0 oy
531 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (64 puan) tarafından

Kizlar bizim tatil beldesinde evimiz var eşimle aldık 3 4 yıl oluyor ama kaynanam burayi kendi evi gibi benimsemiş şekilde davranıyor kendi evinden eşyalar getiriyor yatak örtüsü getirmiş mesela ve bana hiç sormadan çocuk odasındaki yatağın üstüne örtmüş ben de sinir oldum açıkçası birşey demedim ama kendi eğitmiş gibi davranıyor her sene gelip kalıyorlar yani kalmalarina birşey demiyorum ama eğimle ilgili şeylere karışmasını istemiyorum 

11 Cevaplar

+2 oy
(1,252 puan) tarafından

Olaya şöyle baksan belki kadın daha da güzelleştirmek istiyodur yani bu daha güzel geldiklerinde güzel görsünler diye düşünüyor olabilir mi

(64 puan) tarafından

Evet olabilir 

-Reklam-
+2 oy
(675 puan) tarafından

Benimsesin neolmuş oğlunun evi kendi evi sayilir bunumu dert ettin gerçekten dünyada bukadar dert tasa sıkıntı varken nedir ya dünya malidir benimsemiş dyorsun tabiki benimseyecek ya kocam dediğin adamın annesi o.aynisini annen yapsa hoşuna giderdi eminim, ama bu söylediklerini eşin senin annen için söylese boşanma sebebi olur.depremde ne evler yıkıldı nelerimi kaybetti insanlar benim dedikleri evlerin altında can verdiler yada evlatlarının sevdiklerinin cansiz bedenlerini cıkardilar.malda yalan mülke yalan var birazda sen oyalan demişler.merak etme ne sana ne kaynanana kalmicak bizimkilerde bize kalmicak dünyada birakip gideceğiz iki karış toprak altına.işte tam orası herkesin kendi yeri kendine ait.

(5,705 puan) tarafından
+4

Konuyu gereksiz dramatize etmişsiniz. Post sahibi burada mal sakınma niyetinde değil, istediği kadar gelsin diyor. Burada sorun kayınvalidenin sınır bilmemesi. Kendi annesi de olsa kimse evinin düzenine habersiz müdahale edemez. Benim annem de anahtarı olduğu hâlde evde bir çöpün yerini değiştirmez. Sınır bilmek bu.

Ayrıca kocam dediğim kişinin annesi de olsa sonsuz kredi sahibi değildir. Öyleyse kocayla birlikte anneyle de evlenmiş olunur. Herkes unvanını rolünü bilmeli. Öyle dünya malına doğal afetlere bağlayacak bir durum yok. Bugün yazlık söz konusu olur yarın başka bir sınır ihlali. Mevzu dünya malı değil. 

(1,697 puan) tarafından

İndigo

Kesinlikle haklısın. 

(5,705 puan) tarafından

Estağfurullah. Ben mesafe kadınıyım seversin sevmezsin aahahlgl😂😂

Sınırını bilmeli herkes. 

(1,697 puan) tarafından

Yani kesinlikle herkes sınırını bilmeli burada elimizdeki malı mülkü paylaşmamak ya da ne bileyim anası gelmesin demek değil sadece herkesin düzeni kendine ait kafasına göre herkes bir şeyler yapmasın hediye almak evine bir şey getirmek bir şeylerinde yardımcı olmak bu başka bir mevzu tqbi de gelecekte kalacak daha ne bileyim istediği hediyeyi getirir de Gezer dolaşır her istediğini yapar ama ben evimde yokken benim evime istediği gibi kullanamaz eşyamı kaldrp.kendi zevkine doseyemez nasıl ben onun evinde yapamıyorsam yapmıyorsam o da yapmasn yani iş Kendi kızlarına gelince aman kaynanana kayınpederiniz sizi  rahatsız etmesin öyle olmaz senin evine karışamaz sınır koyacağın şöyle böyle diyorsa aynı şeyi  kendisi de yapacak benim annem bile olsa gelip benim evimde istediği şeyi yapamaz çünkü burası benim evim

+1 oy
(5,292 puan) tarafından

Hiç bisey söylemem sadece o ne yapıyorsa ben kaldırır kendi zevkimle hareket ederim 

Bisey derse bunu daha çok begendim bu daha çok yakıştı der gecerim

+1 oy
(1,073 puan) tarafından

Belki jest olsun diye yapmıştır o an bisey demem ama beğenmediysem onlar gidince kaldırırım 

