0 oy
325 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,741 puan) tarafından

Kızlar size kalmaya geldiğinde napiyorsunuz 

10 Cevaplar

+2 oy
(18,444 puan) tarafından

Evi yan tarafta bize kalmaya gelmez çok nadir yemeğe gelir. Ama bir ara abdest alırken abdest terliği ile WC ye girmişti uyarmistim onu. WC necaset sonuçta ben o abdest terliği ile içeri giriyorum niye onunla girdin sakın geri çıkma yıkayacam terliği dedim. Öyle dedim diye küsmüştü. Küserse küssün kusura bakmasın yanı. Bu evde namaz kılınıyor necaset olayına dikkat edilmesi lazım.

-Reklam-
0 oy
(5,448 puan) tarafından

Hiçbir şey. Gelir kalır gider çünkü. Sürekli hayatımızda olsa konuya girerim ama kalıp gidiyorsa pek ses etmem. 

Deprem zamanı 2 ay kadar evinde kaldık o zaman aldım karşıma konuştum ama temiz olmak da bir yaşam tarzı, 65 yaşında birinin de tarzını değiştiremem ben.

(1,741 puan) tarafından

Ne konuştun canım 

(5,448 puan) tarafından

Bizimki inançlı namaz kılan biri. Hep ordan girdim konuya.

Önclelikle bu kirin tozun içinde namazın çok uygun olmadığını söyledim. Ses etmedi. 

Bakliyat dolabına kurtçuk dadanmış resmen. Neye elimi atsam son kullanma tarihi geçmiş ve içinde kurt, güve. Hiç mi el atmadın sen buraya az kalmış seni yiyecekler dedim. Onları hep yeni almıştık aslında dedi. Yeni dediği de tarihi geçeli 1 sene olmuş en az. Sessiz sedasız kaldırdım attım kuşlara verdim ne varsa. O da hiç ses etmedi. Müslüman biri böyle yaşayamaz bak kaç paket bakliyat ziyan oldu dedim. Haklısın dedi.

En son da evine birini çağırdık dip köşe temizledi. Biz evinde kalırken temizdik. Ama biz gittikten sonra yine eski pisliğine döndü. 

0 oy
(172 puan) tarafından

Vallahi kaynanamı bilmem ama bir Babaannem var tuvalete kaldırmasak altına işeyecek o derece sağlığına gelirsek senden benden daha iyi Ne diyeyim Allah bu yaşlılara elden ayaktan düşmeden sağlıklı kapılar açsın Gençken de temiz değildi yaşlandı hepten temizlik nedir unuttu gitti yaşlı dediğime de bakma sana bana taş çıkartır

(1,741 puan) tarafından

Ayy kaynanam da öyle 

0 oy
(4,760 puan) tarafından

Burun karıştırması, el yıkamayı sevmemesi, tuvalete corapla girmesi gibi sıkıntımız var ve çocuklarıma bakıyo annem uyarabildiği kadar uyarıyo yapacak bişey yok eve gidip hergün sil süpür yapıyorum hadi senin ki ayda yılda bir de bizimki hergün 😁

(1,741 puan) tarafından

Ya resmen aynı niye böyle kaç kere dedim ki çoraplarını Çıkar yok midem almıyor ya 

(4,760 puan) tarafından

Çünkü öyle gördü ve öğle yetişti 60 küsür yaşında da değiştirmek mümkün değil eğer fazla ses etsem kendin bak o zaman çocuklara diyecek surat asacak 1 sene daha sabredeceğim 

0 oy
(1,444 puan) tarafından

Benim kaynanam temizlik işini yaptığını nadir gördüm genelde kızları yapardı ama arada yaptığındada temiz yapardı köyde yaşıyorlar oralarda bir kadının temiz olup olmadığını disardaki işlerinden anlarsınız sağdıgı süt yaptıgı peynır yağ ve onların yaptıgı ortam kaynanam bu konuda çok hassastı çok özenle temiz yapardı o yüzden kaynanam temiz bir insan diyebilirim

0 oy
(8,633 puan) tarafından

Üst katimda olduğu için kalmıyor ama bazen yemeğe çağırıyor yemek gönderiyor yemiyorum ama biliyor elinin temizliğine güvenmedigimi. Birlikte yazlığa gittigimiz zamanlarda da yemeği temizliği ben yapıyorum 

0 oy
(1,488 puan) tarafından

Allah razı olsun benim kaynanam temizdir, ben annem sayesinde tam titizim ama onun tek tük şeyleri hariç geri kalan hijyeninde çok bir sıkıntı görmedim.

Mutfak beziyle yeri sildiği için onu mutfağa sokmam, evine gidince hemen bezi değiştiririm. Genelde yırtık olur, direkt çöpe atarım bir şey demez.

Buzdolabı ve mutfak dolapları çok dağınık olduğu için elinden bir şey yiyesim gelmiyor. Oğlana bakmak için geldiği zaman onu çocukla yalnız bırakıp evimi temizliyorum, yoksa iyilik olsun diye yardımcı olmaya çalışacağını biliyorum. Ben de annem, kendi ailem ve kendim hariç kimsenin temizliğine tamam diyemediğim için engellemiş oluyorum.

