+1 oy
272 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,472 puan) tarafından

Kızlar merhaba hayırlı cumalar dilerim 

Ben yeni atandım öğretmen olarak ama ikinci dönem işe başlayacağım yani şubat gibi. 

Ocakta 3 yaşına girecek oğlum olacak ve 6 aylık bir oğlum olacak 

İlk dönem izin hakkım oluyor ama ikinci dönem başlamak zorundayım işe 

Kaynanam bakacaktı çocuklara ama şuan aramız bozuk eşimle de benimlede barışma  olur mubtelemen ama yinede düşünmeden edemiyorum çocuklara kim bakacak nasıl olacak diye 

Annem sürekli duramaz çocuklarımın yanında geldiğinde bile 4 gün zor duran bir insan eşimle de öyle çok samimiyet yok mesafe var 

İkinci dönem ücretsiz izine ayrılsam para lazım geçim çok zor oluyor lütfen bi fikir verin nasıl yapcam maddiyatım olsa istifa etmeyi bile düşündüm o kadar emekle atanmama rağmen öyle dardayım bakıcı bulsam kime güvencem o da bir dünya para istiyor köy yerindeyiz zaten yardım edin fikir verin lütfen ya 

8 Cevaplar

+1 oy
(5,880 puan) tarafından

Bakıcı kuzum :( Anneyle kayınvalideyle de zor o işler maalesef.

(1,472 puan) tarafından

Ona da çok korkuyorum korkmayı bırak nasıl bulcam o da var bulsam da 25 bin lira istiyorlar en az birini kreşe yollasam 6 aylık olan ortada kalıyor 

(5,880 puan) tarafından

İşte burada da devletin el atması gerekiyor. Hem çalışan anne isterler hem anneye sahip çıkmazlar. 6 aylık  bebeğini bırakıp anneyi işe döndüren mal.ların vicdanı kurumuş olmalı.

(1,472 puan) tarafından

Evet gerçekten öyle bende kızıyorum ama bi işe yaramıyor 

(5,880 puan) tarafından

Topluca CİMERe yazılsa gündeme gelebilir belki. Beni de annelikte en çok zorlayan şey işe dönüş oldu. 

(1,472 puan) tarafından

Gerçekten öyle çok zor ya bi yol bulunmalı

-Reklam-
+1 oy
(1,877 puan) tarafından

Zor bı durum gerçekten bakıcılara çalışmış olursun bakıcıya verirsen çok para istiyorlar bide nasıl güvenilir bulacaz bu zamanda. Kaynananla.duzelecek gibiyseniz aman aman bı şey yoksa mecbur o bakacak. Önceden muhabbeti oldu mu hiç ben bakarım veya bakmam dedi mı 

(1,472 puan) tarafından

Yok ikisine de bakarım dedi hevesliydi ama dün eşime gelmesinler evime barkıma vs demiş olay büyük bir şey bile değil bizimde pnlarında kabahati var ama öyle dediği için içime kurt düştü ya düzelmezse diye bi yol arıyorum 

Bakıcı bulabilsem keşke sadece çocuğa bakacak biri ama yok işte 3 sene idare edebilsem sonra kreş okul vs bi yol buluruz

(1,877 puan) tarafından

Gelmesinler dediyse asla ben gitmem şahsen son çare bakıcı o zaman iyi bı arastirman lazım 

+1 oy
(17,241 puan) tarafından

Yarım dönem çok uzun bir süre değil. Bakici bulabilirsin. Köy yeri olduğu için daha kolay olur işin bence. Tenefüste bile çocuğunu emzirebilirsin. Okul ile lojman yakın olur mutlaka. 

(1,472 puan) tarafından

Şöyle ben köyde oturuyorum okulum il veya ilçede olacak o yüzden sıkıntı 

(17,241 puan) tarafından

Hmm bende köy okuluna atandın sandım. Okulun olduğu yere taşınma durumu yok mu? 

