+1 oy
782 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (255 puan) tarafından

Kaynanızdan duyduğunuz en ağır kelime nedir?? 

41 Cevaplar

+5 oy
(167 puan) tarafından

Kendi kaynanam yok ama babanem hep beni yarisi yavrumun yavrusu yarısı da yılanın yavrusu diye severmiş mezarı dar olasica🤣🤣

(167 puan) tarafından
+1

Yani bilmiyorum benimde var gelinim bize gelirler kalmaya anne leke olmuş kiyafet elimde citileyim der aman at gitsin makinaya derim anne tek parça makina calistirmayalim der derim calissin canından degerlimi gerçekten anneme çok etmişler 

(1,997 puan) tarafından

Kibirden uzak durup iyi olmaya çalışsak; onlar da aynı çabayı gösterse ; dünya biraz daha huzurlu olur.

(4,819 puan) tarafından

Zaten bizim sorunumuz bu herkes birbirine saygi duysa herkes sinirlarini bilse kimse gonaha girmez ki ben de esimin ailesiyle cok sorunlar yasadim ama bunun srbebi esimin ailesinin kotu olmasi degildi esim sinirlari korumayi bilemedi sonucta boyle oldu iste sonra ben tepki gosterdikce esimin ailesi dikkat ettiler simdi MasaAllah cok sukur cok iyiyiz kimse kimseye saygi duymuyo kimse haddimi bileyim demiyo 

(1,997 puan) tarafından

Sınırlar ,mesafe koymak değil; değer korumaktir. Ben de kendimi böyle korurum herkesten.

(167 puan) tarafından

İlk zamanlar benim oğlum da denge kuramadi sonra babası aldı karşısına konuştu uzun uzun tamam biz senin aileniz ama artık kendi çekirdek ailen de var senin dedi önce can sonra canan dedi artık senin canın esin çocuğun dedi 

-Reklam-
+2 oy
(255 puan) tarafından

Bna kötü cins demişti bide onun dediğini yapmamiştim sende var demişti. 

+2 oy
(2,746 puan) tarafından

Direkt yüzüme söylemedi ama bana laf duyuruyordu kızıma soyleyerek. Benim kızım öyle suratsız olmayacak, sürekli gülecek falan diyordu. Ben yüzüne vursam da inkar ediyor sana demedim diye. Yaşlı diye de ben artık kale bile almiyorum. Yüzüme direkt ağır bir hakaret etse asla görüşmem bile.

(4,525 puan) tarafından

Jsjjs benimki de aynısını yapmıştı bana o gün kırgındım kendisine konuşmuyordum kızıma bakarak ki o an kucağımdaydı "tipsiz" demişti :D hepsi aynı cins

(2,746 puan) tarafından

Akılları sıra laf duyuruyorlar ama yüzüne soyleyemeyecek kadar da çekiniyor. Sen tepki versen de gereksiz alınganlık etmiş olacaksin. Çocuk bile anlar amacını 

+1 oy
(413 puan) tarafından

Valla ben hiç duymadım 

+1 oy
(657 puan) tarafından

Doktorlar bebeğim için karnında kalbinde sıvı var karnında ölür ya da engelli olabilir demişlerdi amniyosentez yaptırmıştık 15 gün düşük riski olabilir hereket etme demişti kayınvalidemle yaşıyodum o dönem işler ona kaldığı için bi hayli suratı asıktı sofra hazırlarken çatalı kaşığı atarak koyardı bir gün Kuran okuyorum bi taraftan ağlayıp dua ediyorum evladım için başıma dikelip "Ne varsa neye ağlıyon" demişti o kadar zoruma gitmişti ki 4 yıl oldu hala o günkü gibi içerimde 

(356 puan) tarafından

Evladın doğdu mu peki sağlıklı?

