0 oy
201 göst.
Diğer kategorisinde (3,308 puan) tarafından

Kızlar eşim son 1 senedir devamlı ikinci çocuğu istiyordu. Bende daha erken diye erteliyorum. Kızım önümüzdeki ay 3 yaşına girecek. Eşimde çocuk öldü doğdu 4 yaşına gelir, bence ideal yaş farkı olur dedi. Ben tamamen evet demediğim için, ikinci çocuğun doğum hediyesi de sana araba alacam doğum yaptığın ay dedi. Tabiki araba teklifi beni biraz yükseltti. Çünkü ben otobüs ve dolmuştan nefret ediyorum. Zaten 3 senede sadece 2 kere bindim o kadar sevmiyorum. Aileme bile gideceğimde eşim sabah erkenden bırakır, işten çıkınca gelir alır. Araba alınca kendin istediğin gibi gidersin dedi. Şakası bir yana ama sizce ideal yaş 4 mü? Kızım 4 yaşında kreşe gidecek. Mayıs haziran gibi doğsa kızımı Eylül'de kreşe rahatça götürüp ilgilenebilir miyim? Kafam çok karıştı. 

6 Cevaplar

0 oy
(1,241 puan) tarafından

Bende ikinci çocuğu çok istiyordum Rabbım çok sukur nasip etti ekimde allahin izniyle kucağıma alcam oğlumla aralarında 4 yas 4 yas 1 ay falan  olcak  oğlum kendini kurtardı  bu  dönem okulda gidecek onun içinde bizin içinde iyi olacak bence de ideal yas 4 5 falan   bebeklikden çıktı iyice  iyiyi kötüyü biliyo şunu getir bunu yap yada yapma dediğimde iyi kötü idare eder kendini diye dusunuyorum

(3,308 puan) tarafından

Kızım bu sene 3 olacak, ikinci oldu doğdu diyene kadar 4 olur diye düşünüyoruz. Her anlamda 4 yaş biraz daha rahat olur daha küçük yaşlarda göre

(1,241 puan) tarafından

Aynen canım  bebeklikden çıkıyorlar  anneye guzel bir aralık bence de Allah bana nasip etti sukur seninde kalbine gore versin insallah

(3,308 puan) tarafından

Bende sizinki gibi olsun istiyorum. 4 yaşında kreşe giderken kardeşiyle götürürüm. Kızım 1'inci sınıfa başladığı senede küçük en az 2 yaşında olur rahatlarım diyorum. Kızım ilk okula başlayınca bana ihtiyacı olacak, uykusuz geceler bitsin düşüncesindeyim

(1,241 puan) tarafından

Evet  canim aynen biz öle olcaz allahin izniyle  insallah Rabbım seninde  kalbine gore verir canim

-Reklam-
0 oy
(835 puan) tarafından

Araba için çocuk yapılmaz hazırsan sen yap hazır değilsen hiç gitme canım 

Çocuklarımın arası 3 yaş zormu çok zor psikolojik olarak tükendim bana kalırsa 5 yaş olmalıydı arası hatta 6.7 yaş kıskançlıklar ağlama krizleri bebek doğunca oğlumun huyu suyu değişti herkes bir değişik oldu güzel mi çok güzel 27 yaşındayim oğlum 4 yaşında kiziim 18 aylık 

(3,308 puan) tarafından

Ama ben 30 yaşındayım, daha ne kadar beklemrliyim

(835 puan) tarafından

Hazırsan  neden olmasın ama kolay değil bilmeni isterim geceleri düşünceden deli gibi uykum varken uyuyamıyorum bu u yazarken küçüğü uyutmaya çalışıyorum bir fincan kahveye bir aydır niyetliyim bugün içtim 

(3,308 puan) tarafından

Belki saçma ama ben ikizler burcuyum ve dünyanin en kararsız insayım. Zaten net bir karar vermem imkansız. Kızıma da istemeden hamile kaldım, eminimki bekleseydim karar veremezdim. Birde 30 yaşına girdim, bu da biraz beni tedirgin ediyor

(835 puan) tarafından

Nasıl evlendiniz merak ettim bu kararsizlikla hayatta daha büyük kararlar verebilecek duruma geldiğinizde net olmanız lazım 

(3,308 puan) tarafından

3 yıl ilişkiden sonra eşim artık evlenmek zorundayız yeter dedi, o heycanla evet dedim. Vazgeçmeyim diye 2 ay içinde evlendik

0 oy
(9,083 puan) tarafından

iki cocuk arasi yas farki sifir saniye bile olmamali. cunku aklininkullanan ikinci cocugu yapmaz zaten z kendine ve cocuguna iyilik yapmak isteyen ikincinin  

