+1 oy
506 göst.
Diğer kategorisinde tarafından

Merhaba, eşim babasını kaybetti. 

Bir ablası ve annesi var. Kars’ta babalarından kalan evi var babası vefat ettiği için. Ve pay 3 e bölünmüş durumda bundandır. Bu ev eşimin İstanbul’a ailesi ile gelmeden önce ailesi ile hep birlikte yaşadığı ev. Annesi yılda birkaç kez bizde bir kez gidiyoruz. 

Annesi komşulardan memnun olmadığı için satmak ve yeni bir yerden daire almak istiyor. Ancak bu sefer sonuçta tamamen kendi üstüne olmuş olacak bu daire. Ben de bunu istemiyorum. Sonuçta eşimin de 1 hakkı var önceliği kendi ailesi gelecekte çoluğu çocuğu olmalı. Sizce haksız mıyım ? O zaman eşim tüm malları satsın, hepsini annesi üzerine yeni alsın o zaman.

19 Cevaplar

+4 oy
(5,749 puan) tarafından

Ayni durumda ben olsam kocamın mirası kendisi bilir der hiç karışmazdım ama söz hakkım olsa izin verirdim sonuçta kadın öldükten sonra yine 2 ye bölünecek miras.

(4,676 puan) tarafından

Post sahibi değilim ama o kadar basit olmuyor babam taaa ben 6 yaşındayken vefat etti dedem ben doğmadan babaannem 2 sene önce kisacasi bi sürü tarla ormanlık kaldı memlekette halamlar amcam bize bir zıkkım vermiyor :) vermeyen vermiyor o insanın vicdanına kalmış hatta vermeyi bırak zamanında babama verilen arsayı hala çocukları el koydu 😂

(9,083 puan) tarafından

onlar vorkefmis aynen vermeyen vermio benim esimin abiside yegenine vermek istemio esimde olen ablamizin emaneti sen kafayimi yedin falan biton kufurllesme kagva bagris cigristan sonra verdiler cocuga hakkini. ama resmiyette sonucta oyle . mahkemeye versen hak alinir cocuk mahkemeye vermek istemedi guzellikle hallolsun diye esimde yanindaydi yegeninin. buyuk abiye karai birlik oldular iste

(5,749 puan) tarafından

@nilanka kadının ikinci eviyse dediğin doğru. Hem kızının hem oğlunun onayını alması gerekiyor o evi satabilmek için,satılsa bile paranın üçe bölünüp tek tek mirasçılardan alması gerek yeni ev parasını. Aklı başında olan biri onay vermez,bence eşin de kardeşi de onay vermez. 

tarafından

Kadının birçok evinden biri aslında. 

Kaldığı ev değil. 

O yüzden diyorum zaten tek kaldığı ev olsa asla böyle düşünmem ki 

tarafından

Üstelik diğer evlerin kirasını sadece kendi alıyor 

-Reklam-
+4 oy
(4,916 puan) tarafından

Haksızsın bana göre. O mal sadece kayınpederinin değil, kaynananla kayınpederinin beraberdi. Eşi vefat ettiyse kadın mal paylaşımı yapmak zorunda değil. Öncelikle kendisi istediği gibi kullanır, günün birinde o da vefat ettiğinde kardeşler paylaşır eğer noter onaylı bir miras paylaşımı yapmadıysa. Yorumlarda eşim ondan önce ölse benim hakkım, çocuklarımın hakkı demişsin de.. Kaynanana vermediğin kocasının malını kullanma hakkını kendine nasıl hak gördün mesela? Kusura bakma baştan sona yanlış duruyor evi eşin almadıysa. 

tarafından

Mal paylaşsın demiyorum şu an eşimin kardeşinin ve kadının üstüne üçe bölünmüş durumda. Her şey olduğu gibi kalsın diyorum. Kendine ev alırsa eşim payından feragat etmek zorunda neden etsin ki 

+3 oy
(2,654 puan) tarafından

Başka yerde sürekli yaşadığı kendine ait evi var mı? Başka yerde kiracıysa tabiki kaynanan satıp evini almalı. Sonuçta kadın ölünce miras eşinize kalacak. He bu arada bu miras eşinizin isterse annesine verir ister kullanir. Bu konuyu sizin bu kadar kafaya takmanız uygun değil 

+2 oy
(9,083 puan) tarafından

ev satilacak herkes kendi payini alacak. annesi de kendi payini. istune parasi varsa ekleyip ev alacak ozaman. yada ev satilacak annesi alacak sonucta annesinden de kalacak zaten esine ve ablasina 

(9,083 puan) tarafından

he ev esinin mi onu anlamadim . esininse annesine neki. 

eger babasindan kalan evse esine zaten annesi ablasi ve esin yine uc ortak. yeni ev alinsa annesinin ustune olsada ablasi ve esin mirasci kalir degisen bisey yokki. ama sadece esinin evi ise tabiki ablasi niye ortakci olsunlar yanino

+2 oy
(15,101 puan) tarafından

Miras konusunda ne eşim benim tarafıma ne de ben onun tarafına karışırım. Annesi yeni ev aldığında ev annesi vefat edince de teknik olarak çocuklarına kalır. 