(657 puan) tarafından

Elhamdulillah çok şükür Rabbime sağlıklı bir oğlum var ❤️

+1 oy
(3,410 puan) tarafından

Kayınvalidemle hiçbir sorunum yok iyi de anlaşırız ama ev alacağımız zaman bana bir laf etti ki ölsem unutmam heralde. Alınacak evi ben beğenmemiştim pek istemiyordum. 2+1 olsa (hem onlara yakın hem de daha güzel sitelerden)razıydım ama eşim ve annesi babası beğenmiş, 3+1  ve sıfır olduğu için beni zorluyolardı. Kayınvalidem bana dedi ki senin babanın evinden iyidir. Buz kestim resmen böyle bişeyi nasıl söyleyebildi diye. 5 sene oldu evi alalı hala yüzüne vurmuş değilim ama unutacak gibide değilim. 

(3,410 puan) tarafından

Aslında hiç öyle biri de değil. Bazen kibirli davranıyor ama o zamana kadar hiiiiç öyle imada dahi bulunmamıştı. Bende o yüzden çok şaşırdım. Ama içime oturdu resmen söylediği laf. Boşverdim geçtim fırsatını bulduğum an yapıştırıcam yüzüne.

(2,746 puan) tarafından

Benim de yurtdışı gezme hevesim var ki bekarken de çok gittim. Annemlerde otururken bir gün lafı oldu ve eşim bana çıktığın yer de burası dedi. Oysa ki benim babam memurdu ve standart bir hayatımız vardı, eşimin büyüdüğü yere göre çok daha iyi hem de. Buna rağmen bana annemin yanında bu lafı söyledi ve ben hala bunu sürekli yüzüne vuruyorum. 

(3,410 puan) tarafından

Gerçekten çok kırıcı bi laf. Dedim ya insan ölse unutmuyor. Ben birkaç sene sonra söyledim eşime annen ev alınırken böyle dedi bana beğenmedim diye. Benimde babamın evi öyle kötü bi halde değil. Büyük, geniş, eşyalar yeni ama ev biraz eski. Tamam beğenmemiş olabilirsin de öyle bi laf ettikten sonra hiçbir tutar tarafı kalmıyor.

(2,746 puan) tarafından

Her şey yıkan bir laf gerçekten. Alttan alta bir asagilama küçük görme 

(3,410 puan) tarafından

Evet maalesef ve kibirli insanlardan nefret ederim 

+1 oy
(681 puan) tarafından

Gavurun ekmeğini yiyen gavurun kılıcını çalar 

(681 puan) tarafından

Bende gavur sensin o kılıcı calmissinki biliyorsun dedim 6 yıllık evliyim toplasan 10 defa aramadım.

(681 puan) tarafından

Ama başka hiç bir şekilde saygısızlık etmedim bana hamile iken halı yıka dedi bende istemiyorum dedim bu arada taşınıyoruz biz evimize benimde evimde isim var dedim şimdi oda ev aldı ne hali  varsa görsün 

+1 oy
(5,472 puan) tarafından

Kırk bir kere maşallah hiç duymadım. Sadece ara sıra maaş sorar ne kadar alıyorsun diye ona kızasım gelir :)

+1 oy
(217 puan) tarafından

Akrabalarının kızı eşimle evlenmeyi istemiş.cok peşinde koşmuş. Durup durup o kızı anlatıyor. Dilinden dusurmuyordu. Benim de tepem atti. Aliverseydin oğluna okadar begeniyordun dedim. Alırdım nolcak dedi. Bir de eltime ne varsa doldurur evde bana gelince sen de istiyoj mu sen de goturcen mi diye sormaya gider. Ona çok kirilirim bende 

+1 oy
(958 puan) tarafından

Eşim aynı babadan olan üvey abisinin evine gitti dıye , oruspu gelınler oğlumla arama giriyor demişti.Nefret ediyorum şu an ondan.  10 kere arasa 1 Inde ancak açarım

+1 oy
(1,505 puan) tarafından

Sen bu gidişle dilenirsin, çocukların da dilenir demişti.

Sebebi de elimdeki paranın miktarına bakmadan sadaka olarak veriyor olmam. Görmedi ama devamlı sorar.

Bizim düğünümüzde takılan altınlarımız vardı, yurtdışına giderken eşim ailesine emanet etmiş benim sonradan haberim oldu. Biz de dönünce bazı planlarımız için onu istediğimiz zaman vermek istemediler, bizim adımıza kendi istedikleri şekilde yatırım falan yapacaklarını söylediler. İstemedik tabi ki böyle bir şeyi.