+1 oy
(19,921 puan) tarafından

Yatak örtüsü getirmek benimsemek mi ? Bence sen gidip kalmasını istemiyorsun yoksa bunda bişey yok ev benim vs dememiş ki kadın altı üstü ortu getirmiş abartmayın 

(19,921 puan) tarafından

Canım konuş bu konuyu önce eşinle sonra kaynananla rahatsız olduğunu dile getir 

(23,512 puan) tarafından

Kendi annemde yaptığını ettiğini sorsun etsin isterim ki sorarda  belki de yaşanmışlıklar kötü düşündürüyor çünkü gerçekten benim kayinvalidem de kendininmiş gibi davranır gücü yettiğini değiştirir yetmediğini de bunu böyle yapın ya da yapsanıza der yani eşyanın yeri evin kullanımı her konuda bu böyle 

(19,921 puan) tarafından

Benim kaynana da öyle benim düzenim bu ben böyle istiyorum diyorum eşimde biz böyle istiyoruz der karışma eylemi devam eder ama umursamadigimiz için kendi kendini yer sürekli evi ben aldım diye konuşur sağda solda bir tane bileklik vermiş 3500 lira onla evde benim arabayı da ben aldım diyor eşimde görende sanır kilo kilo altın bozdurdun neymiş o bileklik hem ev hem araba alcak kadar dedi daha o konuda kapandı sen ne yaparsan yap bu konudan rahatsızlığını dile getirmediğin sürece devam eder 

(23,512 puan) tarafından

Benimki beş yılın sonunda duruldu çok şükür artık eskisi kadar karışmıyor o sınırı benimsettim arada kendini tutamıyor onu da görmezden görüyorum artık ama ilk seneler çok felaketti sağolsun :) benimki hiç bir şey vermedi klasik oğlumun evi diyen kaynana modeli 

(19,921 puan) tarafından
+1

Nisan düğün kına doğum araba aldık önceki perte çıktı 0 katkı ama yinede kafa gelince yapıyor ediyor hatta geçen yildan 3 tane kurbanlık aldık eşimin abisi ben bakarım al sende kesersin dedi aldık bu sene ben sizden alcam dedi tamam dedik bizim kesecegimizi kesti ve hala eti yok kötü yağ hep diye laf ediyor para da vermedi vermesin o önemli değil ama en azından laf etme 80 kilo kurbanlık daha ne olacaktı dana keseydin o zaman bize sormadan kesti bizimkini bide beğenmiyor yaranamazsin değişik insanlar ay Allah fırsat vermesin ne diyelim 

+1 oy
(1,041 puan) tarafından

Vallahi şimdi yazacam da linc yerim belki adı kaynana diye yani bu kadar da olamaz ya belki mutlu olmuştur getirip sermiştir bunda kötü bir şey yok ki

(64 puan) tarafından

Ya siz kaynananiz evinize gelip bir bardak su içse sorun çıkartirsibiz burda farklı düşünce olsun yeterki.sadece yatak örtüsü değil mevzu her zaman bunu yapıyor ve de kızlarina kaynanası gelip kalsa evi satın başka ev alin o evi kaynanan gelip gittikçe kullansın diyor çünkü kızlarının oturduğu ev kayinbabasindan kalma yani diyeceğim şu ki senede bir gelip onların kızında kalmasını istemiyor ama bana gelince herşeyi benimsiyor ben bundan sıkıldım 

(4,896 puan) tarafından

Sen nerden biliyon bizim kaynanann su içmesinden sıkıntı çıkarcatamızdan ne kadar eminsin.. bunlar dert değil canım kendine dert sıkıntı arama burdaki kişilerinde gazına gelip huzursuzluk çıkartma

Ne güzel evinin olduğunu düşün kayınvaliden sana yardımcı olmak istediğini düşün. Sonuçta birlik aynı evde yaşamıyorsun . O yokken gidiyorsun demi

Kaynana ın görümcelrine yaptığını bakıp kendinle kıyaslarsan daha çok mutsuz olursun

(675 puan) tarafından

Herkes kendi hesabini vercrk Allsha canim benim o yapıyorsan oda hesabini vercek.o gitiginde değiştirirsin aslinda şuan nedemek istedigini anladim ama şeytanın seni böyle kandırmasın izin verme.

