0 oy
419 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (10 puan) tarafından

Tüm öğretmenler hatta kocamın akrabası bile kızkardeşime göre çok sakin kız diyor. Ama o sakin kız annesiyle birlikte olduğunda ateş saçıyor. Bir anda öfke patlaması yaşıyor şu tarihde edebiyatdan bu kadar sorum yanlış çıkmıştı annem kendini dövüyordu sen okumayacan diye ve annemin üzeirne yürüyor bağırıyor ağlıyor hatta kolunu bile sıkıyor. Babama kızıyor sende bana şu tarihde inanmamıştın diye herkese kızıyor herkese kızgın bağırıyor elini duvarlar vuruyor annemde birşey demiyor deli deyip geçiyor. Bize misafir gslmişti ben o kızı güle oynaya eve gönderdim biranda değişti. Annemde yakında regl olucak o yüzden sinirli diyor. 

Piskoloğa gitmişliği var ama ordada piskologla kavga etmiş piskolog lafını böldüğü için piskologda tamam git demiş. İlaçlar kullanması ne kadar doğru? Annemi birşey yapacağı yok yarın sirke suyuna dua okuyup suyunu alnına damlatıcam diyor

Gerçekten etkili ne yapsak düzelir?Bende sinirli biriyimdir ama öyle gerçek anlamda kimseye fiziksel zarar vermem

8 Cevaplar

0 oy
(4,326 puan) tarafından

Neden ilaçları kullanmasından endişe ediyorsunuz? 

(10 puan) tarafından

18den küçük ya o yüzden

(4,326 puan) tarafından
+1

Dayı yeğen olayı senmişsin . Canım anlamamak için niye bu kadar ısrar ediyorsun . Dayın sapık bir psikopat . Annen onu destekliyor . Kardeşin yalnız ve savunmasız. Sen ise hala neden diye soruyorsun . Kardeşin sizi niye sevsin iyi davransin. O çocuğun psikolojisi bozulmuş gitmiş . Allah size akıl o çocuğa da bir çıkış yolu göstersin hayırlısıyla. Ben sordum yok öyle bir şey demiş sana. Ama çocuk size güvenmiyor ki ne desin. 

(10 puan) tarafından

Ama benimle arası iyi bir süre bizde kalsı bir sorunda olmadı. 

Bazen annemle bile arkdaş oluyor sonra tekrar kavgaya geçiyor

-Reklam-
0 oy
(4,709 puan) tarafından

kardeşinin siniri anne babaya demek ki

bir şey rahatsız ediyor. bu da senin dayın.... 

bir sorunu ilaç kullanabilir tabii ki

aslında senin dayını düşününce kardeşinin öfkesini anlamak da çok zor değil.

Allah bilir kardeşin neler yaşıyor, daha önce de dedik belki istismar bile olabilir. çok hafife alıyorsunuz bu olayı 

(10 puan) tarafından

Dayım kızkardeşimle konuşmuyor

Genel olarak tavrı şöyle: bizde terli su içicekti kayınvalidem içme hasts olursun dedi peki dedi. Evde dolaba su koyuypr annem çıkar diyor anneme bağırıyor bana büyüklük yapma diye

(4,709 puan) tarafından

bu tarz şeylerde tersi pek mümkün olmuyor maalesef. düşmanı uzakta aramayacaksın. 

tqbi bu kadar kişi inşallah yanılıyoruzdur

(4,709 puan) tarafından

dayın yapacağını yapmış daha önce, şimdi konuşsa ne konuşmasa ne, annen de sus pus kızını görmezden geliyor. hala bu olayda neyi anlamıyorsunuz ailecek cidden aklım almıyor. kızı ya tımarhaneye ya da mezara koyunca mı kızın derdini anlayacaksınız? 

sorun kızda değil annende, dayında, babanda ve onu anlamayn sendee. ailecek yok ediyorsunuz gencecik kızı

(10 puan) tarafından

İnşallah yanılıyorsunuzdur. Çünki ben kaç defa sordum yok öyle şey saçmalama dedi. Benim yanımda keyfi yerindeydi eve döndükten sonra böyle oldu

