0 oy
219 göst.
Diğer kategorisinde (828 puan) tarafından

Kızlar her duşta mutlaka gusül abdesti almaya çalışırım ama sürekli vesvese yapıp sırasını unutuyorum önce namaz abdesti sonrasında su kez sağ sol omuz sonrasında başından su dökmek mi asıl olan tarif ederseniz çok sevinirim şimdiden Allah razı olsun ❤️ 

3 Cevaplar

+2 oy
(2,820 puan) tarafından

Gusül abdesti ağza su alıp boğaza kadar çalkalamak, burna su çekmek ve bütün vücudu hiç kuru yer bırakmayacak şekilde yıkamak suretiyle alınır. Burada sayılan işlemler Hanefîler'e göre guslün farzlarıdır. Birinin eksik bırakılması hâlinde gusül geçersiz olur. Guslün bu farzlarından başka bir de sünnetleri vardır.
Sünnetleri de yerine getirilerek gusül şöyle alınır:
Gusletmek isteyen kimse niyet ederek besmele çeker. Ellerini yıkar, vücudunda bir necaset/maddî kirlilik var ise onu temizler, avret yerlerini yıkar. Sonra sağ eli ile üç defa ağzına su vererek iyice çalkalar, daha sonra üç defa burnuna su çekerek temizler ve namaz abdesti gibi abdestini tamamlar. Sonra da vücudunun her tarafını iyice yıkar. Guslettiği yerde su birikiyorsa, son olarak ayaklarını yıkayıp guslünü tamamlar.  

Kısaca niyet et

Ellerini ve edep yerlerini yıka. 

Ağzıni çalkala 3 kez 

Burnunu çalkala 3 kez 

Namaz abdesti gibi abdest al 

Abdest aldıktan sonra önce başına, sonra sağ, daha sonra da sol omuza üçer defa su dök vücudunu yika

(273 puan) tarafından

Ekleme yapayım canım ; namaz abdesti almak farz değil sünnettir kişinin kendi tercihine bağlı bir durum 

(1,837 puan) tarafından

Namaz abdesti gibi abdest al kısmını ben yapmıyorum ilk niyet edep yerlerini yıla 3 er defa ağzına burna su alıp kulak deliği göbek deliğini yıkayıp normal duş alıyorum 

(2,820 puan) tarafından

Sünnet farz diye yazdım ayrı ayrı. Sumeyyenin yazdığı gibi namaz abdesti almak farz değil yukarıda da yazdım. Ağız burun ve vücudu yikiyorsaniz bunalr farzı.

-Reklam-
+2 oy
(4,832 puan) tarafından

Arkadaslar aciklamis sadece ekleyeceklerim var bi sohbet sirasinda peygamber efendimiz gusulde abdesti sonra alan bizden degildir demis demisti hoca kaynagini bilmiyorum bi de gusulde alinan abdest sunnettir almazsan gunah olmaz ya da guslunun sihhatini bozmaz 3 agzina 3 burnuna su verip butun vucudunu yikarsin guslun tamam olur ama gusulde abdest almak sunneti garyi muekkededir yani kuvvetli sunnettir surekli yapmak tavsiye edilir 

Bi de dip not vereyim efendimizin sefaati olmadan mahser günü hesap bile baslamayacakken sadece farzlari yerine getirerek cennete cemaullaha varabilmek icin cok zorluklar cekmemiz gerekir o yuzden Efendimiz sav. Sunnetlerine sıkı sarilamamiz lazim ki sefaatine nail olabilelim Rabbim nasip etsin 💜💜

(5,873 puan) tarafından

Öyle bir hadis yok canım

(4,832 puan) tarafından

https://youtube.com/shorts/JWXQt5uJGm0?si=gO6SsZ-dz8Lq32A3

Canim senin icin sohbeti bulamasamda bahsettigim konuyu buldum ben burdan duydum oyle yapiyorum tercih kisinin tabiki 🤗

0 oy
(208 puan) tarafından

Önce niyet sonra avret yerlerin temizlenir. 

Sonra normal namaz abdesti gibi abdest alınır. 

Bütün vucüt elle ovularak, kuru yer kalmayacak şekilde yıkanır.

Göbek deliği kulak arkası varsa kulaktaki küpe delikleri asla unutulmamalı.. En son omuzlara ve başa su dökülür ve biter.. 

İlgili sorular

+1 oy
3 cevap 269 göst.
10 Mart 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sekerparemm (762 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 516 göst.
11 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Paresss (123 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 921 göst.
25 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde O bir anne... (1,192 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 70 göst.

Kategoriler

1,468,107 soru

24,053,886 cevap

329,817 kullanıcı