Kızlar iki gündür ateşinin 38. 8 leri gördü dışı patlamış bu gün ama az önce ateş yine 38 bucuklardaydi hemen soğuk suyla kollarını yüzünü ayaklarını yıkadım tam düşüyor yine aynı ne yapacağımı şaşırdım calpol de fayda etmiyor 39 olduğunda götüreyim dedim acile Allah'tandır 39 görmedik siz neler yapıyorsunuz dis döneminde ateşe karşı ılık duş aldırdım sirkeli su denedim 3 4 saat sonra yine yükseldi?
Sirkeli su yapmayın, iç ateş yapar. Soğuk su da kullanmayın ılık suyla kompres yapın eklem yerlerine. Oğlunuz kaç aylık. Eğer 6 yo geçtiyse calpol dusurmuyorsa dolven alsın eşiniz eczaneden. 6-8 saatte bir verebilirsiniz. Calpol ile dusmuyorsa devam etmeyin
Doktorumuz mesela calpol verdik 3 4 saat ic8nde düşmezse dolven öyle ver diyor canim
Evet canım 4 saat sonra verebilirsin yine calpolden ama tekrar calpole donmuyorsun yine dolvenle devam ediyorsunuz düşüyor ise. O da 6-8 saatte bir. O da dusurmezse zaten acilden gitmeniz lazım. Dolven yani ibuprofen içeren ateş düşürücüler dirençli ateşte kullanılır tekrar calpol gibi parasetamol icerenlere dönülmez kuzum. Sen istersen bu şekilde kullan. İkisi bir arada kullanılmaz. Dönüşümlü kullanılır. Yani tek ateş düşürücü kullanılır. Günde 5 dozu asmamaniz lazım
5 doz asla olmuyor canim en son sabah 7 gibi verdim şu an iyi artık ama öğleden sonra başlar yine saat akşam üzeri 5 6 gibi
Çok geçmiş olsun canım
Teşekkür ederim canim
38.5 aşmaz diş ateşi ve inatçı olmaz büyük ihtimal enfeksiyon gibi
Pazartesi tüm tahliller tetkikler yapıldı canim oyke bir sıkıntı çıkmadı
Evet banada doktor öyle demişti . 38 i geçen ateş dişten değil demişti daha yeni
Zar zor uyudu şimdi takip edeyim yine yükselirse götüreyim acile
Bize doktorumuz diş ateşi 38'i geçmez geçiyorsa enfeksiyon kaynaklıdır demişti, inatçı ise bir doktora götürmekte fayda var,
Pazartesi gittik canim tüm tahliller iyi çıktı çok az bir kansızlık var o kadar şaştım bende birde bayramda dis çıkınca da böyle oldu ama 38 buçuk görmedik o zaman 38 di hep
Takip etmelisin çok geçmiş olsun belki pazartesiden sonra bir enfeksiyon almıştır belli olmuyor ama ben dişte 37.5 üzeri Görmedim, sanırım iki üç gün diyorsun bak bakalım dediğin gibi yükselirse tekrar götürürsün fitil vermişler miydi söyledi mi doktor çıkarsa yap vs.
Hayir hiç bir şey vermedi zaten sadece huzursuzluk vardı doktor bakti iyice kulaklarına boğazına üst dişler gelmiş zor çıkar dedi o kadar bir jel tetagil önerdi sadece
Oğlum geçen hafta öyle oldu bende diş zannettim tahliller yapıldı bişey çıkmadı baktım olmuyor başka doktora götürdüm kulak enfeksiyonu dedi antibiyotik verdi çok şükür iyileşti
Geçmiş olsun baktınız ateşi düşmüyor mutlaka hastaneye götürün
Pazartesi kulak boğaz bakıldı sıkıntı yoktu üstüne kan tahlilleri yapıldı hiç bir sıkıntı yoktu üst dişler 4 tanesi geldi biri patlamamışti o patlamış doktorumuz dedi üst dişler biraz zor çıkar diye ama bu kadarını tahmin etmemistim
Canım sirkeli su yapma sakın. Damarları büzüştürür. Periferik dolaşımı yavaşlatır. İç ateş daha da yükselir. Soğuk suya da gerek yok. Ilık suyla duş aldır
Aldırmıyorum canim düştü bir şimdi takip edicem gece yune
İçi du dolu diş kaşıyıcıları var. Onları buzlukta dondurup ağzına verebilirsin. Ağrısını alır
Ağzına asla sert bisey koydurmuyor canim emmek bile istemiyor
Belkide ateş olceriniz fazla ölçüyor olabilirmi genelde kulaktan tavsiye ediliyor koltuk altı ile arasında farklı çıkıyor
Koltuk altı 37 buçuk ağızdan 38 buçuk canim
O zaman doğru 1 derece falan oynuyor
Evet canim 2 tane ateş ölçer var biri yanlış ölçüyor onu biliyorum bu dijital temasla olcerlerden aldım küçük eskiden olctuklerinden temassız evde 36 buçuk acile gittik 38 buçuk ateş vardı o yüzden temasıyla olcuyorum artik
Kaç aylık bebeğin
8 buçuk canim
Hastalandığı zaman eğer emziriyorsan sürekli emzir iyi geliyor
Etmiyor canim 7 ay çok güzel emdi dişler patlamaya başlayınca etmeyi bile bıraktı ne kadar uğraşırsan uğraşayım etmedi şu 3 gündür hiç etmiyor mecbur mama veriyorum ek gıda olarak ilerliyoruz
Kolaylıkla çıksın inşaAllah tüm dişleri
İnşallah canım onların çekeceğini keşke anneler cekebilse
Ah keşke
😔😔😔
1,469,541 soru
24,073,564 cevap
330,811 kullanıcı