(4,709 puan) tarafından

çünkü aileden istediği sevgiyi görmüyor, ilgiyi görmüyor. 

anneni sen anlattın burada. kıza resmen eziyet ediyor. o da haliyle öfkesini kusuyor. kaynanana iyi davranır, çünkü kaynanan onu büyütmedi, onu aşağılamadı. karşılaştıları zaman da insan gibi davranıyor ki ona karşı saygılı. 

kızın derdi çok büyük. istismar değilse bile çok büyük 

kızı bugüne kadar duyan olmamış. 

0 oy
(17,147 puan) tarafından

Şu dayısı tarafından zorbalık gören ve annesi tarafından görmezden gelinen kiz mi?  Sence sorun kardeşinde mi yoksa annende mi?. Kardeşinin annene karşı öfjkesinin sebebi o kadar açıkki. Niye hepiniz bu durumu görmezden geliyorsunuz??? 

(17,147 puan) tarafından
+1

Dayının ne olduğu zaten belli ama bu duruma çanak tutan anne herkesten daha fazla suçlu. Ablasida burda post açmak yerine gidip babasina anlatmıyor bile. Çocuk zaten akil sağlığından olmuş bence ama bu gidişle anne baba katili bile olabilir. Tüm aile bir olup çocuğu kurban ediyorlar gibi ya. Aklim almıyor bazi şeyleri. 

(4,709 puan) tarafından

gibi canım değil direkt kurban ediyorlar. 

(10 puan) tarafından

Lütfen öyle söylemeyin ya. Yemin ederim ben kötü abla değilim. Geldi bizde kaldı heryeri gezdik hatta burda fotoğraf bile paylaştım sonra sildim herşey yolundaydı dayısını sordum işte sorun var mı diye. Yok konuşmuyor zaten benle diyor. Kaç defa birşey var mı diye sordum her defasında yok dedi. Burda kayınvelidemle görüştü hatta çalışmıyor dedikleri kız sabah erkenden kalktı kayınvalideme turşu yapmaya yardım etti. Ne gerekiyorsa yaptım çocuklarla oynadı bir gün bile yüzü düşmedi. Eve giderkende mutlu gitti. Ama sonra böyle oldu. Bir ara babam uyuyordu babamı arayıp uyandırmış salona getirmiş geçmiş olayını anlatmış

"Bir kere yolda giderken genç kıza çarpmış kızın telefonu kırılmış. Annemde yolun ortasında bağırmış dövmüş hatta bir kadın varmış oda birşey yapmadan bakıp gitmiş" ben orda yoktum bilmiyorım ama o dün gibi hatırlıyorım diyor. Bir anda patlıyor en çokta anneme kızıyor düşmanıymış gibi bakıyor. Sonra hiç birşey olmamış gibi gidip sarılıyor beni sev diyor

(17,147 puan) tarafından

Hadi diyelim dayın tarafından bişey yapılmıyor ama bak sen diyorsun beni sev diye geliyor anneme diye. Çocuk resmen sevgi dileniyor. Biz psikolog değiliz ama araştıran herkes şunu açikca söyler bu çocuğun travmaları tetikleniyor.  Sana normal mi geliyor annenin yolun ortasında dövmesi. 

(10 puan) tarafından

Gelmiyor tabiki anneme hak kazandırmıyorum

Ama bende kötü abla değilim elimden ne gelse yapıyorum

0 oy
(5,814 puan) tarafından

Anladigim kadariyla problem anne babanin tavri. Surekli kucumseyici ve beceriksizmis gibi ithamlarda bulunuyolarsa dogal olarak icsellestirmis, kendini surekli insanlara ispatlamak ve korumak zorunda hissediyo diye dusunuyorum. Annen delidir diyip gecene kadar kizinin neden boyle davrandigini anlamaya calissa belki aralarindaki iletisimsizligi de cozerler.