Niye istiyorsunuz diye devamlı devamlı devamlı baskı yapıp sorunca en son dayanamayıp “belki ölmüş babam adına sadaka vericez benim malım değil mi?” dedim, “sadakanın gizlisi makbul ya hani sormak ne kadar doğru?”

Sonra annesi bir başladı saydırmaya, Allahım ben hayatımda böyle korkunç bir rezalet görmemiştim. Eşim çok utandı, bana karşı çok mahcup oldu. Ben sakin durmasam koskoca adam annesi yüzünden karşımda ağlayacaktı.

İşte geleceğinizin garantisi dedi, rızık Allah’tandır dedim. Çocuklarınız var dedi, her çocuk kendi rızkıyla gelir dedim. Sen elinde para tutmayı beceremezsin dedi, israf etmem tutumluyum ama biriktirmek şeytandandır dedim. Halbuki amacımız çok başkaydı ve söylemek de istemiyorduk. Aşırı karlı bir işti. Destek yerine köstek olacaklarını bildiğimiz için söylemiyorduk.

Sen bu kafayla gidersen dilenirsin dedi, çocuklarını da dilendirirsin dedi. Kocan ölse dul kalsan ne yapacaksın dedi ki benim annem dul, ona laf atıyor yani.

Ben de sinirlendim sanane dedim, para benim koca benim çocuk benim sanane dedim sustum.

Eşim de annesine “senin diğer gelinlerle niye anlaşamadığını şimdi anladım” dedi bir daha da konuşmama izin vermedi.

Annesi sonra gelip ben birden parlıyorum kızım kusura bakma falan dedi diye eşim için tekrar konuştum ama asla eski samimiyetime sahip olamadılar. Hala daha peşimdeler, eskisi gibi davranayım diye çırpınıyorlar.

Benim hayatım eşimden ibaret, o mutlu olacaksa gider sarılır öperim bile, elhamdülillah ve maşallah ki eşim doğru yanlış nedir görebilen birisi. Rabbim anlayışımızı sevgi ve saygımızı daim etsin. Amin.

(252 puan) tarafından

Alaska konudan bağımsız olarak bi şey soracağım, sen sadakayı nerelere veriyorsun, verilecek kişileri nerden buluyorsun, ben bulamıyorum ya, gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunu bildiğim birileri olsa çok güzel olurdu 

(1,505 puan) tarafından

Benim etrafımda çok fazla var, genelde yetim ve medrese ehli oluyorlar.

+1 oy
(1,389 puan) tarafından

Bir iki hafta önce twitter da gördüm kadın hamileyken kocası annesine demiş karım yemek yapmadı diye annesi de demiş bacaklarını açmayı biliyor ama diye benim bile o kadar ağırıma gitti ki hala onu sanki bana denmiş gibi üzülüp dertleniyorum. Ne kadar terbiyesiz ne ladar lüzumsuz bir şey bunu diyen insanın yüzüne bakılmaz. Allah'dan kadın boşanmış da kurtulmuş bu insanlardan. 

(221 puan) tarafından

Buna benzer bı post paylaşılmıştı burda cnm içerigi hatırlamıyorum ama kaynana aynı böyle söylemişti gelinine

(4,155 puan) tarafından

Ben de gördüm aynı yorumu ve çok üzülmüştüm 

(255 puan) tarafından

Bnim amcamın kızı kuzenim yani zorla sevmediği biriyle nişanladılar kuzenim nişanlılık süresince asık yüzlüydü annesine kızın neden böyle demişler oda af buyurun ***** beğenmiyor demişti. Kuzenim ağlayarak bize anlatmişti o gün cok üzülmüştüm ona. 

