0 oy
787 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (5,774 puan) tarafından

Geçen sene kolundan tutmuştu bu sene de ensesinden tutmuş eşim hastaneye götürdü şimdi bıktım gerçekten bıktım artık burdan annem aradı dedim hastanedeler babasıyla kene tutmuş bana diyor bakamıyorsanız verin ben bakıyım Allah aşkına ben ne yapabilirim keşke onun yerine beni tutsaydı elimden ne gelir eve mi hapsediyim çocuğu kapının önünde tutmuş işte

image

17 Cevaplar

+10 oy
(730 puan) tarafından

Bu kadar küçük bir keneyi farketmen bile seni yeterince sorumluluk sahibi yapıyor çok geçmiş olsun 

(5,774 puan) tarafından

Sen zannettin ki tabi biz eve girince hanım hanımcık minnoş minnoş kontrol ve duş alıp yatıyoruz ama keşke 

O kaos ortamı bizdede var eve bi gireriz okiriyle pasıyla bi koşar evin içinde tabi ben arkasında yakala kıyafet çıkar onları yere koymadan bi daha depar atar yakala bide saç açmaya çalış küçük desen çığlık kıyamet ama kimse kaçamaz elimden kararlı olursan düzen oturuyor önce saat belirle bizim 6.20 de banyonun önünde hazır olurlar gezmelerime gündüz giderim akşam yürüyüşe bile gitmem 4 te çıkar en geç 6 da gelirim 

(1,965 puan) tarafından

ohooo ben saat belirleyemem ki :) birincisi şuan bir evim bile yok ki rutin düzenim olsun... çalışıyorum + 8 aylık hamileyim + evi satıp yenisini aldık ama teslim edilmediği için kaynanama taşındık... hal böyle olunca çocuklara kimin baktığı belli değil.. ee ortamda babanne dede olunca şımarıklığın da haddi hesabı yok. bir dedikleri iki olmuyor. ağlatmak desen ne mümkün.. isterlerse gece çıkıyorlar isterlerse gündüz... sakin sakin otururken bir bakıyorum benim kızın biri banyo yapıyor. gerekçe de, çocuk istemiş. 5 dk suyla oynuyo sonra kafamdan su döktünüz diye çığlık kıyamet falan filan...

bizim bütün düzen yerle yeksan şuan.. öyle rutin şu saatte gel tertemiz kontrol edelim yıkanalım yatalım falan imkansıza yakın... çocuğu yıkarım mesela 10 dk sonra bahçeden bulurum falan bize belli olmuyor bu ara

(5,774 puan) tarafından

Ay Allah yardımcın olsun canım yakında bizim de taşınma işimiz olacak gözüm korkmuyor diyemem babaanne yanında 7 ay kaldık görümcemin kızım üzerinde yarattığı olumsuz davranışların hâlâ etkisinden kurtulamadık tam olarak gerçekten çok zor yakın zamanda kendi evinize geçersiniz inşallah 

(1,965 puan) tarafından

bizim çok şükür orda sıkıntı yok hala psiklog, dede özel eğitim öğretmeni, babanne o ikisinden daha titiz de işte bakım veren çok olunca düzen sabit olmuyor + şımarıklık çoğalıyor.

ama Allah yardım etsin taşınma süreci de karışık biz de daha taşınmış sayılmayız bakalım nasıl olacak bide yeni bebekle

(5,774 puan) tarafından

Aynen bide yeni bebekle Allah kolaylık versin inşallah 

-Reklam-
+1 oy
(660 puan) tarafından

Senin bu kadar minik bir keneyi gormus olman da mucize bence her kene öldürmez öldürenler binde bir onlar da şehir olarak da belli genelde

(660 puan) tarafından

Yok sizin kene daha minik ben zehirli olduğunu düşünmüyorum ama madem orda ölen var sinek kene kovucu losyon şart ya da komple uzun kol uzun pijama uzun corap saçları da tepede topuz yapacaksın önlem amaçlı 

Keneden ölen var sivrisinekten ölen var nasıl bir devir oldu 

(5,774 puan) tarafından

Kullanıyoruz hepsini bu sıcakta külotlu çorapla çıkarıyorum ama işte tırmanmış enseden tutmuş kediden geldi galiba 

