Kızım 31 aylık anne baba dede teyze gibi tekli kelimeleri var ikili üçlü cümleleri de var ben ne söylersem tekrarlar çocuk şarkısı açtığım zaman orda gecen kelimeleri tekrarlamaya çalışır gelişimsel pediatri uzmani dil terapisti çocuk psikiyatrisine götürdüm çocuk psikiyatrisi gelişimi geriden geliyor dedi dil terapisti çocuk da hiçbir problem yok ekrandan kaynaklı alıcı dili dinlemesi algısı çocuğun çok iyi 3 yaşına kadar bekleyelim dedi gelişimsel pediatri uzmanı dil terapistin dediğini onayladı ve bekleme kararı alındı çok güzel yol kat ettik onun farkındayım dil terapistine götürdüğüm de çocuğumun hiç ikili cümlesi yoktu ama benim kafama çok takılıyor akıcı konuşması için ne yapabilirim herkes çok gecikti konuşmuyor dediği zaman çok üzülüyorum kalabalık olduğu zaman da ağzını bıçak açmıyor hiçbirsey demiyor yani bi çocukla iletişime geçmiyor istemiyor konuşmak ilçe de oturuyorum mahremiyet bölgesi gibi ne bı oyun grubu ne bi aktiveye götürebilecegim hiçbir yer yok park var oturduğum mahalle de ona da çocuk gelmiyor zaten çoğu yaşlı insanlar bir tane bile çocuk olmuyor kitap okuyorum sohbet ediyoruz açılması için başka ne yapabilirim