0 oy
80 göst.
önce Diğer kategorisinde (3,216 puan) tarafından

Kızım 1 ay sonra 3 yaşına girecek. Evinin yakınlarında devlet kreşi var ve 3 yaş alıyor yarım gün. Bugün eltimle konuşurken onun 2 çocuğunu da yazdırdığını öğrendim. Oğlu 5, kızıda 3 yaşında. Sende yazdır dedi ama bilemedim. Onun kızı benimkinden 5 ay büyük, hem o tuvalet eğitimini geçen sene verdi. Kızıma daha yeni veriyorum tuvalet eğitimini. Elime söyledim ne gerek var 4 yaşında gider dedi. Bende hem istiyorum hemde daha küçük evde kalsın istiyorum. Sonuçta okul kaçmıyor ve yıllarca gidecek. Birde kızım tam kendisini ifade edemiyor. Kayıt yaptırırsam ay olarak en küçüklerden birisi olacak, kendisinden 7 ay büyüklerle aynı sınıfta sorun yaşar diye korkuyorum. Sizce ne yapıyım

4 Cevaplar

0 oy
önce (893 puan) tarafından

Daha çok küçük evde kalsın oynasın sizinle vakit geçirsin ben bazen ev savaş alanı gibi oturup onunla oyun oynuyorum sonra işe devam bence siz bu sene onunla bol bol vakit geçirin gitse ezilebilir onlar gibi davranmaz belki içine kapanabilir benim oğlum 4.5 eşim ama sınıfına gitti müdür demiş kendi yaşıtları olursa alacağım diğer şekil ezerler üzülür demiş 

önce (3,216 puan) tarafından

Kızım kendini pek ezdirmez ama yanında olmayacam ve kendisinden hep büyükler olacak o yüzden çekindim. Hem kendimi de hazır hissetmiyorum, belki hata olabilir ama kıyamıyorum onu okula göndermeye, gözlerim doluyor

Kendini hiçte kötü hissetme bizim zamanımızda 6 yaşında giderdik 7 de bire başlardık ,bide şöyle düşün kızın daha yeni tuvaleti öğrendi senden başkasına söyler mi totosunu silebilir mi pijamasını çekebilir mi üzülme yani bak benimki 4.5 hâlâ alıp almayacakları bile belli değil yine üzülmüyorum 

Bide şimdi heves edebilir ama senden ayrı kalacak diye gitmek istemeyebilir zaten ağlar belki ben annemi tuvalete giderken bile kapıda beklerdim beni ana sınıfa yazdılar her gün ağladım en sonunda da bıraktım 

-Reklam-
0 oy
önce (1,634 puan) tarafından

Mecbur değilsen bu yaşta kreşe gönderme tabiki. 4 yaşında gider

0 oy
önce (8,611 puan) tarafından

Kendini ifade edemiyorsa ve tuvalet eğitimi yeni alıyorsa verme seneye daha uygun 

0 oy
önce (466 puan) tarafından

Eltine şunu diyebilirsin . 3 yaşındaki bir çocugun akrana arkadaşa ihtiyacı yok .anne baba ve ev ortamına güven ortamına ihtiyacı var.keşke sende acele etmeseydin zaten yıllarca okula gidecekler . Okul kaçmıyor ya ne bu acele. De mesela. Bunlar benim düşüncelerim tabi senin içinde şuan erken sanırım. Verme.evde seninle vakit geçirsin 3 yaş sendromları çok zorluyor bizi ama olsun üstesinden geliniyor sonuçta . 

önce (3,216 puan) tarafından

Bende o şekilde düşünüyorum ve söyledim. 3 yaş daha erken falan  diye ama acaba hata mı ediyorum dedim kendi kendime. Birde ben kızımdan 6 saat ayrı kalma fikrine hazır değilim sanırım pek

önce (466 puan) tarafından

Sen hazır değilsen o minik yavru bu 6 saatlik ayrılığı nasıl kaldıracak. Pkulda sürekli sen aklına geleceksin . Aglayacak boynu bükük oturacak her an sana ihtiyavı olacak. Çiş kakası grlrcek anne diyecek. Ayy ben düşününce bike üzülüyorum .benimde kızım 4 yaşına girecek . Çekingen yapısını aşsın diye bir yerlere vermeyi düşünüyorum . Öyle çekingen birisi olmasa yine vermem. 5 yalında 6 yalında gitsin anaokuluna kreşe falan . Ama basen gerekiyor işte. Evde benimle vazı duyguları alamıyor belliki.

İlgili sorular

+4 oy
18 cevap 434 göst.
0 oy
1 cevap 62 göst.
+1 oy
12 cevap 230 göst.
+2 oy
4 cevap 130 göst.

Kategoriler

1,465,867 soru

24,022,229 cevap