0 oy
609 göst.
Diğer kategorisinde (4,796 puan) tarafından

Çevremde birkaç kişi var ya nişandan ayrılmış yada çok az süre evlilik geçirmiş boşanmış . Hatta 33 yaşında öğretmen kuzenlerim var evlenmedi hâlâ ve hiçte niyetleri yok. Watsab durumlarına bakıyorum hayat onlara güzel arabaya atlayıp şehir şehir geziyorlar arkadaş ve çevre ediniyorlar. Aynı yaşta olduğum arkadaşım evlenmeyi tercih etmedi kız kardeşi ile Antalya ya yerleşti. 

Ha ben evlenmemeye karşıydım çünkü şimdi tmm mutlusun özgürsün ama bunun yaşlılığıda var çoluk çocuk olmadan nasıl gececek .. hayat gezmeden ibarette değil diyordum.yada hayat arkadaşı şart diyordum..

Bu aralar 35 yaş sendromu mu ne  düşüncelerim değişti.. özgür olmak istiyorum kimseye hesap vermemek istiyorum . Çocuklarım büyüdü en küçük 25 aylık onunda bi eziyeti olmaz ablaları ve abisiyle takılıyor evde .. böyle olan var mı acaba bana güncelleme mi geldi yoksa 😅

33 Cevaplar

+3 oy
(878 puan) tarafından

Gündüz tek yaşamak ne güzel keşke bekar olsam diyorum . Akşam olunca duygularım değişiyor . Tek yaşayamam korkarım hastalanirim diye tereddüt ediyorum 😀😀😀 karışık duygular yaşıyorum 

(4,796 puan) tarafından

Oda mantıklı ymış hiç aklıma gelmemişti akşam gündüz farkı 😂

-Reklam-
+3 oy
(3,723 puan) tarafından

Bekar olanlar mutlu olmaktan ziyade rahatlar, sorumluluk yok çocuk yok eş ailesi akrabalar misafirler yok her gün başka bir yemek yok temizlik derdi yok uykusuz gece yok, yazarken içim acıdı aheyyyy aheyyy cidden bekarlık sultanlıkti yaw 🥹🥹😂😂😂

(4,796 puan) tarafından
+1

Ne güzel anlattın öyle tamda bundan sanırsam mutlu olmaları 😂

(3,723 puan) tarafından

Evet öyle gerçekler bunlar 🥹

+2 oy
(4,684 puan) tarafından

Bence devir birine guvenilecek kadar iyi değil

Ben şuanki aklım olsaydı hiç kimseye guvenmezdim heralde. Gençken insan daha cesur gözü kara oluyor. Büyüdükçe hayatın ne kadar boktan olduğunu goruyorsun

(4,796 puan) tarafından

Çok doğru ben ilk gelen dünürcüyü kabul ettim 19 yaşımdaa 😅 resmen delilik

Allah tan iyi bir insan çıktı . Bazı ortak noktaları bulamıyoruz ama idare ediyoruz 

+1 oy
(9,079 puan) tarafından

mesleginisin gucun varsa . ailen de biraz genisse bekarlik tabiki guzel.  ama evden ise isten eve biraz mutasip aileyse heryere yollamiosa koskoca kadin olsan bile cekilmio kkendi evinin duzenini rahatini istersin

(4,796 puan) tarafından

Ben bekâr kalsam zaten babamla yaşayamazdım. Babam başkasıyla evlendi. Evde bana yer yoktu zaten. 

Dahada özgür olmak istiyorum nedense ,😅

+1 oy
(4,059 puan) tarafından

görümcem 34 yaşında, evlenmeye karşı. 

arkadaşlarından vs evlilik hikayeleri dinliyor. herkes kocasından şikayetçi sonra bana evlen diyorlar diyor. 

evli adamlar utanmadan başkalarına yazıyor diyor, çok şahit olmuş kendisine de teklif gelmiş hatta. 

tayin istedi gitti İstanbula hayatını yaşıyor. 

arıyoruz, operadaydım açamadım diyor, kürek kursuna gidiyor. kendi kafasına göre hayatını yaşıyor. 

evlenecem diye kasmıyor.bu arada sosyal medya falan kullanmıyor, kimseye de göstermiyor yani yaptığını ettiğini 

öğretmen olduğu için de talipli çok aslında ama o da bunu istemiyor. bana değil mesleğime geliyorlar diye. 

mutluluk evlilikte veya bekarlıkta değil bence. 

umduğunu bulmakta.

kimi evlenince mutlu olacağını sanıyor ama evlilikte mutluluğun formülü, kafana uygun eş. 

eğer bu eş yoksa evlenmesen de olur. 

bunalmış da olabilirsin o da normal. 

ev çocuk, ev çocuk bu mental olarak çok yoran bir şey. 

