0 oy
328 göst.
Diğer kategorisinde (4,048 puan) tarafından

image

memur anneler güzel haber, bu gece yürürlüğe giriyormuş. çocuk ilkokula başlayana kadar yarı zamanlı çalışma

10 Cevaplar

+3 oy
(3,468 puan) tarafından

Ben memur değilim böyle bir mesleğiimm yokk memur olanlara hayırlı olsun . Fakat mesleği olmayan 2 evladı olan ev hanımlarına neden müjde yok hiç keşke bize de bir çözüm bulsalar 😏

(3,468 puan) tarafından

Mesela bir iş fırsatı verebilir verdiği iş yerinin yanında ufak okul kreş tarzı bir yer yapılabilir 😌😌 hayal tabi bunlar bizde şans yokk eve mahkumuz koca parası yemeye devam 😏

(555 puan) tarafından

Olsun koca parası daha tatlı kız öyle diyecem diye de şimdi linç yerim kesin 😂 ama söylediğin mantıklı bir şey keşke öyle bir imkan olsa herkes çalışsa çocuklar mutlu olsa geçim derdi olmasa 😒

(3,468 puan) tarafından

Söyleyecek çok şey var ama söylemek istemiyorum mesela ben Ekim ayın da doğum yaptım oğlum 8 buçuk aylık ben doğum yaptım  2 3 ay sonra yeni doğum yapanlara şu kadar para vs verildi ben bundan yararlanamadımm mesela . Saçma sapan işler boşver 🙄

(555 puan) tarafından

Boşver bacım konuşsakta suç en iyisi susalım 🤐

(3,468 puan) tarafından

Aynen öyle memurlara hayırlı olsun tekrardan 😊

-Reklam-
0 oy
(22,975 puan) tarafından

Hamilelik haberimizin üzerine bu habere denk gelmem 🙈😂🥰🥰

(555 puan) tarafından
+1

Anam bu ne güzel haber hayırlı olsun canım sağlıkla sağ salim kucağına alırsın inşallah 🤲🤗

(22,975 puan) tarafından

Teşekkür ederim kızlar bugün minicik bir kese gördüm bir santim dedi ama kalp atışını duyana kadar kimseye söylemeyeceğim sadece bu platformla paylaştım 

(4,048 puan) tarafından
+1

hayırlı uğurlu olsun, kısmetiyle gelmiş 🤗

(22,975 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım evet galiba 

(22,679 puan) tarafından
+1

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah ☺️ 

0 oy
(22,679 puan) tarafından

Bu çok iyi bı haber . Kesin miymiş 

(4,048 puan) tarafından

evet bugün çıkıyormuş. yeğenim 11 yaşında o zamandan beri ha oldu ha olacak diye söyleniyordu, ablam çok istiyordu çıksın diye çıkmadı şansına

0 oy
(2,886 puan) tarafından

O zaman memur annelere hayırlı olsun 🥳😄

Diğer çalışan anne ve biz bütün gün evde çocuk bakan annelere de bir müjde lütfen 🤸🏻‍♀️🤪🤣

(4,048 puan) tarafından

özeldeki annelerin kovulma riski bile oluyor çocuk yapınca, çok adaletsiz sistem bu yüzden. 

evlenip çocuk yaparım diye işe almadılar beni bir yerde🤦🏼‍♀️

(2,886 puan) tarafından

Malesef 😏

Geçen haberlerde çıktı kadınla işe girmeden anlaşma yapmışlar hamile falan kalmaman gerek diye o da yeni evliymiş işe girdikten bir kaç ay sonra hamile olduğu haberini alıyor söylüyor hatta korunmama rağmen oldu ben ne yapabilirim gibisinden biz seninle bunun anlaşmasını baştan yaptık diyip işten çıkarıyorlar hatta eşide işyerini basmıştı tepki videosu çekmişti 

Sanki çocuğu olan kadınlar çalışamaz

Bu tarz çocuk karşıtı işyerleri gitsin bekârları seçsin o zaman saçma sapan iş ya

(4,048 puan) tarafından

maalesef kadınlar iş dünyasında böyle dışlanıyor 

0 oy
(783 puan) tarafından

Yarı zamanlı çalışan yarım maaş alacak.bu ztn vardı ama kurum insiyatifindeydi diye biliyorum.anneanne banaanne fln yoksa yine olmaz yarım gün çocuğa kim bakacakda vs vs

(4,048 puan) tarafından

detayları bilmiyorum, resmi gazetede çıkınca belli olur ama hiç yoktan iyidir. 