“i “  sini aklindan bile gecirmez

(9,083 puan) tarafından

bu arafa araba icin cocuk mu yapilir yav dunyalari verseler o eziyete degermk. arabam var ama evimin alt katindaki markete bile inemiyorum😂😂😂 araba icin o eziyete degmez . kainati verseler gene degmez yani. bir omur boyu surecek birsey bu . aotibuslerde sururnmek cok daha cazip bence

(3,308 puan) tarafından

Değil 2 çocuk tek çocukla bile otobüsle sürünmek. Sevmiyorum otobüs 

(9,083 puan) tarafından

iste onu diyorum: 😂 mevzu otobuste surunmek degil yek cocukla bile hayatin zorlastigi. iki ile komple savas alani kaos oluo hayat. araba isi cözmez yani

(3,308 puan) tarafından

Araba işin espri tarafı zaten. Eşim kızımız büyüdüğü için bir kardeşi olsun istiyor. Kızım devamlı eltimin çocuklarının yanına gitmek istiyor yalnız olduğu için. Bu da pek mümkün olmuyor her zaman

0 oy
(5,814 puan) tarafından

Benim oglum 5 yasindaydi kardesi dogdugunda. Ben krese vermedim ama anasinifina baslamisti kucuk oglum 4 aylikken. Yarim gun yoktu cok rahat gecti surec.4 5 yas ideal yas araligi bence. Tabi en onemlisi senin hazir olman.

(3,308 puan) tarafından

Hazır nasıl olunur bilmiyorum. Ben dinyanın en kararsız insanıyım. Beni tanıyan herkes sen asla emin olup hazırım diyemezsin diyor. 

(5,814 puan) tarafından

Bende ikinciyi 3te olsun 4te olsun diye diye erteledim. Mantigina sor. Mesela ikisine nasil vakit yaratirsin gibi. Olcup tartip ona gore karar verirsin. Yani illa duzen degisicek ama yeni duzene de alisiyosun.

0 oy
(956 puan) tarafından

Yaş aralığı ideal bence. Sadece doğana kadar çocuğunuzu hazırlamanız lazım. Kreş meselesini gebelikten önce aşılayın mesela. O geldi ben gittim olmasın zaten gidecektim desin. Ne çok az, ne çok fazla fark olmamalı bence aralarında. 4-5 yaş ideal. Aslında 3 yaşta ideal ama bu sefer anneye zor. Biri tam 2 yaş sendromluyken anne hamile şekilde zorlanabilir

(3,308 puan) tarafından

Şimdi hamile kalsam Nisan'da doğururum o zaman kızım tam 3.5 yaşında olacak. Tabiki hemen olacak hâli yok, eşimde o yüzden artık korunmayalım diyor. İkinci çocuk her yaşta zor gibime geliyor. En azından kızım çok büyümeden olsun ki küçük anne gibi olmasın diye düşünüyorum

(956 puan) tarafından

Evet işte bunu yazmak aklıma geldi ama linç yemek istemedim. Bu sefer var olana sen ablasın demese bile anne zor anlarında bunu empoze edebilir. Kendimi düşünerek söylüyorum. Mutfakta bişeyle ilgileniyorum önemli diyelim yada misafir gelecek bişeyleri yetiştirme çabasındayken kızım 6-7 yaşlarındaysa rica edebilirim kardeşiyle ilgilenmesini oynatmasını. Bu kötü bişey değil ama sorumluluk sonuçta. Bakalım o isteyecek mi içinde ne hissedecek

(3,308 puan) tarafından

Ben bunu hep herkese söylüyorum. Çocuğu siz istediniz o değil diye. Kızıma da bunu bir görev gibi vermem. Tabiki kardeşiyle ilgilenmek istediği zamanlarda ilgilenecek ama bunu istediği için yapacak

0 oy
(239 puan) tarafından

Şimdi canım bunun ucu çok açık 

Sen pskolojik olarak hamileliğe ve doğuma hazırmısın

İki çocuğuna aynı sevgiyi ilgili gösterebilecek misin

Diyelim ki ilk çocuğun anaokuluna başlayacağı zaman oldu bebeğin rahatlıkla götürüp getirebilecek misin 

Maddi durumun 2 çocuğa da el veriyormu bunlar önemli hepsine okeysen sen hazırsın değilsen biraz daha bekle benim fikrimi soracak olursan benim de bir kızım var ben allah nasip edersee 2. Yi o 4 yaşına geldiğinde düşünüyorum

(3,308 puan) tarafından

İki çocuğumu da çok seveceğime eminim. Maddi olarak eşimin maaşı iyi, kamu işçisi. Benim tek korkum kızım kıskanırsa

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 546 göst.
1 Kasım 2020 Diğer kategorisinde Beyza5 (5,053 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 438 göst.
0 oy
11 cevap 509 göst.
17 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Beyazgul47 (267 puan) tarafından soruldu
+1 oy
3 cevap 85 göst.
10 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde ElaLii (557 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,995 soru

24,092,900 cevap

331,868 kullanıcı

...