(4,796 puan) tarafından

Çok iyi düşünmüş görümcen. Sosyal medyası olmaması ayrıca güzel. Kendine özel yaşıyor herşeyi sırf göstermek için yaşamıyor

Dediğin gibi belkide yorgunluk var 😥

(4,059 puan) tarafından

bende tek çocuk var yoruluyorum, sende çok. yıllarım birikimi vs de var. 

evlenmeden önce ben de gezdim tozdum rahattım, eşim olmasaydı evlenir miydim bilmiyorum. annem baskı yapardı kesin evlen diye. 

toplumun genelinde evlen evlen baskısı var, evlenince de çocuk yap. hatta çocuk yapmak istemeyenleri de dışlarlar. 

ya onun bedeni onun kararı, bu sorumluluğu almak istemiyor olabilir. şu da var, doğurunca seversin😅 e herhalde sevecek😂 ama önemli olan istemek.

ama erken evlenseydim çok pişman olurdum. 31 yaşında evlendim, inanılmaz bocaladım. evlilik sevdiğin adamla aynı evde yaşamak değilmiş sadece. bunu erken yaşta yapmış olsaydım aklım bekarlıkta kalırdı. 

(4,796 puan) tarafından

Yani erken evlendiğime pişman değilim aslında çünkü yapacak bişey im yoktu . Önümde kocaman bir üvey ana engeli vardı . Ağzının içine bakan bir baba

19 yaşımdaa ilk gelen dünürcüyü kabul ettim Ha diyorum Allah tan iyi bir insan çıktı yoksa yanmıştım 

Belki ilerde kocamı kafama uydurursam ilerde özgür olurum uçan kuş gibi anında karar verip anında gitmek istiyorum 

(4,059 puan) tarafından

eşin o zaman büyük şans olmuş senin için.

ama bıkkınlık olması, tekdüze hayat yoruyor. bu herkeste olabilir. küçük çocuğun da okula başlarsa biraz daha rahatlarsın ve özgür olursun bence. 

+1 oy
(117 puan) tarafından

Şimdikiler evlenip bi eve bağlı kalmak istemiyorlar ,ki zaten evlenmeden evlilik hayati yasiyorlar beraber yaşama hatta beraberlik bile yaşayanlar bile vardir😂geriye bi imza kaliyor onada. Gerek yok 

(4,796 puan) tarafından

Benim çevremdekiler öyle değilde. Erkeğe karşılar direk ne sevgili ne koca istemeyengillerden hepsi 😅

+1 oy
(2,225 puan) tarafından

Hayır istediğin kadar özgür ol istediğin kadar güzel bir mesleğin olsun paran olsun farketmez.  Bir noktadan sonra evlenmek ister insan. Ailesi olsun ister. Hayat arkadaşı olsun ister. Daha duzenli bir hayatı olsun ister. Anne baba olmak ister. O duyguyu tatmak ister. Eğer ideal eşi bulursan evlilik çok güzel.  Ben mesela ömür boyu bekar olmak istemezdim. Evliyim mutluyum çok şükür 

+1 oy
(131 puan) tarafından

Canım herkesin tercih meselesi, ben üniden mezun olunca evlendim eşimle iki sene gezdim çocuk istedim çocuk yaptım. Zorşadım uykusuz kaldım öğretmenim mesleğime bile ara verdim ama ben bu hayattan mutluyum gezen tozan var ama o hayat bana göre değil ben aile ortamını seven biriyim  ordan oraya gitmek düzensiz bir hayat yaşamak benlik değil

(53,798 puan) tarafından

bende öyle duzenli hayat evcimen 

+1 oy
(914 puan) tarafından

Sanmam. Kimse tamamen mutlu değil. Ona kalırsa bizde onların yaşayamadığı bir çok duyguyu yaşıyoruz. Mesela anneyiz en önemlisi. Onlar hiç bütün günü atlatmış, ev işini bitirmiş, yemeğini yapmış, çocuğuyla oynamış ve onu uyutup kendine zaman ayırmış olmanın mutluluk ve hazzını yaşayamacaklar 😁 ( yazan: olaylara iyi tarafından bakan içimdeki polyanna)

