+1 oy
385 göst.
Diğer kategorisinde (1,696 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Kızlar şu an bir tane eltim var şimdilik sonra bir tane daha gelecek ama şimdilk 1 tqne zaten Yeni evlendi 2 sene yeni olacak sanırım böyle iyi hoş kız muhabbet ediyoruz  benim çocuklarıma bir şeyler alır  evime geldiğinde bir şeyler yapmak için çabalar  ama şimdi dışarıda olduğu için o kayınvalidem şöyle iyi böyle iyi işte bna da yaptı ama ben onu seviyorum onun için de kötülük yok diyor ona göre öyle tabii ama işin içinde olup da kayınvalidemi içten tanıyan benim kayınvalidem çok yaptı bana hakkımı da helal etmiyorum ona neyse önceden çok kötüydük şimdi ise  uzak durduğum için eskisi gibi yapamıyor ama aynı yerde olduğumuz için gidip gelmeye engel olamıyorsun ama sinırıma koydum şimdi benim ablamın eltisi çok deccal bir insandı Ablam diyor ki ona hiçbir şeyini anlatma eltiden dost olmaz bak ben çok darbe yedim iyi sandım kötü çıktılar diye anlatıyor haklı da ya ben de bir şey anlatmıyorum ama illaki ister istemez bu.qrayq gelnce kaynana muhabbeti bazen çıkıyor yani mesela kaynanam bu geldiğinde birazcık değişik davrandı ona karşı ondan sonra bu geldiğinde çok muhabbet çıktı kaynanadan aslında rahatsız oluyorum ama yine de böyle kendini ön plana atıp da böyle kaynanam iyi falan deyince açıkçası sinirleniyorum yani görmemiş bir şey yaşamamış hiçbir şey ki kayınvalidemin yaptıklarına rağmen ona da bir şeyler yaptığını ben de gözümle gördüm hala böyle işte yapıyor ama işte içinde kötülük yok düşünmeden hareket ediyor  diyor yani bilmiyorum nasıl davranacağımı bilmiyorum  dinine düşkün bir insan eltim ailesi de öyle ailesi de düzgün insanlar açıkçası bilmiyorum nasıl diyeceğim ama sizce nasıl olmalı ne yapmam gerekiyor tabii ki de çok böyle sırrımı vermiyorum amabu zamana kadar konuşulanların hiçbiri de duyulmadı tabii çok bir şey konuşmadım rahatsız olacağım ya da korkacağım bir şey yok bir şeyler konuşuluyorsa dışarı yayılmasından da nefret ederim ben  tek dediğim şeye özellikle uzakta olmanın rahatlığını yaşıyorsun dedim ona szce ne yapmak daha iyi olur bir kötülüğü olmadığı evine gittim gezdirdi beni falan yedirdi içirdi iyi de güler yüzlü de benim evime gelse bile bana yardım etmek için bir şeyler yapmak için uğraşır  insan ister istemez çekiniyor bir şeylerden

10 Cevaplar

+2 oy
(719 puan) tarafından

Çok uzundu okumadım ama başlığa göre kuma gemisi yürür elti gemisi yürümez 

(1,696 puan) tarafından

Etrafımdakiler hep.ayni şeyi söylüyor zaten uzağız ama gelince ki.tavrim samimiyetm nasl.olmali bilmiyorum insanlara güvenim yok 

(719 puan) tarafından

Güler yüzlü ol ama güvenme 

(1,696 puan) tarafından

Haklısın canm teşekkür ederim 🥰 

-Reklam-
+1 oy
(532 puan) tarafından

Eltin iyi biri canım , hissettim. O hissiyatı veriyor yani . Dilin kemiği yok . Kötü de olsa iyi de geç zaten bu dünyanın ahiretide var . Eden bulur misali. Eltin gibi olabilirsin canım zaten kaynananla mesafeni koymuşsun 

(1,696 puan) tarafından

Benmde hissin kötülük yapmicam.yonnde ama bilememdm kaynanama snr ne kadar koysan işlemiyor ama eskisi gibi de karışıp herseyw müdahale edemiyor 

+1 oy
(219 puan) tarafından

Merhaba yazıyı okurken hani, ama vb. Gibi çok kullanılmış onu daha az kullanırsanız yazı daha iyi olacaktır. 

