+1 oy
162 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,497 puan) tarafından

Hanımlar dün arkadaşım geldi iki yaşındaki oğlu için iki gündür hasta ishal dedi. Bu sabah 6 yaşındaki oğlum karın ağrısı ile uyandı iki kere kustu ve ishal olarak iki kere tuvalete çıktı. Akşam da 1.5 nektari yedi acaba o mu yaptı. Yoksa ishal salgını varda arkadaşımın oğlundan mı geçti. Gerçi iki çocuğu var onunda büyük olanda birşey yoktu küçük olan hastaydı. Bizimde 10 aylık kızımda birşey yok büyük hasta. Doktora götürelim dedim eşimde ishal bulaşır mı dursun bakalım şimdi acil doktoru ne yapacak ki dedi. Dedim en azından ishal ilacı verir. Patates haşlıyorum şimdi başka ne yapılabilir evde başına gelenler bilenler var mı?? 

7 Cevaplar

+1 oy
(308 puan) tarafından

Geçmiş olsun biz bir ay önce Antep'e gittiğimizde kızım da orada birkaç gün ishal sorun yaşadı su kaynaklıydi birçok kişinin çocuğunda ishal vardı bazen böyle toplu olarak ishal salgını geliyor ben bir çay kaşığı kuru çayı 1 tatlı kaşığı yoğurtla böyle elimle ezdim verdim hemen kesmişti ishalini sen de deneyebilirsin bana da buradan arkadaşlar söylemişti

(2,497 puan) tarafından

Evet maalesef sulara sürekli birşey karışıyor ve burada sürekli şu kesintisi yaşıyoruz tadilat var hep hatlarda ister istemez birşey karışıyordur. 

(308 puan) tarafından

Bir ay önce falan hatay'a gittim gezmek için ama gerçekten nefes almak istemedim hala havada çok yoğun bir toz bulutu vardı  toprağın kendini yenilemesi için daha birkaç yıla ihtiyacı var 

(2,497 puan) tarafından

GGezilecek durumda değil hatay maalesef gezilecek yerde kalmadı zaten her yer dümdüz. Toz bulutu çoğunlukla enkazlardan kalkanlar muhtemelen. Bina kalıntıları kaldırıldı tozları hala duruyor. 

(308 puan) tarafından

Ya evet hala hiç dokunulmamış binalar bile varmış enkaz şeklinde yerde duran

(2,497 puan) tarafından

Evet maalesef var yıkılacak mahkemelik çok bina var. Allah yardımcıları olsun Hatay dakilerin. 

-Reklam-
+1 oy
(3,729 puan) tarafından

Evet bir aydır ortalıkta çok ciddi bir ishal ateş karın ağrısı salgını var, size tavsiyem doktora götürmeniz çünkü çocuklar perişan oluyor ilaçlar çok iyi geliyor. Hasta olan insan neden başka bir insanın evine gider onu da hiç anlamadım 

(2,497 puan) tarafından

Bende hasta diyince bozuldum çünkü evde 10 aylık bebeğim var daha sonra da gelebilirdi ama oldu artık olan. Ondan gelmese başka yerden gelecekti kuran kursunda ve havuza gidiyordu oğlum çünkü onları yazmak aklima gelmedi şimdi geliyor belki oralardan da almış olabilir. Geçmezse gün içinde doktora götüreceğim 

+1 oy
(2,902 puan) tarafından

Yoğurt içine nişasta koyup verebilirsin internete ishal için nişastalı yoğurt yaz ölçüsü var

(2,497 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim şuan biraz daldı uyanınca devam ederse denerim. 

0 oy
(21,624 puan) tarafından

1 2 hafta önce oğlumda öyle olmuştu ne yapsak geçmedi bende bişey yoktu sonra bende de oldu garip bişey hala geçmedi tam olarak çevremde bi kaç kişi daha oldu aynısından 

(2,497 puan) tarafından
+1

Çok geçmiş olsun inşallah geçer bir an önce. Psikolojik mi bilmiyorum ama oğlumun karnı ağrıyınca benimde başladı ağrımaya. 

(21,624 puan) tarafından

Psikolojik olduğunu sanmıyorum ilk öyle aniden kramp gibi ağrılar oluyor sonra devamlı tuvalet ihtiyacı oluyor bende öyle oldum çünkü 

(2,497 puan) tarafından
+1

Şimdi uyandı kuzum ağrısı geçmiş karnının. İnşallah tekrarlamaz.. 

0 oy
(1,554 puan) tarafından

Bizde de büyüklerde var çok geçmiş olsun canım

(2,497 puan) tarafından

Sağol canım size de geçmiş olsun. Küçüğe de geçer diye korkuyorum büyük hadi derdini anlatıyor da küçük olan anlatamaz da 

(1,554 puan) tarafından

Aynen öyle kuzum Rabbim acil şifalar versin hangi şehirde siniz Ankara'da salgın var diyorlar

(2,497 puan) tarafından

Maraş tayız biz

(1,554 puan) tarafından

Anladım cnm inşallah en kısa sürede toparlar

(2,497 puan) tarafından

Amin 🤲🤲

0 oy
(4,775 puan) tarafından

Evet bu aralar ishal ateş kusma vakası çok geliyo hastaneye yeni bi salgın var bencede, ayrıca hasta çocuğu da getirmeyin be kardeşim 

(2,497 puan) tarafından

OOldu olan 🤷🏻‍♀️

0 oy
(6,598 puan) tarafından

Eşin nerden bilecek  ishal mikrobikse eğer bulaşır tabi benim oğlum sekiz gündür ishal bugün iyi şükür kardeşim oğlanlar hem kusma hem ishal oldular ikisi hastaneye yattı acil Doktor'u serum takar tahlil yapar ilaç verir sonuçta doktor olmuş acil doktoru napacak olurmu hiç geçmediyse götür doktora eşini dinleme 

(2,497 puan) tarafından

3 kere yaptı sabah 6 dan beri. Bir daha olmadı öyle ama devam ederse akşam götürürüz dedi kendisi de zaten. 

(6,598 puan) tarafından

Muz yedir pirinçli yoğurt çorbası yap bide eczaneden reflor toz al çok iyi gelir geçmiş olsun

(2,497 puan) tarafından

Muz eşim alacak işten gelirken. Patates yedirdim. Yayla çorbası yaptım ama yağ yakmadan yemedi. Mecbur yağda yaktım üzerine. İnsallah iyileşir. Perşembe günü yolculuğumuz var. 

İlgili sorular

+2 oy
3 cevap 120 göst.
+1 oy
6 cevap 235 göst.
0 oy
1 cevap 52 göst.

Kategoriler

1,468,643 soru

24,061,623 cevap

330,163 kullanıcı

...