+1 oy
643 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (110 puan) tarafından

Yeni doğum yaptım sayılır daha kırkımız çıkmadı ve emziriyorum hava çok sıcak bebeğide serin tutmaya çalışıyorum. Kendim bu hava tişört giyinemem tek sütyen var ama lazer sütyen göbeğime kadar örtüyor kayınvalidem kapalı kadın değil ama geldiğinden laf etti bebeğin yanında ayıp diye ama bebek ne anlasın dedim onlar hisseder sen annesin usturuplu giymelisin sıcaktan ölmezsin dedi sinirlerim bozuk zaten zorla gitti odamdan tişörtü getirdi giyinmek zorunda kaldım ama sinirden ağladım ağladıktan sonra da neden ağlıyorsun ben senin iyiliğin için diyiyorum ya tanımadığın adam gelse böylemi kapıyı açacaksın dedi o kadar düşüncesiz değilim dedim. Hani evde erkekte yok zaten kadın sen benin torunumu erkek saymıyormusun dedi. 1aylıl bebeğe diyor

18 Cevaplar

+1 oy
(1,244 puan) tarafından

Senin yanında mı kalacak He de geç o evine dönünnce devam et sende 

(110 puan) tarafından

Yok kalmayaccak giymek istemiyordum zaten kendisi zorla giydirdi

(9,083 puan) tarafından

giydirince geri cikart kac yasinda kadinim benim aklim

erkiomu ayiba de bebege ne ayip ya tobe yarabbim  senin bu yaptigin ayip

asil de enzirwnin yanina gelmen ayip icerde oturursan ayibi gormessin gelme ozaman emzirirken yanima de madem ayip sanada ayip ozaman gelme yanima emziriirken gorme

(110 puan) tarafından

Biliyormusun eğer arkamda eşim şuanda dağ gibi dursa karım haklı derse gider ağzının payını verirdim ama şuan eşimle aram bozuk yani bana destek olmaz ekstra üzülmek istemiyorum

-Reklam-
+1 oy
(3,371 puan) tarafından

Tam bir kırık kayınvaliden ayyy ne kadar cahil ya kusura bakma ama. 

+1 oy
(1,915 puan) tarafından

Okurken güldüm valla 😀 bır aylık bebek erkek djdkkdlf

Tatlım kaynanan bebeği tabiki bahane edıyor. Ona göre sen kendisine saygısızlık yapmışsın. Ama şöyle bir şey diyebirim sana bi insan başkasının yanında usturuplu giyinirse bu kendisinin saygınlıgını arttırır. Bu şu demek oluyor sen benım çok samımı ve açık halını görme istemiyorum bu bir sınırdır. Umarım yanlış anlaşılmadan anlatabildim

(110 puan) tarafından

Ben normalde açık saçık giyinmem ama kuran çarpsın ki bu lohusalık beni mahv etti en sıcak günlere denk geldi kiyafet üzerime yapışıyorum boğuluyorum kafamı duvarlara çarpa çarpa ağlamak istiyorum

+1 oy
(598 puan) tarafından

Sıcağın önlemi var vantilatör alırsın da sporcu sütyeni ile de kaynananın yanında durulmaz kültürümüze ters kadın dayanamamış Bebek üstünden eleştirmiş ama cidden sıcak diye evine misafir gelince öyle durman adaba aykırı biz de doğum yaptık ben de yazın yaptım ben de evde sporcu sütyeni giydim senin gibi ama biri gelirse tsort giydim özel bölge göğüs yani sen kadın kadinayiz diyorsun ama o senden büyük bir kadın üstelik kaynanan ben annemin yanında bile sutyenle durmam 

Sana zorla giydiremez o da yanlış bebekle ten teması daha sağlıklı o dediği de yanlış 

Bir de kaynan kapalı bir kadın da değil kendi bu kadar namuslu kendi neden kapatmıyor başka adamlara gösteriyor bu yaşında saçını başını 

(110 puan) tarafından

Ya ben normal zamanda nerde nasıl giyinicem bilirim ama artık çok yoruldum emzirmektende sıcaktanda dayanamıyorum boğuluyorum her an ağlıyor hemen emzirmeye çalışıyorum çünki doymuyor hemen 

(598 puan) tarafından

El vantilatoru var şarjlı ucuz da boyuna asma aparatı da var tavsiye ederim

(110 puan) tarafından

Peki ruhuma hangi ferahlatıcıyı kullanibilrim? Onada tavsiyeniz var mı? 