Eltinizle görüşün ama sık değil her zaman bir çizginiz olsun onunla konuşurken kimse hakkında ve kendi evşniz hakkında bilgi vermeyin eğer tüm bunları yaparsanız sıkıntı yaşamazsınız. Bir ömür yüzyüze bakacaksınız muhakkak sıkıntılı günler yaşanacak o sebeple bilgi sahibi olmasın aleyhinize kullanmasın bu durumu 

(1,696 puan) tarafından

Sesli komutla yazdm ondan olmuş dur canm.tesekkr ederim 🥰 

Kendi evimle falan bişi anlatmam zaten çok detayda demem ama bilemedim nasl.davrancami insanlardan korkuyorum artk

+1 oy
(79 puan) tarafından

Bence eltin iyi elti diye illaki kotu olacak degil insan iliskileri surekli strateji uzerine kurulmaz. Her seyini,dusuncelerini,icinde tuttuklarini deftere yazar gibi insanlara dokmemelisin bunun eltiyle alakasi yok herkese karsi belli bir sınır zaten olmali bunun disinda bi problem gormedim.

(79 puan) tarafından

Dipnot olarak belirtmek istedim surekli 'hani' gormekten bi bıkkınlık geldi okurken biraz kitap okumanı tavsiye ederim.

(1,696 puan) tarafından

Kitap yeterince okuyorm. Sesli komutla yazdm ondan olmuş olabilir ve telefonu yeni aldm alışamadım klavyesine 

Bişi anlatıp.anlatmamak.degl kaynanamla muhabbet çok.ckiyo genellikle nasl.davrancam bilmiyorum 

+1 oy
(212 puan) tarafından

Herşey evine gelip yardım etmesi yada hediyeler almasıyla olcak iş değil güven meselesi bende ilk başta cok sevmiştim ısınmısıtım kendim gibi görmüştüm ama evlendiğinde değiştiğini gördüğüm an benim için tamamen o güven bitti önüme kendi eliyle set çekti oysa elti değil bi ablaymış gibi olmak istedim. O yönde yakınlık gösterdim ama o evlendiği an beni görmezden gelip kayınvalidem görümceme vs daha yakın oldu mesele yakın olması değil asla isteseydi herkese eşit şekilde olabilirdi. Öyle davranmayı tercih etti tercihlerinin sonucunda da güvenimi ona olan bütün samimi duygularımı kaybetti. Kendi yolunu kendi çizdi velhasıl kelam. Ama hiç takmıyorum ben bişey kaybetmedim . Ayrıca bnde severim kayınvalide mi görümce mi ama pof poflayarak asla anlatmayı sevmem kendi ailem bile olsa sevmem. Ama eltim seninki gibi çok sever dillendirmeyi karakter meselesi mi bilerek mi artık orası soru işareti 

(1,696 puan) tarafından

Evet ne düşünerek yaparlar bilmem bende güvenden dolayı emin olamıyorum guvensem iyi birimi insan bi soruyo kendine

0 oy
(256 puan) tarafından

Hemen hemen benzer şeyler yaşamışız canım. Hatta bende post açmıştım. Ben güvenmeme ve belirli mesafede ilişkiyi sürdürme kararı aldım. Onplanda olma isteği tedirgin ediyor beni de. Sonra düşündüm ön planda olmaya çalıştığı kişiler beni nekadar alakadar ediyor ki dedim. Umrumda değil artık. O bana nasılsa ben de ona öyle Olcam. 

(1,696 puan) tarafından

Ya aslında şunu düşünüyorum sürekli bir araya gelince kaynana muhabbeti çıkınca acaba laf mı almaya çalışıyor gibisine düşünüyorum aslında dikkat ediyorum bir şey de demedim ama çünkü denilmemesi gerektiğini de az çok biliyorum yani bana uzak zaten yeterince bir mesafe var yakın olsak da çok da her gün gidip de kaynanamın hakkında ya da onun bunun hakkında bir şey konuşacak halim yok çünkü kime güvendiysem hep arkamdan vurdu ben de bundan sonra daha çok dikkat edeyim bence haklısın

