Kızlar 4 yaşında bir oğlum var. Bazı hareketleri beni çok korkutuyor. Otizm e benzetiyorum ama konduramiyorum korkuyorum.
Senden başkası bunu sana söyledi mi? Şüphen varsa doktora götür canım burda herkes birşeyler söyler
Direk otizme benziyor diyen olmadı ama. Konuşurken yavaş konuşuyor heceler gibi. Bunu farkedenler söylüyor neden tane tane konuşuyor diye dikkatini çekiyor insanların. Bazen dalgın oluyor heralde seslenince bakmiyor yani ben daldı gitti diyorum, çok sık olmuyor nadir. Bu da bir iki kişinin dikkatini çekmişti çağırıyorum bakmıyor demişlerdi. Ama göz teması çok güzel yanı başka çocuklarla oynamayı da seviyor. Ama şekillere birşeyin lebosuna aşırı ilgi duymaya başladı. Bunları birleştirince korkuyorum otizm mi diye
Yok canım benimkide TV de birşey gördümü yapamasa bile yapicam diye uğraşıyor,hatta şunu diyin alışveriş merkezi bize tam 20-25 dk oraya gidene kadr arabada uykusu geliyor ve biz arabadan indirince alışveriş merkezinde hiç huzurlu durmuyor gitmiyoruz bizde artık. Sen için rahat olsun diye dontora bir götür derim ama bunlardan dolayı birşey var demem hiç yani
Canım eğer şüphen varsa doktora götür
Şimdi benim bisey demem yanlış olur
Benim otizmli çocuğum var ama
Baska bir çocuğa uzman olmadığım icin konduramam..
Anladım canım Allah yardımcın olsun. Peki bu çocuklar zamanla yaşıtları gibi normal cocuklqr gibi oluyor mu acaba ilerde. Mesela meslek sahibi oluyor mu evleniyor mu acaba
Allah razı olsun canım tabii çocuğun gelişimine bağlı bu durum değişebilir iyi bir eğitimle destekle çok iyi yerlere gelebilirler tanısı ağır olmadığı sürece ağır otizm Biraz zor ama Hafif otizmlerde Hayata kazandırılabilir
Hatta diğer çocuklara göre daha merhametli oluyorlar Daha düşünceli mesela dışarıda anneler diyor sizin çocuğunuz normal bizimkiler değil hani bebekleri korur kavga edenlere ayırmaya çalışır her olayı müdahale eder böyle bir problemi var ama iyi olduğu bir şeyi daima savunan biridir merhametli oluyorlar genelde, Siz bir psikiyatri görünün derim en iyi şekilde o karar verebilir inşallah yavrunuzda böyle bir şey yoktur Eğer varsa da Rabbim mutlaka devasını da veriyor yardımcınız olsun inşallah canınızı sıkmayın her şey olacağına varıyor ama en yakın zamanda mutlaka uzmana danışsanız hem sizin için hem Çocuğunuz için çok daha iyi
Teşekkür ederim. Gitmezsem için içimi yer zaten ilk fırsatta gidicem İnşallah.
Amin inşallah gülüm
4 yaş baya büyük. şüphe duyacak kadar olduysan doktora götür zaten varsa teşhis koyarlar. ama şımaran çocuklar da bazen otizmli gibi, engelli gibi hareketler edebiliyorlar :)) belki şımarıyordur
Şüphen varsa doktora götür canım. Ben 15 aylıkken şüphelerim vardı götürdüm çok şükür bişey yok dediler geçen yıl yine çok hareketli ve kurallara uymuyor diye götürdüm yine bir sorun görmediler. 2 devlet 2 özel e götürdüm. Aklını kurcalayan bişey varsa tarafsız bir gözün de görmesinde fayda var erken teşhis her zaman önemli herşey de
Evet canım teşekkür ederim. Götürucem İnşallah önümüzdeki hafta içi
1,469,817 soru
24,077,664 cevap
331,032 kullanıcı