cocuguna yapabilir. Onlar kadar olmasa da bi miktar en azindan. Esin kizmakta hakli cunku ayrimcilik yapiyo. Eltin konusuna gelirsek ben olsam belki tamamen ipleri koparmazdim ama mesafe koyardim net. Sonucta gelinde olsak kayinpederini veya kaynanasini uyarabilir bu konuda. En azindan ben boyle yapardim. Demesemde esime derdim babana soyle diye.

(3,349 puan) tarafından

Eşimde aynı miktar da yapsın demiyor, benim çocuğumda senin torunun diyor. Birde evet abisigilin babasına yeğenime de yapıyor musun dememesine kızıyor

(5,851 puan) tarafından

Esine hak verdim ben.

İlgili sorular

+4 oy
27 cevap 983 göst.
+1 oy
9 cevap 504 göst.
17 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nihal.34 (69 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 333 göst.
29 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Sevgisiz_hayat_47 (1,087 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,105 soru

24,107,117 cevap

332,766 kullanıcı

...