+1 oy
(1,273 puan) tarafından

Bg evlenen pişman bide evlenmeden ahahahah bence kendi içinde hepsi zor ne kadar rahat gösterselerde dışarı sevip sevilmek hayatlarında onlara göre biri olsun isterler sadece kendilerine uygun birini bulmadıkları için etrafındada yanlış evlilik yapanların örnekleri varsa bekarlık sultanlık derler ama içlerinde bi takıldıkları kısım vardır diğer yandan ne kadar severekte evlensen başka bi insan sonuçta her zaman aynı olamıyorsun zorlanıyosun hele çocuğun sorumluluğu özgürlük kısıtlanmış oluyor buda bi yere kadar yang yoruyor insanı kısacası ne yapsan öteki tarafta aklı kalır insanın 

+1 oy
(4,781 puan) tarafından

Cocuk yok surekli sprumlulugunu alman takip etmen koruyup kollaman gereken ya da kocan yok istegi arzusu bitmeyen cocuk gibi ilgi isteyen kaynana kayinbaba elti gorumce yok derdini cekecegin ya da evine gelen dostun arkadasin zaten pis de gorse aman arkamdan laf etmesinler diyecegin kimse yok pasa gonlun isterse is yap yemek yap istemezse yapma zaten bekarsa calisiyodur kazandigini yiyecen oyle insan yaslanir mi 

+1 oy
(53,798 puan) tarafından

bizim babamin sulalesinde bekar cok ya gec evleniliyor yada hic 

bekarken belli bir yasa kadar gezmek tozmak güzelde insan evde de bir ses bir ugras istiyor 

tv yi.hic kapatmaz bir tandigimiz tek yasadigi icin saat sesi ona yoldas olmus mesela 

halamda tek yaşıyor bazen mesela uyaniyor kahvalti yapiyor arayinca sesi çatalli geliyor hic konusmadigi icin 

tabiki es onemli Allah herkese once hayırlı es sonra hayirli evlat nasip etsin 

+1 oy
(3,804 puan) tarafından

Büyüdüğün aileye bağlı olarak iyi ya da kötü değişir. Ben mesela evlenmeseydim babam benim hayatta hür özgür bı hayat yaşamama izin vermezdi çok kavgalar eder huzur kaçırırdık arada annem kaynardi . Allah'a şükür kocam sağolsun bir dediğimi iki etmez herşeyde önce beni bizi düşünür. Rahat olmamız için elinden geleni yapar maddi manevi her türlü destekçimdir . Bı bunaldım dememe bakar 

+1 oy
(1,568 puan) tarafından

Benim kız kardesimde bekar olduğu için anneme destek oldu 8 yıl babama baktılar son iki yıl yatalak kaldı babam geleni çevirdi hep istemiyorum dedi babam çok ağırdı çünkü çokta seviyordu babamı suan 33 yaşında çokta güzel yanı kardeşim ama nasip kismwt bı yaştan sonra duruyo galiba şimdide ben evlensem annem ne olacak diyo dogumda bile hep ona hayırlısı diye dua ettim bende 37 olucam su yaşlarda guncellememi herneyse bı geliyolar insana 

+1 oy
(1,789 puan) tarafından

Öyle demeyelim ama artık insanlar mantıkla.evlenmeye başladı gibi ve belki bir yaso geçince insanlar evlenmiyor gerçekten kendi parasının tadına varıyor rahat rahat geziyor takılıyor bilmem ne ben olsam bende evlenmem belli bi yaşa kadar evlenmeseydim hiç düşünmezdim heralde evlilik paramı kazanır arabamı cekerdim altıma hayatı yaşa. 10 senedir evliyim dahab1 sefer tatile gitmedim mesela otele falan günü Birlik yakın denize gittik o kadar. Tatile ayıracak para kalmıyor maalesef 

(1,568 puan) tarafından

Postumu kapadım burdan yazayım size bari evet kovit olmuşlar ve bebegi baya ayırmış sorduğun için saol

(1,789 puan) tarafından

İnsan merak ediyor ne kadar tanimasak da 

(1,568 puan) tarafından

Bende tanımıyorum söyle sadece telefonla görüntülü konuştuk okadar ama çok mutavazi biri bide iyiliğini gördüm başına biaey geldi sandım ya valla koronaya güldüm hafif kaldı düşündüklerimde çok şükür 

(1,789 puan) tarafından

Bende şaşırdım ya hâlâ covit mı var geçmiş zamandaki maskeler evden cikma.yasagi ne komikti 

(1,568 puan) tarafından

Varmış demekki

+1 oy
(4,029 puan) tarafından

Evet daha mutlu. Ama çalışıyorsan hele bir de memursan senden mutlusu yok.