(660 puan) tarafından

Kuşlardan kediden topraktan her yerde yaşıyor kene ama korkma yani dünyanın bütün keneleri birden yapissa da öldürmeyen Allah öldürmez kaderimiz yazılı çizili önlem alıp tevekkül ettik mi bitti gitti biz anneler çocuğumuza ne kadar iyi bakıp sakinsak da malesef kazalari belaları def edemiyoruz 

(5,774 puan) tarafından

Öyle tabi olacağı varsa oluyor ama annelik işte içim yanıyor 

(660 puan) tarafından

Hiç üzülme olacağı varmış  senin yapacağın hiç bir şey yok 

+1 oy
(151 puan) tarafından

Öncelikle geçmiş olsun canım 

Bazen büyükler kırıcı konuşabiliyor Gerçekten benim de başıma çok geliyor annenin söylediği tabii ki de yanlış böyle bir durumda kırıcı olmuş. 

O yüzden pek takılma derim söylediğine dışarı çıkarsan laf ederler çıkarmasan laf ederler benim için de ablası abisi olmadığı için ve 1.5 yaşında olduğu için dışarı pek çıkaramıyorum çocuğu eve hapsetmişsin diyorlar onların söylediği gibi değil elbette ikindi vakitleri hava serinleyince beraber çıkıyoruz geliyoruz yani sıkıntı etme tekrardan geçmiş olsun 

(5,774 puan) tarafından

Teşekkür ederim çok sağol 

+1 oy
(5,004 puan) tarafından

İyi görmüşün valla çok minik. Bi sıkıntı olmaz inşallah. 

(5,774 puan) tarafından

Ay inşallah ya 

+1 oy
(204 puan) tarafından

Nasıl fark ettiniz helal olsun sokakta oynarken mi yapıştı allah allah şehir de mi yaşıyorsunuz köyde mi 

(5,774 puan) tarafından

Burası köy kapının önünde oynuyordu kedilerimiz köpeklerimiz falan var bizim içeri girdi açım dedi dedim önce banyo üstünü soydum tam saçını açacaktim elime değdi gerisin geri giydirip gönderdim 

(204 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım bende sivaslıyım bizim köyde de çok var ama hepsi zararlı değil korkma önlem almaktan da asla vazgeçme doktoruna söyle bu ikinci oluyor ne yapmalıyız diye

(5,774 puan) tarafından

Buralarda da çok olduğu için bişey yapamıyorlar çıkarıp gönderiyorlar 

+1 oy
tarafından

Geçmiş olsun canım 

Cocugu eve hapis edemezsin ki ya 

Hele bu sıcaklarda dur durak bilmezler ki 

Hep büyükler öyle değilmi zaten 

Takılma canını sıkma 

Allah beterinden korusun kuzunu 

(5,774 puan) tarafından

Teşekkür ederim büyükler işte ne yapsak kabahat mutlaka bi kulp takarlar 

tarafından

Kuzucuk sağlıklı olsunda hepsi herkes boş inan bana 

(5,774 puan) tarafından

İnşallah bakalım telefon bekliyorum 

+1 oy
(4,683 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun canım inşallah birşey olmaz. Nerde oturuyorsunuz siz böyle kene dolu 

(5,774 puan) tarafından

Ankara dayız biz çubukta 

+1 oy
(30,142 puan) tarafından

Rabbim korusun senin elinde olan bir durum degilki

(5,774 puan) tarafından

Amin canım 

+1 oy
(1,534 puan) tarafından

İyi farketmişsin ben gibi duruyor saçları var ona rağmen nasıl farkettin ay ben o kadar dikkatli biri değilim beni tutsa bile böyle farketmem ben derim geçerim kızın iyi olsunda boşver gerisini ne derlerse desinler bu bile seni çok dikkatli anne yapar daha napıcaksın yani

(5,774 puan) tarafından

Dışarıdan geldi duş alıp yemek yiyecekti soyunca farkettim 

(1,534 puan) tarafından

Ne dedi acilde kiler canım çıkarmışlarmı saglığı nasıl kızının

(5,774 puan) tarafından

Çıkarmışlar kan almışlar ilk sonuçlar iyi pazartesi tekrar kan vereceğiz karaciğer fonksiyonlarına bakacaklar şuan keyfi yerinde 

+1 oy
(110 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun. İlk bakışta ben zannetmiştim

(5,774 puan) tarafından

Sağol canım keşke ben olsaydı ama değilmiş işte 

+1 oy
(3,492 puan) tarafından

Sıkma canını büyükler konuşur da konuşur ya çok şükür ki sen farketmissin küçücük şeyi 