0 oy
(373 puan) tarafından

Yaa bunu bekliyordum ne zaman kesin olarak tamam istediğin zaman bunu uygulayabilirsin derler acaba. Çalıştığım ilçe çok küçük tam zamanlı kreş yok bakıcı da bulamıyorum yarım gün devlet kreşine gider yarım gün ben bakarım diye hesap ediyordum. İnşallah tez zamanda resmi gazetede görürüz.

0 oy
(215 puan) tarafından

Ücretsiz iznini aldım nasıl olacak bu iş 😅🥵

0 oy
(2,587 puan) tarafından

Memur annelere hayırlı olsun diyelim ama benim düşüncem bunu özel sektörde hayata geçirmeleri memur kesimde iyi kötü haklar var ama özel sektör malesef bırak çocuğu işe alımlarda bile çocuk varmı çocuk düşünüyormusun kafasında alıyor evliyim demen bile yeterli iş sahibi olmaması için keşke özel sektör annelerine de bu tarz haklar gelse ve ayriten ev hanımlarınıda tamam yapmıyor ama hani ne bilim küçükte olsa imkanlar verilmeli. 

(1,344 puan) tarafından

Güzel olur ama bu sefer de özel sektörde hamile olanları atarlar, kadın işçi calistirmazlar maalesef. Kimse kimseyi idare edemez özel sektörde. Devlet bu hakkı özele verse çok çatışma çıkar. Mahkemeler dolup taşar, işveren de madur olur işçi de maalesef 

(4,048 puan) tarafından

işte keşke özelde de biraz mümkün olsa. ama kadınlar özeldw bu konuda çok zorlanıyor. çoğu iş yeri evli kadınları işe almıyor çocuk yüzünden zırt pırt izin alır diye  

burda yapılması gereken özel şirketlere yaptırım yapılması, hamile kadına baskı ve mobbing yapıyorlar mı diye sürekli denetlenmeliler, ve gebe bir kadın işten ayrılıyorsa muhakkak o şirket araştırılmalı sebebi ne diye

(2,587 puan) tarafından

Honki arkadaşın dediği gibi aynen imkan derken bunlardan bahsediyorum mesela belli kontejanlar olabilir mesela hamile yeni evli yada çocuklu çalışan gibi devlet denetler ve dava vs konularındada haklar artar kolay kolay atamaz mesela atıyorum aaa şirketinde 5 tane çocuklu kadın 2 tane yeni evli 1 adet hamile kadın gibi olabilir geri kalanı nasıl alıyorsa alsın ama bizim ülkede bunlar çok zor şeyler benim çocuğum daha 4 aylık eminimki benim çocuğumun çocuğu olduğu zamanda bile bu sıkıntılar devam edecektir sözde gelişiyoruz ama neye gelişiyoruz 

0 oy
(6,249 puan) tarafından

Ama maaş da yarıya düşecek. Tam istifayı düşünürken iyi oldu. Hem okul hem hastaneyi idare edebilirim. Aslında böyle bir şey vardı. İş yerini mahkemeye veriyor emsal karardan faydalanarak yarı zamanlı çalışıyordu. Mahkeme dosya masrafını ortadan kaldırmak için hazırlanmış bir karar. 

0 oy
(1,604 puan) tarafından

Keşke memur olabilse. Ahhh keskeeee

İlgili sorular

+1 oy
4 cevap 112 göst.
0 oy
1 cevap 57 göst.
18 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Xyz (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 101 göst.
21 Mart 2023 Diğer kategorisinde siyahmezarinsahibi (1,515 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 153 göst.

Kategoriler

1,466,890 soru

24,036,728 cevap

328,959 kullanıcı

...