+1 oy
323 göst.
Diğer kategorisinde (24 puan) tarafından

Oğlumu anasınıfı kayıt yapıcam ama bizden 10bin tl istiyor kayıt parası ve zorunlu dendi valilik onayı diyerek siz  verdinizmi bu parayı vermezse ne olur

15 Cevaplar

+2 oy
(1,347 puan) tarafından

Anasınıfi aidatı yasaldır valilik belirler her sene Mayıs ayinda.bulundugunuz ilin milli eğitim sayfasına girip duyurular kısmında bakın geriye doğru Mayıs Haziran gibi yayınlamistir . yasal olmayan parayi istemeye ne zoru var ki okul yönetiminin ,çok mu meraklı gelen veliden para istemeye .Bizim halkımız aldığı nefese bile vergi verecek neredeyse devlete ona sesini cikarmiyor yine aynı devletin okulu okul aidatı istiyor diye şikayet etmediği yer kalmıyor.Devleti devlete şikayet edenlerde çözüm bulamıyor çünkü bu ücretleri zaten kendileri belirliyor .Okullar velilerin aidatlari ve bağışları ile dönüyor devletten gelen cüzi bir miktar para oda 2 ay yetmez okula 

Bu gerçeği görün artık lütfen her sene aynı muhabbetler. 

-Reklam-
+1 oy
(561 puan) tarafından

O para zorunlu gerçekten en asgari miktar anasınıfı zorunlu değil yoksa yollamayabilirsin ya da müşkül durumdaysan valilikten kağıt getirirsen bildigin kadariyla almıyor aylık aidatları 750 TL gibi bir şey aylik

(5,647 puan) tarafından

@SY bu kadar net konuşabildiğinize göre yönetmeliğe hakimsiniz büyükihtimalle. Bu kararın yönetmeliğini bize de atın.

Kadın yaklaşık bir aydır bu parayı sıkıntı etmiş. Yönetmeliği okul idaresine gösterirse işe yarar belki.

(9,284 puan) tarafından

@SY aylık olarak alınan yasak değil canım yasal zaten valilik  onaylı ibanlarda toplanıyor para temizlik görevlisi vs o giderler için alıyorlar 

(1,257 puan) tarafından

Aylık istenen ücretler bir ara yasaklanmıştı sonra baktılar döner sermaye dönmüyor sonuçta okul öncesi zorunlu değil ve masraflı. Haliyle tekrar alınmasına izin verdiler. Ama belirli bi sınır oluyor onu geçmemek şartıyla talep edebiliyorlar.Ama kayıtta 10 bin ilk kez duyuyorum biraz etraflıca araştırma yapabilir post sahibi.

(561 puan) tarafından

Bu parayi okulun alması yasal isteyen toplu olarak verir isteyen de taksit taksit verir  yüzde yüz yasal yani boşu boşuna araştırmayın bu anasınıfı zorunlu olmayan bir sınıf o yüzden paralı yani

(198 puan) tarafından

Hayır kızlar yasal değil. 15. Madde 2.fikra olması gerekiyor . Kayıt olurken belli bir ücret oluyor ben geçen sene 2 bin TL civarı ödeme yaptım başka da yapmadım.  Temizlikçinin parasını ödemek size düşmüyor . Yardım adı altında toplanılan paralar bunlar . Devlet ödenek ödüyor zaten . Kayıttan sonra kaç kere istediler dişini gösterenden alamadılar . 

0 oy
(2,946 puan) tarafından

Herkesten istiyorlar maalesef 🥲

0 oy
(16 puan) tarafından

Bizim geçen sene 5 bin istediler milli eğitimi arayıp sorduk normal isteyebilirler dediler. Bu senede 8bucuk bin istediler. Vermezsen kayıt yapmiolar 

0 oy
(2,411 puan) tarafından

Evet mecbur veriliyor bizim burda da 12 buçuk istediler herkes te verdi

(763 puan) tarafından

Ya bu fiyatlar devlet ana okulu fiyatlarimi?

(9,079 puan) tarafından

vermem diyemessinki. sonucta okul istiyor sen muhtacsin vocugu kaydettiriyosun.  kimse takilmasin yani su velide ne cirkef deyipde cocuga kafayi takmasin kimse verimde kimse ses etmesin cocuguma denio. ya mesela camiye gdio kiz simdi bi top a4. bi sivi sabun iki paket islak mendil bi paket de kagit havli istediler. gidecekleri 25 gün. gecen hafta verdim bu hafta kizimin son. ama mecbur verdim yani alipda kizima takilmasinlar guzel davransinlar yeter hemde hayir olur camiye dedim. okuldada oyle

(9,079 puan) tarafından

yani ozellerde her ay 20 22 bin zaten. devlette bi kerelik 10 bin 12 bin:) oyle dusun sukret

(763 puan) tarafından

İlden ile değişiyor bence fiyatlar 10bin devlet okuluna cok fazla yengem geçen seneden beri gonderiyor hic oyle bisey demedi gecen sene 300 veriyordu hatta muhabbetini ettik bu sene icin (aylik)500 -600 olur demişti. 

Burda soylenen fiyatlari ozel istiyor burda subyan okulu var oda aylik 3000 bin falandi yalnis bilmiyorsam.

Ama fiyatlar boyleysede tabiki yapacak bişey yok ana okuluna gondericem mecbur.

Bu sene baslayacak benim kiz kayda goturcem bu hafta bakalim.

0 oy
(415 puan) tarafından

Bende kayıt için agustos ya gidicem tekrar. Ne isteyecekler merak ediyorum. Devlet okulu ama ticarethane gibiler maalsf

0 oy
(9,079 puan) tarafından

herkesten istenio. bizim zamanimizda 2 bindi suan 10 olmasi normal.  seneye bende odicem muhtemelen oglan baslicak

0 oy
(1,189 puan) tarafından

Biz 500 vermiştik 

0 oy
(3,088 puan) tarafından

Devlet okulunda mı istediler bakalım bende yarın gidicem ne istiycekler

0 oy
(2,765 puan) tarafından

Yasal malesef, bağış adı altında topluyorlar. Milli eğitimde izin veriyor giderler için. Herkes verdiği için veriliyor

0 oy
(2,716 puan) tarafından

Bu ücretten başka sene içinde para verecek misiniz aylık olarak?

0 oy
(9,284 puan) tarafından

Attığınız IBAN valilik onaylı zaten el altından istemiyorsa yasal aidat da öyle 

0 oy
(1,496 puan) tarafından

Bizim burda öyle bişey yok

0 oy
(6,313 puan) tarafından

Bizim Aydar 1100 dyorlar bide kırtasiye malzemeleri için 6 ila 8 arası ya

0 oy
(1,347 puan) tarafından

Anasınıfi zorunlu değildir ve masraflarıni karşılamak için  ücretlidir aidatı odemezseniz kayıt yapmama hakları vardır .kesin ve net bilgi .

Diyelim taksitli yaptılar 3 ay ödedim sonra ödemedin.odemedigini takip eden ay kaydı silme hakları vardır . Şikayetde etseniz haklı çıkamazsınız .valilik oluru var 

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 390 göst.
4 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Yawhehw (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 224 göst.
17 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Sil bastan_ (3,088 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 270 göst.
10 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Gulchan1-12 (81 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 237 göst.

Kategoriler

1,466,771 soru

24,035,173 cevap

328,893 kullanıcı

...