0 oy
358 göst.
Diğer kategorisinde (293 puan) tarafından

Kızlar 4 yaşındaki oğlumun otizmli olmasından korkuyorum demiştim. Hastaneye götürucem demiştim ama eşim karşı çıkıyor. Sen abartiyorsun bütün cocuklarda var bu tarz şeyler. Hastaneye gidip doktora bunları anlatınca ya hemen otizm teşhisi koyarsa yanlış teşhis koyarsa çocuğun hayatı kayar devlet kaytlarinda otizmli diye görünür. İlerde bazı mesleklerde önüne çıkar diye düşünüyor. Ben kendimi rahatlatmak için gitmek istiyordum ama eşimden habersiz iş yapamam da goturmeme çok karşı sizce ben mi abartiyorum

14 Cevaplar

+4 oy
(6,060 puan) tarafından

Muayene olabilir, teşhis koyulmadan önüne çıkan bir şey olmaz. Eşin çocuğa haksızlık ediyor. Kaygıların yerindeyse vakitlice destek almalı çocuk. Önüne çıkacak diye bundan kaçılmaz ki.

-Reklam-
+3 oy
(7,605 puan) tarafından

Eğer en ufak şüpheniz varsa hiç beklemeyin gidin lütfen. Doktorlar otizm olmayan çocuğa otizm diye tanı koymaz. Eşiniz de iler de hayatı kayar devlet kayıtların da çıkar diye düşüneceğine evladının bugününü düşünse keşke. Otizm çok farklı kendi için de bile bir sürü dallara ayrılıyor bazıları eğitim ile ortadan kalkıyor bu yüzden ne kadar erken tanı alıp eğitime başlarsa o kadar iyi çocuğunuz için. Rabb'im korktuğunuza uğratmasın.

+2 oy
(4,281 puan) tarafından

Çocuğunuzun durmunu bilemiyorum ama otizm teşhisi oyle hemen koyulmuyor bir cok farkli doktor bir sure izliyor hemen gider gitmez elinize rapor verilmiyor. 

Diyelimki bir şeyler yanlış gitti teşhis kondu ama oyle bir sey yokmuş rapor iptal oluyor. 

(5,504 puan) tarafından
+1

ve otizm varsa ne kadar erken özel eğitime başlanırsa o kadar iyi. 

çeşitleri olan bie şey otizm ve bir kısmı eğitimle hallediliyor. rapor da daha sonra ortadan kalkıyor. 

şehir efsanesi oldu şu rapor işi, memur olamazmış vs

(4,281 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
+2

Gerçekten o kadar üzülüyorum ki. Biraz eğitimle belki bir iki ilacla hayati değişecek cocuklar yok memur olamaz yok ise giremez diye mahvoluyorlar. Sankirapor almazsa memur olabilirmiş gibi sanki bizim memur olamama sebebimiz rapormus gibi saçma saçma düşünceler.

+2 oy
(585 puan) tarafından

Hayatı bu şekilde kayıyor ama 4 yaş bile otizm teşhisi için geç bir yaş ... sizin şüphelendğinz durumlar ne göz teması sosyal çekingenlik kendine kalma takıntılar geç konuşma vb zaten çocuk kendini belli ediyor sinyaller veriyor 

(293 puan) tarafından

Göz teması var ismine bakar sosyal yönü iyi çocuklarla oynamayı parkı felan çok sever.

Benim endişem bazı şekillere aşırı ilgi göstermesi mesela Show TV'nin legosunu gördü bir haftadır Show TV çiçeği yapmaya çalışıyor oyuncaklarla felan.

Konuşması eskisine göre yavaşladı. Tane tane konuşuyor eski videolarına bakıyorum daha hızlı konuşuyormuş eskiden.

Eşim diyor biz de küçükken ne aklımızda kalan beğendiğimiz birşeyle günlerce oynardık felan. Konuşması için de sosyal çevresi pek yok birde küçük kardeşi oldu ona bağlıyor. Götürmek istemiyor.

(585 puan) tarafından

Yani belli ki şüphelendiğinz kaygılandığjnz bir şeyler var anne olarak ama böyle her problemi de otizme bağlamamak lazım bir sürü psikolojik rahatsızlıklar var 

+1 oy
(5,775 puan) tarafından

Ozel cocuj psikiyatristine götürün,onların kaydı olmuyor sistemde 

0 oy
(2,810 puan) tarafından

Ya gerçekten otizmse geç kalmayın hemen eğitim almaya başlarsa ilerleme kaydeder. 