Geçen yine gelmişti, ben dinlenmek için odaya geçtiğimde oğlum sıvıyağı bulmuş oynarken kalktım. Bakmamış, çocuk her yerine sürmüş yağı. Banyoya sokmak için aldığımda mutfak beziyle silmeye çalışıyordu, engelledim diye de küstü gitti. Gram umurumda olmadı, girdim yıkadım çocuğu. Yağı giderene kadar 4 5 kere şampuanladım.

Sonra arayıp eşime yalan yanlış anlatmasın diye ben anlattım, akşamına eşimi arayıp kahkaha atarak yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anladığını söyledi. Ne diyeyim?

Artık titizliğime de aşina ama kendi bazı şeylerden vazgeçmiyor.

Ben onun evini temizlediğimde de “Allah seni doğuran anadan razı olsun, sanki eve kadın çağırmışım gibi olmuş” diyor.

60 yaşındaki kadını değiştiremem ama benim hijyenime ayak uydurması için uğraşıyorum.

(5,780 puan) tarafından

Şimdi bu gıybet olmadı mı

(1,488 puan) tarafından

Oldu. Arkasından doğru olmak kaydıyla iyi kötü ne konuşursak gıybet oluyor. Yalan konuşuyorsak iftira.

Teşekkür ederim hatırlattığın için.

(22,680 puan) tarafından

biz bu kişiyi tanımıyoruz. O zaman da mı gıybet? 

(5,780 puan) tarafından

İyi konuşursak yani o kişi bilse konuştuklarımizi rahatsız olmayacaksa gıybet olmuyor diye biliyorum

(1,488 puan) tarafından

Tanımasak da gıybet ama iyi konuşsak gıybet değil.

İmam Gazali (ra), İhya’sında der ki “Eğer kişinin arkasından söylenen şey, onun yanında söylense sevinç duyacağı şeylerse bu gıybet değil, övgüdür.”
İmam Nevevî de (ra) şöyle der “Kişi eğer birini övüyorsa, bu gıybet değil faziletini anlatmaktır.”

Yani “Falan çok yardımsever bir insan”, “ne güzel ahlakı var”, “başarılı biri” gibi sözler gıybet olmuyor.

Bu arada burada kaynanamın yüzüne söyleyip ondan gidermesini istediğim bir meseleyi anlattım, öyle olmasına rağmen bu da gıybettir çünkü kabullense de hoşlandığı bir mesele değil.

0 oy
(914 puan) tarafından

Benimki temiz değildir ama kendini temiz sanar ve öyle sunar. Mutfak bezini bi çok yere kullanırlar. Mutfak tezgahına, mutfak pencere pervazında mesela. Cam silme suyuyla cam bitince yer silermiş, görümcem bizim evde yapınca çok şaşırıp hemen durulamıştım. 

Birde bu tezgah bezini çok yerde kullananları ilk kez burada gördüm gelin gelince. Yere bişey dökülse tezgah beziyle alan oluyor çok yadırgıyorum. Benim bezim tezgahtan aşağıda inmez yukarıda çıkmaz. Dolaplara bile sürmem. Ne yaptığıma gelince benim evimde benim düzenim. Dikkatli olduğumu bildiği için oda öyleymiş gibi davranır benden aşağı kalmayacak ya 😁 işime geliyor. Klozet değil normal tuvalet kullanır abdestini de orda almayı tercih ediyor. Tuvaleti günlük yıkadığım için sorun olmuyor zaten çok gelmez.

0 oy
(902 puan) tarafından

Hiç gelip kalmadı zaten eşim de pek görüşmez ama birkaç gün önce biz onda kaldık benim için çok zorlu geçti. Düzenlidir, baktığında her şey toplu durur ama hijyen hiç yok. Asla yemek yiyemedim tuvalete de giremedim. 

0 oy
(539 puan) tarafından

İnanmıyorum herkesin kaynanası pasaklı  benım kaynanamın temızlık  hırsına yetısyemıyorum çok temız  çok bakımlı  kolajenini bile içer yüzü sarkmasın diye  güneş kremini bile aksatmaz sabahları parfümünü sıkarken yanımıza öyle gelır benımde parfüm  kokusuna nefes darlıgım var  asırı  rahatsız olurum  sabah uyanınca ilk işi evı havalandırmak ayy anlatamam   temızlik tıtızlık full var  hatta oğluda kendısıne cekmıs  bulasık makınesini kayananam  dızer elimde beğenmez  gelır bozar o dızer böyle daha ıyı olur der  yani temızlıkte yarısıyor ana oğul. Ama kılolu olduğu için tembel. Yani tembel olmasa düşünemiyorum

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 264 göst.
1 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde geberikgelin01 (1,945 puan) tarafından soruldu
+37 oy
46 cevap 1,257 göst.
8 Şubat 2025 Diğer kategorisinde Gamzeliwampir (3,471 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 678 göst.
27 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde vellenizanim (1,117 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 752 göst.
23 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Oykulku (1,137 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,951 soru

24,037,366 cevap

328,993 kullanıcı

...