(1,472 puan) tarafından

Taşınsam bile yine bakıcı olmalı bakıcı bulsam taşınmaya gerek kalmayabilir iyi biri olursa taşınırım tabi 

+1 oy
(3,216 puan) tarafından

Yer neresi ki ben bakarım ama kendi evimde

(1,472 puan) tarafından

Allah razı olsun Nevşehirdeyim

(3,216 puan) tarafından

Maalesef olmadı bende öğretmenim ama atanamadim ama bakıcı en mantıklı olanı hele ki küçük ise benim arkadaşlar hep bakıcıya veriyordu komşulardan bakan olmaz mı çoğuna komşu bakıyordu 

(1,472 puan) tarafından

Evler müstakil ev ve onların da çocukları var 3er tane genelde ama bilmiyorum arasam bulurum belki 

(3,216 puan) tarafından

Sor istersen belki isteyen olur ama ufak cocuklu olanları tercih etme rabbim hayırlı insanlar çıkarsın karsina

(1,472 puan) tarafından
+1

Allah razı olsun inşallah her şey gönlüne göre olur şeninde 

+1 oy
(1,085 puan) tarafından

Bizde bebeyin 3yasina kadar izin veriyorlar amma para vermiyorlar.Buyuyu devlet kresine ver kucuyude o vakte kadar kaynanayla barismazsaz bakici bul evede kamera koy.Anladigim kadariyla daha bebey olmadi belki bebek dogdukda kaynanan barisir

(1,472 puan) tarafından

Sanırım bende ücretsiz izine ayrılabiliyorum ama paraya ihtiyacımız var ve nu atamayı çok bekledik 

36 haftalık olmam yakın zaman da 

İnşallah hayırlısı diyorum 

(1,085 puan) tarafından

Paraya ihtiyacinizda olsa bebeyin icin mecbursun atanamasaydim zaten evde olacaktin.Izne ayrilirsan is yerin korunuyor zaten ne zaman istersen done bilirsin.Bende simdi izindeyim bebeyim 5bucuk aylik bizimde paraya ihtiyacimiz var amma bebeyime bakacak kimse yok diye bende calismiyorum su anda

(1,472 puan) tarafından

Zaten öyle bi durum olursa yarım dönem daha ücretsiz izine ayrılırım en azından 1 yaşına girer diğer sene bir şeyler bulurum olmazsa nenyapalım nasip

(1,085 puan) tarafından

InsaAlllah sag sallim dogsun bellki babaannesi gelir barisir oyle calisirsin

(1,472 puan) tarafından

Barışırlar diye düşünüyorum aslında eşim 1 2 hafta zor dayanır bence kıyamaz annesine 

+1 oy
(2,005 puan) tarafından

Ücretsiz izin hakkınz olmalı en azından çocuk 1 bucuk yaşına gelene kadar annesiyle olurdu. Dişinizi sıkın 1-2 sene çalışmayın

(1,472 puan) tarafından

Bu gidişle öyle olacak gibi gözüküyor en kötü ihtimalle 2. Dönem ücretsiz izine ayrılırım olmazsa 

0 oy
(3,661 puan) tarafından

Sen kayinvalidemn ile arani iyi tut

(1,472 puan) tarafından

Her iki tarafı da memnun etmekten çok yoruldum ama her dediklerine ses etmiyorum en ufak bi hatada adam siliyorlar sabrım kalmadı açıkçası yoruldum 

0 oy
(383 puan) tarafından

Kamuda çalışan anneye yarı zamanlı çalışma koşulu getirildi,sen ise başlayana kadar netleşir.biraz daha kafan rahat olur bence.

(1,472 puan) tarafından

Ebet dün duydum bende inşallah olur da en azından kısa süreki bırakmak zorunda kalırım

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 67 göst.
0 oy
1 cevap 98 göst.
+1 oy
10 cevap 397 göst.
0 oy
6 cevap 321 göst.

Kategoriler

1,473,464 soru

24,125,003 cevap