İnşallah bişey olmaz 

Bu arada kene sinek kovucu spreyler var işe yarıyor mu bilmiyorum ama arkadaşım oğluna kullanıyormuş bana da tavsiye etti de daha almadım 

Benim de ödüm kopuyor her dışardan geldiğimizde çocuğu soyup kontrol ediyorum küçücük şey ya Allah korusun görmezsem diye çok korkuyorum 

(5,774 puan) tarafından

Kullanıyoruz ama tırmanmış enseden tutmuş işte nasıl olduysa 

+1 oy
(54,068 puan) tarafından

benim anneme gore de ben guzel bakamiyorum anneler böyle sanirim cikarmislar mi 

(5,774 puan) tarafından

Çıkarmışlar canım begendiremeyiz kendimizi ama anneliği onlardan öğrendik bundan hiç bahsedilmiyor

+1 oy
(4,499 puan) tarafından

Bu anneler de bir tuhaf gerçekten. Kendileri mükemmel dört dörtlük gibi bizi beğenmiyorlar. Biz de bugün denize  gittik bir ton laf . Çocuk boğulur ,hasta olur,güneş çarpar , güneş yakar,niye o kadar erken gittiniz, niye o kadar uzun süre durdunuz. Bir ton laf.

(5,774 puan) tarafından

Aynısı aynısı parka götürsem ayrı dert eve dursa ayrı dert

+1 oy
(3,522 puan) tarafından

Canım ne yaptınız çıkardılar mı keneyi aklım sende kaldı 

(5,774 puan) tarafından
+1

Teşekkür ederim canım Çıkardılar o günkü testleri temizdi bugün yine kan verdi onlardada bişey çıkmadı Allah'a şükür şimdi keyfi yerinde 

(3,522 puan) tarafından

Çok şükür canım çok sevindim senin adına 😻

image

Sence bu kene mi canım oğlumun bileğinde böyle siyahlı var korktum 
(5,774 puan) tarafından
+1

Çok net değil ama sanki su toplamış gibi duruyor telefonun feneri ile baksana bir

(3,522 puan) tarafından

Tamam canım Allah razı olsun 💕🌸

+1 oy
(833 puan) tarafından

Valla canım bizimde bu keneler yüzünden bir piknik yapamıyoruz.gecen sene parka gittik ya parka ,eve bı geldim ki üstümde.gecen sene oğlum kızım eşim veben hepimizi her gittiğimiz yerde tutuyordu .okadar insan geziyor ediyor hiç bir şey olmuyor ama bize sürekli yapışıyor.bu sene çoğalmış dediler hiçbir yere gidemiyoruz çocukları parka götürüyoruz inan gözlerimiz hep yerlerde acaba burda varmıdır surda var midirr diye  .ister istemez geliyor ,Rabbim korktuğumuza uğratmasin.istanbul kenesinden bir şey olmaz diyorlar ama o keneler nerden geliyor onuda bilmiyoruz tabi 

(5,774 puan) tarafından

Hayatım nerden geldiği çok belli aslında biz küçükken de vardı ama tavuklar topluyordu şimdi bahçesinde tavuk besleyen mi var herkes birbirini şikayet ediyor koku yapıyor diye 

Benim tavuklar varken olmuyordu kümesime tilki girdi 20 tane tavuğum telef oldu onlar da çoğalıyor 

0 oy
(1,626 puan) tarafından

Ay geçmiş olsun canım şu anki durumu nedir 

(5,774 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım şuan keyfi yerinde doktor aksi bir durumda getirin dedi karaciğer fonksiyonlarının iyi olduğunu söyledi 

(1,626 puan) tarafından

İyi iyi çok şükür. Maşallah iyi farketmissin

0 oy
(1,030 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun. Allah annene akıl fikir versin nasıl cümleler onlar öyle ya. Minicik bir ben kadar kene fark etmiş olman bile annelik sorumluluğunu gözler önüne seriyor zaten. 

Durumu nasıl şu iyidir inşallah 

(5,774 puan) tarafından

Sağol canım teşekkür ederim 

Keyfi yerinde şuan tahlilleri temiz çıktı Allah'a şükür doktor aksi bi durum fark ederseniz getirin dedi

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 84 göst.
25 Aralık 2023 Diğer kategorisinde 1 (71 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 276 göst.
29 Kasım 2023 Aile & Aşk kategorisinde Filizsena (95 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 257 göst.
24 Mart 2023 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,789 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 238 göst.