0 oy
218 göst.
Diğer kategorisinde (5,873 puan) tarafından

Yoklama kaçağı olan biri sigortalı işte çalışabilir mi

5 Cevaplar

+1 oy
(284 puan) tarafından

Hayır tabiki

(5,873 puan) tarafından

Google çalışabilir diyor

(297 puan) tarafından
+4

Çalışabilir tabiki valiziyle gitsin işe 

(284 puan) tarafından

Kız nasıl çalışır diyor yakalanır hemen 

(1,691 puan) tarafından

Oda yakalncagi için valizi ile gitsin diyor ya😄

(297 puan) tarafından

E yani 😄 

(1,691 puan) tarafından

Asker kaçağı her türlü yakalanır özellikle sigorta başlangıcında hadi sigorta yaplsn asker kaçağı olduğu belli olur

(284 puan) tarafından

Bi çevirmeye düşse yada polis jandarma kimlik sorsa direk götürürler zaten

(1,691 puan) tarafından

Aynen öyle neden asker kaçağı olunur ki zaten az askerlik 

(274 puan) tarafından

Kızlar eşim yaklaşık bi 8 senedir asker kaçağı , kaç kere çevirmeye girdik ama alıp götürmüyorlar sadece her gitmediğin güne ceza yazıyorlar  

(274 puan) tarafından

Bu arada sigortalı işte çalışıyor 

(5,873 puan) tarafından

Yaaa şaşırdım. Evet ceza yazıyorlarmış cezası çok mu

(1,691 puan) tarafından

Askere gitmemesi için bir neden mi var hani bir sağlık sorunu olsa zaten muaf olur ya da başka bir şey olsa yani gitmemesindeki sebep ne niye böyle sürekli ceza yiyor ki gerek yok bence ceza yemeye bile gerek yok alıp götürmesinden ziyade ceza yemeye de gerek yok yani yapacakları askerlik şurada 6 ay ya

(274 puan) tarafından

Pakize 8 senede 5 bin TL oldu ceza

Eda evet muaf normalde askere alıp götürselerde geri getirecekler, heyete girmesi gerekiyor ama işten dolayı da gidemiyor . Muaf olduğu anda da ceza da silinecek o yüzden pek umursamıyoruz ceza kısmını 

(1,691 puan) tarafından

Bunn yine riskini almayın bir seklde hallolursa kafanız rahat olur

(274 puan) tarafından

Riskli bir durum yokta canım daha önce denedik 3 gün izin almak durumunda kaldı eşim , memur olduğu için izin problem oluyor , işi tam yapamamıştı yarım kalmıştı çünkü heyet için birsürü doktordan geçmesi gerek ondan kaldı 

(1,691 puan) tarafından

Senelik izni fqlqn yok mu o zaman yapsa ileride başka sorun cikmasn

(274 puan) tarafından

Senelik izni birden kullandırmıyorlar canım 

(1,691 puan) tarafından

Doktorlara peş peşe gitmesi mi gerekiyor peki hani muayene olacak ki askerlikten muaf olacak

(274 puan) tarafından

Aynen canım bir kaç doktordan geçmesi gerekiyor %100 muaf ama işte bakalım nasip yapacağız bir gün 😁

(5,873 puan) tarafından

Ya da bedelli de yapabilir. Evli çocuklu birinin askere gitmesi zor olur hem kendisi açısından hem de ailesi açısından

(1,691 puan) tarafından

Pakize 

bedelli yapamaz zaten asker işinin içine girerse hani askeriyeye gitmeye çalışsa ilk önce doktorlardan geçmesi gerekiyormuş yani normal olarak beyefendi askerlikten muafmış ama gidip de muayene olamıyormuş

(1,691 puan) tarafından

Çalıştığı iş yeriyle konuşsa bunu o bir şekilde halletse ya hani çok uzun sürmesin çünkü belki ileride bir sıkıntı çıkarırlar bir şey olur diye endişelendim açıkçası Bir iki gün bunun için konuşabilir iş yeriyle bence izin verirler diye düşünüyorum yani ölmezler

(274 puan) tarafından

8 senede bir kaç kez çevirmeye yakalandı problemini söyledi bıraktılar canım artık sistem eski sistem değil para cezası olarak dönüyor , muaf olunca da o cezada siliniyor . Elbette müsait olduğu bir zaman yapacağız şu anlık bir problem yaşamadığı için eşim o yüzden pek kaale almıyor . Alıp askeriyeye götürselerde geri kovarlar 😂

(1,691 puan) tarafından

Yani tabii ki de öyle yaparlar ama yani şimdi insanların arasında cins insanlar var uğraşmayı seven onlara denk gelirse diye çekindim açıkçası ben böyle şeylerden çok geriliyorum 😂 en azından hani şöyle 1-2 gün halledebilecek kadar bir vakit çıkarsa kendini kendisi de rahat edecek en azından kafasında böyle bir sıkıntısı olmaz yani şimdi o al hani bu işten çıkıp da başka bir işe girmiş olsa adamlar diyecek ki sen askere gittin mi çoğu yer soruyor çünkü

(274 puan) tarafından

Dur bir ara gene hatırlatayım eşime yapsın gene birşeyler 😅

(1,691 puan) tarafından

Yani en iyisi kafası rahat eder çünkü şu an Tamam muaf yani cezası da silinir ama en azından böyle bir dert çıkmaz başımıza cins insanlara denk gelir de cins bazen komutanlar oluyor askeriyede yani eşimden abimden falan çok duydum bunları sorun çıkartmasınlar diye dedim askeriye işi şakaya gelmiyor biliyor musun o yüzden geriliyorum ben 😂😂 yani Bir de onu geçtim yarın bir gün belki bu iş kafasına uyumayacak daha güzel bir iş bulacak daha güzel maaş alacak bir şey olacak adam diyecek ki askeriye işini halletmediysen gelemezsin hani bundan da mahrum kalmasın diye dedim

(274 puan) tarafından

Canım ama bu bölümü okuduk ve KPSS'den atandık, bu biraz mümkün değil 😁

(1,691 puan) tarafından

Olsun canm huysuz insanlara denk gelmemek lqzm.sorn yokken uğraşmasınlar illlaki bişi yapamazlar ama can sıkarlar hemen hallolcak bişi ya ondan ddm♥️sizin iyilğinz için ddm gerisi haddime değil☺️

(274 puan) tarafından

Estağfurullah canım öyle düşünme Allah razı olsun inşallah uyarın için ❤️

(1,691 puan) tarafından

Amin canım inşallah teşekkür ederim 🥰 

-Reklam-
+1 oy
(1,691 puan) tarafından

Yoklama nedir

(5,873 puan) tarafından

Askere gitmeyenlere deniyor yoklama kaçağı

(1,691 puan) tarafından

Askere gitmeyip kacaksa sigorta li bir işte yakalanir ki

+1 oy
(765 puan) tarafından

Genelde iş yerleri askerliğini tamamlamış askerle ilişiği olmayan adayları kabul ediyorlar  diyelim bir şekilde işe girdi zamanında yoklama olmazsa tecil vesaire bir durumu yoksa yeri belli yurdu belli  evine ve iş yerine asker veya polis gelebilir bir zaman sonra Kaçak olarak gözüküyor çünkü.

+1 oy
(3,044 puan) tarafından

Önce askerlik soruyorlar isyerinde 😅

+1 oy
(221 puan) tarafından

Çalışamaz canım çünkü sigorta yapmak için askerlik terhis belgesi isteniyor

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 131 göst.
10 Mart 2025 Diğer kategorisinde Deniz16 (402 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 361 göst.