0 oy
(5,746 puan) tarafından

Kardesin sinirli ya da sinir hastası felan değil. Evin içinde çok fazla tahrik unsuru var,bazen cok abartılı şekilde üstüne düşen bazen de umursamayan ebeveyn faktörü var gibi. Ebeveynlerdeki tutarsızlık dengesini bozuyor çocuğun. 

0 oy
(5,006 puan) tarafından

BBi temiz dovun krndine gelsin simarik tamsm annesi babasi belki zamaninda biseyler yapti bana inanmadiniz falsn diyomusya olabilr ama bunun icin kalkip anays babaya cemkirilmez deli deyip ustunu kapatmayin o kizin icinden cikaramadihi biseyler var biseyin hirsini yasiyo hem kendini hem cevresine zarar veriyo hrpimixin anne babasının hatası var biz dort dortluk mu olcaz boyle bisey yapamaz kiz biseylere icerlemis zamanla ortaya cikmis ailende aman huysuzlanmasin aman buyumesin diye diye simartmislar doktoru da tebrik ederim hastaya git denir mi tedavi olmak isteyeni brnde tedavi ederim onemli olsn istemeyeni iyilestirmek gencecik kiz yazik gunah okuyun tabiki bol bol okuyunda alnina su dsmlatma halan ben ilk defa duyuyorum boyle bisey suyuna falan okuyun icsin niye alnina damlatiyosunuz daha beter delirecek kiz ayrica derdi veren Allah dermeni ds vermis doktorlar psikologlar psikoterapistler bizim dusmanimiz degil dogru tadavi alirsa ilacda kullandin gerekirsa yatili tedavi de gorsun tip ilmi dr Allahin ilmi 

(10 puan) tarafından

Sana özelden yazabilirmiyim burdan söylemek istemiyorum

(5,006 puan) tarafından

Tabiki 

0 oy
(211 puan) tarafından

Benimde erkek kardeşim öyle 19 yaşında görseniz kendini duvarlara vuruyor biraz daha zorlaşan evin altını üstüne getirecek o derece yani bende geçen nasihatta bulundum anneme demiş kızına söyle benimle bir daha öyle konuşmasın döverim yoksa demiş napicagimizi bilemiyoruz.kendindrn küçük erkek kardeşime öyle bir şiddet uyguluyor ki.gecen kapı çaldı küçük kardeşim kapıya bakmaya gidiyor o da kim çalıyor kapıyı dedi küçükte bilmiyorum bakmaya gidiyorum bende zaten diyince çocuğa öyle bir vurdu ki nefesini kesti resmen annem onun korkusundan dışarı çıkamıyor ya kavga edeerlerse birine birşey olursa diye sanki içine şeytan kaçmış 

(10 puan) tarafından

Allahım korusun ya. Bizde sadece aileyi karşı öyle dışarıya karşı kibar bana karşıda kötü değil ama ciddi ciddi annemin kolunu sıkıyor yengemin üstüne yürüyor sen kimsin bana karışıyorsun bir çarparım parçaların bulunmaz diye. Çift kişili sanki. Babamıza öyle değil onada kızıyor ysnlışlarını yüzüne vurmaktan çekinmiyor

(797 puan) tarafından

Yemeğine veya içeceğine sabah akşam 5 er damla yasemin yağı karıştırın sakinlik iyimserlik veriyor

(211 puan) tarafından

Ah canım çok zor geçen arkadaşı küfür etmiş çocuğun ağzını burnunu kırdı annem çok kötü 

(211 puan) tarafından

Nerde bulabilirim 

(797 puan) tarafından

Aktarlarda bulunur

0 oy
(15,640 puan) tarafından

Senin evinden güle oynaya gittiyse demek ki çocuk o evde bir şeylerden rahatsız 

Annenin dayına karşı tutumlarımı çocuk içten içe kabul etmiyor ve en ufak bir şey de saldırganlaşıyor 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 685 göst.
0 oy
1 cevap 84 göst.
0 oy
2 cevap 227 göst.
28 Nisan 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cngls (898 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,070 göst.
19 Eylül 2020 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,470,863 soru

24,091,224 cevap

331,757 kullanıcı

...