(19,921 puan) tarafından

Ağzın bal yesin post sahibine demiyorum canım genel söylüyorum üzerine alınma herkes olumsuz yorum yapmış Allah aşkına kendinize gelin eşinizin anne babası yapamaz kalamaz ne bu doğurmuş büyütmüş onların hatri yoksa eşinizin olsun nelere sustum sabrettim sabrimin sonunu sağolsun eşimde kaynana da veriyor bu günlerde herşeye de sorun çıkarmak ne bilim 

(1,041 puan) tarafından

Yok annesi aynı şeyi yapsaydı eminim ayy canim annem beni veya bizi düşünüp bunları almış getirmiş benden habersiz yapmış çok mutlu oldum derdi 

Yani post sahibi canım sen Allah için yap ne yaparsan da 

O zaman sen kendini gorumcelerinle kıyaslamaya devam et ne diyelim 

0 oy
(87 puan) tarafından

Aslında iyi niyetten yapıyorlar oğlumun evi diye ince düşünmüyorlar. Benim kaynanam da çok iyidir ama gelince mutlaka birşeylerle uğraşır. Salonda koca saksı deve tabanı vardı. Baktım Toprak almış değiştirmek için geldi. Anne hiç gerek yok dedim ama yinede yaptı. Çiçeğim öldü şuan yok :(

0 oy
(4,708 puan) tarafından

Ya güzellikle uyar anne benim esyalarimi degistermesen olur mu de, ya da esyalarini topla bir kenara koy, geldiginde kendin kullanirsin de. Sizin evin anahtari onlarda ne geziyor ayrıca?  Evi alirken katkida mi bulundular?

(64 puan) tarafından

Borç verdiler ve geri ödedik.giderken istiyorlar eşim de veriyor

(675 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Oğlunun evi kendi evi oğlunun cebinden cıkınca onun parasi katkisı bu cok merak ettiysen.boyle akıllar vermeyin insanlara vebalini kaldıramazsın sonra 

(4,708 puan) tarafından

Nida ne dedigini anlamadim. Bir aciklasan cevap vereyim :))

0 oy
(185 puan) tarafından

Canım kayınvalidenle diyalogun nasıldır bilmem benim kayınvalidem genç biz arkadaş gibiyiz o yüzden ben yaptığı hiçbir davranışı problemm etmiyorum altında kötü niyet aramıyorum. Bende kayınvaliden de kötü niyetli nir şey yapmamış sen rahatsız olduysan bence bunu dile getirme ortada yapışan kötü bir davranış yok bence beğenmediysen sonra kaldırırsın kullanmazsın. 

0 oy
(4,955 puan) tarafından

Iyi niyeti suistimal etmek bu bence konus bunu esinle ben gelsin kalsin diyorum o evi benimsiyo bu kadari fazla orasi benim evim de bence 

0 oy
(1,697 puan) tarafından

Vallahi şunu yapsa asla bir şey demem bir hediye getirir bir şey alır kızım bunu da aldım istediğin zaman kullanırsın falan bunlar da hiçbir sıkıntı yok ama ben evimde yokken kafasına göre bir şeyin düzenini değiştiremez kimse kimsenin düzenini bilemez mesela evinde şimdi ben kaynanamın evine gitsem onun düzenini ben de çok iyi bilmem çünkü o düzeni kendisine göre ayarlamıştır ben de kendi evimde kendime göre ayarlamışım düzenimi hani burada kaynanamın evime gelip kalmasini istememek değil kalsın istediği kadar kalsın tabii biseyler alacak hediye eder alır getrr kullanirm da sevinsin siye oğlunun evi her şey evlendikten sonra ailesinden uzak kalsın sadece bize dönsün demek değil annesi gelecek de gidecek de gezecek de olacak da ama her şeyin bir sınırı vardır bence sınırı aşılmamalı ben gidip nasıl kayınvalidemin işine karışmıyorsam onun bir şeyleri söylediği gibi yapıyorsam o da benim istediğim gibi yapsın evinde yani çünkü ben kendi zevkime göre yapıyorum her şeyi hediye alır gelir bir şeylerime yardımcı olur Allah razı olsun ama harici ben yokken yapmasın bilmiyorum ya bence rahatsız edici yani burada mal mülk değil mesela Dünya hali bugün varsa yarın yok önemli olan elimizdeki mal mülk değil sadece kendimize ait olan şeyi istediğimiz gibi kullanabilmek o kadar

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 424 göst.
29 Haziran 2022 Aile & Aşk kategorisinde yenigelin24 (301 puan) tarafından soruldu
0 oy
46 cevap 2,390 göst.
2 Ekim 2020 Diğer kategorisinde Busra63 (221 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 356 göst.
19 Ağustos 2022 Diğer kategorisinde Tugbaank (349 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 530 göst.

Kategoriler

1,470,163 soru

24,082,740 cevap

331,294 kullanıcı