0 oy
(1,644 puan) tarafından

Okuyamadım canım bebeğim uyuyor zar zor kahvaltı yapıyorum şimdi kimseye güvenme hiç bir elti hiçbirini sevmez sokaktaki insana bile güven elti kişisine güvenme bu adı elti olduğu için değil aranızdaki akrabalık bağı için bile uzak dur çünkü bütün toplumda eltim şöyle böyle diye dalga geçilmez videolarda 

(1,696 puan) tarafından

İşte insanlara güven olmuyor haklısın da birilerine güvenip böyle dost olmayı yakın olmayı çok seviyorum böyle şeyleri çok severim ama bir yandan da güvenemiyorum hemen arkamdan kuyu kızıyorlar ne bileyim değişikler Bir de dediğin gibi işin içine akrabalık bağı girince işler daha çok değişebiliyor

0 oy
(1,040 puan) tarafından

Ay sizde insanda kusur aramak için kusur konduruyorsunuz. Kadin belki iyi kalbinde kötülük haset yoktur bide o yönden mi baksanız. Coookk önemli sırrını paylaşma eğer rahatsız hissediyorsan. Ama ablanın eltisi öyle diye herkes öyle olacak diye kaide yok. 2 senedir evli diyorsun bence bı insanın içinde kötülük varsa bunu 2 senede gösterir. Zaten Allah korkusu olan biri de içinde kin haset beslemez. FİKRİMCE. 

(1,696 puan) tarafından

Ben kusur aramıyorum sadece fikrimi soruyorum ya da eltim şöyle böyle kötü bir insan da demedim tam tersine iyi bir insan dedim ben de isterim iyi olmasını iyi olmayı oturup muhabbet edip sohbet etmeye evet birinin ki öyle diye diğerininki öyle olmak zorunda değil her insanın ahlakı da bir değil ama insan fikir alabilir yani kusur aranmıyor burada

(1,040 puan) tarafından

Bu zamanda herkese maalesef güven duyulmuyor. Yani sohbetini yaparsın gecersin sırlarını söylemek zorunda değilsin iyi geçinmeye çalışırsın :)

(1,696 puan) tarafından

Ya ben zaten bir şey söylemiyorum ama her bir araya geldiğimizde kaynanam muhabbet oluyor bundan bahsediyorum hani ister istemez kaynanam da kendisinden konuşturuyor çünkü yaptıklarıyla

0 oy
(3 puan) tarafından

Valla İstanbul’dan güneydoğuya gelin geldim ne örfümüz  ne adetimiz benziyor allah eksiltmesin 7 etliyiz gönül kırgınlığı elbette oldu bazı zamanlar ama konuşarak hallettik her sorunumuzu çok iyi anlaşırız bn onları abla kardeş gördüm onlar bni aynı şekilde on yıldır nerdeyse etliyiz hepsiyle de analaşırım hepimiz birbirimizle anlaşırız ayrı evlerde ama yakın mesafelerdeyiz sürekli görüşürüz birbirimizi görmezsek özleriz sürekli toplaşırız hepsi der batı da büyümene rağmen asla kibrin olmadı hep bize ayak uydurdun derler etliden ziyade arkdaş ız birbirimizin kusurunu aramak yerine o kusuru örteriz bilmiyorsam yargılamazlar öğrenmek isterim öğretirler yani bnde çöl görüyorum anlaşamayan elitleri şaşırıyorum açıkçası eşlerimizle ilgili bi sorun olsa bile birbirimizi tutarız sahip çıkarız kardeşlerin arasına girmeyiz sorunlarına karışmayız vizeme bizi ilgilendirmez kardeştir küser barışır biz el kızıyız birbirimizi kardeş gibi tutarız savunuruz ilk zmnlar bi hatam kusurum olduğunda eşitlerim eşime o küçük daha toy öğrenir yapar eder dip hep bana sahip çıkmışlardır yani birbirimizin arkasında. Değil kırıldığımız bi konuyu açıkça yüzüne söyler bu sözün bni incitti deriz özür dileriz yanlış anlaşıldım deriz konuyu tatlıya bağlarız bnm açımdan böle onlar açısından da öyle olduğunu düşünüyorum kıskançlık olmadı aramızda maddi olarak bile