0 oy
(24,309 puan) tarafından

Neden bu şüpheye düştün peki ? Dr da kafasına göre teşhis koymaz esin saçmalamış bu konuda çocuğa haksızlık etmeyin bakılsın bir Allah korusun varsa bunu bilmeniz daha iyi degilmi akrabamız da gitmedi bebeklikten bu yana garipti çocuk 7 yaşında götürdü çocuğu bişey diyince kızıyor küsuyo kavga ediyordu ccougu ihmal etti işte 

(293 puan) tarafından

Evet insan çocuğuna konduramiyor. 

Benim şüphem şekillere fazla ilgi duyması onunla uğraşmak istemesi.

Konuşmasının eskisine göre yavas olması. Tane tane konuşuyor eskiden daha hızlı konusuyormuş videoalara bakınca 

(24,309 puan) tarafından

Getir sen yinede sağlık ocağı yakinsa Dr a Danış illa ki yol gösterir

(293 puan) tarafından

Sağlık ocağı doktoru çocuk doktoruna gidin dedi ben birşey diyemem dedi. Keşke şöyle biraz baksın konuşursun felan istedim ama yapmadi

(24,309 puan) tarafından

Anladım canım kontrol diye getiriyorum diyip gostersen bu izin alınıp yapılacak bişey değil esinin keyfine bırakacağın bir durumda degil

0 oy
(414 puan) tarafından

Eğer otizm yoksa teşhis koymaz zaten. Erkekler biraz böyle en azından saglikocaginda takipli hemsiresine falanda Danış bakalım bi

(293 puan) tarafından

Bu akşam tekrar konusunu acicam bakalım eşime. 

Hemşireye değil de doktora sordum sağlık ocağına konuşmasından bahsettim daha çok ama. Çocuk doktoruna gidin belki dil terapisine gönderebilir ben birşey diyemem dedi sağlık ocağı doktorumuz 

(414 puan) tarafından

Hayırlısı insallh yoktur senin de için rahatlar. Eşinde müsaade eder erken teşhis çok önemli.

(293 puan) tarafından

Amin inşallah canım Allah razı olsun

0 oy
(869 puan) tarafından

Çocukta ne var bilmiyorum ama ben de Bi ara kızımdan şüphelenmiştim. İçime kuruntu yapıp dururdum. Anneme falan anlattım annemler de aynı eşin gibi dediler. Yok her çocukta var falan filan. Ama benim içim rahat değildi. Eşimi de zar zor ikna edip doktora götürdüm. Zaten direkt teşhis koymuyorlar. Takip ediyorlar. Bir tek senin anlattıklarınla yola çıkmıyorlar. Ha bizde öyle br duum olmadı. Normal deyip gönderdiler. O zamanlar 1 buçuk yaşında falandı sanırım.. Şu an 3 biticek. Normal davranışları var 

(293 puan) tarafından

Aynen ben de annemle abimle konuştum. Abim de ilk okul öğretmeni. Mete gayet normal bir çocuk bence yine de götür dedi o da. Annem de normal diyor ama 24 saat ben geçiriyorum çocukla anlattığını basit seyler sanıyorlar ama. 

0 oy
(2,832 puan) tarafından

Erken teşhis hayat kurtarır. Eğer böyle bir durumu yani norogelisimsel bozukluğu varsa yine hayatı boyunca onunla ilgilenecek sizsiniz. O yüzden ben olsam tutar elinden götürürüm. Rapor zaten siz izin vermedikçe çıkmıyor. İlk seansta sağlıklı hiç bir doktor yani koymaz. Diyelim ki koydu bunun çocuğun önüne çıkması için birde rapor vs edilmesi gerek. O yüzden eşinizi ikna edin bence. Tabi ki çocukta nasıl sorunlar var bilemiyoruz şüphelendiğinize göre otizm olmasa bile duyu bütünleme sorunları, uyaran eksikliği gibi bir çok hassas konu için çocuk psikiyatriden destek alabilirsiniz. Otizm bir hastalık değil bir norogelisimsel bozukluk. Doğru yönlendirme ile normal bir hayat sürebilir, bir ise girebilir çalışabilir. Ve segmentleri var, çok işlevli otizm, silik otizm gibi bir çok çocukta fark bile edilemeyen türleri var. Bakınca bizden daha normal bir birey olarak bile görülebiliyolar. 4 yaş zaten oldukça fark edilebilir bir yaş bu arada. Konuşma, temas, takıntılar, yürüme, korku gibi bir çok duyduğu duygudan bile çocuktaki gelişim sürecini tanilayabilir doktor