(221 puan) tarafından

Kendi annesimi demiş 

İnsanın sevmediğim biriyle olması cok zor amayazık o kıza Allah içine sevgi versin eşini güzel göstersin inşallah bn lafa degılde kıza cok uzundur 

Kendını bilmezin bırı konulmuş ama o kızın hayatı 

+1 oy
(1,377 puan) tarafından

Şarj kablosu kaybolmustu annemgil misafirliğe gelmişti o zaman. Evin içinde hırsızlar hırsızlar diye bagirmisti aynı evde yaşıyorduk evimi ayırma sebebim oldu bu konu

(1,997 puan) tarafından

Daha detaylı anlatır mısınız bayılıyorum kaynanasiyla oturanların evini ayırma hikayelerine 🥰🥰🩷

+1 oy
(258 puan) tarafından

İnşallah doğumda sende bebeğinde geberirsiniz demişti Allah'ın belası 

(1,997 puan) tarafından

Siz ne dediniz🥹

(258 puan) tarafından

Allahıma  havale ediyorum dedim seni iki yıldır bende elimde konuşmuyoruz evleri ayırdık zaten söylediği söz yanına kaldı oğlundan da  oldu 

(1,997 puan) tarafından

En iyisi olmuş Allahindan bulsunlar 

(258 puan) tarafından

Amin inşallah

+1 oy
(3,009 puan) tarafından

Oyle ağır söz soylemedi söylemez zaten karakterinde yok

+1 oy
(25 puan) tarafından

Sen anne değilsin dedi bende evet analıgım dedim 😁

+1 oy
(1,581 puan) tarafından

Kayinbabam için oğluma git yumurta getir kumesten demiştim kaynanam b.ok iyiyim demişti o günden sonra 6 daha baktım ona sonrada kovdum evimden 2 yıldır çok nadir konuşuruz 

+1 oy
(4,194 puan) tarafından

Bir kere laf arasında bana elin kizi dedi ama gayet guzel bir cümlenin icinde söyledi. Daha sonra ben de neyse ben zaten elin kızıyım demiştim defalarca özür diledi bu bizim köyümüzün jargonudur ben sen alınana kadar alabilecek bir tabir oldugunu bile düşünmemiştim diye defalarca açıklama yapti sagolsun 

+1 oy
(915 puan) tarafından

Daha nişanlıyız eşimle. Bi akrabama misafirliğe gitmiştik k.v, k.peder, eltim de gelmişti. Akrabanın bulaşık makinesini boşaltırken bi badyanın kenarında su kalmış, ev sahibide o an kullanıcakmış diye verdim. Elticimde yanımızdaydı kaynanama anlatmış. Kaynanacım da baş başayken laf arasında "kimi annesinden bişey görmüyor pis oluyor ben bulaşık makinesinden sulu çıkmış bişeyi asla çalkalamadan kullanmam" dedi 😁 sulu çıkmış dediği şeyde badyanın kenarında kalan bi kaç su tanesi 😁 hani yeni açınca olur ya o. Şimdi kocam bana her gün tuvalet mi yıkanır lavabo mu yıkanır canına yazık der. Demek ki annesi yıkamıyormuştu. Diyeceklerim bu kadar 😁

(915 puan) tarafından

Bu arada gerçekten sözsel olarak en ağırı bu bunda bişey yok takılmıyorum. Arkamdan konuştuğunu biliyorum yaptığı bazı şeyler zoruma da gidiyor düğün zamanı çok çektim ama tavrımı koydum. O yüzden çok bişey diyemez mesafeliyiz

+1 oy
(4,802 puan) tarafından

Yüzüme bişey demedi ama kaynanamda çok zan üzerine konuşmak vardır

Bişey olur mesela biyyere gitmek gerekir ben gitmem kendi kafasında kurar ha gelin şundan dolayı gelmedi kesin der ki benim aklıma bile gelmemiştir o 

Ama kendi kurduğuna inanmıştır bile çok geç

İlgili sorular

+1 oy
56 cevap 1,154 göst.
1 Mart 2022 Diğer kategorisinde Cansu. Murat (302 puan) tarafından soruldu
+1 oy
29 cevap 1,020 göst.
0 oy
8 cevap 638 göst.
16 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Prenses 67 (675 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 844 göst.
14 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Nisan KC (4,100 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,467,295 soru

24,042,589 cevap

329,194 kullanıcı

...