+1 oy
(1,490 puan) tarafından

Bizim aile senin etrafındakiler gibi, evlenmeye hiç sıcak bakmıyoruz. Ben hep 30’dan sonra artık ancak ancak diyordum, eşime aşık oldum.

Ablam hala da karşı mesela, istemiyor. Açık şekilde “ben evlenmek istemiyorum, insan kendini bilmez mi?” Diyor.

Etrafımda bana 16 yaşından beri dert yanan evli insanlar var, kimse mutlu değil çünkü mutluluğun nerede nasıl oluşacağını kimse öğretmemiş, onlar da öğrenme çabasına girmemiş. Herkes mutluluğu afaki şeylerde arıyor, halbuki insan mutlu olmayı “seçer.”

Anne babamın evliliğine şahit olmasaydım ve eşime de aşık olmasaydım galiba ben hiç evlenmezdim. Benlik değil.

Aşık olmadan sadece mantık evliliği yapacak biri olmadığımı biliyorum, gerek eş gerek çocuk tarafından kısıtlanmayı sevmiyorum çünkü…

Hayalleri, emelleri olan biriyim, bir amaç uğruna 18 senemi verdim. Amacıma ulaşmak için evlilik destek değil aksine köstek oluyor.

Elhamdülillah eşime aşığım, çocuklarımı çok seviyorum. Ancak eğer kocamla evlenmeseydim asla evlenmezdim.

Evlilik ancak aşık olup deli divane olduğum zaman gerçekleştirmekten korkmadığım bir eylem oldu çünkü.

+1 oy
(270 puan) tarafından

Birincisi onlarda asla çok mutlu değil. Ve arada gelen evlenme isteği hayali onları da çabaya sürüklüyor sadece söylemiyorlar. 

İkincisi ben cinsellik için evlendim. Guvenip, sevdiğine inanıp evlendim. Allah'a şükür mutluyum da fakat gel gör ki, eşim için cinsellik hayatın olmazsa olmazı değil.yani o cinsellik için evlenmedi. O sadece sevdiği için evlendi. Bir çocuğum var ikincisi yolda. Kısmetse başka çocuk ta istemiyorum. Evlendigimde 28 yaşındaydım. Universitem bitmisti

+1 oy
(562 puan) tarafından

Valla ben evlendim aşırı özgürüm istediğim zaman istediğim her ama her şeyi yapabilirim adab ve edeb çerçevesinde ne giyimine ne yememe ne icmeme  ne de gezmeme eşim asla karışmaz 

33 yaşındayım bekar kalsam bu kadar özgür olamazdım ayrıca senin 33 yaşındaki bekar arkadaşların yasitlariyla aynı ortamlarda çok taakilamaz evli insanlar bekarlarla takılmayı sindiremez  belli bir müddet sonra ilişkileri kopar fon lastigi gibi ortada kalırlar 

+1 oy
(1,372 puan) tarafından

Ben evliyim şuan bir tane çocuğum var ve bizde arabaya atlayıp gidebiliyoruz istediğimiz şehre bence bu tamamen karşı tarafın karakter meselesi ben eşimden memnunum çok şükür çok az denk gelir böyle bir adam ben evlendiğime mutluyum bekar birine de ozenmiyorum ama şuna katılıyorum evlenip çocuk yapıp daha çok küçük bebeği başkasına emanet edip çalışmak bana iyi gelmiyor madem çok çalışmak istiyorsun önce çalış ondan sonra çocuk yap benim kuzenim hemşire bir tane oğlu var Ekim'de işe başlayacak çocuk bir buçuk yaşında olacak 2 sene sonra tekrar doğuracam onu da bir buçuk yaşına gelince çalışmaya devam edecem diyor böyle düşünmektense bekar kalsın daha iyi bence ben çok çocuk doğurup eve hapis kalmaktansa bir tane çocukla istediğimi yapıyorum hemşire kuzenimden daha çok geziyorum 

(4,796 puan) tarafından

Rabbim daim etsin mutluluğunuzz . Kimi evde kadın seviyor gezmeyi kimi evde erkek. İkiside eşit olmak çok güzel 

İlgili sorular

0 oy
30 cevap 950 göst.
12 Ağustos 2021 Aile & Aşk kategorisinde Vesile hakan (848 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,001 soru

24,037,972 cevap

329,022 kullanıcı

...