0 oy
tarafından

Canım esini ikna edin ve gidin erken teshis hayat kurtarır ihmal etmeyin 

0 oy
(1,706 puan) tarafından

Canım bi kere doktora götürmeyla pat diye otizm teşhisi konulmaz rehberlik araştırma merkezine yönlendirir orda en az 8 doktorun otizimli diye onaylaması gerekiyor çocuk bir çok teste giriyor davranışları durumu inceleniyor detaylıca ama çocuğunun neden otizm olabileceğini düşündün göz teması kurmamaması ismine bakmaması tekrarlayan aynı davranışlar takıntılı olması konuşmaması sosyalleşmemesi gibi davranışları varmı çocuğunun bide 4 yaş aslında geç kalınmış bi yaş gerçekten otizimliyse bu saydığım belirtiler 3 yaşında varsa hala ki göz teması kurmaması 1 yaşına kadar iniyor ozmn şüphelenip götürmek gerekirdi  

(293 puan) tarafından

Bu zamana kadar suphelenecegim birşey olmadı. 

Göz teması kuruyor sosyal yönü iyi. Dışarda tanımadığı insanlarla bile hemen gidip büyük küçük farketmez merhaba tanışalım mi diye konuşmaya başlar. 

Konuşması çok net anlaşılır ama eskiye göre yavas tane tane konuşuyor. Bu beni düşündürdü. Birde şu sıralar önüne geçemedigim takıntıları. Şekillere çok takılıyor. Örneğin Show TV çiçek logosunu yapıcam diyor sekilllerle oturup uzun bir süre legolardan o şekli yapıyor. Türk bayrağına sardı mesela iki gündür ay ve yıldız yapıyor legolardan bunun gibi 

(1,706 puan) tarafından

Dikkat süresi uzun demekki masa başı oyunlarında dikkati dağılmadan durabiliyorsa uzun süre ilk bakışta iyi bişey bu aslında ama bence bu doktora götür yaşının üstünde davranıyorda olabilir yani bunun içinde testleri gider ama 4 yaş çocuğunu devlette üstün zekalı testlerine almıyolarlar özele götürmen gerekir, bi çocuk psikologuna götürsen özel eşinin indişeside ortadan kalkar diye dedim özel yönlendirir zaten durumunu açıklar size siz RAM a götürmeden her doktordan onay almadan bi rapor çıkması mümkün değil zaten canım içiniz rahat eder bide yaşıtlarıyla oyunlerı nasıl onu gözlemle erkek çoçuklarının daha çok kaba motor hareketleri iyidir koşması hoplaması zıplaması gibi onları gözlemle

(293 puan) tarafından

Üstün zekalı olduğunu da sanmıyorum ya öyle çabuk kavramiyor bazı şeyleri harfleri felan bilmiyor

0 oy
(4,676 puan) tarafından

Şüphen varsa geç bile kalmışsın. Ya geri dönülmez bir hasar kalırsa çocukta. Bunun vebalini eşin yada sen alabilir misin? Öyle otizm hemen görür görmez teşhis konulacak bir durum değil. Belki çocukta tedavi gerektiren otizm değil de başka bir durum var nerden biliyorsunuz? Çocuklarınız üstünde hiç  mi söz hakkınız yok da eşimden gizli yada onsuz bir şey yapamam diyorsunuz. Sadece üremek için mi varsınız siz?

0 oy
(8,821 puan) tarafından

Herşeyi eşine haber vermek zorunda değilsin ki al götür çocuğunu eşin bütün gün işte değil mi nerden bilecek geç kalma derim 

İlgili sorular

0 oy
23 cevap 602 göst.
0 oy
16 cevap 776 göst.
21 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Hicrannn (1,377 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 475 göst.
26 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Hayatzor (122 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 434 göst.
31 Ekim 2024 Diğer kategorisinde curious (1,177 puan) tarafından soruldu