(1,696 puan) tarafından

Maddi olarak da işin içine sıkıntı girmemesinin bir yana biraz da büyükler diye düşünüyorum yani benim eşim tek babasıyla bir diğerleri kendi işlerini yapıyor mesela hani eşim bir nevi onların düğününü yaptı gibi bir şey yani tabii ki de yapacak kardeşlerini illaki yardım edecek bu ayrı mesele ben de isterim aynı senin demen gibi eltimle olmayı gidip gelmeyi ki burada olsa beraber gezeriz diye düşünüyorum ama benim kayınvalidem biraz değişik yani bizi mi yakın olmamızı bile biraz tuhaf karşılıyor kadın yani nasıl anlatsam beni bazen savunur mesela ben de onu savunurum birbirimizi gazladığımızı falan düşünüyor çekiniyorum bir şeyler konuşulmasından bir şeyler yapılmasından ama ben de dediğin gibi olmayı çok severim çok isterim insanlarla iyi geçinmyi isterim onlarla kötü olmayı hiç sevmem

(3 puan) tarafından

Kaynanayı hiç takma Saygıda küsur etme gerisi teferruattır 😅 bizim kaynana da öleydi bigün dedim elitlerimle ilgili bana bişi söyleme bnm onlarla hiç bir sorunum yok giderim hepsini söylerim söylediklerini dedim dedi dedikoducu musun sen dedim senin yaptığın dedi kodu değil mi annecim kendi sorununu kendin hallet arkasına değil yüzüne konuş daha o gün bu gün bana onların arkasından hiç bişi diyemez bnce sende kaynana bu konuda tavır koy asla seninle oturup diğer eltini  çekiştirmesene hakaret etmesine izin verme iyi olsan da olmasanda eltinle bu fırsatı ne kaynaya ne görümceye verme onlar bi aile siz dışardan gelenler olarak birinize sahip çıkın herkesin birbirine dediği unutulur ama sizinki unutulmaz 

(1,696 puan) tarafından

Bizim kaynana zaten kendini haklı çıkarmak için hemen acındırma moduna geçer o ayrı mesele ama işte tam şöyle eltimi de tanıyamadığım için açıkçası çok uzaktalar ama kaynanama  eltimle ilgili bir şey dedirtmiyorum o da bana dedirtmiyor şimdi Allah için Allah razı olsun dışarıdan olduğumuz için evet dediğin gibi her şey göze batıyor

0 oy
(1,572 puan) tarafından

Her insan bir değil biz dört eltiyiz en büyüğü ile normal seviyeli büyük elti küçük elti ilişkisi var

Ortancayla kah küs kah barışık bir ilişki var onunla kimse anlaşmiyor zaten  en küçüğüyle Allah bozmasın 11 yıldır gayet iyi anlaşıyoruz  daha önce ufak tefek sorunlarımız oldu ama olur oyle şeyler dedik düzeldik ikimiz aynı kafadan aynı hobileri fobileri olan imsanız o yüzden çok iyi anlaşırız 

(1,696 puan) tarafından

Tabii insanlar arasında karakter meselesi de önemli yani kimisi farklı dır ben büyüğüm sen küçüksün der ya da ne bileyim başka bir kafaya girer tabii ki de farklı olur ama dediğim gibi nasıl davranacağımı bilmiyorum Bir nevi onu kırmak da istemiyorum yanlış bir şey yapmak istemiyorum benim kayınvalidem biraz değişik biz birbirimize tuttuğumuzda ya da beni korusa işte benimle ilgili bana destek olacak bir şey yapsa ben de aynı şekilde ona yapsam birbirimizi gazladığımızı düşünüyor böyle bu şekilde olmamızı bile sanki şey karşılıyor gibi geliyor bana biz gazlıyoruz da onun arkasına iş çeviriyoruz muhabbetine giriyor sonra birbirimizin ağzından laf almaya çalışıyor açıkçası ben de bundan geriliyorum hani iyi de olur kötü de olur bir şey konuşulur ne olursa olsun o insanı yakın görürsen bir şeyler anlatmak istersin illa detay vermene gerek yok mesela

İlgili sorular

+3 oy
19 cevap 421 göst.
0 oy
11 cevap 597 göst.
16 Şubat 2024 Diğer kategorisinde EbEn... (2,604 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 187 göst.
20 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Busemlih (131 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 276 göst.
20 Eylül 2021 Aile & Aşk kategorisinde Busemlih (131 puan) tarafından soruldu