(598 puan) tarafından

Kaynana kovucu koca püskürtücü 

+1 oy
(1,362 puan) tarafından

Kayınvalide in yaninda sütyenle durulmaz aradaki mesafeyi azaltiyorsun sen o şekilde giyinerek .ne olursa olsun sıcak her yerde var .eşinin yapacagi tek şey klima taktırmak eve. Ne diyeceksiniz ki haklı kadın bence. 

(110 puan) tarafından

Klima var ama ben tarif edemiyorum klima açık bile olsa boğuluyorum boğazımda görünmez ip var sanki o sırada bebeğimi emziriyordum nasıl tişörtle emzireyim? 

(1,362 puan) tarafından

Lohusalık zor süreç canım hepimiz geçirdik kimimizde daha zor ağır geçiyor .bende Ağustosta doğum yaptim 2 klima calisirken buram buram terliyordum evde .Herkese herşeye sinir olurdum seni çok iyi anlıyorum.tahammul seviyemiz azalıyor normal olarak .tek diyebileceğim şey bu günler geçecek lohusalık dönemi zorlayıcı malesef

0 oy
(967 puan) tarafından

Burası benim evim bu da benim çocuğum istediğim gibi giyinirim beğenmiyorsan gözlerini kapatabilirsin deseydin keşke tişörtü giymek yerine 

(110 puan) tarafından

Saygısız aile terbiyesi görmeyen ben olacakdım 

(967 puan) tarafından

Kendileri her lafı söylemeyi hak biliyorlar , karşılık görünce zorlarına gidiyor maalesef. Allah size sabır versin ne diyim

0 oy
(5,071 puan) tarafından

Ten temasını hiç duymadı tabi kadın güvenli bağlanma falan bi haber deseydin meme dediğin ne ki ben onu şeyimden çıkardım 

(110 puan) tarafından

Böyle daha rahat üstden birşey giydiğimde bunalıyorum çok zor

(5,071 puan) tarafından

Yaw şu sıcaklara bir bak şimdi birde lohusalığın verdi bi sıkıntı sabah akşam ılık duş alıp ferah gezmen gerekirken bu yapılan reva mı çıkart daraldım de yani

0 oy
(173 puan) tarafından

Rahatsız olan gitsin kapı orda deseydin ya 😡

(110 puan) tarafından

Adımı saygısıza çıkarıcaktı

(173 puan) tarafından

Emin olki bu işin sonunda yani bı kaç yıl sonra bırak saygiisiz çıkmayı saygizi ,yüzsüz ,terbiyesiz ,deli ,manyak , kötü bütün bunlar çıkacak yani baştan sınırını çiz 

Bende senin gibi aman bı şey demesinler dedim 6 yıl en sonunda kavga cikartilar bu bütün saydiklarimi soyeldiler heksese rezil etiiler yani bilseydim sonda olacağım şeyi başta yapardim

0 oy
(9,083 puan) tarafından

kaynanan pardonda bebegin yaninda ayip ne be kendine baksin o kendi beyninin ayipligina baksin

0 oy
(4,377 puan) tarafından

Bebeğe memeni veriyorsun sütyenle durmak mı ayıp olacak. Çatlak kaynanan var. Karışmasınlar her şeye ya . Rahatsız oluyorsa çeksin gitsin evine. Kapıyı da öyle açacak değilsin ya . Nefret ediyorum akıl veren insanlardan.