+2 oy
(4,923 puan) tarafından

Kendi annemin başına böyle bişey gelse illede benim hakkım die tutturmam otur anne sen keyfine bak derim muhtaç olma kimseye derim

Kaynanaya gelince onunda çocukları öyle düşünür . Empati yapmak lazım . 

tarafından

Düzenli oturulan bir ev değil

+2 oy
(54 puan) tarafından

Haksizsin kadın daha yaşıyor ölmedi öyle ya da böyle mallar zaten size kalacak Allah korusun eşin ölse de yine çocuklarına kalır. Ha oldu da sattı yeni ev aldı ortak mülkiyet diye bir şey var belli kadın satıp herkesin payını verdikten sonra kendi payıyla ev alır bı şekilde üstünü tamamlar ya da hakkıdır çocukları da biraz yardım eder ne de olsa yine onlara kalacak. Biz öyle gördük hep büyüklerden biri yaşarken böyle şeyler asla konuşulmaz. Diyelim ki senin öz annen bu durumda abinin eşi böyle düşünüyor o zaman da kıyameti koparirsiniz benim annem daha ölmedi mal peşine düştü dersiniz. İnsan iki taraflı da düşünmeli bence. Benim de üvey kaynanam var gyecenlerde bir arsa vardı kendi üstüne yapti kadın tyenezzul edip hiç de bizim payımız falan demedik Allah kimseye muhtaç etmesin eşimiz sağolsun mal da mülk de edinilir. Babasının evi var yarın öbür gün adam ölse o ev tüm çocuklarına kalır ama karısı yaşadığı sürece kadınindir 

+2 oy
(4,358 puan) tarafından

Haksızsın . Senin malın değil o . Bırak kadın istediği yerden alsın ev. Zamanında sen yokken alınan evin üstünde niye senin söz hakkın olsun . O zaman satın evi kaynanan da üstüne para ekleyip ev alamazsa ömür boyu kalsın sende daha iyi olur senin için.

tarafından

Kaynanamın da tek başına malı değil çocukları ile onun malı hatta o %25 çocukları %37 hak sahibi 

(4,358 puan) tarafından
+1

Bir tane kızım var eğer benim eşim benden önce ölür de kızımın kocası senin gibi düşündüğünü öğrenseydim gırtlaklayasım gelirdi. Ne münasebet ya biz yememiş içmemişiz mal mülk sahibi olmuşuz sonradan gelen biri hiç söz hakkı yokken  böyle boş boş konuşsun. Adamın ölmesini dört gözle bekleyip bir an önce mala konmak ister gibi.

(8,253 puan) tarafından

Çocukları napmis çalışmış yardım mi etmiş ortak olmuş  çok bencilce bir düşünce . Devlet verse bile çocukların annesine hiç bir şekilde müdahale etmemesi gerekir sonuçta eşi ile sıkıntıyı çeken kendisi idi 

+2 oy
(23,002 puan) tarafından

Ya Allah aşkına herkes tutturmuş bı herkesin önceliği kendi ailesi diye. Arkadaş tamam eşin size öncelik versin de annesini atsın mi. Annesi mutlu olmadığı huzurlu yaşamadığı bir yerde yaşayınca eşin mutlu mu olacak. Seni o halde mutlu mu edecek. Bu yaptığın bana paragozce geldi kusura bakma. Kadın daha ölmemiş. Yaşıyor. Alsın bı ev otursun işte rahat rahat. Hemen mal derdine düşmüşsun. 

+1 oy
tarafından

Canım ilk önce can sonra canan derler 

Çok haklısın 

+1 oy
(1,900 puan) tarafından

Kaynananın başka bir eve geçmek istemesi gibı bı durumu olmadıgını farzedelim. eşin evden payını nasıl alabilir ki? Annesi yaşadığı sürece o ev annesinin. Bence değişen pek bişi olmayacak. Kaynanan orayı satıp başka bi eve geçse o ev de yine çocuklarına kalacak eşine ve görümcene yani. 

tarafından

Ama kendi malımızın sahibi tekrar olmak için neden ölmesini bekleyelim ki üstelik kocam ondan önce ölse çocuklarımın hakkı benim hakkım kaynanamda olmuş olacak 

(1,900 puan) tarafından

Yani sen neye karşısın annesi yaşadığı sürece evden çıkarmayacağına göre anca öldükten sonra evden payını alabilir ha bu ev ha yeni alacağı ev ne fark eder?

