Allah razı olsun benim kaynanam temizdir, ben annem sayesinde tam titizim ama onun tek tük şeyleri hariç geri kalan hijyeninde çok bir sıkıntı görmedim.
Mutfak beziyle yeri sildiği için onu mutfağa sokmam, evine gidince hemen bezi değiştiririm. Genelde yırtık olur, direkt çöpe atarım bir şey demez.
Buzdolabı ve mutfak dolapları çok dağınık olduğu için elinden bir şey yiyesim gelmiyor. Oğlana bakmak için geldiği zaman onu çocukla yalnız bırakıp evimi temizliyorum, yoksa iyilik olsun diye yardımcı olmaya çalışacağını biliyorum. Ben de annem, kendi ailem ve kendim hariç kimsenin temizliğine tamam diyemediğim için engellemiş oluyorum.
Geçen yine gelmişti, ben dinlenmek için odaya geçtiğimde oğlum sıvıyağı bulmuş oynarken kalktım. Bakmamış, çocuk her yerine sürmüş yağı. Banyoya sokmak için aldığımda mutfak beziyle silmeye çalışıyordu, engelledim diye de küstü gitti. Gram umurumda olmadı, girdim yıkadım çocuğu. Yağı giderene kadar 4 5 kere şampuanladım.
Sonra arayıp eşime yalan yanlış anlatmasın diye ben anlattım, akşamına eşimi arayıp kahkaha atarak yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anladığını söyledi. Ne diyeyim?
Artık titizliğime de aşina ama kendi bazı şeylerden vazgeçmiyor.
Ben onun evini temizlediğimde de “Allah seni doğuran anadan razı olsun, sanki eve kadın çağırmışım gibi olmuş” diyor.
60 yaşındaki kadını değiştiremem ama benim hijyenime ayak uydurması için uğraşıyorum.