(110 puan) tarafından

1aylık bebek ne anlasın kayınpederim gelseydi tabiki yapmazdım öyle durmazdım ama yoktu üçümüz vardık ve bende rahat olmak istedim

0 oy
(23,646 puan) tarafından

Ben giymezdim hatta totomdan çıkan bebeğe ayıp olmaz derdim mahremiyet diye bir şey var ama emzirme süreci bitince çocuğun aklı erince yaşanacak ayrıca onun üzerine vazife değil benim kapıyı nasıl açacağım kapıyı sütyenle açacak kadar şuursuz değilim ama evimde istersem üstsüz de dolaşırım 

(110 puan) tarafından

Öyle yapsaydım saygısız olucaktım gider oğluna söyleyecek zaten son zamanlarda oğluda bana hak vermez daha onunla bile aram düzeldim annesinide kendime düşman edinmek istemedim 

0 oy
(3,369 puan) tarafından

Ya ben ilk zamanlar memelerim acik otururken bulmuştum.kendimi hayatta yapmam diyordum..kayinvaliden saçmalamış emerken bebek utanmıyor deseydin goruncemi utancak 

(110 puan) tarafından

Yemin ederim çok bunalıyorum yoruluyorum anlamıyor kimse beni

(3,369 puan) tarafından

Valla ağzının payını verdi susunca daha çok laf sokmaya calisacak

0 oy
(3,751 puan) tarafından

Kadın delirmişmi. Sinirlenme sütten kesilirsin. O gelince giy. Gidince çıkar konuşmasın yeter

0 oy
(20,801 puan) tarafından

Lohusayken bir ben kaplan gibiydim heralde kimse bişey diyemiyordu korkudan kim ne derse batıyordu cevabını veriyordum kız sizde verin lohusalık işte insan ağzından çıkanı bilmiyor vs kaynatın işte 

(110 puan) tarafından

Arkamda eşimim durduğunda emin olsam bende payını verirdim ama durmayacak zaten üzgünüm birazda ona üzülücem

0 oy
(2,177 puan) tarafından

Niye giydin ki bu her zorbalığa açığım ne desen yaparım demek gibi olmuş 

0 oy
(3,341 puan) tarafından

Normal evdeyken istedigini giy ama kaynanamin yaninda sudyenle rahat edemem ben ki aslada giymem 

(110 puan) tarafından

Bebek emziriyordum az emiyor sürekli ağlıyor kiyafetle nasıl rahat edeyim? 

(3,341 puan) tarafından

Millet nasil rahat ediyor tek sen degilsindir heralde orada dogum yapip tsort giyen bi degisiksiniz gercekten

(110 puan) tarafından

Ya niye anlamıyorsunuz tüm sinirlerim bozuldu herşey üstüme geliyor tek ben değilim ama iyi değilim işte ne yapayım

(3,341 puan) tarafından

Bencede degilsin psikolojik destek alman lazim

0 oy
(1,429 puan) tarafından

Kendi bebeğinemi ayıpmış o bebek hergün açık memede cok cok  emiyor dokunuyorya aslında daha çok ten teması olması daha iyi giyme bence ne saçma bi düşünce ya bende evlendiğim zamanlarda şort askılı giyiyorum hep sıcaktan kaynanam geleceği zaman eşim pantolon diye sürakli uyerıyodu beni sonra düşündüm niye ben kendimi alıştırıyorfm buna o alışsın görmediysede bu zamana kadar görsün uyum sağlamayı öğrensin kendi evimde de rahat edemicekmiyim şortla çıktım bişey demedi kaynanam hatta bi baktım çarşıdan gelirken şortlu takım almış bana kızım hep evdesin şort seviyorsun giyersin diye beraber çıktık daha sonra ikimizde aynı şortlu takımı aldık gece kalması yaparsak giyelim dedik yani sen dik durursan herkes alışır merak etme hiç kendini bunaltma zaten lohusayık depresyonu diye bişey var susup susup ona sokma kendini konuş rahatla istemiyorsan istemiyorsundur bu kadar çocuk değilsin 