(1,900 puan) tarafından

O zaman kaynananı kendi evine kabul edecen mi birlik yaşayacan mı? Evi istıyrosun ya

(15,101 puan) tarafından

Ev babasının değil mi şu an sizin malınız gibi bir durum yok. Miras. Anne yeni ev alsa o da anne ölünce ikiye bölünür. 

tarafından

Evet ama yeni ev alınmazsa Allah korusun benim eşim kayınvalidemden önce ölse eşimin mirası bana ve çocuklarıma kalır. Onun o payı. Ama yeni ev sadece kayınvalidem üzerine olursa eşimi önceden kaybetsem bana ve çocuklarıma hiçbir şey kalmaz

(1,900 puan) tarafından
+1

Babaanne ölünce mal çoccugu ve ölen çocuğunun çocuguna kalır mı bilmiyorum. Sistem hepsini yaşayan çocuk üzerine geçirse bile itiraz durumunda çocuklarının hakkını alabileceğini düşünüyroum ama sizin düşünceniz çok bencilce. Sen kocanı çocuklarım babasını kaybettıkten sonra o evden gelecek pay olmasın der insan. Senin bu bencil kuruntun yuzunden kadının mutlu olmadığı bir evde yaşamasını isteyemezsin. 

tarafından

Bence önce okumayı öğrenin kadın yılda iki kez gidiyor diyorum. Normalde yaşadığı ev farklı. 

(1,900 puan) tarafından
+1

Ne fark eder? Gidiyor artık tarla mı bağ bahçe mi neye gidiyorsa gıdıyor yaşıyor 

+1 oy
(4,756 puan) tarafından

aslında kaynanamçn vefat ettiğinde o mallar yine çocuklara kalacak 

+1 oy
(2,886 puan) tarafından

Evi alırken eşinizin bir katkısı olmuş mu? Ev su an satilmasa bile siz sattirip kendi payınızı mi almayı düşünüyorsunuz?  Kadının şu an yaşadığı ev kendisinin mi, kira mi istanbulda?

tarafından

Kadın düzenli oturmuyor evi oturduğu farklı

(2,886 puan) tarafından

Düzenli oturduğu ev n'olacak, o kira mı şu an?

tarafından

Hayır o da ortak düzenli oturduğu eve asla karışmam tabii ki 

(2,886 puan) tarafından

Yeni daireyi de yine senede birkaç kere gideceği kars'tan alacak o zaman öyle mi? Ama işte şu da var bu durum olmasa bile evi satıp payınızı alacak mıydınız yoksa hep öylece duracak mıydı? Ben sanki karışmazdım gibime geliyor. 

tarafından

Kendisi İstanbul’da oturduğu evi de satmak ve yeni tamamen kendi üstüne ev almak istiyor

Kars’ta da aynı şekilde. 

+1 oy
(1,993 puan) tarafından

Valla kimse kusura bakmasın bizim de çoluğumuz çocuğumuz var ben eşime de hak düşse şahsen köşeme de çekilmem orda benim çocuğumun da hakkı var derim sen haklısın o zaman mallar bölünürsün mahkeme kararıyla annesi kendine yeni düzen yapsın gelen paralarla 

tarafından

Herkes yanlış anladı ama hayatın her hali var önce kendi çocuklarımı düşünmek zorundayım. 

(1,993 puan) tarafından

Hayır kimse kusura bakmasın yani . Ben kendi ailemden olan hakkıma da sahip çıkarım eşimden gelen eşimin hakkına da kimseye de güvenmem 

tarafından

Aynen öyle üstelik kayınvalidem her şeyi üstüne alırsa ister istemez bir güç sahibi olur kendi malımızla neden onu güç sahibi yapayım ki 

+1 oy
(4,035 puan) tarafından

Buna sen karışamazsın canım şuan da 3 e bölünsede şuan annede hak zaten anne vefat edince yine size kalacak 

+1 oy
(8,202 puan) tarafından

Eşin ne düşünüyor? 

+1 oy
(804 puan) tarafından

Parçalanıp ziyan olacağına ileride ikisine birer ev kalsın diye düşünmüşlerdir eşine bir şey olsa bile abla kadar çocuklarınız da alır

+1 oy
(8,253 puan) tarafından

Kadınin ömrü boyunca yaşadığı belki de ne sıkıntılar çekerek elde ettiği mali satarken el kızına laf etmek düşmez. Çocuğuna gelene kadar o kadının bundan sonra rahat yaşamaya hakkı var . 

tarafından

Zaten rahat yaşıyor başka bir evde 

(54 puan) tarafından

Eşinle de konuştun mu böyle bu durumu anlattın mi bu düşünceni biliyor mu ne diyor 

+1 oy
(2,276 puan) tarafından

Kayinpederin 2 evi var. Birinde oturuyorlar diğeri boş. Şimdi ona bisey olsa biz ne diyebiliriz ki kaynanama? Evleri istediği gibi satar istediği gibi oturur. Ne zama. Kaynana vefat eder işte o zaman evler çocuklarına kalir

İlgili sorular

+2 oy
18 cevap 442 göst.
21 Temmuz 2025 Aile & Aşk kategorisinde Djdjdhshsu (96 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 179 göst.
13 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Yasminsena (118 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 353 göst.
0 oy
6 cevap 433 göst.
15 Eylül 2022 Aile & Aşk kategorisinde kubraugur (2,528 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,471,104 soru

24,094,027 cevap

331,949 kullanıcı

...