0 oy
95 göst.
Diğer kategorisinde (2,230 puan) tarafından

Kizlar bebeğim 8 aylik oldu. Asla püturlu yiyecek yemiyor. Ne yedirecegimi şaşırıyorum. Şu an bebegi bu aylarda olupta şu pankek bile yedirebilen eline yumuşak her türlü gıdayı veren anneler nasil yaptınız nasıl alstirdiniz?

6 Cevaplar

0 oy
(249 puan) tarafından

Kızım 3 yaşında oğlum 16 aylık ikisindede hiç Blender kullanmadım hep çatalla ezdim hiç sorun yaşamadım 

(2,230 puan) tarafından

Teşekkürler cnm

-Reklam-
0 oy
(4,125 puan) tarafından

ver eline yesin kendi kendine 

(2,230 puan) tarafından

Ufak ufak önüne koysam nasıl olur? 

0 oy
(2,788 puan) tarafından

Eline verin öğüre öğüre alisiyorlar. İlk zamanlwr ogurmesi kusması boğuluyor gibi olmasi normal her bebek biyle öğreniyor. Çorba hariç blend yapmayın. Catalla ezin. Alisiyorlar. Şimdi bu ayda zaten nohut fasulye taneli yemez ama pankek vs yiyebilir. Blw için en uygun aydasiniz. Ben hiç blender kullanmadım sorun yaşamadım ondan, 7 aylıkken tavuk but veriyorduk emiyordu yemeye çalışıyordu dişi yokti daha. Hiç korkmayın öğreniyorlar kendi kendine. Çiğneme refleks zaten.

(2,230 puan) tarafından

Yarından itibaren daha cesaretli davranicam.  Peki bebeğim 8 aylik geç mi kaldım?

(2,788 puan) tarafından

Yok hayır, en ideal zamandasiniz. Zaten blw yani bebeğin kendi keşfedip elle yiyeceği dönem için 8. Ay en uygun zaman. Cesaretlenmek için ilkyardım videolarını izleyebilirsiniz. Korkmayın böyle böyle öğreniyorlar

(2,230 puan) tarafından

Söyle minik minik mesela peynir meyve koyayım önüne bakalım ne yapacak? Bu şekilde mi ilerleyim. Bit anda eline kocaman parçalar veremem korkarim

(2,788 puan) tarafından

Yok zaten dediğiniz gibi başlanıyor bir anda koymuyorsunuz. Önce finger food yapın. Parmak sebze ya da meyve yapın yani elinde yesin. İki parmağınız arasında ezilecek yumuşaklıkta seyelr verin. Haşlama olabilir yjmusak meyve olabilir vs. Blw başlama yöntemleri diye yazıp bir arastirma yapın. Ona göre başlayın. Size de kolaylık olur

(2,230 puan) tarafından

Yarın bu şekilde sağol cnm

0 oy
(38 puan) tarafından

Benim bebeğim 10 aylık ve ek gıdaya geçer geçmez 3 gün kuralı yapmadım direk elline ev yapımı bisküvi verdim eme eme veya ağzına koyunca yumuşayıp yedi, bulgur pilavı yapıp yoğurtla karıştırıp veriyorum açıkçası kendimize ne pişirirsem onada veriyorum sadece daha daha bahartlamadan ilk ona kaldırıyorum sonra bizim için baharat ekliyorum, makarnayı direk haşlayıp önüne koyuyorum kendisi hem oynayıp hem yiyiyor bende o ara kahvemi içebiliyorum 

(2,230 puan) tarafından

Peki bebeğim 8 aylik geç mi kaldım ben?

(38 puan) tarafından

Alışması için önüne koyun kendisi elleriyle yesin hem daha çok yer hem alışır hem siz o ara yanında otururken kahvenizi içebilirsiniz, deneyebilirsiniz 

0 oy
(9,079 puan) tarafından

en basta blendir kullandiysan oyle alismistir.

(2,230 puan) tarafından

Yok çatalla ezdim ama hep ogurdu yemedi ve döktüm mecbur yaptıklarımı. Sonra blender dan geçirdim öyle olunca

0 oy
(128 puan) tarafından

Sebzeleri yada ne vereceksem.haslayip soğutup önüne katiyordum beklentim yesin değil tanısın di elleriyle zaten minciklayip kendileri püre yapıyor.bogulmadigi müddetçe dokunmayip sende yanında birseyler yersen istaha geliyor bu minnaklar.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 146 göst.
13 Aralık 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Miracinannesi.34 (1,036 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 173 göst.
0 oy
3 cevap 115 göst.
8 Nisan 2025 Diğer kategorisinde GSmsl (853 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 108 göst.

Kategoriler

1,467,308 soru

24,042,801 cevap

329,206 kullanıcı

...