0 oy
(269 puan) tarafından

Ay bire bir aynı sorunu yaşamışız okuyunca bn yazmişim gibi okudum. Bundan 2 yıl önce bu ayın 11 de ilk cocuğuma doğum yaptım. Yabancı memleket hic böyle bi sıcaklık görmedim lohusanın verdiği hormon değişikliğiyle beraber Ha bire hastalanmam üşüyüp terleme boncuk boncuk sacımdan anlımdan su akmalar demen gibi bi atlet tek üstümde en ince Bi üst giysem sanarsın ateşten bi üst giymiş gibi olurdum. Neyse kaynana hanımda dibimden ayrılmıyor oda üstünü giy birileri gelir ya burası yol gecen değil ya kapılı ev calarda girerler neyse daha lohusa bitmeden misafir gelecekti oda evine gidip gelecekti uğurladım cıktı birden kapıyı geri alıyor actım bna ne derse beğenirsınız diyor üstünü başını giy ha. Yok böyle misafirimi karşılayactım diyemedim diye hep icimde kaldı. Tamam giyinirim demiştim. 

(269 puan) tarafından

Bide ilk cocuk meme ucum cok az süt damarlarım acılmamiş sabaha kadar emse cocuk doymuyordu sürekli kucakta emerek bi rahatlayıp susuyordu bıraktığım an başlardı kaskatı ağlamaya morarırdı ağlamaktan sürekli yapışıktık. Ve yemin ederim aynı kedi anneler oluyor ya cocukları emsin diye asla kalkıpta beslenmez ölümü göze alır. Bnde ac susuz öylece emzirirdim bu kadın ac susuz cocuğu emziriyor Bi yemek yapayım tepsiye koyayım vereyim asla asla yoktu varsa yoksa dipbe cocuk ac emmemiyor bu cocuk böyle büyüyemez tüh vah... bnim ilkimde öldü diye diye bütün olumsuzlukları üstüme üstüme cekerdi başka hic Bi iş yaptığını görmedim. İkinci cocuğumda 40 im cıkana denk eve almadım ama haftada Bi eşini alıp gelırdı gene bilirdi kayınbabama kapıyı acmamazlık edemiyeceğimi. 

(110 puan) tarafından

Bak benimde derdim bua benimde sütüm az doymuyor o yüzden sürekli emzirmeye çalışıyorum ağlıyor tişörtü çıkar giyin bunalıyorum evde 50tane klimada olsa boğuluyorum yaşadığım duyguyu tarif edemiyorum. Ama herkes nazlanıyorum sanıyor

(269 puan) tarafından

Aman kim ne bilsin halini yaşamadan kimse halınde anlamaz kimsede cıkıpta bizde yaşadık demesinler onlar soğuk aylarda doğurup kırkı cıkıp sıcağa cıkanlardır muhim olan bu tam kavurucu sıcakta kırkı cıkartmaya calişmaktır. Hem kavurucu sıcaklık hemde lohusanın getirdiği vucut isisi yeminle yaşayan bilir başkada diyeceğim yok. Bide bu haldeyken geceden sabaha fosur fosur yatanlar deliksiz uykuyla dinlenmiş karnı tok gelip başında dıkilip şunu yapma ayıp olur bunu yapma günah olur uğursuzluk getirir yok bilmem birileri görür laf söz olur arkadaş senin rahatın keyfin yerinde mı yerinde namusun edebin saygınlığınada laf söz edeninde yok o zaman birakta bni ilgilendiren kısmını da bn düşüneyim. 

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 365 göst.
0 oy
7 cevap 364 göst.
7 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Mh. 2606mt (172 puan) tarafından soruldu
+1 oy
18 cevap 460 göst.

Kategoriler

1,471,295 soru

24,096,827 cevap

332,136 kullanıcı